images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Цьогорічні випускники вузів можуть брати участь у конкурсах на зайняття посад в органах юстиції

П'ятниця, 20 травня 2016, 09:09

Керівництво Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області в рамках флешмобу відвідало студентів юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету.

Зі студентам обговорено можливості побудови кар’єри в органах юстиції та Бюро правової допомоги, роздані листівки із запрошенням брати участь у конкурсах на зайняття посад у системі БПД.

1

Начальник управління Едуард Кольцов розповів про чергові етапи реформи та перспективи розвитку системи юстиції. Він зазначив, що новоутворені підрозділи займатимуться наданням юридичної інформації та консультацій, здійсненням представництва інтересів клієнтів у суді, наданням консультацій з онлайн сервісів Мін’юсту.

2

У зв’язку зі змінами у законодавстві, перегляуто вимоги для кандидатів, які бажають приймати участь у конкурсі на посади у Бюро в частині зниження кваліфікаційного рівня та необхідності мати стаж роботи у юридичній сфері. Зважаючи на те, що Бюро діятимуть у кожному районі області, у конкурсі матимуть право приймати участь і цьогорічні випускники вузів.

 

Тернопільські поліцейські поповнили банк крові

П'ятниця, 20 травня 2016, 05:51

Цього тижня тернопільські патрульні розпочали акцію «Здай кров - врятуй життя» до Тижня безпеки дорожнього руху. Мета цього проекту - здача донорської крові та плазми для хворих, яким необхідне швидше переливання крові. Полісмени добровільно проявили ініціативу, оскільки зараз відбувається чимало дорожніх пригод, які завершуються лікарняним ліжком.

Серед 200 правоохоронців до акції долучились 70. Через те, що кров може зберігатися лише 35 днів, поліцейські здаватимуть кров поступово. На сьогодні вже 10 охочих виконали свій шанс. Окрім крові здають також і плазму, що позволяє нове обладнання, термін зберігання якої значно довший - 3 роки.

DSC06777

Головний лікар Тернопільського обласного центру крові Петро Лучанко розповів, що до цієї акції полісмени долучилися вперше. Кожного року стандартний запас крові становить 18-19 тисяч кровоздач. Це приблизно 10-12 літрів крові, що на область у мирний час абсолютно достатньо. Перед тим, як здати кров необхідно пройти лікарів, які підтвердять фізичний стан охочого. Обовʾязково необхідно пройти дерматолога та терапевта, здати аналіз крові для перевірки наявності хвороб.

DSC06779

Командир Тернопільського управління патрульної поліції Іван Спридонюк повідомив, що кров буде передана для хворих діток. Також 20 патрульних здадуть кров для гематологічного відділення, де теж лікують дітей. Інша частина буде відправлення учасникам АТО, які проходять курс лікування після важких поранень.

Для нашої країни зараз це актуальна проблема, тому кожен небайдужий може допомогти своїм захисникам та іншим хворим людям, які потребують Вашої допомоги. Звернутися можна до міських пунктів прийомів крові. Допомога кожного - великий вклад у спільну справу.

Олена Сабатюк

Права членів сімей військовослужбовців: що робити у випадку їх порушення

Четвер, 19 травня 2016, 07:02

Адвокат допоміг матері померлого військовослужбовця оскаржити у суді відмову обласного військового комісаріату у наданні статусу члена сім’ї померлого військовослужбовця.
До Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася мати померлого військовослужбовця. Право на пільги встановлені законодавством для сімей загиблих (померлих) ветеранів війни жінка підтвердила посвідченням, виданим управлінням соціального захисту населення Чортківської міської ради. Те, що захворювання сина жительки Чорткова і причина його смерті пов'язана із проходженням військової служби – підтверджується медичними документами. Жінка подала заяву до Тернопільського обласного військового комісаріату про надання статусу члена сім'ї військовослужбовця, який загинув чи пропав безвісти під час проходження військової служби. Проте комісія прийняла рішення про відмову у наданні вказаного статусу. З відмовою жінка не погодилася та звернулась до місцевого центру для того, аби її оскаржити. Згідно доручення Чортківського місцевого центру громадянці призначили адвоката, який надає безоплатну правову допомогу – Сергія Волинця. Адвокат підготував адміністративний позов та здійснив представництво інтересів клієнтки у суді. Важливо знати! Відповідно до п.1 ст.10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” від 22.10.1993 року до осіб на яких поширюється чинність цього закону належать: сім'ї військовослужбовців, які загинули (пропали безвісті) або померли внаслідок поранення або внаслідок виконання інших обов'язків військової служби. Стаття 2 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” гарантує, що ніхто не в праві обмежувати військовослужбовців та членів їх сімей у правах та свободах, визначених законодавством України”.
Оскільки, згідно з витягу протоколу військово-лікарської комісії, захворювання військовослужбовця послужило причиною його смерті, а також комісією військового клінічного госпіталю встановлено причинний зв'язок захворювання із проходженням військової служби, Тернопільський адміністративний суд позов задовольнив частково: визнав протиправними дії обласного військового комісаріату щодо відмови у наданні статусу члена сім'ї померлого військовослужбовця та зобов'язав розглянути повторно у відповідності вимог чинного законодавства заяву матері померлого військовослужбовця. У Тернопільській області діє три місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги: Тернопільський, Чортківський, Кременецький.

Громадяни, які потребують правової допомоги можуть звертатися за такими адресами: м. Тернопіль - вул. Шпитальна, 7, м. Кременець - вул. Шевченка, 59А, м. Чортків - вул. Шевченка, 54.
Також, отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів). Заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльнсоті та інформації Докиль Тетяна Юріївна Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області  46003, Україна, м. Терннопіль, вул. За Рудкою, 33 Телефон/факс: (0352) 52-83-65 Телефон: (089) 120-00-79 e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду  
 

Семінар для безробітних з числа колишніх військовослужбовців

Четвер, 19 травня 2016, 06:47

Все більше колишніх військовослужбовців та учасників АТО звертаються за допомогою до служби зайнятості. Фахівці центрів зайнятості намагаються надати якомога більше інформації, яка стосується послуг служби. Ці послуги передбачають залучення до активних програм соціальної та професійної адаптації. В індивідуальних бесідах та групових заходах працівники служби з'ясовують причини звернень в центри зайнятості, наявність проблем із працевлаштуванням тощо.

Але поряд із питаннями, які стосуються зайнятості існує і ряд інших проблем, зокрема соціальний захист, медичне та психологічне консультування. В таких випадках на допомогу приходять громадські, волонтерські організації та органи соціального і медичного обслуговування.

Фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості провели інформаційний семінар для безробітних з числа колишніх військовослужбовців та учасників АТО. Було презентовано послуги служби зайнятості з пошуку та підбору підходящої роботи, участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру, можливості проходження профнавчання з метою підвищення кваліфікації або здобуття нової професії, у тому числі шляхом отримання безкоштовного ваучера

Перед присутніми виступили також представники Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: директор центру Юрій Гордєєв та заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної допомоги та роботи з адвокатами Юрій Франків. Вони поінформували, як саме їх організація може забезпечувати представництво інтересів особи у судах, складати документи, необхідні для захисту прав у суді тощо.

“Наш центр є державною установою. Безоплатна вторинна правова допомога — це правова допомога, що надається для захисту прав людини у судді за рахунок коштів Державного бюджету України. Це означає, що для особи, яка звернулась до нас та має право на безоплатну вторинну допомогу такі послуги центру є безкоштовними”, - розповів пан Юрій Франків.

Присутні на заході учасники АТО задавали конкретні питання представникам центру безоплатної вторинної правової допомоги. У деяких ситуаціях директор Юрій Гордєєв запропонував вже сьогодні відвідати офіс центру та написати заяву про надання допомоги.

Учасники семінару обмінялись контактами, всім присутнім були роздані буклети з інформацією про Тернопільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.


Провідний фахівець з профорієнтації

відділу активної підтримки безробітних ТМРЦЗ

Любов Смик

Приходьте на зустріч з Джамалою

Четвер, 19 травня 2016, 05:59

Прекрасна новина для усіх, хто любить творчість Джамали.

20 травня орієнтовно о 16:00 відбудеться коротка (15-20 хв.) неофіційна зустріч представників міської влади, прихильників творчості співачки та преси з неперевершеною Джамалою. Отож, усіх охочих тернополян та гостей міста запрошуємо на Майдан Волі до пам’ятника Данилу Галицькому у вказаний час.

джамала тернопіль

На даній зустрічі усі тернополяни матимуть можливість привітати Джамалу з перемогою на Євробаченні та продемонструвати свою гостинність, чемність і привітність.

Враховуючи, що з самого моменту перемоги на конкурсі, Джамала змушена давати численні інтерв’ю, відвідувати сотні прес-конференцій і взагалі постійно знаходиться під пильною увагою суспільства, ми хотіли б зробити перебування співачки в Тернополі максимально комфортним і спокійним. Тим паче, що Тернопіль – перше місто в Україні, в якому Джамала виступає в статусі переможця Євробачення, повідомляють організатори.

З собою обов’язково варто принести: гарний настрій, привітні обличчя і щирі побажання. Звичайно, привітальні плакати та квіти будуть теж не зайві!

Надіємось на Ваше розуміння і привітність! До зустрічі!


 

Сторінка 1144 з 1425

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер