images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Що обіцяють військовим контрактникам?

П'ятниця, 18 березня 2016, 09:04

Грошима, нагородами, пільгами і навіть безкоштовною вищою освітою. Саме так заохочують тернополян йти на військову службу за контрактом.

Військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату Володимир Катинський каже, що на разі контракт підписало лише 40 % з потрібної кількості. Комісар також нагадав, що у випадку повного виконання плану набору тернополян на військову службу, сьомої хвилі мобілізації не буде.

Тим, хто виявить бажання служити по контракту у військовому комісаріаті обіцяють зарплатню у розмірі 7 тисяч гривень, чисельні нагороди, значні пільги для усієї сім’ї службовця, а також заохочують безкоштовною вищою освітою.

Отримати диплом пропонують у більш ніж ста вузах України, серед них – Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Перелік професій досить різноманітний: від офіцера до водія та кухаря.

Комісаріат також зазначив, що військова служба за контрактом не є обов’язковою.

 

Повне оновлення набережної у Тернополі відбудеться до кінця літа

П'ятниця, 18 березня 2016, 06:29

Цьогоріч місцева влада планує повне оновлення набережної у Тернополі. Роботи розпочнуть з Острівця кохання і протягнуться до «Циганки». Нова зона відпочинку повинна бути модернізованою повністю до Дня міста, кажуть у міській раді. На таке оновлення виділено чимала кількість коштів з місцевого бюджету - 10 мільйонів гривень.

Заступник начальника міського управління ЖКГ Андрій Дроздовський повідомив, що документи на проведення робіт вже готові. Проект втілювати у життя розпочнуть зовсім скоро.

Став_набережна

Роботи будуть проводити у чотири етапи. Оновлення передбачає: пішохідну та велосипедну доріжку, зону відпочинку та фонтан, який буде влаштований на рівні з пішохідною зоною. Також планують створити дитячий та спортивний майданчик, міні-екстрім парк і нові парковки. У план проекту включили ремонт проїзної частини, що на вулиці Білецькій, та Тернопільської дамби.

Оскільки робота буде колосальна, до цієї ідеї залучили чимало спеціалістів, які довго працювали над розробкою кожної частини території. Часу для такого великого проекту мало, тож колектив намагається працювати організовано, якісно та швидко.

Олена Сабатюк


Хенд-мейд - шедеври своїми руками

Четвер, 17 березня 2016, 14:19

На березневому засіданні жіночого клубу «Гармонія», яке відбулось у гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, учасники заходу поспілкувались з представником «Творчої майстерні «Арт-Колесо» Антоніною Кутрань на тему «Хенд-мейд-шедеври своїми руками».

- «Хенд-мейд», якщо розуміти цей термін буквально - це речі створені власноруч, - такими словами розпочала зустріч у жіночому клубі фахівець центру зайнятості Інна Лісовська. - Це мистецтво створювати те, що несе в собі позитивну енергетику та чудовий настрій, адже хенд-мейдом займаються тільки ті люди, які дійсно люблять свою справу, створюють абсолютно унікальні речі в одному екземплярі.

Під час теплої бесіди з'ясувалось, що у кожної із присутніх жінок є своє захоплення. Хтось вивчає психологію, хтось вишиває, в'яже, куховарить, випікає смаколики...

Новою та цікавою для учасниць заходу стала розповідь Антоніни Кутрань про те, чим займається їхня спільнота, з якою метою вони організовані та які результати їх діяльності.

«Ми об’єднали зусилля для того, щоб разом приносити радість та естетичне задоволення іншим через творчість, - зазначила майстриня. - Хенд-мейд продукція, включає в себе: художньо розписаний посуд, картини, прикраси та аксесуари, ляльки-мотанки, вітальні листівки, вироби з дерева, сумки, квіти та букети з цукерок, весільну атрибутику тощо. У своїх виробах акцент робимо на етнічно-українському стилі. Наша майстерня існує і для майстрів, і для тих, хто хоче навчитись цьому мистецтву».

Запрошена гостя також продемонструвала різні вироби у стилі хенд-мейду, провела майстер-клас з виготовлення паперових квітів.

 

Відділ активної підтримки безробітних ТМРЦЗ

Інна Лісовська

 

За ухилення від сплати податку у підприємства-імпортера вилучено 68,7 тонн тютюну

Четвер, 17 березня 2016, 11:48

У рамках проведення операцій «Рубіж» та «Акциз» Державною фіскальною службою здійснюються заходи, спрямовані на протидію злочинам у сфері зовнішньоекономічної діяльності та тіньового обігу підакцизної продукції. Варто відзначити, що порушення податкового законодавства в частині нарахування та сплати акцизного податку мають місце не лише під час здійснення незаконної діяльності безпосередньо на території України. Такі факти виявляються і під час відпрацювання учасників зовнішньоекономічної діяльності.

Днями співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області встановили факт ухилення службовими особами підприємства, основним видом діяльності якого є виробництво тютюнових виробів, від сплати до бюджету акцизного податку в розмірі 26,7 млн гривень. Саме з цього приводу сьогодні перший заступник начальника Головного управління ДФС в області Віталій Дума провів брифінг для журналістів місцевих засобів масової інформації .

«На початку цього року підприємством імпортовано 68,7 тонн тютюнової сировини. Згідно із нормами Податкового кодексу України при імпорті тютюнової сировини нараховується та сплачується до бюджету акцизний податок за ставкою 399 грн 84 коп. за 1 кілограм. Однак під час митного оформлення службовими особами підприємства-імпортера незаконно застосовано пільгу по сплаті акцизного податку», - повідомив журналістам під час заходу Віталій Дума.

Податковим кодексом України передбачено, що операції з ввезення на митну територію України тютюнової сировини звільняються від оподаткування акцизним податком у тому випадку, якщо імпортер в подальшому використовує її у власній господарській діяльності для виробництва тютюнових виробів (цигарки, сигарети, тютюн для паління).

Віталій Романович зазначив, що вказаний суб’єкт господарювання задекларував основним видом діяльності виробництво тютюнових виробів та відповідної ліцензії, як цього вимагає закон, не отримав, а тому не мав права скористатись правом на застосування податкової пільги із акцизного податку.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України (умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

Тютюнову сировину в кількості 68,7 тонн вартістю 5, 6 млн грн співробітники податкової міліції вилучили. У ході досудового розслідування слідчим внесено клопотання про накладення арешту на тютюнову сировину, яке судом задоволено. Триває досудове розслідування.

Варто нагадати, що Кримінальним кодексом України за умисне ухилення від сплати податків передбачена кримінальна відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від 255 тис. грн до 425 тис. грн з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Всього з початку року співробітники податкової міліції області з незаконного обігу вилучили підакцизних товарів на суму 6 млн гривень. Завершено розслідування та направлено до суду 3 кримінальні провадження стосовно 4 осіб, які займались незаконним виготовленням та реалізацією фальсифікованих підакцизних товарів.


Відділ організації роботи ГУ ДФС у Тернопільській області

Відтепер тернопільським пенсіонерам є чим зайнятись

Четвер, 17 березня 2016, 09:17

Йога, танці, розвиваючі ігри, вечори поезії та гумору, музей, кіно і театр - саме так проводять своє дозвілля тернопільські пенсіонери у центрі соціального обслуговування населення та надання соціальних послуг.

Відтепер тернопільським пенсіонерам є чим зайнятисьКрім дозвілля пенсіонерам надають матеріально-грошову допомогу, а понад 45 соціальних працівників навідуються до стареньких до дому й допомагають по господарству. Надають у центрі й психологічну допомогу. Відвідувачі задоволені роботою спеціалістів, і кажуть, що вже не уявляють життя без центру.

Щотижня тут відбуваються різноманітні майстер-класи, інтелектуальні ігри, діє гурток танців, пластики. Словом, сумувати тернополянам не доводиться.

Загалом у міському територіальному центрі діє чотири відділення : матеріально-грошової допомоги, відвідування літніх тернополян  на дому, соціальної адаптації, а також медичне. 

У останньому підопічні відвідують сеанси масажу, профілактичні та лікувальні процедуцри. Також мають можливість скористатися послугами перукаря та швачки. А впродовж трьох місяців безкоштовно харчуються в їдальні.

Оксана Божко



 

Сторінка 1172 з 1425

«ПочатокПопередня1171117211731174117511761177117811791180НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер