images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільські студенти проти корупції

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 06:57

З березня 2015 року в місті діє «Студентське антикорупційне агентство», головна мета якого - захистити студентів від корупційних схем та боротися за їхні права. На сьогодні координатором проекту є студентка ТНПУ Тетяна Сендецька, яка розповіла, що Тернопіль є одним з головних студентських міст України, а з корупцією тут можна зустрітися чи не в кожному ВНЗ. Саме тому робота агентства направлена на подолання цієї проблеми.

Нещодавно у місті був проведений антикорупційний семінар, у якому взяло участь понад 20 студентів. У процесі обговорення були вирішенні питання як потрібно боротися з хабарництвом та утворення і запобігання корупційних схем, як в навчальних закладах, так і в гуртожитках. Для цього створили Тернопільське територіальне утворення.

Окрім цього представники агентства були долучені до проекту «Про молодь», який тривав протягом двох днів. Подію було ініційовано Міністерством молоді та спорту за підтримки ЮНІСЕФ. Було розглянуто статті закону, які безпосередньо регулюють дії молоді. Головним досягненням було створення Національної агенції підтримки ініціатив молоді. Координато агентства Тетяна Сендецька поділилась своїми враженнями на сторінці у соцмережі:

«Протягом двох днів було представлено оновлений текст законопроекту та організовано дискусії по деяких статтях закону, зокрема в частині створення правових механізмів участі молоді, зменшення віку молоді, діяльності громадських організацій, що працюють з молоддю, створення Національної агенції підтримки ініціатив молоді та інших важливих для молоді питань.

Загалом, багато роботи зроблено, але ще більше її попереду, адже втілювати закон у життя будемо ми і доля молодіжної політики в Україні у наших руках».

У процесі цих подій учасники організації були приєднані до Відокремленого Підрозділу Національної Молодіжної Ради України.

Ті, хто має бажання поповнити лави боротьби з хабарництвом має змогу заповнити анкету на сайті https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-PR024EWnsjHWB9gXX4NXPI2l0t0qh4jmmjCtYfmJ8XhFUQ/viewform?c=0&w=1 . Заяви прийматимуть до 31 жовтня.

 

Олена Сабатюк

 

До уваги платників податку на прибуток!

Четвер, 27 жовтня 2016, 07:08

Оновлена форма Декларації з податку на прибуток підприємств для «квартальних» платників уже доступна в електронному форматі. Вона має ідентифікатор форми «J0100115».

В оновленому рядку 26 Декларації за три квартали 2016 року потрібно вказати суму разового внеску в розмірі 2/9 податку на прибуток, нарахованого за три квартали 2016 року.

Детальніше з даного питання можна проконсультуватись у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-21, 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Скоро тернополяни зможуть гуляти підземеллями катедри

Четвер, 27 жовтня 2016, 06:24

Доцільність такої ідеї обдумували протягом довгого часу. На разі у храмі розповіли, що туристичні маршрути будуть відкриті найближчим часом. Зараз екскурсоводи та історики обдумують над маршрутом та готують музейні експозиції.

Отець Орест Павлінський розповів, що на сьогодні рішення про відкриття підземелля вже затверджено. Оскільки підвали відкритті, то є змога показати це місцевим жителям та туристам. Тому зараз детально працюють над облаштуванням та безпечним перебуванням людей у цьому приміщенні.

Поки що у храмі не можуть чітко визначити обсяг експонатів, оскільки ще до кінця не продумано, який вигляд підземелля повинні мати в результаті. Звісно, в катедрі пропонують втілити історію церкви, але до цього, ще є пропозиція висвітлити і історію Тернополя.

Окрім підземелля планують реставрувати вверх храму та оглядовий майданчик. Церкву вкриють міддю та відновлять давню форму веж. Для того, що виконати ці роботи необхідно затвердити кошторис на майбутні роботи. Тому якщо за зимовий період документи будуть оформленні, то вже з весни розпочнуть реставрацію.

 

Олена Сабатюк

 

Злочинця з багаторічним стажем затримали поліцейські охорони

Середа, 26 жовтня 2016, 08:07

Завдяки оперативній роботі групи реагування Управління поліцїї охорони, «на гарячому» було затримано злочинця з багаторічним стажем перебування в місцях позбавлення волі.

Чотири дні проведених на волі, вистачило для зловмисника, аби зрозуміти, що за гратами він почуває себе комфортніше – саме це 49-річний злочинець розповів поліцейським охорони під час затримання.

Працівники Управління поліції охорони встановили, що затриманий неодноразово судимий, в місцях позбавлення волі провів більше двадцяти років. Як жити поза межами в’язниці він не знав, тому повернувся на злочинний шлях. Дочекавшись вечора, як тільки магазини завершили свою роботу, злодій попрямував до продуктового магазину з наміром пограбування. Проникши до магазину та пошкодивши обшивку магазину і вхідні двері - одразу ж спрацювала тривожна сигналізація поліції охорони.

Магазин перебував в зоні дислокації поліцейських охорони, тому правоохоронці опинилися на місці події за лічені хвилини та затримали злочинця «на гарячому».

Затриманий знову опиниться на лаві підсудних. Дії зловмисника підпадають під ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, покаранням за такий злочин може бути позбавленням волі терміном до шести років.

У Тернополі в медичних закладах встановлять відеокамери

Вівторок, 25 жовтня 2016, 06:56

Нещодавно місцеві депутати підтримати пропозицію встановити відеонагляд у місцевих лікарнях. Фінансування на такий задум відбуватиметься з бюджету міста. Таке нововведення вважають необхідною умовою для якісного лікування та відповідального ставлення лікарів до пацієнтів. Ініціатор цієї ідеї Андрій Шкула на своїй сторінці у соцмережі детально розповів про умови встановлення відеокамер:

«В лікарнях будуть КАМЕРИ, Радий бути причетним до якісних змін в місті. Депутати, нагадаю, підтримали мій запит щодо встановлення камер відеоспостереження в приймально-діагностичних відділеннях медзакладів міста.

Бюджетна комісія знайшла можливість профінансувати. То ж якісним камерам, які стежитимуть за якістю послуг, захищатимуть пацієнтів та медиків бути!!! Одразу скажу: ніяких конфіденційних речей камери не порушують - запис, по задуму, відбувається на закритий сервер. Доступ, в разі потреби, отримають правоохоронці, профільні чиновники ТМР, депутати. Причин такої ініціативи, з мого боку, декілька. Всі вони пов’язані зхі смертю тернополян чи то в медзакладах чи то за його межами. Приміром: чи правильно надавали допомогу чи вірно здійснювали діагностику/огляд, сам пішов пацієнт з лікарні чи його змусили, відмовили людині чи вона сама відмовилась, порушували лікарі/пацієнти закон і правила чи не порушували. Все це зможемо аналізувати. Крім того камери, впевнений, дисциплінують. Дякую депутатському корпусу за підтримку!!!»

Багатьох тернополян така затія обурила, тому що, на думку жителів міста, обладнання і фасад медичних закладів першочергово повинен фінансуватися, а камери можна встановити згодом. Також це є некоректним по відношенню до пацієнтів. Меншість це рішення підтримало.

Олена Сабатюк

 

Сторінка 1083 з 1423

«ПочатокПопередня1081108210831084108510861087108810891090НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер