images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Хлопчику з Маріуполя, який вів щоденник під обстрілами, вдалось виїхати з міста

П'ятниця, 03 червня 2022, 11:02

На початку травня в мережі з'явився щоденник хлопчика з блокадного Маріуполя. Він вів його під обстрілами.

На 100-ий день війни 8-річному Єгору разом з мамою Оленою, сестричкою Веронікою та бабцею Тетяною вдалось виїхати до Запоріжжя.

Про це повідомив родич Євген Сосновський.

"Вони це зробили! Той самий хлопчик, який написав свій "Маріупольський щоденник", та його сім'я на 100-й день війни змогли виїхати з окупованого Маріуполя!

Двоє поранених дітей, їх поранена мати та бабуся вже в безпеці і зараз знаходяться у Запоріжжі!", – написав Євген.

Фото: Євген Сосновський

Чоловік виїхав з Маріуполя на початку травня, коли й опублікував творчість свого племінника. Він подякував усім волонтерам, які здійснили цю, здавалось, нездійсненну місію.

Фото: Євген Сосновський

Нагадаємо, 8-рінчий хлопчик жив зі своєю сім'єю і записував свої враження від війни у щоденник. Що довелось пережити родині маріупольців можна прочитати тут.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

Киянин організував схему перевправлення призовників до Молдови за $9000

П'ятниця, 03 червня 2022, 10:27

ФОТО ДПСУ

Силовики викрили киянина, який організував незаконне переправлення потенційних призовників через державний кордон.

ДжерелоДержавна прикордонна служба України, поліція Одещини

Деталі: Правопорушник обіцяв чоловікам віком від 18-ти до 60-ти років, які шукали вихід, щоб не йти служити, безперешкодне переправлення до Молдови через пункти пропуску в Одеській області.

Охоронці кордону встановили, що протиправну діяльність налагодив 35-річний мешканець Києва. Свої "послуги" ділок оцінив у 9000 доларів США.

Правоохоронці спіймали зловмисника "на гарячому" в Києві під час отримання частини неправомірної вигоди у сумі 4500 доларів США.

Горе-переправнику оголошено підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

У Києві виявили п’яного водія-рекордсмена: перевищив норму алкоголю в понад 25 разів

П'ятниця, 03 червня 2022, 10:26

У Києві патрульні склали протокол на нетверезого водія-рекордсмена, який перевищив допустиму норму алкоголю в крові щонайменше в 25 разів.

Джерело: поліція Києва

Деталі: Поліцейські отримали виклик про порушення правил дорожнього руху на вулиці Героїв Дніпра. Заявник повідомив про нетверезого керманича автомобіля Kia.

Прибувши на місце події, інспектори виявили автомобіль Kia Ceratto та 35-річного кермувальника, який мав явні ознаки алкогольного сп'яніння.

Прилад Драгер, під час проведення огляду на стан сп'яніння, показав чималий результат, але отримати точну цифру не вдалося, оскільки показник перевищив технічний ліміт приладу – 5 проміле.

Поліція нагадує, що максимально допустимий рівень алкоголю в крові — 0,2 проміле.

На нього склали протокол "Керування ТЗ у стані сп’яніння".

 

Нагадаємо: Патрульна поліція закликає громадян дотримуватися правил дорожнього руху і не поповнювати статистику смертельних ДТП.

 

Будьте обережні: шахраї під приводом купівлі товару виманили у жительки Тернополя 20 000 гривень

П'ятниця, 03 червня 2022, 10:15

о співробітників Тернопільського районного управління поліції надійшло повідомлення від жительки обласного центру про те, що невідома особа шахрайським способом заволоділа її 20 000 гривень.

За словами потерпілої, вона продавала через інтернет автомобільні шини. До неї зателефонував покупець і попросив номер картки для оплати товару. Відтак незнайомець сказав, що не може перекинути гроші, бо потрібно збільшити ліміт на картці тернополянки. Жінка повірила і виконала усі поради зловмисника: перекинула 20 000 гривень на його картку, які він їй мав повернути. Проте після цієї транзакції покупець вимкнув свій телефон.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Правоохоронці застерігають: проявляйте пильність при спілкуванні з незнайомцями по телефону і не здійснюйте будь-які операції з картками за їхніми вказівками. У жодному разі не перераховуйте гроші на рахунки невідомих вам осіб. Якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи та поліцію.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Оперативники області розшукали магазинних злодіїв

П'ятниця, 03 червня 2022, 10:12

Таємне викрадення чужого майна інкримінують працівники поліції двом жителям області, які обікрали торговельні заклади. Їх судитимуть по законах воєнного часу.

Тернополянин вчинив злочин в обласному центрі. Чоловік, який вже притягувався до кримінальної відповідальності, обікрав невеликий магазин. З приміщення закладу він виніс товар, пронісши його повз каси.

Ще одну крадіжку задокументували працівники Кременецького районного відділу поліції в Почаєві. Місцева мешканка 1982 року народження діяла за аналогічною схемою. У скоєному вона зізналася.

Відомості про події поліцейські внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Сторінка 660 з 1423

«ПочатокПопередня651652653654655656657658659660НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер