images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Користуватися громадським транспортом буде простіше

П'ятниця, 04 березня 2016, 06:19

Зовсім скоро у місті встановлять дві нових зупинки за модерними технологіями. Відтак тернополяни зможуть прослідковувати маршрут та місце знаходження транспорту. Вартість такого оновлення місцевим органам  вартуватиме понад 40 тисяч гривень.

Начальник міського управління транспорту Ігор Мединський повідомив, що у 2016 році місцевих жителів та гостей міста обслуговуватиме якісний транспорт та зупинки з новими технологіями. Він запевнив, що цьогоріч таке оновлення буде на зупинках «Кооперативний технікум» та «Центр», що біля церкви Різдва Христового.

На сьогодні у місті функціює понад 200 зупинок громадського транспорту. Їх ціна - близько 10 тисяч гривень. «Розумні» з них, поки, лише дві: одна біля Галицького коледжу інша знаходиться на вулиці Київській. Одна така зупинка вартує від 40 до 45 тисяч гривень. Від звичайних вони відрізняються тим, що на них буде розміщений екран з розкладом руху та місцем знаходження транспорту. Це швидка та доступна послуга для кожного. Також у пасажирів буде можливість користуватися послугами Wi-Fi.

На разі, місцева влади не може сказати, скільки таких зупинок планують і коли саме вони будуть встановлені. Це повʼязано з  їх високою ціною. Тож модернізація буде відбуватися поступово.  Над здійсненням цього проекту вже працюють, проте, коли саме він буде введений в дію ще невідомо. 

Ігор Мединський додав, що цього року у місто планують закупити не менше десяти нових тролейбусів. Відповідно плануюють провести додаткові тролейбусні лінії та будівництво тягової станції. 


Олена Сабатюк

 

Оновлено порядок оскарження

Четвер, 03 березня 2016, 15:54

Із 23 лютого набув чинності Порядок розгляду контролюючими органами скарг на вимоги про сплату недоїмки із сплати єдиного внеску та на рішення про нарахування пені й накладення штрафу. Як зазначила начальник відділу погашення боргу Наталя Зелінська, Порядком визначено, що адміністративному оскарженню не підлягають:

- зобов’язання зі сплати єдиного внеску, самостійно визначені платником податку у звіті про суми нарахованої зарплати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб;

- вимоги про сплату боргу (недоїмки) з єдиного внеску чи рішення про нарахування пені та накладення штрафів, які оскаржувалися та були розглянуті, а також оскаржені платником у судовому порядку.

Строк, установлений для подання скарги (первинної або вторинної), не вважається порушенням, якщо до його закінчення, скаргу та інші документи до неї, передано на пошту.

Датою передачі скарги на пошту є дата отримання поштовим відділенням від платника єдиного податку поштового відправлення із скаргою, яка зазначена на конверті або у повідомленні про вручення поштового відправлення.

Детальніші консультації щодо даного питання можна отримати у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46- 10, 43-46-46.

 

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

У Тернополі відбудеться Всеукраїнський дитячий форум

Середа, 02 березня 2016, 13:19

03-04 березня 2016 року у Тернополі відбудеться ІХ Всеукраїнський дитячий форум «Формула успіху правової держави очима дітей».

Робота форуму відбуватиметься:

-03 березня у Тернопільському обласному драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка (початок о 10.00 год.);

-04 березня у Тернопільському національному економічному університеті (початок о 10.00 год.).

Контактна особа: Іванюк Інна Володимирівна, директор ТНВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-правовий ліцей №2» (067)928-65-96.

 

Розглянули зміни до бюджету Тернополя

Середа, 02 березня 2016, 13:00

На засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради депутати розподілили 69 мільйонів гривень.

Сьогодні, 02 березня, прийнято проект змін до бюджету міста. Проектом передбачається розподіл вільних залишкових коштів, що накопичились на початку року. Кошти спрямували на сфери освіти, медицини, житлово-комунальне господарство та інші.

76158663796f1251ad8a0301b98dc89e

Зокрема, 17 мільйонів гривень виділили на сферу освіти, житлово-комунальне господарство отримало майже 25 мільйонів гривень: кошти спрямуються на ремонт дворів, термомодернізацію, на ремонтні роботи площі Бандери, бульварів Просвіти та Петлюри. Ще 500 тисяч виділили на ремонт світлофорів, реконструкцію Набережної ставу, облаштування кладовища на вул. Бригадній.

Майже 9 мільйонів спрямують на будівництво тролейбусної лінії по маршруту Текстильна-Курбаса, капітального ремонту стадіону в парку "Топільче".

Не забули у міській раді й про фінансову ситуацію працівників медичної сфери. Понад 5 мільйонів гривень виділили на сферу охорони здоров'я. Кошти передбачаються на заробітну плату медперсоналу, закупівлю обладнання для деяких лікувальних закладів. Частину коштів спрямують на ремонт дитячої поліклініки, що знаходиться на вулиці Федьковича.

Два мільйони виділяють на будівництво пам'ятника Небесній сотні.

Із загальної суми також виділено кошти на облаштування велодоріжок, комп'ютерну техніку в бібліотеках міста, ремонт громадського туалету в парку Національного відродження та інвентаризацію земель.

Нові тарифи на електроенергію

Середа, 02 березня 2016, 10:21

Третій етап підвищення тарифів на електроенергію набрав чинності 01 березня 2016 року.

До квітня 2017 року нацкомісія планує четвертий етап підняття тарифів для населення. Наступні зростання прогнозовано відбудуться 1 вересня 2016 року та 1 березня 2017 року. Загалом до травня 2017 року тарифи збільшаться у три з половиною рази. 

Впродовж наступного півріччя, за умови споживання менш ніж 100 кіловат, оплата становитиме 57 копійок/1кВт. 99 копійок - від 100 до 600 кВт. Ті споживачі, які використали більше 600 кВт електроенергії сплачуватимуть 1 гривню 56 копійок за кіловат.

Мешканці сіл сплачуватимуть за такими ж тарифами, однак мінімальний обсяг споживання електроенергії становитиме 150 кВт.

Якщо ваше помешкання не під'єднане до централізованого опалення або ж ви користуєтесь електроопалювальними утсановками, оплата за кіловат електроенергії становитиме 57 копійок за кіловат, за умови, якщо що місячні витрати не перевищуватимуть 3600 кіловат.


 

Сторінка 1177 з 1423

«ПочатокПопередня1171117211731174117511761177117811791180НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер