images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі утеплюють будинки за новим зразком

П'ятниця, 07 жовтня 2016, 08:16

До початку зими у Тернополі планують утеплити значну частину будинків. Ці роботи проводять за новим європейським зразком, який якісніший та витриваліший за попередні технології. Такі ремонтні роботи проводять за кошти з міського бюджету  - 70% від усієї суми. Інші 30% оплачують жителі квартир.

Досвід нової технології утеплення запозичений із європейських країн, які практикують тепмодернізацію вже протягом 10 років. Наприклад, у  Чехії, у Польщі тощо.  Завідуючий сектором з питань енергозбереження Тернопільської міської ради Павло Савченко повідомив, що позитивних моментів у цих роботах є дуже багато. В Україні їх почали виконували порівняно нещодавно, том зараз застосовують технологію утеплення 10-метровим слоєм, коли в інших країнах він два рази більший. Для збільшення рівня потрібні значні фінансові інвестиції.

На сьогодні таку модернізацію зазнали будинки на вулицях Бродівській 50, Лічаківського 12А, Злуки 39, Київсьій 10, Чалдаєва 10. На вулицях Будного 20 та Хмельницького 21А вже утеплено покрівлю. Тому до початку зимового періоду ремонту зазнають ще небагато будинків, а з початком весни роботи будуть оновлені.

 

Олена Сабатюк

 

Із Тернополя до Львова – двоповерховим електропотягом

П'ятниця, 07 жовтня 2016, 06:33

4 жовтня на своїй сторінці у одній із соціальних мереж Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун повідомив, що незабаром планують запустити по маршруту двoпoвepхoвий eлeктpoпoїзд Skoda, який курсуватиме і через Тернопіль.  Із Тернополя до Львова – двоповерховим електропотягом

Поки остаточний маршрут залишається під питанням. Рoзглядaють двa ocнoвнi варіанти: Київ – Пoлтaвa – Хapкiв  i  Київ – Вiнниця – Хмeльницький – Тepнoпiль – Львiв. Того ж дня пpaвлiння передало двa eлeктpoпoїзди марки Skoda з бaлaнcy Пiвдeннoї зaлiзницi нa бaлaнc Укpaїнcькoї зaлiзничнoї швидкicнoї кoмпaнiї. Ось що пише Войцех Балчун з цього приводу:

«Нapeштi вивoдимo з «кyщiв» бaгaтocтpaждaльний eлeктpoпoїзд «Skoda». Гoвopю пpo нeoбхiднicть цьoгo з пepшoгo тижня cвoгo пepeбyвaння нa пocaдi. Тpимaти тaкий пoтяг бeз pyхy,– як мiнiмyм, – нeдбaлicть, як мaкcимyм – пpeдмeт iнтepecy пpoкypopiв. І oт тeпep дpyгa «Skoda» вихoдить з peмoнтy. Цьoгo тижня чecькi фaхiвцi пpoвeдyть нeoбхiднi oбcтeжeння i тecтyвaння. Слyжби мaють зaбeзпeчити її гoтoвнicть дo eкcплyaтaцiї дo 1 лиcтoпaдa. Я, пpaвдa, хoтiв би, щoб цe cтaлocя вжe y двaдцятих чиcлaх жoвтня».

Своїми кроками «Укрзалізниця» йде назустріч пасажиру, створює додаткові можливості добратися швидко та з комфортом до місця подорожі в найбільш прийнятний час.


Підготувала Юлія Хім’як

Фото із соціальної Інтернет-мережі Facebook

Скоро стартуватиме опалювальний сезон

Четвер, 06 жовтня 2016, 06:03

Невідкладною проблемою для тернополян став початок опалювального сезону. Оскільки на вулиці температура значно понизилась, мешканці міста наполягають на постачанні тепла. Органи влади у свою чергу повідомляють, що розпочнуть отоплювати приміщення, якщо протягом 3-ох діб температура буде нижче 8˚С.

Так в управлінні житлово-комунального господарства оголосили, що до початку опалювального сезону вже готові. Не у всіх котельнях вдалось провести ремонт, проте більшість з них у робочому стані. Начальник управління ЖКГ Михайло Олійник розповів, що у звʼязку із різким похолоданням розпочати опалювати приміщення вже необхідно. Це питання вирішили на рівні місцевої влади.

На сьогодні 35% мешканців міста на індивідуальному опаленні, тому вони самостійно регулюють тепло в домі. Варто не забувати про збільшення оплати на опалення та раціонально використовувати цю послугу. Для того, щоб платити менше коштів необхідно оформити субсидію. Тоді особа може зберегти власні кошти на інші речі.

Тому тернополянам необхідно чекати середньодобового зменшення температури на вулиці, щоб стало тепло у власній хаті.

Олена Сабатюк

 

У листопаді в Тернополі відбудеться два фестивалі

Середа, 05 жовтня 2016, 08:44

Міжнародний фестиваль-конкурс пісенного мистецтва «Кришталевий жайвір» та Всеукраїнський хореографічний фестиваль-конкурс для дітей та молоді “Галицькі фрески проходитимуть у Тернополі 04-06 листопада.

Фестивалі мають на меті залучити молодь до пісенної та танцювальної творчості, дати навички оволодіння сценічним досвідом, а також пропагують українську та національні культури інших народів.

Конкурсні виступи учасників оцінюватиме журі.

Запрошуємо на фестивалі (укр)-

Видача трудової книжки у разі звільнення

Вівторок, 04 жовтня 2016, 10:26

У разі звільнення працівника всі записи про роботу і нагороди, що внесені у трудову книжку за час роботи на цьому підприємстві, засвідчуються підписом керівника підприємства або спеціально уповноваженою ним особою та печаткою підприємства або печаткою відділу кадрів.

При цьому для осіб працездатного віку необхідно вказати час, тривалість та місце проходження підвищення кваліфікації, яке пройшов працівник за останні два роки перед звільненням.

У разі звільнення осіб, які працювали в селянському (фермерському) господарстві за трудовим договором або припинення членства в селянському (фермерському) господарстві після відповідних записів у трудових книжках, зроблених головою селянського (фермерського) господарства, трудовий стаж у цьому господарстві підтверджується підписом керівника, заступника, іншої уповноваженої на це особи та завіряється печаткою місцевого органу державної виконавчої влади.

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний видати працівнику його трудову книжку в день звільнення з внесеним до неї записом про звільнення.

При затримці видачі трудової книжки з вини власника або уповноваженого ним органу працівникові сплачується середній заробіток за весь час вимушеного прогулу.

Днем звільнення в такому разі вважається день видачі трудової книжки. Про новий день звільнення видається наказ і вноситься запис до трудової книжки працівника. Раніше внесений запис про день звільнення визнається недійсним у порядку, встановленому пунктом 2.10 цієї Інструкції.

Якщо працівник відсутній на роботі в день звільнення, то власник або уповноважений ним орган в цей день надсилає йому поштове повідомлення із вказівкою про необхідність отримання трудової книжки.

Пересилання трудової книжки поштою з доставкою на зазначену адресу допускається тільки за письмовою згодою працівника.

У разі смерті працівника трудова книжка видається на руки його найближчим родичам під розписку або надсилається поштою на їх вимогу. У трудовій книжці померлого працівника у розділі "Відомості про роботу" і дати запису у графі 3 записується: "Роботу припинено у зв'язку зі смертю", далі - заповнюється графа 4 - зазначаються дата і номер наказу (розпорядження). Цей запис засвідчується у встановленому порядку.

 

 

Головне територіальне

управління юстиції у Тернопільській області

 

Сторінка 1089 з 1423

«ПочатокПопередня1081108210831084108510861087108810891090НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер