images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Запрошують на футбольний турнір з нагоди Євро-2016

Вівторок, 07 червня 2016, 06:50

З 10 червня на універсальних спортивних майданчиках нашого міста розпочинається футбольний турнір з нагоди Євро-2016. Приєднайтеся до грандіозного спортивного дійства.

Тобі 10-13 років і ти граєш із своїми друзями у футбол?

Чекаємо вас о 15.00 год. на майданчиках: 15 квітня,35, Вербицького, 6, Л. Українки,19, П. Орлика,6, Старий Ринок, 3-5 або у парку Національного Відродження.

Заявки на участь приймаються за тел. (096) 360 87 56.

Переможці будуть нагороджені!!!

Організатори : Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення Тернопільська обласна федерація футболу.

Телефон для отримання інформації: 51 16 35.

 

Памʼять Героям Небесної Сотні у Тернополі вшанують грандіозним монументом

Вівторок, 07 червня 2016, 06:45

Після довгого та насиченого конкурсу на встановлення памʼятника Героям Небесної Сотні були обрані переможці та вже сьогодні тривають роботи. Цей проект був запланований раніше, проте було багато ідей, серед яких були вибрані найкращі. Перший переможець відмовився працювати та його проект не був втілений.. Зараз над своїм задумом працюють переможці конкурсу - заслужений художник України Роман Вільгушинський та заслужений архітектор України Іван Жовнич.

Памʼятник буде символічно встановлено на площі Героїв Євромайдану . Міський голова Сергій Надал розповів, що кошти на роботи були виділені ще у березні, а саме 2 мільйони гривень. Зараз на запланованому місці можна побачити постамент для майбутнього шедевру. Після завершення та встановлення монумента буде облаштована зона для відпочинку з лавочками та фонтанами, паркінг на 100 місць та відремонтована дорога, що буде гармонійно доповнювати атмосферу міста.

пам

Монумент символічно зображує вихор, у пориві якого зображений беззахисний парубок, що символізує невинність жертви та ангела. Без постаменту памʼятник становитиме 9 метрів, а фігура - 3 метри. Роботи обіцяють завершити до кінця року з повним оновленням площі.

памятникк

Олена Сабатюк

Безробітних навчали основам бізнесу

Понеділок, 06 червня 2016, 08:02

У центрі підтримки підприємницьких ініціатив Тернопільського міськрайцентру зайнятості для безробітних відбувся семінар «Як розпочати свій бізнес», у якому взяв участь головний податковий інспектор Державної фіскальної служби в області Павло Копча.

«Щоб займатись підприємницькою діяльністю, необхідно чітко уявляти свою нішу на ринку праці, – сказав він. – треба розуміти хто потенційно буде вашим постачальником і особливо важливо – хто споживатиме товари і послуги, які реалізовуватимете. Розуміння цього дасть можливість прийняти перше рішення на шляху юридичного оформлення підприємництва і дозволить вирішити, яка господарська форма (юридична особа або фізична особа-підприємець) найбільше підходить для вашого бізнесу».

Головний податковий інспектор також надав детальну інформацію щодо груп платників єдиного податку і ставки його сплати.

Слід зазначити, що з початку 2016 року в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості було проведено вже 14 інформаційних семінарів «Як розпочати свій бізнес», якими було охоплено 96 осіб зі статусом безробітного.




Відділ активної підтримки безробітних.

Аліна Грицаєнко

 

У центрі зайнятості говорили про емоційний інтелект

Понеділок, 06 червня 2016, 07:56

Вплив емоційного інтелекту на успіх людини» - тема чергового засідання жіночого клубу «Гармонія», що діє при Тернопільському міськрайцентрі зайнятості. Гостею клубу була сертифікований спеціаліст та аналітик з питань емоційного інтелекту, коуч-тренер Олена Чижик.

Присутні отримали масу цікавої інформації про те, що таке емоції, дізналися про причини їх виникнення, емоційні реакції і як вони впливають на життя та кар'єру людини. Йшлося і про визначення рівня IQ особистості.

«Рівень особистих досягнень людини, - зауважила Олена Чижик , - великою мірою визначається не класичним показником інтелекту IQ, а емоційними здібностями. Бути розумним - не означає бути успішним. Тільки баланс цих інтелектів зробить людину спражньо щасливою, успішною, комунікабельною та життєрадісною».

”Останнім часом багато говориться про емоції: які вони, як виглядають емоційні та беземоційні люди? Якщо читати статті, є помітним те, що важливу роль у текстах відіграє саме опис емоцій. Такі вислови як: "емоції зашкалюють", "це незабутні емоції", "не можу передати вам свої емоції" та багато іншого є свідченням того, що будь-які події у житті людини супроводжуються тим, чи іншим емоційним фоном. Також, доволі часто ми зустрічаємо людей, котрі не стримують своїх емоцій, і інколи, ми потрапляємо під їхній шквал емоцій, та не відразу нам вдається швидко оговтатися....Для мене тема ”емоцій” цікава і близька, її актуальність не зникне ніколи. Тому, я обрала таку спеціалізацію, як емоційний інтелект. Я допомагаю людям зрозуміти себе, даючи можливість кожному власноруч будувати своє життя”-відзначила Олена Чижик.

Впродовж зустрічі учасники отримали масу цікавої інформації: що таке емоції, причина їх виникнення, емоційні реакції та їх роль у житті та кар'єрі людини, визначення рівня IQ особистості.

До слова, поняття «емоційний інтелект» (EQ) в психології з’явилося відносно недавно, і з кожним днем інтерес до нього зростає. Наприклад, сучасні роботодавці все більше схильні брати на роботу тих спеціалістів, які швидко орієнтуються у життєвих ситуаціях, професійних проблемах, активні, ініціативні, оптимістично налаштовані на успіх, сміливо і виважено підходять до планування і здійснення роботи, здатні довести справу до логічного завершення, перелаштуватися, якщо того вимагають обставини.

«Отож, - підсумувала розмову коуч-тренер, - саме люди з високим емоційним інтелектом швидше приймають рішення, ефективніше діють у критичних ситуаціях, краще керують своїми підлеглими, що відповідно і сприяє їх кар’єрному зростанню та процвітанню тієї структури, у якій працюють».



Відділ активної підтримки безробітних ТМРЦЗ

Інна Лісовська

Господині Тернополя за найсмачніше печиво можуть отримати подарунки

Понеділок, 06 червня 2016, 06:49

Фестиваль «Галицька дефіляда» запрошує усіх господинь прийняти участь у конкурсі на «Найсмачніше солодке печиво імені Дарії Цвек». Кожному, хто зголоситься прийняти участь у конкурсі, організатори гарантовано повернуть по 100 гривень, а серед переможців розподілять грошовий приз у розмірі 1000 гривень.

«Цього року ми вперше на фестивалі «Галицька дефіляда» організовуємо кулінарний конкурс імені Дарії Цвек, адже саме відома у багатьох країнах кулінарка народилася на Тернопільщині. Таким чином ми вшановуємо її досягнення та показуємо усім, що наша область багата кулінарними талантами, які здобули міжнародне визнання», - розповідає один із організаторів фестивалю «Галицька дефіляда» Ігор Мамус.

Умови участі у конкурсі для господинь дуже прості.

* Необхідно зареєструватися через інтернет (https://docs.google.com/forms/d/1JmrHUeI2AZzzzwk2oZiev-Xfe5U0KYtisSKgPi-zi_8/viewform ) або за номером телефону +380967204069, +380938804032 до початку фестивалю (до 16 червня включно)

* Принести 19 червня о 14.00 год. на фестиваль «Галицька дефіляда» не менше 1 кілограма спеченого власноруч солодкого печива.

* Отримати гарантовано 100 гривень та грамоту учасника фесивалю.

* За рішенням кондитерів будуть визначені переможці, які розподілять між собою приз у розмірі 1000 гривень.

У своєму рішенні журі також буде звертати увагу на презентацію приготовленого печива, його смак. Усе печиво, яке принесуть тернополяни, після оголошення рішення журі буде роздане гостям фестивалю.

Деталі шукайте на сторінках фестивалю «Галицька дефіляда» у соціальних мережах.

 

Сторінка 1121 з 1411

«ПочатокПопередня1121112211231124112511261127112811291130НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер