images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Наймолодшому підприємцю Тернопільщини – 16 років

Неділя, 02 грудня 2018, 08:36

Підприємництво — самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність із метою досягнення економічних та соціальних результатів та одержання прибутку. Відтак підприємцями стають сміливі люди, які беруть на себе відповідальність за особисті успіхи та забезпечують роботою інших.

Станом на кінець листопада цього року на обліку в Головному управлінні ДФС у Тернопільській області перебувають 33 757 приватних підприємців, з яких 19 176 чоловіків та 14 581 жінка.

Більшість підприємців за віком до 40 років - 14 800 осіб. Тих, хто здійснює підприємницьку діяльність у більш зрілому віці, старші 50 років – 10 261.

Вік наймолодшого підприємця 16 років. Він зареєстрований в Шумському районі.

Нагадуємо, що відповідно до статті 50 Цивільного кодексу України право на здійснення підприємницької діяльності, яку не заборонено законом, має фізична особа з повною цивільною дієздатністю. На підставі статті 34 та статті 35 цього ж  кодексу фізична особа, яка досягла вісімнадцяти років (повноліття), має повну цивільну дієздатність. Проте повна цивільна дієздатність може бути надана особі, яка досягла шістнадцяти років і яка бажає займатися підприємницькою діяльністю. За наявності нотаріально засвідченої згоди на це батьків (усиновлювачів), піклувальників або органу опіки та піклування така особа може бути зареєстрована як підприємець. У цьому разі фізична особа набуває повної цивільної дієздатності з моменту державної реєстрації її як підприємця.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


 

На Тернопільщині припинили діяльність нелегальних автозаправок

Неділя, 02 грудня 2018, 08:35

Співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області за процесуального керівництва прокуратури області припинено діяльність мережі 4 нелегальних автозаправних станцій. Їх діяльність забезпечував мешканець обласного центру.

Як повідомив заступник начальника управління-начальник штабу оперативного управління ДФС в області Юрій Парило, дві із нелегальних АЗС були стаціонарними. Обладнання інших двох, а це - ємкості для пально-мастильних матеріалів, паливно-роздавальні колонки, комунікації, фільтри - було встановлено у вантажних фургонах, які приїздили до клієнтів за викликом.

За результатами санкціонованих обшуків вилучено дизельне пальне в орієнтовній кількості 42,5 тис. літрів, два вантажних фургони, обладнаних як «мобільні» АЗС, сідловий тягач з автоцистерною , який здійснював перевезення пального до нелегальних автозаправок.

Загальна вартість вилучених із незаконного обігу товарно-матеріальних цінностей становить 3,8 млн гривень

Вирішується питання про демонтаж обладнання нелегальних автозаправних станцій.

Триває досудове розслідування.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


Очільник Тернополя та міська рада публічно прозвітували за виконану роботу у 2018 році

Неділя, 02 грудня 2018, 08:26

1 грудня у ПК «Березіль» відбувся звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2018 рік. Інформацію про виконану роботу за звітний період представили також керівники виконавчих органів Тернопільської міської ради, після чого очільник Тернополя дав відповіді на запитання мешканців міста.

«Публічне щорічне звітування перед громадою Тернополя стало уже доброю традицією, адже це звіт усієї команди міської ради, це підсумок усіх реальних справ та проектів, реалізованих спільно з громадою на благо нашого міста. Як і кожного року, у нас є як позитивні зрушення, так і проблемні питання, які доводилося вирішувати разом через діалог, іноді палкі дискусії. Проте наше завдання - служити громаді і слухати її, бо тільки так можна знайти єдине прийнятне рішення, - наголошує Сергій Надал. – У зв’язку з тим, що в державі  відбувається процес децентралізації, все більше соціальних зобов’язань знімається з центрального бюджету і перекладається на місцевий. І саме за рахунок коштів з міського бюджету, у 2018 році усі тернопільські освітяни, медики та бюджетники були забезпечені зарплатами та відпустами. А завдяки добрій співпраці мерії з місцевим бізнесом, нам вдалося отримати додаткові надходження до міського бюджету і завершити великі інфраструктурні об’єктів, які були заплановані на цей рік.

Як зазначив міський голова, одним із таких успішних проектів стало будівництво найдовшої в Україні лінії аераційних фонтанів, також вперше за 70 років оновлена Дамба тернопільського ставу – масштабний проект, який тривав близько двох років у співфінансуванні з державою. Окрім того, затверджено концепцію першого  індустріального парку у Тернополі, будівництво якого розпочнеться в 2019 році. А завдяки спільній роботі, Тернопіль став першим містом України, де відбувається транспортна реформа, в рамках якої запроваджено електронну систему оплати за проїзд у всьому громадському транспорті міста. Відтепер усі тернополяни можуть економити на проїзді у тролейбусах та автобусах, виготовивши «Соціальну карту тернополянина», яка також надає знижки на придбання товарів та послуг у торгівельних мережах міста.

«І незважаючи на певні складні обставини, нам, чи не єдиному місту в Україні, вдалося зберегти пільги в повному обсязі, коли всі пільговики їздять у міському громадському транспорті повністю безкоштовно та в необмеженій кількості. А головною нашою метою у 2019 році є створення єдиної комунальної транспортної компанії та поступова відмова від малих маршруток на противагу великим комфортабельним автобусам, на купівлю 20 одиниць яких уже проведено тендер та підписано угоду, - додає очільник Тернополя. -  Те, що ми рухаємося у правильному напрямку, підтвердило і отримання Тернополем у 2018 році відзнаки «Найкраща транспортна модель міста».

Під час звіту було відзначено також, що у Тернополі діє комплексна програма «Здоров’я тернополян», згідно з якою практично у комунальних медичних закладах міста з’явилося сучасне нове обладнання та оновлено оснащення у палатах.

Окрім того, у 2018 році проведено велику кількість ремонтно-відновлювальних робіт у парках, скверах, дворах, на дорогах та міжквартальних проїздах ,а у 2019 році за кошти з міського бюджету заплановано відремонтувати основні магістральні дороги Тернополя, а також провести комплексний ремонт шкіл та дошкільних закладів.

«У спільній роботі на благо і розвиток Тернополя у 2019 році ми також сподіватимемося на підтримку громадськості, аби спільно продовжувати ремонтні роботи, створювати нові громадські простори, реформувати транспортну систему, оновлювати обладнання та техніку у наших лікарнях.  Міське самоврядування і надалі залишатиметься повністю відкритим для пропозицій своєї громади. Разом ми будемо нести позитивні зміни», - підсумував Сергій Надал.

 

Власники «Соціальної карти тернополянина» отримуватимуть знижки у торгівельних мережах міста

Субота, 01 грудня 2018, 09:41

З 1 грудня для усіх тернополян, які використовують персоніфіковану «Соціальну карту тернополянина», розпочнуть діяти знижки на придбання товарів та послуг в окремих торгівельних мережах міста.

Зокрема, спеціальні дисконтні програми для різних категорій власників персоніфікованих карток передбачені у мережі аптек «Борис» та «Ромашка». Приміром, власники загальної «Картки тернополянина» та учнівської/студентської «Картки тернополянина» отримують знижку на придбання товарів у розмірі 5%, пенсіонери – у розмірі 10%. Для мешканців міста – власників пільгового персоніфікованого електронного квитка розмір знижки залежить від категорії заявника і наведений у таблиці.

Окрім того, усі тернополяни, які є власниками загальної, учнівської, студентської чи пільгової «Картки тернополянина» отримують знижку у розмірі 10 % на послуги компанії «Комп’ютерний сервіс» (вул.  Просвіти, 6б), а пенсіонери за віком при наявності пільгової "Карти тернополянина" та пенсійного посвідчення отримають додаткову знижку 5% на товари та послуги у компаніях:

  1. Сервісний центр «Радіо-сервіс», вул.  Київська, 2;
  2. Лікувально-діагностичний центр «Румед-Т», вул. Шашкевича, 3;
  3. Ресторан-музей «Галицький замок», район КПП м. Тернопіль;

Спеціальні дисконтні програми для власників «Соціальної карти тернополянина»  передбачені також у: магазині-ательє «Територія взуття», фітнес-клубах «Арена» та «Power Gym», торгівельній мережі «Галерея вишиванок» та стоматології «Dental Art».

Власнику «Соціальної карти тернополянина» для отримання знижки необхідно пред’явити свою картку, а для власників пільгового персоніфікованого електронного квитка, окрім картки, потрібно мати посвідчення відповідної категорії заявника.

Дисконтна програма для власників "Картки тернополянина" постійно розвиватиметься, а перелік торгівельних мереж, де діятиме знижка, буде розширюватися. Інформацію про нових учасників дисконтної програми та детальний опис можна отримати також на порталі  https://fayna-karta.te.ua/discount-programs/.

До слова, станом на 29 листопада у Тернополі понад 88 тис. тернополян уже є власниками персоніфікованих карток та ще понад 6 тис. осіб подали заявки на їх виготовлення. А неперсоніфікованими електронними квитками у Тернополі користується більше 40 тис. мешканців міста.

Тернопільська дитяча хорова студія «Фантазія» здобула чергову перемогу

П'ятниця, 30 листопада 2018, 08:25

Днями учасники зразкової дитячої хорової студії духовної пісні «Фантазія» Центру творчості дітей та юнацтва міста Тернополя повернулася з VI Міжнародного конкурсу вокальних ансамблів та хорів імені Дмитра Бортнянського з черговою перемогою - II премією.

Цьогорічний конкурс проводився у Мистецькому Салоні  Київського національного  університету ім..Т. Шевченка серед спеціалізованих дитячих музичних закладів.

Перемога в конкурсі – результат творчих досягнень учасників дитячої хорової студії, керівника - педагога Тетяни Григорівни Дмитрук-Тимченко та концертмейстера Наталії Євгенівни Вільган.

 

Сторінка 841 з 1423

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер