images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Поліцейські охорони затримали двох юнаків з наркотиками

Понеділок, 23 травня 2016, 06:18

Працівники Управління поліції охорони в Тернопільській області затримали двох парубків за незаконне зберігання наркосировини.

Повертаючись на місце дислокації, група реагування Управління поліції охорони помітила двох юнаків, які вели себе неадекватно та порушували громадський порядок.

Побачивши поліцейських охорони юнаки злякалися. На запитання охоронців порядку чіткої відповіді дати не змогли, адже перебували в стані алкогольного сп’яніння, але пояснювали свій нічний маршрут пошуком аптеки. А злякавшись того, що поліцейські можуть провести поверхневий огляд молодики вирішили позбутися наявної у них забороненої речовини.

19-річний юнак викинув на землю полімерну банку циліндричної форми, яка була наповнена подрібненою речовиною рослинного походження, зеленого кольору.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Затриманим 18-ти та 19-ти річним юнакам може загрожувати покарання від штрафу до позбавлення волі терміном до 3 років.

 

Про Кличка, велосипед і тернопільське бидло

Понеділок, 23 травня 2016, 05:40

Місяць тому мер столиці Віталій Кличко вирішив здивувати киян, тож із комфортабельного службового авто пересів на власний велосипед. І все було б нічого, якби не менталітет українців. Совковий, печерний, дріб’язковий менталітет вічно незадоволених людей, які при цьому для реалізації і задоволення власного невдоволення не відірвуть «п’ятої точки» від дивана.

Мер не їздить на велосипеді – погано. Їздить на велосипеді – знову погано. Їздить на дорогій машині – буржуй. Проїхався в громадському транспорті – скупердяй. Не дає прес-конференцій – не поважає людей. Регулярно дає десятихвилинку – піарник.

Про Кличка, велосипед і тернопільське бидло_1

І тут – те ж саме. То велосипед їм не такий, то піар-піар-піар, то ПДР він порушив (типу всі святі і не порушують, ага), і взагалі навіщо ось це все...

Це безпросвітне сопливе ниття – якась національна патологія, і, якщо чесно, я не знаю, чим це лікується, якщо навіть кризою і війною не вилікувано.

Проте якщо в Києві – лише ниття і стогони, то в Тернополі інша крайність – ламання і нищення. Так, не встигли в центрі міста встановити «сонячне дерево» для підзарядки мобільних гаджетів, як прогресивна тернопільська молодь пообривала половину кабелів. А нещодавно висаджене невеличке деревце біля озера – каштан «Бріотті» – взагалі поламали навпіл. Не допомогла «вижити» рослині навіть дерев’яна огорожа.

Про Кличка, велосипед і тернопільське бидло_2

То хто ми після цього? Країна вічнониючих агресивних паразитів, яким Європа з якогось дива мала б відчиняти свої двері? Ні, не треба нас там. Гниймо й далі в своєму болоті і не заважаймо жити нормальним людям.

Адам Стрижнюк

Іноземні інвестиції – на розвиток Тернопільщини

Неділя, 22 травня 2016, 00:00

Протягом двох днів у Тернополі тривав Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Invest – 2016». Участь у ньому взяли близько 25 іноземних делегацій із 18 країн світу, 10 міжнародних донорських організацій, представники іноземних дипломатичних установ тощо.

У пленарному засіданні, яке пройшло під гаслом «Тернопільщина – надійний партнер», взяли участь також начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат та в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

Після завершення пленарного засідання робота форуму продовжилася у Збаразькому замку, де Ігор Комендат і Оксана Антонович були серед учасників панельної дискусії на тему «Шляхи створення успішного бізнес-середовища Тернопільщини».

Як зазначив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат, протягом останніх років податкова система України перебуває в постійній реформації. Метою реформування є покращення інвестиційного клімату в країні, зниження податкового тиску на легальний сектор економіки, забезпечення простої та прозорої системи для сплати платниками податків, створення комфортних умов для надання їм послуг з фіскального обслуговування, максимальна автоматизація процесів адміністрування з метою мінімізації впливу людського фактору та ручного регулювання.

Законодавчими змінами значно скорочено терміни реєстрації бізнесу, спрощено процедури зміни місця обліку, знижено ставки окремих податків, податковий облік максимально наближено до бухгалтерського. Повністю автоматизовано процеси реєстрації податкових накладних, що дозволяє моніторити діяльність бізнесу і зайвий раз не втручатись в його діяльність. На сьогодні майже 90% податкової звітності надається платниками в електронній формі.

Загалом реформування фіскальної служби щодо покращення рівня сервісного обслуговування, підвищення ефективності адміністрування податків, впровадження електронних сервісів, які дозволяють більш якісно та оперативно платникам сплачувати податки, а працівникам ДФС здійснювати контрольні функції з мінімальним втручанням в господарську діяльність бізнесу, позитивно вплинули на наповнення дохідної частини бюджетів області.

За останні п’ять років доходи місцевих бюджетів області збільшились на 593 млн грн або в 1,7 р. Зрозуміло, що на це значно вплинула й інфляційна складова. З іншого боку, переконаний Ігор Комендат, цьому сприяли і законодавчі зміни, особливо протягом останніх двох років, які направлені на децентралізацію доходів і зміцнення фінансової самостійності регіонів, і які призвели до суттєвих змін в структурі бюджетів місцевих рад.

На сьогодні в області діє 137 підприємств з іноземними інвестиціями, на яких працює майже 7 тисяч найманих працівників. Підприємства забезпечують орієнтовно 7,5-10% надходжень до бюджетів.

За 2015 рік підприємства з іноземними інвестиціями задекларували 8 млрд грн поставок або 17% від загального обсягу по області, з них 52 підприємства задекларували обсяги поставок більше 10 млн грн. Більшість підприємств з іноземними інвестиціями працюють в аграрному секторі.

Водночас потужним чинником підвищення інвестиційного клімату в області можуть стати внутрішні інвестиції від малого та середнього бізнесу, який забезпечує більше третини надходжень до місцевих бюджетів.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

День вишиванки: працівники фіскальної служби області підтримали патріотичну традицію

Субота, 21 травня 2016, 00:00

Щороку, у третій четвер травня в Україні відзначають Всесвітній день вишиванки. Цей день не прив'язаний до жодного державного чи релігійного свята. Кожен українець одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в університет, школу чи садочок, бо так підказує серце. Таку добру українську ініціативу відзначення традиційного свята підтримали працівники Головного управління ДФС у Тернопільській області, прийшовши цього дня на роботу у вишитому одязі.

Орнаменти на вишиванках співробітників відомства подивували широким розмаїттям як традиційних робіт так і їх сучасних інтерпретацій. Такий вчинок - вираження своєї національної та громадянської позиції, культурної освіченості та духовної свідомості, а також збереження споконвічних народних традицій.

DSC_0003

«Одягнувши вишиванку ти оберігаєш себе ввід негараздів, лихого ока і злих духів. Це скарбниця вірувань, звичаїв, обрядів, духовних прагнень, інтелекту українського народу», - переконані представники служби.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Доопрацьовано сервіс «Електронний кабінет платника»

П'ятниця, 20 травня 2016, 12:50

ДФС України повідомлено, що електронний сервіс «Електронний кабінет платника» (оновлена версія) доопрацьовано в частині надання можливості платникам підготувати, заповнити та надіслати податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця та податкову декларацію платника єдиного податку третьої групи – юридичної особи (далі – Декларація) в електронному вигляді.

У відкритій частині електронного сервісу «Електронний кабінет платника» (оновлена версія) в режимі «Бланки податкової звітності» можна заповнити, завантажити та роздрукувати Декларацію, а у приватній частині (особистий кабінет) в режимі «Введення звітності» платник може підготувати та надіслати до контролюючого органу Декларацію в електронному вигляді.

За результатами обробки Декларації квитанції 1 та 2 будуть розміщені в режимі «Вхідні/вихідні документи» особистого кабінету.

Форма та Інструкція щодо заповнень таких декларацій, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 578 «Про затвердження форм податкових декларацій платника єдиного податку».

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1142 з 1425

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер