images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі за неякісну роботу з ЖЕКами розриватимуть угоди

Субота, 15 серпня 2015, 00:00

У Тернопільській міській раді проводять моніторинг скарг на роботу місцевих балансоутримувачів, або, як їх у народі називають, - ЖЕКів. Перевіряється, у першу чергу, кількість звернень від тернополян щодо роботи певного підприємства на довідку 15-80, в управління ЖКГ та у відділ звернень міської ради.

«Ми прийматимемо кардинальні дії щодо тих балансоутримувачів, які отримали найбільшу кількість скарг від тернополян, - каже міський голова Сергій Надал. - У місті уже є практика попередніх років, коли два ЖЕКи позбавили права займатися їх діяльністю, а території та будинки, які вони обслуговували, передали іншим підприємствам. Якщо теперішні виконавці робіт не розуміють і ставляться неналежно до своєї роботи, то ми цю практику повторимо».

 

Учасники АТО в Тернополі зможуть безкоштовно вчитись у автошколі

П'ятниця, 14 серпня 2015, 09:01

Безкоштовно отримати водійське посвідчення категорії D зможуть учасники АТО в Тернополі. Відповідне рішення прийняли у міській раді.



Як зазначає очільник міста, водіїв автобусів наразі не вистачає у Тернополі, відтак люди, які повернулись зі Сходу можуть без проблем працевлаштуватись.

Окрім цього зараз у місті працює робоча група, яка допомагає вирішувати усі необхідні питання учасників АТО.

На сьогодні бійці АТО в Тернополі мають змогу безкоштовно паркуватись та їздити у громадському транспорті міста, отримати безкоштовну медичну допомогу. Також призначена субсидія деяким сім’ям учасників АТО та звільнено від сплати податку на нерухомість.

Також діти учасників АТО звільнені від сплати за харчування у дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах.

«У міській раді працює робоча група. Туди входять працівники та фахівці практично всіх підрозділів. Їхнє завдання – це максимально посприяти у вирішенні будь-яких проблем учасників АТО, а також членів їхніх сімей. Крім того, комунальне підприємство «Міськелеткротранс» відкрило власну автошколу, де проводяться навчання водіїв категорії D, оскільки останнім часом водіїв автобусів не вистачає в Тернополі. Відтак, прийнято рішення, що учасників АТО навчатимуть безкоштовно, щоб люди повернувшись з війни мали можливість працевлаштуватись, - розповів очільник міста Сергій Надал».


Чи шкодить неприємний запах, що панує в повітрі Тернополя, здоров’ю людини

П'ятниця, 14 серпня 2015, 04:59

Різкий та неприємний запах, що панує у повітрі нашого міста, змушує тернополян не лише прикривати ніс, але й зачиняти вікна або й зовсім не виходити з дому. Подейкують, що запах поширюється від озер, смітників, каналізаційних систем чи свиноферм. Звідки ж насправді з’явився сморід та чи шкодить він здоров’ю людини, дізнавались журналісти щотижневика Моя газета».

Цікаво, що проблема неприємного запаху у повітрі виникає у нашому місті не вперше. Нагадаємо, 2009 року у Тернополі певний період не вивозили сміття. Тоді сморід панував майже протягом року. У 2012-му  побутували неймовірні припущення з підтекстом політичних провокацій, мовляв, у місті розпилювали спецільний порошок, який у суміші з водою виділяє запах фекалій. Сьогодні у державні станції мешканці міста звертаються із версією забитих каналізаційних систем чи поширенню запаху від свиноферм.

1373491270_11

Ситуацію коментує заступник начальника Державної екологічної інспекції у Тернопільській області Ференц Едуард Миколайович:

– Справді, проблема неприємного запаху у нашому місті з’являється не вперше. Сморід зумовлений тим, що аграрії удобрюють поля поблизу Тернополя. Через спеку запах добрив, яким фермери підживлюють землю, піднімається у повітря та доноситься вітром до міста.Буквально минулого тижня ми виїжджали на одне з фермерських підприємств, де проводили дослідження. Щорічно, в цей період, фермери удобрюють поле речовинами на основі курячого посліду (у народі – «курячки»). Сьогодні цей період співпав зі спекою, тож під ранок запах сягає навколишніх сіл та міста. Усі добрива є на органічній основі, порушеннь вимог природоохоронного законодавства немає.
kurica5

Особливо на запах скаржаться старші люди, чи батьки у яких є маленькі діти. За словами тернополян, від різкого смороду з’являється головний біль та нудота. Чи впливає запах добрив на основі курячого метаболізму на стан здоров’я людини розповідає заступник начальника Управління Держсанепідемслужби у Тернопільській області Безрукий Євген Степанович:

Згідно лабораторних досліджень, які проводились 13 серпня 2015 року, виявилось, що дані добрива на здоров’я людини не впливають, оскільки відносяться до четвертого класу небезпечності, та не перевищують гранично допустимих концентрацій у атмосферному повітрі. Виявлені аміак та сірчистий ангідрид – сполука, яка утворюється після розпадання сірководню – відноситься до летких речовин і не може негативно вплинути на здоров’я людини. Їх запах викликає лише дискомфорт. Моніторинг стану атмосферного повітря в місцях проживання людей продовжується.
V09072011-002

Як повідомив директор одного з фермерських господарств, роботи по внесенню органічних добрив під посів на сьогоднішній день закінчились. Наступні плануються в вересні-жовтні.

– Хотілось би зазначити, що у нашому районі працює декілька фермерських господарств, які щороку удобрюють поля в той самий період. Зазначу, що наше підприємство не використовує міндобрив. У нас вирощується екологічно чистий продукт, тому, добрива, які вносимо на поля , а саме – курячий послід – є абсолютно органічними. Неприємний запах від нього – абсолютно природне явище. Так співпало, що час удобрювальних робіт співпав зі спекотними днями. Досить висока тепература повітря підносить запах у повітря , а далі розноситься вітром. За результатами досліджень, стан атмосферного повітря в нормі, тому не може шкодити здоров’ю людини.

Оксана Божко

 

Проінформувати про житлові субсидії допомагають безробітні

Четвер, 13 серпня 2015, 07:27

З 1 травня 2015 року спрощено порядок надання субсидій населенню (постанова КМУ від 28.02.2015 № 106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій»). Кількість людей, які зможуть розраховувати на субсидії після підвищення тарифів, збільшиться в рази, що не виключає, виникнення черг в органах соціального захисту. Як і очікувалось, тернополяни почали активно звертатися за консультаціями та роз’ясненнями. Зокрема, протягом 2015 року до відділу субсидій Тернопільського міського управління соціального захисту населення звернулось 11570 сімей, що майже в 1,5 рази більше ніж у 2014 році. У зв’язку з цим, Тернопільською міською радою прийнято рішення про збільшення штатної чисельності працівників на 4 одиниці. Для своєчасного нарахуваня тернополянам субсидії працівники Управління соціальної політики Тернопільської міськради працюють у вихідні дні. Для того, щоб справитися з напливом заяв на призначення субсидій, на допомогу працівникам соцзахисту прийшли безробітні, які перебувають на обліку в міськрайонному центрі зайнятості.

Виконавчим комітетом Тернопільської міської ради 28.07.2015 року прийняте доповнення до рішення № 68 від 04.02.2015 «Про організацію громадських робіт». За зверненням Управління соціального захисту Тернопільської міської ради за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та міського бюджету службою зайнятості організовано громадські роботи, для виконання яких направляються безробітні. Для цього передбачається збільшення видатків міського бюджету на громадські роботи. Роботи плануються проводити до кінця 2015 року.

4 безробітних з 06.08.2015 року, згідно договору укладеного з Тернопільським міськрайонним центром зайнятості, приступили до громадських робіт, пов’язаних з наданням населенню житлових субсидій. Вони виконують роботу з інформуванням населення про можливість отримання житлових субсидій, розповсюджують інформаційні матеріали, проводять технічну обробку документації. Ця допомога є суттєвою, тому що знімає частину навантаження зі спеціалістів, які здійснюють основну роботу з оформлення субсидій.

У Тернополі зареєстровано майже 8 тисяч безробітних

Четвер, 13 серпня 2015, 06:44

За липень 2015 року в Тернопільський міськрайонний центр зайнятості звернулися 811 громадян, які проживають в м. Тернополі, що на 4 особи менше ніж за аналогічний період минулого року (815 чол.). Чисельність незайнятого населення, зареєстрованого протягом січня – липня 2015 року у міськрайонному центрі зайнятості, з урахуванням зареєстрованих на початок року, склала 7846 чол., що на 29 осіб менше, ніж на 1 серпня 2014 року (7875 чол.).

Незайняті та безробітні громадяни. Станом на 1 серпня 2015 року на обліку в центрі зайнятості знаходилися 2291 незайнятий громадянин з числа осіб, що проживають в м. Тернополі ( на 1 серпня 2014 року – 3237 чол.).

Станом на 01 серпня 2015 року на обліку в центрі зайнятості перебували 1932 безробітних громадян, що на 812 чол. або на 29,6% менше, ніж на відповідну дату минулого року (2744 чол.). Жінки складають 76,7% від загальної чисельності безробітних (1482 особи). Зменшився відсоток молоді до 35 років серед безробітних з 60,8 % на 01.08.2014 року до 54,8 % на 01.08.2015 року.

 

Сторінка 1283 з 1411

«ПочатокПопередня1281128212831284128512861287128812891290НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер