images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Для кого штраф у розмірі 1020 гривень

Неділя, 15 травня 2016, 07:04

Статтею 120 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлено відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності або невиконання вимог щодо внесення змін до податкової звітності.

Неподання або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати та сплачувати податки, збори податкових декларацій (розрахунків), - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання (п. 120.1 ст. 120 ПКУ).

Статтею 119 ПКУ встановлено відповідальність за порушення платником податків порядку подання інформації про фізичних осіб - платників податків.

Відповідно до п. 115.1 ст. 115 ПКУ при вчиненні платником податків двох або більше порушень законів з питань оподаткування та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, штрафні (фінансові) санкції (штрафи) застосовуються за кожне вчинене разове та триваюче порушення окремо.

При цьому згідно з п. 116.2 ст. 116 ПКУ за одне податкове правопорушення контролюючий орган може застосувати тільки один вид штрафної (фінансової) санкції (штрафу), передбаченої ПКУ та іншими законами України.

Таким чином, штраф у розмірі 1020 гривень за неподання чи несвоєчасне подання податкових декларацій (розрахунків) застосовується, якщо до платника податків протягом року вже було застосовано штраф саме за таке порушення. Не тягне накладення штрафу, передбаченого п. 120.1 ст. 120 ПКУ в розмірі 1020 грн, як за повторне порушення строків подання податкових декларацій (розрахунків) застосування фінансової санкції у вигляді штрафу, передбаченого іншими статтями ПКУ, зокрема п. 119.2 ст. 119 ПКУ (за неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку).

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Найбюджетніші вихідні можна провести в Тернополі

Субота, 14 травня 2016, 19:27

_2__135_729x547Місто є найдоступнішим у ціновому форматі для українців і не тільки.

Туристичний портал igotoworld.com визначив найдоступніші для туристів українські міста, куди цікаво вирушити на вікенд, повідомляє Depo.Хмельницький.

З-поміж 13 українських міст Тернопіль є найдешевшим.

За ним йдуть Коломия (Івано-Франківська область), Мукачево (Закарпаття) та Ужгород.

В цих містах ніч на двох, громадський транспорт, вечеря обійдуться туристам від 362 до 493 гривень.

Від 510 гривень і вище стануть для подорожуючих Чорноморськ (Одеська область), Умань (Черкаська обл.), Чернівці, Ізмаїл (Одеська обл.), Кам’янець-Подільський (Хмельницька обл.) та Чернігів.

Далі у рейтингу зростання – Запоріжжя (657 грн.), Вінниця (667) та Полтава (736).
Джерело: khm.depo.ua

tgn.in.ua


Податкові міліціонери на АЗС вилучили 8,5 тис. літрів «підпільного» бензину

П'ятниця, 13 травня 2016, 10:23

Державною фіскальною службою України здійснюються заходи щодо виявлення та припинення фактів підпільного виробництва паливно-мастильних матеріалів, а також реалізації такої неякісної чи контрафактної продукції.

Під час проведення операції «Акциз-2016» співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області спільно із співробітниками управління захисту економіки в Тернопільській області ДЗЕ Національної поліції України встановили факти зберігання з метою подальшої реалізації та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів (бензину) фізичною особою – підприємцем.

У ході проведення санкціонованого обшуку на автозаправочній станції вилучено 8,5 тис. літрів бензину вартістю 185,8 тис. гривень.

Крім цього, встановлено розбіжність фактичних залишків паливно-мастильних матеріалів із даними їх документального обліку.

По даному факту триває досудове розслідування.

Кримінальним кодексом України за незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів встановлено кримінальну відповідальність у вигляді штрафу від 17 000 до 34 000 гривень з конфіскацією незаконно виготовленої продукції.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Чи залишиться «сонячне дерево» у Тернополі завтра?

П'ятниця, 13 травня 2016, 05:45

Чималі дискусії розгорнуся у місті щодо «сонячного дерева», яке було встановлене 15 квітня біля Театрального майдану до Днів сталої енергії. Така новинка досі є лише у Тернополі. Відомо, що до правління житлово-комунального господарства дзвонили з інших міст України, щоб довідатись як можна встановити solar tree у себе в місті, що свідчить про унікальність приладу.

Мешканці міста схвильовані ставленням людей до цього винаходу. Оскільки він дає змогу безкоштовно заряджати свої мобільні телефони просто на вулиці. Організатори цього проекту під час установки покладали великі надії на розуміння тернополян та бережне ставлення до нього. На сьогодні у соціальних мережах розгорілись палкі суперечки щодо того, як люди користаються цією послугою. Нещодавно всі почали обговорювати проблему вандалізму використання пристрою. Оскільки більшість шнурів менше ніж за місяць встановлення були вирвані і це «дерево» почало втрачати свою особливість.

13226839_10204843739213128_2362901647246286489_n

Катерина Калуш керівник прес-служби міської ради повідомила, що пошкодження вже виправлені і встановлено нові шнури. Мешканці міста дізнавшись про це висловили свої думки у соцмережах: Наталія Червак: « Ще від першої новини про відірваний дріт стало цікаво, кому воно треба? Хіба його можна потім використовувати? Може, я не розуміюся, але добре, що відновили. Тепер якось спокійніше. А то уявіть - екскурсія: ось у нас тут «сонячне дерево», але там тільки обгризки, бо тернополяни повідрізали собі дроти....». Денисюк Олександр: «чомусь є кому пошкодити, є кому рeмонтувати, алe нeма кому зробити раз так щоб нe шкодили. вот так і живeмо. одні шкодять - маєм рeзонанс, другі швидко рeмонтують - знову рeзонанс, алe ніхто толком нe вирішує проблeму і нe шукає винуватця. і цe на цeнтральному майдані міста».

Були і ті, хто дивиться на цю ситуацію позитивно, і ті, хто давав певні рекомендації щодо покращення: Бурбеза Григорій: «Обірвані дроти для заряджання мобільників антинародна влада вже полагодила!», « … Зламають - відремонтують. Ми ж не вважаємо всесвітньою подією якщо десь зламають (і відремонують у визначеному порядку) банкомат?». Святослав Журовський: « Дивився сьогодні відео з камери на цьому дереві. Дуже багато людей роздивляються штекера. Не завадили б підписи-стандарти-бренди». Лілія Валігура: «Там треба на перших порах поставити поліцейського».

Після ремонту та поновлення шнурів організатори мають надію, що це був останній випадок, коли «дерево» лишилось у такому стані. В свою чергу, тернополяни просять прислухатися до порад та встановити нагляд за обʼєктом, принаймні, на перший час. Тому залишається вірити у порядність та відповідальне ставлення людей до «сонячного дерева», яке є особливістю міста. Адже, воно може стати у нагоді й тим, хто гулятиме містом після Вас.

Олена Сабатюк

У Тернополі продовжують ремонт моста на вулиці Бродівській

Четвер, 12 травня 2016, 07:58

Продовжився  ремонт мосту на вулиці Бродівській. Роботи на мості розпочалися минулого року. Тоді було влаштовано новий деформаційний шов із заміною колесовідбивачів. Також було оновлено пішохідні доріжки.

Цьогоріч з настанням сприятливих погодних умов роботи тут продовжилися. Нагадаємо, що  міст звели на початку вісімдесятих років минулого століття, і з того часу він практично не ремонтувався

Також минулого року здійснили ремонт шляхопроводу на вулиці Промисловій. Тут деформаційний шов між плитами шляхопроводу також не ремонтували вже понад сорок років.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

 

Сторінка 1148 з 1426

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер