images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Поліцейські охорони затримали злодія при спробі пограбувати аптеку

Понеділок, 30 січня 2017, 09:22

При спробі пограбувати аптеку група реагування Управління поліції охорони в Тернопільській області затримали 20-річного жителя обласного центру.

Від несанкціонованого проникнення злодія в аптеку захистили засоби сигналізації поліції охорони.

Прибувши на об’єкт поліцейські охорони блокували магазин і почали обстежувати територію. При обстеженні вони побачили та затримали невідомого чоловіка із закривавленими руками. Згодом з’ясувалося, що молодик розбив вікно аптеки «голими руками», адже на грабіж йшов не вперше.

Коли зловмисник помітив поліцейських охорони, то одразу почав тікати з місця пригоди, але невдало. Затриманого доставили до Тернопільського відділу поліції. Триває слідство.

Шановні власники об’єктів торгівлі! Не слід нехтувати застереженнями правоохоронних органів, адже, обладнавши магазини засобами сигналізації та камерами відеоспостереження, ви будете впевненими у схоронності ваших товарів, а у випадках несанкціонованого проникнення до приміщень засоби сигналізації забезпечать швидке реагування озброєного наряду поліції охорони та затримання зловмисника.

Управління поліції охорони

в Тернопільській області

 

У Тернополі розпочинається програма неформальної історичної освіти "Студії живої історії".

Понеділок, 30 січня 2017, 07:17

Розпочався прийом заявок на участь у програмі неформальної історичної освіти "Студії живої історії"В рамках програми учасники реалізують ініціативи, які є інструментами дослідження історії альтернативними шляхами, розвитку діалогу в локальних громадах, втілення змін на місцях.


Цього року програма зосереджена навколо тем радянського минулого та поліетнічної історії України.

Цільова аудиторія програми – це люди з усіх регіонів України, вмотивовані працювати з історією та налаштовані на побудову мережі, яка працює над поглибленням порозуміння в українському суспільстві. Освіта й професійний досвід учасників не важливі, як і їхні оцінки з історії. Програма зацікавлена в людях, що цікавляться публічною історією, мають чітку мотивацію до змін та готові невеликими, але конкретними діями сприяти пошуку порозуміння в суспільстві.

Програма передбачає та забезпечує три навчальні семінари, етап польових досліджень, менторський супровід, експертні консультації та можливості мобільностей для обміну досвідом.


Заявки приймаються до 25  лютого 2017 року включно: http://bit.ly/2kb88zj
Будемо вдячні за публікацію анонсу.

Управління соціальної політики запровадило попередній запис громадян

Неділя, 29 січня 2017, 13:16

Управління соціальної політики Тернопільської міської ради, з метою покращення якості надання соціальних послуг, одночасно із загальним прийомом громадян запровадило попередній запис громадян міста для подання заяви та документів на призначення усіх видів державних соціальних допомог та субсидій на оплату житлово - комунальних послуг.

Запис здійснюється за номером телефону 23-66-04 з 8.00 до 13.00 та з 14.00 до 17.00 (крім вихідних).

Прийом громадян, згідно з попереднім записом, буде здійснюватися за адресою м. Тернопіль, вул. Лисенка 8а, каб. № 12.

 

У Тернополі створено Інтерактивний музей бойових побратимів

Субота, 28 січня 2017, 00:00

З 22 січня в Українському домі «Перемога» запрацював Інтерактивний музей бойових побратимів. До огляду там представлена колекція з понад двохсот експонатів російсько-української війни: зброя, уламки від куль, одяг, фото, плакати та інші символічні речі. Окрім того, у музеї на екрані постійно транслюватимуться відео із зони АТО.

«Речі, які сьогодні знаходяться у музеї – це найбільша на Тернопільщині колекція експонатів з війни, яка сьогодні триває на Сході України, - розповідає заступник міського голови Леонід Бицюра. – Мета цього музею – національно-патріотичне виховання молоді. Тому й символічно, що музей розташований саме в Українському домі «Перемога», який є зручним місцем для організації екскурсій».

Зазначимо, що Інтерактивний музей створений зусиллями ГО «Об’єднання бойових побратимів» за підтримки Тернопільської міської ради.

Щодо нарахування пені – правила змінились

П'ятниця, 27 січня 2017, 09:33

У Тернопільській ОДПІ наголошують на важливості своєчасної сплати належних податків та зборів до бюджетів усіх рівнів. Адже, у випадку протермінування – платнику загрожує нарахування штрафних санкцій та пені.

Зокрема, якщо суму грошового зобов’язання визначає контролюючий орган за результатами податкової перевірки або у випадках, не пов’язаних з проведенням таких перевірок, пеня нараховується починаючи з першого робочого дня після закінчення строку, встановленого для сплати податкового зобов’язання (у т.ч. за період адміністративного чи судового оскарження). Такі строки передбачені п. 121.1 Податкового кодексу України у редакції Закону № 1797-VIII.

У випадку, коли суму податкового зобов’язання визначає сам платник податків або податковий агент, нарахування пені проводиться після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання.

Якщо зобов’язання до сплати (в т. ч. сума штрафних санкцій за їх наявності та без урахування пені) було нараховано:

* самим платником або податковим агентом, розмір пені становить 100 % річних облікової ставки Нацбанку, яка діє на кожний календарний день прострочення, включаючи день погашення;

* контролюючим органом або в інших випадках визначення пені встановлено до вимог ПК, коли її розмір не встановлений, пеня нараховується за кожен календарний день прострочення, включаючи день погашення, у розрахунку 120 % річних облікової ставки НБУ, діючої на кожний такий день.

Детальніші консультації у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1075 з 1442

«ПочатокПопередня1071107210731074107510761077107810791080НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер