images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Переважно холодно і навіть сніг: поденний прогноз погоди на жовтень від народного синоптика

Понеділок, 27 вересня 2021, 07:23


Переважно холодно і навіть сніг: поденний прогноз погоди на жовтень від народного синоптика

Жовтень цього року буде холодним, говорить народний синоптик Леонід Горбань, який поділився з ТСН.ua своїм прогнозом. Так, згідно з його розрахунками, у жовтні очікується дуже холодна погода із заморозки, буде немало і дощових днів.

Зокрема, Леонід Горбань дає такий прогноз на жовтень: 1-4 - холодно, похмуро; 5-6 та 8-10 - дощі; 11-19 - похмуро, холодно; 14 - заморозок; 20, 22-23 та 26 жовтня - дощі; 27 і до кінця місяця буде сухо, але холодно.

Варто також зазначити, що раніше завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова повідомила, що у другій половині жовтня в Україні може випасти перший сніг.

За її словами, якщо раніше в Україні перехід до зими був плавним – з поступовим похолоданням восени і нульовою температурою в грудні, то зараз сезони сильно змістилися. Жовтень стає більш холодним, зате в наступні два місяці може бути потепління до плюсових температур вище норми листопада і грудня.

 

Тернополянин Дмитро Підручний здобув золото і срібло чемпіонату України з літнього біатлону в Чернігові

Понеділок, 27 вересня 2021, 07:22

Тернополянин Дмитро Підручний здобув золото і срібло чемпіонату України з літнього біатлону в Чернігові

У Чернігові завершився літній чемпіонат України з біатлону. На змаганнях були присутні і біатлоністи основи збірної України - всі, за винятком Юлії Джими і Олени Білосюк (Підгрушної), для яких ці гонки не входять до плану підготовки до сезону, а також Сергія Семенова, який проходить курс відновлення, – інформує Федерація біатлону України. Дві медалі – одну золоту і одну срібну, ставши чемпіоном і віце-чемпіоном України, завоював тернопільський біатлоніст Дмитро Підручний.

Так, у чоловічому спринті, на третій сходинці п’єдесталу розмістився Денис Насико з команди Б, а місця вище нього завоювали Богдан Цимбал і Дмитро Підручний, які саме в такому порядку один за одним і стартували, і також дружно прибули на фініш, допустивши по одному промаху в гонці. З невеликою відмінністю - Богдан єдиний раз помилився в лежці, а Дмитро - на стрільбі стоячи. В результаті Богдан Цимбал посів перше місце, а Дмитро Підручний став другим.

У гонці переслідування першим на дистанцію відправився Богдан Цимбал, в cеми секундах після нього - Дмитро Підручний, а також Денис Насико. На першій стрільбі Діма і Денис помилилися по одному разу, в той час як Богдан влучив 5 з 5.

На другому вогневому рубежі Підручному вдалося закрити всі мішені і вирватися в лідери, так як Цимбал не влучив тричі, випавши з числа претендентів на медалі. Тим часом Артем Тищенко, який стартував п’ятим, пройшов обидві стрільби лежачи на "0" і підібрався до призових місць. А відстрілявшись ідеально і на стрільбі лежачи, завоював впевнене срібло. Тарас Лесюк зі стартового 6-го місця піднявся до призової трійки, допустивши три промахи сумарно.

Відтак у гонці переслідування Дмитро Підручний здобув перемогу, срібним призером став Артем Тищенко, а бронзовим – Тарас Лесюк.

На Тернопільщині стартував І етап спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя»

Понеділок, 27 вересня 2021, 07:20

На Тернопільщині стартував І етап спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя»

Озерянська територіальна громада першою в Тернопільській області провела осінній І етап спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя», ініціатором та організатором заходу якого є Національний олімпійський комітет України. Зм агання проводились з метою пропаганди здорового способу життя, залучення дітей до систематичних занять фізичною культурою і спортом, організації змістовного дозвілля на території Озернянської територіальної громади, за сприяння місцевого осередку НОК України в Тернопільській області спільно з відділом освіти, культури, молоді та спорту.

На відкритті свята привітали учасників перший заступник голови регіонального осередку Віталій Ігнатенко та секретар Озернянської сільської ради Назар Романів. Участь взяли 5 команд - учнів закладів освіти Озернянської сільської ради: Висиповецький НВК;ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Озерної; ЗОШ І-ІІ ступенів с. Цеброва; ЗОШ І-ІІ ступенів с. Осташівців; ЗОШ І-ІІ ступенів с. Богданівки.

У веселій та захоплюючій боротьбі за сумою балів, набраних за результатами вікторини, презентації та спортивної естафети, перше місце здобула ЗОШ І-ІІ ступенів с. Озерної; 2 місце виборола ЗОШ І-ІІ ступенів с. Богданівки; 3 місце посіла ЗОШ І-ІІ ступенів с. Осташівців.

Переможці та призери були нагороджені грамотами та олімпійськими призами від регіонального осередку НОК України в Тернопільській області

 

Українські полярники сфотографувалися у літньому одязі, щоб привернути увагу до зміни клімату

П'ятниця, 24 вересня 2021, 07:33

Українські полярники зі станції "Академік Вернадський" зробили фото в літньому одязі на фоні сніжного антарктичного пейзажу.

Таким чином вчені висловили підтримку кліматичному маршу, який пройде в Києві 26 вересня 2021 року.

Акція повинна нагадати про одну з найбільших загроз для людства: зміну клімату та пов'язані з цим природні катаклізми, повідомили на станції.

За словами полярників, в Антарктиді, як ніде більше на планеті, вже зараз можна побачити наслідки зміни клімату.

Фото Оксани Савенко

"За останні 50 років середня температура на континенті зросла на + 3 С⁰ – це приблизно як різниця клімату між Україною та Скандинавією", – розповідають  вони.

Кліматичні зміни призводять до значних змін в екосистемах регіону: тануть льодовики, змінюється хімічний склад Південного океану, Антарктида "зеленіє", а деякі види тварин захоплюють нові, не притаманні раніше для них території.

Полярники, які чи не щодня спостерігають наслідки зміни клімату, обрали для фото літній одяг, щоб підкреслити аномальність тих процесів, що відбуваються в унікальних екосистемах Антарктики, і привернути увагу до цієї проблеми.

"Ми підтримуємо марш і закликаємо усіх дбати про нашу планету!", – зазначила команда.

"Лікарні будуть переповнені, меддопомогу отримають не всі": шокуючий прогноз на жовтень від епідеміолога

П'ятниця, 24 вересня 2021, 07:24


"Лікарні будуть переповнені, меддопомогу отримають не всі": шокуючий прогноз на жовтень від епідеміолога

В Україні в жовтні може бути не пік захворюваності на коронавірус, а зростання, що призведе до переповненості лікарень. Про це в ефірі програми "Сьогодні День" на каналі "Україна 24" сказала завкафедрою епідеміології Харківського медуніверситету Тетяна Чумаченко.

"Пан Радуцький (голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я - ред.) досить оптимістично говорить, що ми піку досягнемо в середині жовтня. Після піку ми завжди чекаємо зниження захворюваності. Якщо все залишиться так, як зараз, кількість вакцинованих не збільшуватиметься, не буде ніяких обмежувальних заходів додаткових введено, люди як і раніше не будуть носити маски, хоча повинні, - то у нас буде не пік, а подальше зростання до середини жовтня", - сказала лікар.

Чумаченко нагадала, що від кожної людини залежить не тільки власне життя, але і життя інших людей.

"На сьогодні у нас є достатня кількість вакцин, які безкоштовні, доступні для всього дорослого населення. І тому зараз треба йти і робити щеплення, особливо це стосується людей похилого віку, які ризикують захворіти тяжко і загинути", - сказала епідеміолог.

Чумаченко прогнозує, що в разі зростання кількості хворих люди не зможуть отримувати нормальну медичну допомогу.

"Ми вже зараз бачимо, що кількість госпіталізацій починає перевищувати кількість людей, які виписуються. Це означає, що у нас починають наповнюватися клініки, і, можливо, вони будуть переповнені, і кожна людина не зможе отримати кваліфіковану допомогу", - сказала Чумаченко.


 

Сторінка 805 з 1437

«ПочатокПопередня801802803804805806807808809810НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер