images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі тривають ремонтні роботи дорожнього покриття та пониження тротуарів

Середа, 27 березня 2024, 10:13

Завдяки сприятливим погодним умовам працівники підрядних організацій  продовжують роботи з благоустрою у Тернопільській громаді.

Цими днями роботи з поточного ремонту дорожнього покриття тривають на вулицях: вул. Романа Шухевича, Паркова, Зелена, Фридерика Шопена, Станіслава Монюшка, Максима Кривоноса, Миру, Михайла Драгоманова, Пилипа Орлика, Юності та Володимира Громницького. За вказаними адресами працівники підрядної організації здійснюють підготовку ремонтних карт, після чого буде проведено асфальтування покриття.

Також, розпочалися роботи з пониження ділянки перед пішохідним переходом, за адресою: вул. Торговиця - вул. Андрея Шептицького. На даному об’єкті працівники підрядної організації здійснюють влаштування бордюрів та піщано - щебеневої основи. Після чого, будуть встановлюватись фігурні елементи мощення з тактильною плиткою.

 

Екстрені пологи: посеред ночі медики швидкої допомогли народитись дитині у селі на Зборівщині

Вівторок, 26 березня 2024, 12:23

Екстрені пологи: посеред ночі медики швидкої допомогли народитись дитині у селі на Зборівщині
На Зборівщині вагітна жінка, у якої розпочались перейми, не змогла доїхати до лікарні.

Народити їй в домашніх умовах допомогла бригада Залозецького пункту Е(Ш)МД Зборівської підстанції Бережанської станції.

«Бригада у складі фельдшера Антонюк Оксани та водія Волянюка Романа стала не лише свідком, а й активним учасником процесу появи на світ нового життя. Працівникам нашого Центру не часто доводиться приймати пологи, тому кожен такий випадок завжди є надзвичайно хвилюючим та емоційним. Виклик був пізнім, адже пролунав о 2 ночі. Довелося їхати у віддалене село, де вже чекали люди, які скерували до потрібної хати», - розповіли у КНП «ЦЕМД та МК» ТОР.

За словами медиків, пацієнтка перебувала на етапі потуг і потребувала ретельного контролю за їх успішним перебігом.

«Ведення пологів Оксана Василівна здійснила як досвідчена акушерка та проявила високий рівень підготовки. Незважаючи на те, що це було вперше на її практиці, вона чітко слідувала протоколу й належним чином оцінила як стан породіллі, так і новонародженої дитини», - зазначили у центрі.

Акушерка допомогла з’явитися на світ здоровій дівчинці вагою 2 кг 900 г. Малечі наклала затискачі та перерізала пуповину. Окрім цього медикиня перевірила усі рефлекси й оцінила стан немовляти за шкалою Апгар в 7-10 балів, що було підтверджено і лікарями після успішного транспортування породіллі з донечкою до Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина».

«Подбала Оксана Василівна і про пацієнтку, адже перші години після пологів особливо важливі для успішного відновлення жінки після народження дитини. Згодом до екіпажу доєдналася бригада зі Зборова, яка супроводжувала пацієнтів до Тернополя на випадок виникнення ускладнень, адже в руках наших медиків було два дуже цінних і вразливих життя. Висловлюємо щиру подяку та захват своїм колегам із Залізців. Бажаємо, щоб кожен ваш виїзд завершувався так натхненно та життєствердно», - поділились медики.

Медики нагадують усім потенційним пацієнтам, що їхнє життя і здоров’я, в першу чергу, залежить саме від них.

«Будьте пильними і своєчасно звертайтеся в найближчі спеціалізовані заклади охорони здоров’я при перших симптомах станів, які можуть потребувати допомоги медичного персоналу з відповідним досвідом та оснащенням», - наголосили у центрі.

 

433869448_834674762037578_6358374712052534912_n.jpg

434021750_834674768704244_8716916853803123664_n.jpg

Майже 500 жителів Тернопільщини долучились до "Армії відновлення" цьогоріч

Вівторок, 26 березня 2024, 12:22

Майже 500 жителів Тернопільщини долучились до "Армії відновлення" цьогоріч
На Тернопільщині реалізується урядовий проєкт "Армія відновлення".

Його запровадили з метою залучення людей, які тимчасово втратили роботу, до виконання ними суспільно корисних робіт.

З початку реалізації центрами зайнятості залучено до проєкту 1434 особи, у 2024 році – 460. З них 83 – внутрішньо переміщених особи.

Як повідомили в обласній державній адміністрації, найбільше людей долучились до "Армії відновлення" у Бережанській, Білобожницькій, Борсуківській, Більче-Золотецькій, Бучацькій, Васильковецькій, Великоберезовицькій, Великодедеркальській, Гусятинській, Заліщицькій, Збаразькій, Зборівській, Іване-Пустенській, Козівській, Козлівській, Купчинецькій, Коропецькій, Кременецькій, Лановецькій, Лопушненській, Микулинецькій, Монастириській, Підволочиській, Підгаєцькій, Саранчуківській, Скала-Подільській, Скалатській, Скориківській, Теребовлянській, Тернопільській, Чортківській, Шумській територіальних громадах.

Нагадаємо, державна ініціатива "Армія відновлення" стартувала в Україні у 2022 році. Люди, які з різних причин залишились без роботи, зможуть долучитись до виконання суспільно корисних робіт з відбудови країни.

Для учасників проєкту зберігається статус безробітного. Це легальна робота, адже укладаються строкові трудові договори, працівники отримують заробітну плату не нижче мінімальної, набувають страхового стажу та мають соціальний захист і гарантії.

 

Львівський суддя-мільйонер Матущак допомагає тернопільським рейдерам?

Понеділок, 25 березня 2024, 12:17

Львівський суддя-мільйонер Матущак допомагає тернопільським рейдерам?
Колегія суддів Західного апеляційного господарського суду на чолі з Матущаком Олегом Івановичем допомогла відібрати у законного власника майна на 3 млн грн у Тернополі завдяки ухваленню рейдерського рішення.

Йдеться про 2.5 га землі та 4014,4 кв м приміщень у центрі Тернополя на вул. Наливайка, 25. Скільки коштувало рейдерам отримати такий дорогий майновий бонус?

Особи під керівництвом персонажа часів Хоптяна-Януковича Юрія Шевчука, які захотіли захопити майно, зрозуміли, що єдиний можливий для них варіант – неправомірне рішення суду. Відтак, Шевчук зі своєю «командою» з п’яти професійних адвокатів, в одного з яких батько є суддею господарського суду, все ж знайшли суддів, які прийняли «правильне» рішення. Дивно, яким чином чотири однотипні справи потрапили на розгляд до однієї і тієї ж колегії під головування судді Матущака Олега Івановича з колегією Кравчук Н.М. та Скрипчук О.С. Складається враження, що у Західному апеляційному господарському суді працює лише одна колегія.

Схоже на те, що колегія суддів зовсім не дослідила матеріали чотирьох справ і не побачила, що є пряме порушення прав людини та громадянина,  порушення права на захист юридичної особи (відповідача), а саме ТОВ «Маммон» та ТОВ «Венком».

Чому колегія суддів у складі Матущак О.І., Кравчук Н.М., Скрипчук О.С. при наявних документах, зокрема свідоцтва про смерть, не поставили запитання: Як представник відповідача узгоджує правову позицію у судовій справі та отримує завдання у покійника?! Як застосовуючи норми статті 388 ЦКУ при наявних договорах купівлі-продажу 2008-2014 роки, можна стверджувати, що майно вибуло не з волі власника? Який доказ наданий позивачем «рейдером» у справі, що майно вибуло мимо волі власника? Такі питання елементарно досліджують студенти-юристи, а професійна колегія суддів зі стажем не читала матеріали справи для винесення справедливого рішення.

Колишній регіонал Юрій Шевчук продукує судові позови на витребування майна за допомогою підконтрольних юридичних осіб. Ним створено десятки позовів у господарському суді з захоплення майна товариств. Саме колишній прихвостень регіоналів Шевчук з командою професійних адвокатів за підтримки криміналітету вже на протязі двох років рейдерує майно компаній.

У рейдерському захоплені ТОВ «Маммон» та ТОВ «Венком» судді Тернопільського господарського суду професійно виконали свої обов’язки,

вивчили ретельно матеріали справ та не допустили продукування незаконних рішень, які могли тягнути за собою рейдерське захоплення майна, що і підтвердив Верховний господарський суд.

Наведені факти відкритого нахабного рейдерства можна простежити із господарських справ № 921/2/21(921/461/22); справи № 921/2/21(921/462/22); справи № 921/2/21(921/463/22); справи № 921/2/21(921/744/22).

Команда регіонала Шевчука скористалася послугами під головуванням судді Матущака, який виніс безпідставно незаконні рішення у чотирьох суміжних судових справах, згідно котрих команда рейдерів захопила два з половиною гектари землі у центрі м. Тернополя.

Загадкою тут є, той факт хто саме впливав у Західно апеляційному господарському суді, посприявши розподілу чотирьох справ з однаковими сторонами позивача-відповідача до однієї і тієї ж колегії суддів. Така випадковість системи електронного розподілу занадто випадкова.

Також зазначимо, що суддя Олег Матущак потрапляв у цікаві курйози з прийняттям рішень, чим розфарбовував не у кращих кольорах репутацію господарського суду. Своїми рішеннями він підставляв колег, адже і судді бувають різні – є порядні професійні люди для котрих верховенство права є верховенством права, а не додатковий бонус у вигляді елітного мерседеса.

У світлі останніх скандальних подій довкола судді Верховного суду Всеволода Князєва, мабуть, не дуже й варто сподіватися на чесні рішення судів. Далі буде…

Християни на Тернопільщині відзначають велике свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці

Понеділок, 25 березня 2024, 12:10

Християни на Тернопільщині відзначають велике свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці
Сьогодні, 25 березня, християни на Тернопільщині відзначають одне з найвеличніших свят – Благовіщення Пресвятої Богородиці.

«За новоюліанським календарем ми відзначаємо велике свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, на згадку євангельської події, коли посланець Божий, архангел Гавриїл, сповістив Діві Марії благу, радісну звістку про те, що Вона стане Матір’ю Спасителя. Цей день Благовіщення – рівно за 9 місяців до свята Різдва Христового, 25 грудня», - пояснили у Православній Церкві України.

Свято Благовіщення – велике Богородичне свято, одне з 12-ти найбільших свят церковного року, яке є неперехідним, тобто його дата не змінюється. Хоча воно припадає на період Великого посту, але ніколи не відкладається і не скасовується. Має один день передсвята та один день післясвята, в який відзначається Собор архангела Гавриїла.

«За богослужбовими особливостями свято Благовіщення подібне до свят Різдва Христового та Богоявлення. Літургія ранішосвячених дарів в цей день не служиться, але заради величі шанованої події звершується повна літургія святителя Іоана Золотоустого. Може звершуватись також літургія за чином святителя Василія Великого, якщо свято трапиться у дні, коли її належить звершувати. Дозволяється вживати в це свято рибу», - зазначили у ПЦУ.

Сучасна назва свята Благовіщення (грецьке Ευαγγελισμος – «блага звістка» або латинське Annuntiatio – «сповіщення») стала вживатися в церковному лексиконі через 600–700 років після Різдва Христового. Святкування Благовіщення почалося у Східній Церкві наприкінці IV або на початку V століття.

В перших століттях це свято вважалося Господнім, як на Сході, так і на Заході. На це вказують його первинні назви, такі як «Христове Зачаття», «Благовіщення про Христа», «Початок Відкуплення», «Благовіщення», «Благовіщення Ангела Марії», «День Привітання», «День або Свято Благовіщення». Тільки в VII столітті затверджується нинішня назва для всієї Східної Церкви: Благовіщення Пресвятої Богородиці.

«Богослужіння на Благовіщення повне урочистих, величних і радісних гімнів. Багато разів тут повторюється добре знаний нам вітальний вигук ангела: «Радуйся!». І ми, радіючи духом та вшановуючи Діву, зустрічаймо свято Благовіщення Пресвятої Богородиці!», - поділилися у ПЦУ.

 

434054593_806000498223125_6077496278166572835_n.jpg

 

Сторінка 2 з 1408

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер