images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Іноземні інвестиції – на розвиток Тернопільщини

Неділя, 22 травня 2016, 00:00

Протягом двох днів у Тернополі тривав Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Invest – 2016». Участь у ньому взяли близько 25 іноземних делегацій із 18 країн світу, 10 міжнародних донорських організацій, представники іноземних дипломатичних установ тощо.

У пленарному засіданні, яке пройшло під гаслом «Тернопільщина – надійний партнер», взяли участь також начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат та в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

Після завершення пленарного засідання робота форуму продовжилася у Збаразькому замку, де Ігор Комендат і Оксана Антонович були серед учасників панельної дискусії на тему «Шляхи створення успішного бізнес-середовища Тернопільщини».

Як зазначив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат, протягом останніх років податкова система України перебуває в постійній реформації. Метою реформування є покращення інвестиційного клімату в країні, зниження податкового тиску на легальний сектор економіки, забезпечення простої та прозорої системи для сплати платниками податків, створення комфортних умов для надання їм послуг з фіскального обслуговування, максимальна автоматизація процесів адміністрування з метою мінімізації впливу людського фактору та ручного регулювання.

Законодавчими змінами значно скорочено терміни реєстрації бізнесу, спрощено процедури зміни місця обліку, знижено ставки окремих податків, податковий облік максимально наближено до бухгалтерського. Повністю автоматизовано процеси реєстрації податкових накладних, що дозволяє моніторити діяльність бізнесу і зайвий раз не втручатись в його діяльність. На сьогодні майже 90% податкової звітності надається платниками в електронній формі.

Загалом реформування фіскальної служби щодо покращення рівня сервісного обслуговування, підвищення ефективності адміністрування податків, впровадження електронних сервісів, які дозволяють більш якісно та оперативно платникам сплачувати податки, а працівникам ДФС здійснювати контрольні функції з мінімальним втручанням в господарську діяльність бізнесу, позитивно вплинули на наповнення дохідної частини бюджетів області.

За останні п’ять років доходи місцевих бюджетів області збільшились на 593 млн грн або в 1,7 р. Зрозуміло, що на це значно вплинула й інфляційна складова. З іншого боку, переконаний Ігор Комендат, цьому сприяли і законодавчі зміни, особливо протягом останніх двох років, які направлені на децентралізацію доходів і зміцнення фінансової самостійності регіонів, і які призвели до суттєвих змін в структурі бюджетів місцевих рад.

На сьогодні в області діє 137 підприємств з іноземними інвестиціями, на яких працює майже 7 тисяч найманих працівників. Підприємства забезпечують орієнтовно 7,5-10% надходжень до бюджетів.

За 2015 рік підприємства з іноземними інвестиціями задекларували 8 млрд грн поставок або 17% від загального обсягу по області, з них 52 підприємства задекларували обсяги поставок більше 10 млн грн. Більшість підприємств з іноземними інвестиціями працюють в аграрному секторі.

Водночас потужним чинником підвищення інвестиційного клімату в області можуть стати внутрішні інвестиції від малого та середнього бізнесу, який забезпечує більше третини надходжень до місцевих бюджетів.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

День вишиванки: працівники фіскальної служби області підтримали патріотичну традицію

Субота, 21 травня 2016, 00:00

Щороку, у третій четвер травня в Україні відзначають Всесвітній день вишиванки. Цей день не прив'язаний до жодного державного чи релігійного свята. Кожен українець одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в університет, школу чи садочок, бо так підказує серце. Таку добру українську ініціативу відзначення традиційного свята підтримали працівники Головного управління ДФС у Тернопільській області, прийшовши цього дня на роботу у вишитому одязі.

Орнаменти на вишиванках співробітників відомства подивували широким розмаїттям як традиційних робіт так і їх сучасних інтерпретацій. Такий вчинок - вираження своєї національної та громадянської позиції, культурної освіченості та духовної свідомості, а також збереження споконвічних народних традицій.

DSC_0003

«Одягнувши вишиванку ти оберігаєш себе ввід негараздів, лихого ока і злих духів. Це скарбниця вірувань, звичаїв, обрядів, духовних прагнень, інтелекту українського народу», - переконані представники служби.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Доопрацьовано сервіс «Електронний кабінет платника»

П'ятниця, 20 травня 2016, 12:50

ДФС України повідомлено, що електронний сервіс «Електронний кабінет платника» (оновлена версія) доопрацьовано в частині надання можливості платникам підготувати, заповнити та надіслати податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця та податкову декларацію платника єдиного податку третьої групи – юридичної особи (далі – Декларація) в електронному вигляді.

У відкритій частині електронного сервісу «Електронний кабінет платника» (оновлена версія) в режимі «Бланки податкової звітності» можна заповнити, завантажити та роздрукувати Декларацію, а у приватній частині (особистий кабінет) в режимі «Введення звітності» платник може підготувати та надіслати до контролюючого органу Декларацію в електронному вигляді.

За результатами обробки Декларації квитанції 1 та 2 будуть розміщені в режимі «Вхідні/вихідні документи» особистого кабінету.

Форма та Інструкція щодо заповнень таких декларацій, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 578 «Про затвердження форм податкових декларацій платника єдиного податку».

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Сума податкової соцпільги в 2016 році

П'ятниця, 20 травня 2016, 12:50

Згідно із Податковим кодексом платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподаткованого доходу, отриманого від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги.

Як повідомили у Тернопільській ОДПІ, хоча розмір мінімальної зарплати у травні 2016 року збільшився до 1450 грн, розмір соцпільги не буде змінюватись до кінця року і становитиме – 689 грн. Дана пільга застосовується до доходу у вигляді заробітної плати, що не перевищує 1930 грн.

Детальніше проконсультуватись можна у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Понти стають заразними

П'ятниця, 20 травня 2016, 11:36

Зараз – час понтів. Школярі ходять з накрученими смартфонами, які, по суті, потрібні тільки бізнесменам, і замість бізнес-додатків закачують на них іграшки. Недоменеджери з зарплатою в кілька тисяч їздять на машинах за кілька мільйонів. Сільська біднота влаштовує весілля в кращих традиціях минулих століть – сотні гостей, тонни їжі і спиртного, кілька днів святкування... І все це винятково для того, щоб побачили оточуючі. Щоб бути «не гірше за інших». Щоб позаздрили.

Понти стають заразними. Необхідність красуватися диктується сучасним суспільством навіть тим, хто цього спочатку не хоче. Якщо у школяра, єдиного в класі, немає айфона – його вважатимуть лохом. Якщо офісний планктон викладає у відпустці фотки з села, а не з Туреччини чи Єгипту – його вважають жебраком. А у будь-якого бізнесмена всі знайомі мало не вимагають, щоб він їздив на величезному позашляховику. Інакше – це неправильний бізнесмен.

Чим небезпечні понти – зрозуміло. По-перше, людина обмежує свої фінансові можливості, витрачаючи кошти не на розвиток, а на зовнішню мішуру. Влазить у рабські кредити. По-друге, починає оцінювати себе з точки зору «що скажуть оточуючі». Власна самооцінка починає залежати від чужої думки. І по-третє, ця необхідність «не бути, а здаватися» в’їдається у свідомість і стає головною метою.

Необхідність понтуватися нав’язується суспільству капіталістичною системою, щоб продавати людям непотрібні товари і послуги. Для того, щоб масово «впарювати» непотрібні речі – потрібно людей переконати, що володіння цими речами – це ознака крутизни.

Щоб не підсаджуватися на потребу красуватися – потрібно позбутися залежності від думки оточуючих. І коли вам буде плювати, що про вас думають інші – ви помітите, що поваги в очах оточуючих нітрохи не поменшало, скоріше навпаки. А якщо витрачати гроші і час замість понтів на додатковий розвиток – через якийсь час ви виявите, що в оточуючих і так вистачає причин заздрити вам. Такий шлях змінює мислення і наближає його до мислення успішних людей. Так-так, тих самих, якими багато хто намагається здаватися, але якими не є.

Дійсно успішна і самодостатня людина ніколи не намагається підвищити свою значимість в очах оточуючих – у неї із значущістю і так все в порядку. Вона не хвалиться речами, не хамить обслуговуючому персоналу, не самостверджується за рахунок тих, хто стоїть нижче за неї на соціальній драбині. Тому що успішна людина дивиться не вниз – на тих, над ким піднялася, а вгору – на тих, до кого хоче дорости. І усвідомлює потребу в постійному розвитку та самовдосконаленні. При такому мисленні і способі життя всі зовнішні атрибути додадуться самі собою, але вже не матимуть для вас цінності. Тому що цінності будуть іншими, більш серйозними і досконалими.


(З соцмереж)

 

Сторінка 1148 з 1430

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер