images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Псевдобанкір обшахраював тернополянку на чималу суму © Офіційний сайт Національної поліції.

П'ятниця, 15 липня 2022, 10:38

Ваш банківський рахунок заблоковано, збій системи або ж збільшення кредитного ліміту – саме під такими способами пройдисвіти телефонують до мешканців області та довідуються конфіденційну інформацію. Вони спустошують електронні гаманці, привласнюючи заощадження краян.

Від такого роду злочину потерпіла жителька обласного центру 1951 року народження. До неї зателефонував невідомий та представився співробітником фінансової установи. Він зазначив про несанкціоноване втручання в банківську систему й аби уберегти кошти жінки необхідно повідомити персональні дані. Тернополянка без роздумів зробила все що її попросив аферист, а за лічені хвилини отримала сповіщення про списання 5600 гривень

Відомості про подію слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Аби розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам'ятати:

- співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;

- якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;

- дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

У Тернополі облаштували квітники в кольорах прапорів ЄС, США, Польщі та Великобританії

П'ятниця, 15 липня 2022, 10:26

Комунальні служби Тернополя продовжують оформлювати паркові зони, вулиці та прибудинкові території клумбами-квітниками.

На вул. Євгена Коновальця цими днями з’явилися нова ландшафтна композиція, на якій квіти висадженні у кольорах  прапорів Європейського Союзу, країн США, Польщі та Великобританії, а поруч майорять їхні стяги. Адже саме ці країни чи не найбільше допомагають Україні у війні.

Як розповідає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою так екології Олег Соколовський, ідея створення патріотичних клумб у місті виникла з ініціативи тернополян та внутрішньо переміщених осіб, які проживають у місті. Зокрема, такі патріотичні квітники є на масиві Дружба, при вході у парк Сопільче, на просп. Степана Бандера.

До слова, у місті вже облаштовано близько 30-ти клумб-квітників, більшість з яких висаджено у паркових зонах нашого міста.

 

Папа Римський вперше в історії призначив трьох жінок до Департаменту у справах єпископів

Четвер, 14 липня 2022, 09:41

Папа Римський Франциск вперше в історії римсько-католицької церкви призначив трьох жінок до Департаменту у справах єпископів Ватикану. Раніше до цього комітету входили виключно чоловіки.

Про це повідомляє Vatican News.

Зокрема, 13 липня Понтифік ввів до складу департаменту:

  • черницю та генерального секретаря уряду Ватикану Раффаеллу Петріні,
  • черницю й колишню настоятельку ордена Дочок Марії помічниці християн Івонн Ренгот,
  • мирянку та президента Всесвітнього союзу жіночих католицьких організацій Марію Ліа Дзервіно.
Понтифік вперше призначив жінок до комітету, куди раніше входили виключно чоловіки. Фото: Vatican News

Також до Департаменту у справах єпископів увійшли 11 кардиналів, єпископів та священиків.

Двох монахинь і одну мирянку призначили у Департамент терміном на п’ять років. Зазвичай комітет нараховує близько 25-30 осіб.

До їхніх обов'язків входитиме надання архієпископам пропозицій щодо імен священиків, які, на їхню думку, могли б стати хорошими єпископами.

Потім список передається ватиканському нунцію або послу в країні, який проводить подальше розслідування особи та надсилає свої рекомендації до Ватикану.

 

Члени комітету, які приїжджають з усього світу, збираються в Римі приблизно двічі на місяць і надсилають свої рекомендації Папі Римському, який ухвалює остаточне рішення.

Нагадаємо, у Ватикані не виключають, що Папа Римський Франциск у серпні може здійснити візит до України.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя


 

Засудженій киянці родичка в колонію передала наркотики .

Четвер, 14 липня 2022, 09:36

Два поліетиленових прозорих пакетика з білою попрошкоподібною речовиною виявили та вилучили працівники Збаразької виправної колонії. Про заборонені речовини охорона повідомила працівників поліції.

Як з'ясувалося у ході розслідування, наркотики надійшли поштою на ім'я однієї із засуджених. Жінка позбавлена волі на п'ять років за майнові злочини.

Передачу їй з столиці надіслала родичка. Проте до адресата наркотики не дійшли. Їх виявили під час перевірки посилок та відправили на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Даний факт слідчі відділення поліції №4 Збаража внесли в ЄРДР згідно із ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене повторно) ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Кіберполіцейські Тернопільщини виявили нову "фінансову піраміду"

Четвер, 14 липня 2022, 09:34

Більше 12 потерпілих, які втратили понад 200 тисяч гривень - наслідки роботи чергової фінансової піраміди. Кіберполіцейські кажуть, що кількість жертв зростатиме, бо ще не всі зрозуміли, що потрапили на гачок аферистів.

"Під виглядом україно-польсько-американського підприємства, яке здійснює торгівлю товарами, пропонувалося людям здійснити інвестицію. Після цього люди деякий час гроші отримували. Далі стартувала велика акція, де при внесенні солідної суми обіцявся великий прибуток. Далі вебресурс закрився", - розповідає старший інспектор з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області Департаменту кіберполіції НПУ Роман Свірський.

За словами кіберполіцейського, на початку весни соцмережами активно популяризувався пасивний вид заробітків. Заманювали людей до фінансової піраміди рекламою та схвальними відгуками від відомих блогерів та людей, які вклали гроші в дану піраміду. Стати учасником пасивного заробітку було просто. Додаткові гроші нараховувалися і за новоприбулих членів піраміди, яких учасники бізнесу залучили до справи.

"Ви реєструєте свій фінансовий кабінет, далі бачите інформацію про інвестиції, обираєте свій пакет та оплачуєте гроші на рахунок особи, яка переказує кошти у віртуальні. На сайті був налаштований простий скрипт і люди бачили, що їм нараховуються гроші під виглядом торгівлі товарами".

Ще одна пастка, на яку повелися учасники фінансової піраміди - це терміни вкладень. Чим довше гроші на рахунку, тим вищі виплати. Вивести кошти достроково було не можливо. Як результат - люди вклали солідні суми на тривалий період і втратили все.

"Даний проект називається "хайп-проект". Тобто - швидкий набір користувачів, швидка виплата, велика акція, а після цього - закриття сайту. Деякі люди встигли вивести частину грошей, інші - ні. Вони стали жертвами шахрайств".

Як тільки люди побачили, що їхні віртуальні сторінки із заробітком щезли, а сам сайт не працює, вони звернулися до поліції. Жертви махінаторів стали жителі з різних куточків України. Даний факт вирішується питання про внесення даного факту до ЄРДР згідно зі статтею 190 (шахрайство) ККУ. Встановлюватимуть кіберполіцейські номери рахунків та шляхи грошових переказів.

Як не стати жертвою фінансвої піраміди:

Знайдіть фінансову організацію у реєстрах НБУ.
Переконайтеся, що компанії немає у списку сумнівних організацій.
Перевірте дані у держреєстрі юридичних осіб. Якщо юридична особа не зареєстрована в Україні, то від інвестицій краще відмовитися.
Прочитайте відгуки в Інтернеті про дану компанію/сайт.
Вивчіть документи, що містяться на сайті.

Лише ваша увага та наполегливість допоможе не потратипити на гачок аферистів.

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/kiberpoliczejski-ternopilshhini-zasterigayut-pro-novu-finansovu-piramidu/

 

Сторінка 615 з 1426

«ПочатокПопередня611612613614615616617618619620НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер