images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Якщо перейменували вулицю – змініть ключ

Субота, 30 липня 2016, 16:08

У Тернопільській ОДПІ інформували, що розпорядником Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб–підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр) було внесено зміни до облікових даних суб’єктів господарювання, а саме – перейменовано назви міст, селищ, сіл, районів, районів у містах та вулиць на виконання Закону України №317 «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та окремих Постанов Верховної Ради України про перейменування адміністративно-територіальних одиниць.

У разі наявного факту, суб’єктам господарювання необхідно переоформити електронні ключі відповідного до внесених змін.

Для уникнення непорозумінь під час отримання послуг електронного цифрового підпису від АЦСК ІДД ДФС реєстраційні картки необхідно заповнювати наступним чином:

* для юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців у поле юридична адреса (місце знаходження філії), адреса реєстрації місця проживання необхідно вказувати інформацію відповідно до даних Єдиного державного реєстру;

* для фізичних осіб, у тому числі, які здійснюють незалежну професійну діяльність, слід зазначати адресу реєстрації місця проживання відповідно до паспортного документа.

Детальніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10 та 23-53-61.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

У Тернополі ПП "ТПК Арсен" запропонувало роботу комерційному директору, менеджеру та бухгалтеру

П'ятниця, 29 липня 2016, 11:39

Однією з ефективних форм співпраці з підприємствами, організаціями, приватними підприємцями щодо пошуку претендентів на вільні робочі місця є організація центрами зайнятості презентацій роботодавців. Перевага таких презентацій – можливість для безробітних безпосередньо зустрітися з роботодавцем та з’ясувати питання працевлаштування, а для представників підприємств – ознайомити безробітних з діяльністю та виробництвом, провести індивідуальні співбесіди з кандидатами на посади, якісно підібрати персонал. Так, у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбулась презентація ПП "ТПК Арсен" (м. Рівне).

Менеджер з персоналу Світлана Лебедюк розповіла присутнім, що підприємство вже 15 років динамічно розвивається на ринку товарів та послуг в Україні. За цей час по Західній Україні було відкрито 14 філій, здобуто вагомий досвід щодо реалізації широкого спектру запчастин до комбайнів Claas, John Deere, Fortschitt, New Holland, СК-5 "Нива", Дон, тракторів МТЗ, ЮМЗ, Т-16, Т-25, Т-40, К-700 та інших механізмів. У зв’язку із розширенням представництва підприємству потрібні комерційний директор, менеджер (управитель) зі збуту, бухгалтер.

Світлана Лебедюк поінформувала присутніх про специфіку діяльності ПП "ТПК Арсен", перспективи його розвитку, умови праці та рівень заробітної плати, соціальні гарантії, про вимоги до майбутніх працівників; провела співбесіди з бажаючими працювати на підприємстві; запросила відвідати "ТПК Арсен", аби безпосередньо на підприємстві ознайомитися з умовами роботи та вирішити питання працевлаштування.

На завершення заходу також відбулась зустріч представника роботодавця та фахівців центру зайнятості, під час якої мова йшла про шляхи співпраці з питань подальшого добору необхідних кадрів, професійного навчання та стажування безробітних.

 

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями ТМРЦЗ

Особливості виконання рішень Європейського суду з прав людини

П'ятниця, 29 липня 2016, 11:38

Виконання рішень Європейського суду з прав людини є специфічним правовим інститутом, відмінним від схем, передбачених для виконання рішень національних судів, а також для визнання й виконання на території України рішень іноземних судів та іноземних недержаних установ. Тому з огляду на міжнародні зобов'язання, передбачені Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод, і наддержавний статус Європейського суду з прав людини установлено й особливі механізми реалізації його рішень.

Рішення Європейського суду з прав людини є обов’язковим для виконання Україною, що передбачається ст. 46 Конвенції про захист прав і основних свобод людини. При цьому, виконанню підлягають ухвали палат Європейського суду з прав людини, які відповідно до п. 2 ст. 44 згаданої Конвенції набули статусу остаточних. Проте, до повноважень Європейського суду з прав людини не входить виконання винесених ним рішень, вони направляються до Комітету міністрів Ради Європи, що покликаний контролювати їхню реалізацію та забезпечувати виплату грошових компенсацій.

Виконання Рішення в Україні здійснюється шляхом: виплати відшкодування, вжиття додаткових заходів індивідуального характеру, вжиття заходів загального характеру.

Першим основним обов’язком держави є виплата сум, визначених Європейським судом як справедливе відшкодування заявникові. Згідно ст. 3 Закону України «Про виконавче провадження» рішення Європейського суду з прав людини виконуються Державною виконавчою службою України. Державна виконавча служба впродовж десяти днів з дня надходження документів відкриває виконавче провадження. Протягом одного місяця від дня відкриття виконавчого провадження за Рішенням Секретаріат Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини надсилає до Державної казначейської служби постанову про відкриття виконавчого провадження, разом із оригінальним текстом і перекладом Рішення. Стадія безпосереднього виконання рішення Європейського суду наступає після оприлюднення офіційного перекладу тексту (опублікування в газетах «Урядовий кур’єр» і «Голос України»). Впродовж десяти днів від дня надходження зазначених документів Державна казначейська служба здійснює списання на вказаний стягувачем банківський рахунок, а у разі його відсутності – на депозитний рахунок Державної виконавчої служби. У цілому, виплата відшкодування має бути здійснена у тримісячний строк із моменту набуття Рішенням статусу остаточного, або у строк, визначений у рішенні. У випадку порушення строку на суму відшкодування нараховується пеня.

Однак виплата справедливого відшкодування – не єдиний обов’язок, що випливає з рішення. На виконання рішення Європейського суду, де встановлено одне або кілька порушень Конвенції, державу-відповідача залежно від обставин справи може бути зобов’язано вжити певних заходів: по-перше, заходи індивідуального характеру на користь заявника, аби припинити незаконну ситуацію і відшкодувати її наслідки, по-друге, заходи загального характеру, (а саме: вжити заходи, передбачені в рішенні Суду про дружнє врегулювання; внесення змін до чинного законодавства та практики його застосування; забезпечення юридичної експертизи законопроектів; інші заходи, які визначаються з боку Комітету міністрів Ради Європи), щоб запобігти подальшим порушенням подібного типу.

 

Перший заступник начальника управління,

представник Урядового уповноваженого

у справах Європейського суду з прав

людини у Тернопільській області Т.В. Вовк

 

Реєстрація податкової накладної має термін

П'ятниця, 29 липня 2016, 08:22

На дату виникнення податкових зобов'язань платник податку зобов'язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи, та зареєструвати її в ЄРПН у встановлений ПКУ термін (п. 201.1 ст. 201 Податкового кодексу України (далі - ПКУ)).

Згідно з п. 201.10 ст. 201 ПКУ реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у ЄРПН має бути здійснена протягом п'ятнадцяти календарних днів, наступних за датою виникнення податкових зобов'язань, відображених у відповідних податкових накладних та/або розрахунках коригування.

Відповідно до п. 2 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, внесення відомостей, що містяться у податковій накладній та/або розрахунку коригування, до ЄРПН здійснюється шляхом подання протягом операційного дня зазначених документів в електронній формі ДФС з використанням електронного цифрового підпису та внесення відповідних відомостей до ЄРПН.

Враховуючи зазначене, реєстрація податкових накладних у ЄРПН здійснюється платником ПДВ протягом п'ятнадцяти календарних днів, наступних за датою їх складання.

Пунктом 120 1.2 ст. 120 1 ПКУ визначено, що відсутність з вини платника реєстрації податкової накладної, що підлягає наданню покупцю - платнику податку на додану вартість, та розрахунку коригування до такої податкової накладної в ЄРПН протягом 180 календарних днів з дати їх складання тягне за собою накладення на платників податку, на яких відповідно до вимог ст. ст. 192 та 201 ПКУ покладено обов'язок щодо такої реєстрації, штрафу в розмірі 50 відсотків від суми податку на додану вартість, зазначеної в таких податковій накладній/розрахунку коригування.

Отже, згідно із загальним правилом реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН має бути здійснена протягом 15 календарних днів, наступних за датою виникнення податкових зобов'язань, відображених у відповідних податкових накладних та/або розрахунках коригування, але не пізніше 180 календарних днів від дати їх складання.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

За хибні виклики поліцейських штрафуватимуть

П'ятниця, 29 липня 2016, 06:35

З появою поліції на вулицях Тернополя мешканці міста доволі часто звертаються до правоохоронців. Проте, ці виклики є не завжди виправданими, оскільки є люди, які мають бажання лише пожартувати або перевірити роботу поліцейських. Це безумовно є перешкодою для якісної роботи патрульних.

Начальник УПП міста Тернополя Володимир Струк розповів, що хибні виклики часто поступають від людей в стані алкогольного спʼяніння. За необдумані виклики згідно Кодексу адміністративних порушень зловмисник може понести відповідальність за статтею 183 - завідомо неправдивий виклик спеціальних служб. В результаті передбачено штраф - 51 гривня.

В середньому поліцейські отримують близько сотні викликів за день. З них не менше 5 є хибними. Від початку функціювання патрульної поліції вдалось офіційно зареєструвати всього більше двадцяти неправдивих викликів, за які було передбачено відповідальність. Інші випадки складно зареєструвати, тому що повідомляють хибні анкетні дані і не відповідають на дзвінки.

Часто є випадки, коли виклик не відповідає обовʼязкам поліцейських. Наприклад, коли під будинком померла собака і від неї несе неприємний запах, або ж служба в церкві, яка порушує спокій мешщканців тощо. Чимало таких ситуацій трапляється за день. Жартома повідомляють про замінування приміщень, коли до роботи долучають й інші спецслужби. Внаслідок таких дзвінків патрульні втрачають час, який могли б виділити для серйозних випадків, де допомога справді потрібна.

Часто люди скаржаться і на поліцейських. Особливо тоді, коли виписано штраф. Зловмисники це пояснюють тим, що не було відеофіксації і немає доказу правопорушення. Проте поліцейські наголошують, що для адміністративного порушення відео є лише одним із факторів і не є обовʼязковою умовою.

Начальник Тернопільського УПП визнає, що бувають помилки і в роботі поліцейських. Якщо виникли певні суперечності, згідно Конституції України громадянин може захищати свої права у суді.

Олена Сабатюк

 

Сторінка 1122 з 1430

«ПочатокПопередня1121112211231124112511261127112811291130НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер