images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Приходьте на зустріч з Джамалою

Четвер, 19 травня 2016, 05:59

Прекрасна новина для усіх, хто любить творчість Джамали.

20 травня орієнтовно о 16:00 відбудеться коротка (15-20 хв.) неофіційна зустріч представників міської влади, прихильників творчості співачки та преси з неперевершеною Джамалою. Отож, усіх охочих тернополян та гостей міста запрошуємо на Майдан Волі до пам’ятника Данилу Галицькому у вказаний час.

джамала тернопіль

На даній зустрічі усі тернополяни матимуть можливість привітати Джамалу з перемогою на Євробаченні та продемонструвати свою гостинність, чемність і привітність.

Враховуючи, що з самого моменту перемоги на конкурсі, Джамала змушена давати численні інтерв’ю, відвідувати сотні прес-конференцій і взагалі постійно знаходиться під пильною увагою суспільства, ми хотіли б зробити перебування співачки в Тернополі максимально комфортним і спокійним. Тим паче, що Тернопіль – перше місто в Україні, в якому Джамала виступає в статусі переможця Євробачення, повідомляють організатори.

З собою обов’язково варто принести: гарний настрій, привітні обличчя і щирі побажання. Звичайно, привітальні плакати та квіти будуть теж не зайві!

Надіємось на Ваше розуміння і привітність! До зустрічі!


 

Коли життя залежить від папірців

Середа, 18 травня 2016, 17:09

Чути теплі, щирі слова любові від близької вам людини зазвичай вважається нормою. Але є люди, для яких почути бодай тембр вашого голосу – мрія усього життя. Коли повна глухота позбавляє найдорожчу вам людину чути кожну нотку вашої любові, осягнути багатогранний світ неймовірних звуків природи та щирих людських емоцій, ваше серце ділиться навпіл.

Тимофійчик ріс і розвивався як звичайна дитина: агукав, пищав, сміявся, не було помітно ніяких відхилень. Згодом, батьки помітили, що хлопчик не відкликається на ім’я, а коли малюку виповнилося 11 місяців, вирішили звернутися до лікаря. Діагноз, що прозвучав, привів їх у розпач - повна глухота на обидва вуха. Невже найдорожча  людина у світі не зможе почути співу пташок, шум трави та моря, а, найголовніше, не почує найтепліших маминих слів?

-          Сказати що ми були в шоці - не сказати нічого, - розповідає мама Тимофійка Люба Золота. - Я постійно думала, чому ж не помітила цього раніше? Невже моя дитина цілий рік нічого і нікого не чула?!

З надією на краще, батьки поїхали до Києва, та їх сподівання були марними. Фахівці поставили остаточний діагноз і підтвердили двосторонню сенсоневральну глухоту ІV ступеня.

-          Призначили Тимофійчику носити слухові апарати, а до 3 років сказали зробити операцію по встановленню кохлеарного імпланта. Його вартість сягає 30.000 євро. Зібрати таку суму в теперішній час дуже важко, а іноді здається просто неможливо. Коли мова йде про життя твоєї дитини, і ти знаєш, що лікарі можуть їй допомогти, радості немає меж, та на жаль, у наш час гроші мають більшу вагу, аніж материнська біль та любов. В такі моменти доля твоєї дитини залежить від випадку та співчуття й допомоги зовсім незнайомих тобі людей. Про це хочеться кричати на весь світ,  але час біжить і з кожним днем ми молимо Бога про допомогу.

З початком лікування хлопчику призначили носити слухові апарати. Вартість пристроїв для поліпшення слуху привела в розпач не одну сім’ю. Не оминуло це й батьків Тимофійка. Слухові апарати обов’язково потрібно носити перед операцією. Хоча, з їх допомогою хлопчик має можливість чути лише  нечіткі, деформовані, штучні звуки, а деякі букви та слова сприймає як один звук.

-  Один такий слуховий апарат вартує 1000 євро! Цю тисячу ми збирали по всій родині: хресні, рідні, друзі, близькі – допомагали усі, хто зміг, адже для нашої сім’ї це дуже великі гроші. А що вже казати про 30.000 євро?

Зараз Тимофійко носить слухові апарати. Батьки намагаються не впадати у відчай і сподіваються на краще. Разом з хлопчиком виконують вправи, вчаться слухати і розуміти природу звуків.

-          Вчимо елементарні слова і їх розуміння, правильну вимову. Але багатьох звуків він просто не чує, а до операції залишилося зовсім мало часу.  Ми звертаємося до всіх небайдужих людей, які можуть допомогти й дати шанс Тимофійчику жити повноцінним життям…

Номер гривневої картки 4149 4978 3385 9657 на Золотого Романа Захарійовича (батько).



Профорієнтаційний квест «PROFILAND»

Середа, 18 травня 2016, 07:28

У тернопільському парку імені Тараса Шевченка у рамках загальноміського фестивалю сімейних цінностей «ZAVTRAфест» фахівці міськрайонного центру зайнятості провели для учнівської молоді профорієнтаційний квест «Profiland».

Його завданням було завдяки інтелектуальним іграм, тестуванням, тренінгам розширити уявлення молодих про світ професій.

Старшокласники визначали індивідуальні особливості за методикою «Соціоніка», пройшли психогеометричний тест, виконали вправи, спрямовані на пізнання своєї майбутньої професійної ролі, а також розв’язували профорієнтаційний кросворд.

Діти 10-13 років розгадували ребуси, у яких були зашифровані професії. А наймолодші учасники заходу відгадували загадки та складали прислів’я про працю. Особливо сподобалась дітям гра «Чарівний мішечок», під час якої вони витягували певні предмети і називали фах, якому відповідає той чи інший предмет.

Кожен із школярів зумів усвідомити важливість правильного вибору майбутньої професійної діяльності.

http://www.dcz.gov.ua/ter/control/uk/photogallery/gallery?gGroupId=4622&galleryId=92810"

 

Податкова проводить звірку площ житлової нерухомості

Середа, 18 травня 2016, 07:23

Тернопільська ОДПІ нагадує: якщо у власності громадян є одна або декілька квартир, загальна сукупна площа яких перевищує 70 м²; один чи декілька житлових будинків, загальна сукупна площа яких перевищує 120 м² та, якщо у власності громадян є і квартири, і житлові будинки сукупною загальною площею за усіма такими об’єктами більше 180 м², то необхідно у термін до 01.06.2016 року провести звірку таких площ житлової нерухомості у Тернопільській ОДПІ.

Також, звірку в податковій потрібно провести й тим громадянам, які у 2015 році були власниками нежитлової нерухомості.

Детальніше проконсультуватись із даного питання можна у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10, 43-46-30.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Тернопільські поліцейські створили базу даних велосипедів

Середа, 18 травня 2016, 06:37

Тернопільські патрульні поліцейські запровадили нову і першу в Україні базу даних велосипедів. Такий проект був запроваджений цієї весни для того, щоб уникнути велосипедних крадіжок у місті, які останнім часом стали поширеними. У разі потреби правоохоронці віднайдуть транспорт за його номерами і зовнішнім виглядом.

велосипед база даних

Заступник начальника патрульної поліції Олег Сороковий розповів, що базу даних поліцейські поповнюють власними силами. Зокрема, кожен патрульний на відведеній території шукає власників велосипедів і розповідає про нову систему. Після цього записує анкетні дані та мобільний телефон фізичної особи. Також для швидкого пошуку в разі крадіжки, велосипед фотографують та записують назву та номера рами. За недовгий час функціювання цієї бази даних, вдалось знайти один велосипед, що свідчить про її дієвість та результативність втіленого.

Якщо мешканець міста, який має двоколісний транспорт хоче зареєструвати свій велосипед, потрібно звернутися до патрульних і пройти реєстрацію.

На сьогодні система містить понад 150 велосипедів, власники яких можуть бути спокійними. Поліцейські мають надію, що скоро велосипедні крадіжки стануть різкістю, оскільки продати вкрадений велосипед буде неможливо і для власного використання він не годитиметься, тому що його швидко знайдуть.

 

Сторінка 1143 з 1423

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер