images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщині відбудеться Міжнародний фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини»

П'ятниця, 06 серпня 2021, 09:58

На Тернопільщині відбудеться Міжнародний фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини»

Фестиваль триватиме два дні, 7—8 серпня, в м. Монастириська. У програмі — огляд експозиції Музею лемківської культури та побуту, хід учасників по місту, покладанні квітів до пам'ятників Т.Г. Шевченку, Пам'ятного знаку депортації лемків, Меморіалу «Борцям за волю України», фігури Покрови Пресвятої Богородиці.

Урочисте відкриття ХХІІ міжнародного фестивалю розпочнеться о 13:00 год.

Детальніше у сюжеті:
 

Палив сміття, а підпалив ліс: мешканець Тернопільщини отримав 175 тис. грн штрафу

Четвер, 05 серпня 2021, 12:35

Чоловік із Шумська Тернопільської області має сплатити понад 175 тис. грн штрафу за пожежу в лісі, яку він спричинив, спалюючи сміття поблизу

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Чоловік спалював сміття поблизу лісопосадки. Через сильний вітер вогонь перекинувся на дерева.

Полум’я обпалило 94 сосни та сухостій. Загалом вогонь знищив 0,15 га рослинності.

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Порушника визнали винним за ч. 1 ст. 245 Кримінального кодексу України (знищення або пошкодження лісових масивів)

У суді чоловікові призначили покарання у вигляді 2 років обмеження волі з іспитовим строком на 1 рік та штраф на суму понад 175 тис. грн.

Нагадаємо, рада збільшила штрафи за знищення або пошкодження навколишнього середовища.

Ось 11 причин, чому не варто спалювати листя.

Учасниця Олімпійських Ігор у Токіо тернополянка Наталя Стребкова подякувала усім за підтримку

Середа, 04 серпня 2021, 09:29

Учасниця Олімпіади-2020, єдина представниця від Тернопільщини на іграх у Токіо легкоатлетка Наталія Стребкова висловила вдячність своїм землякам, шанувальникам спорту за підтримку. «Хочу подякувати всім, хто мене підтримував словами, хто писав коментарі і повідомлення! Я не очікувала такої підтримки. Ви нереальні!», - написала спортсменка на своїй сторінці у соцмережах.

 

Наталія Стребкова дебютувала на Олімпійських Іграх у Японії у бігу на дистанції 3000 метрів з перешкодами та зупинилась на етапі кваліфікації. Легкоатлетка показала 11-й результат в першому забігу з підсумковим результатом 9:49,15 хвилин, чого було недостатньо для виходу до фіналу. За правилами, у фінал виходять по три найсильніші спортсменки з кожного з трьох забігів плюс шість кращих за часом.

Як ідеться у коментарі Наталії Стребкової щодо свого виступу для інтернет порталу «Жорстка Атлетика», спортсменка не витримала 37-градусної спеки у Токіо та високої вологості. «Підготовка йшла дуже добре, я була в Карпатах, там дуже добре попрацювала. Всі тренування заходили чудово. Звісно, розраховували з тренером на високий результат», - говорить атлетка.

До речі, жіночий стипль на 3000 метрів став олімпійською дистанцією, починаючи з Олімпійських Ігор 2008 року в Пекіні. Українські стаєрки були представлені на кожній з Олімпіад, але подолати кваліфікаційні забіги поки що нікому не вдавалось: 2008 в Пекіні Україну представляла Валентина Жудіна, в 2012 році в Лондоні до Валентини долучилась Світлана Шмідт, в 2016 році в Ріо єдиною українкою в даному виді змагань була керчанка Марія Шаталова, і вже в Токіо – тернополянка Наталія Стребкова. Найкращий виступ мала Марія Шаталова 2016 року в Ріо, яка показала і найшвидший час серед всіх українок на Іграх – 9:30.89, і була лише в 35 сотих від виходу в фінал.

Додамо, що у легкій атлетиці, зокрема, у спортивній ходьбі, спортивну честь України і Тернопілля захищала свого часу на олімпійських змаганнях відома тепер тренерка, майстер спорту України міжнародного класу, Віра Зозуля, яка була учасницею трьох Олімпійських ігор (2000 Сідней, Австралія; 2004 Афіни, Греція; 2008 Пекін, Китай).

Для Наталії Стребкової - майстра спорту України міжнародного класу, представниці Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності та ФСТ «Динамо», випускниці факультету фізвиховання ТНПУ ім. Володимира Гнатюка (тренер Олександр Степанюк) Олімпійські Ігри у Токіо були дебютом. Відтак, сподіваємося, що ці змагання, потрапити на які було величезної мрією Наталії,  стануть для спортсменки впевненою сходинкою для нових досягнень і перемог.

 

Представники Тернопільського «Інваспорту» Катерина Кухарчук та Едуард Каськів здобули два «золота» і «бронзу» на чемпіонаті України з пауерліфтингу

Вівторок, 03 серпня 2021, 13:24

Представники Тернопільського «Інваспорту» Катерина Кухарчук та Едуард Каськів здобули два «золота» і «бронзу» на чемпіонаті України з пауерліфтингу

Золоту і бронзову нагороди виборола на чемпіонаті України з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату представниця Тернопільського регіонального центру «Інваспорт» Катерина Кухарчук. Такі змагання відбулися у місті Дніпро, і участь у них взяло понад 30 жінок та 76 чоловіків. Виступаючи у ваговій категорії 55 кг, наша землячка із жимом 61 кг стала чемпіонкою України серед юніорок, а серед жінок виборола бронзу і вперше виконала норматив кандидата у майстри спорту. Катерина - учениця обласного навчально-реабілітаційного центру, уродженка міста Ланівці. А ще одну золоту медаль завоював для збірної нашої області тернополянин, майстер спорту України Едуард Каськів серед чоловіків у ваговій категорії до 97 кг.

Також Тарас Дигідь із міста Підгайці здобув п’яте місце серед чоловіків у ваговій категорії до 72 кг, а Володимир Чайковський із села Грабківці був дев’ятим у ваговій категорії до 80 кг.

Готували спортсменів до змагань тренери Віктор Юзчишин та заслужений працівник фізичної культури і спорту України Олег Юзчишин.

В Україні змінили дату святкування Дня молоді

П'ятниця, 30 липня 2021, 12:01

Відтепер День молоді в Україні буде відзначатися щороку 12 серпня.

Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленськийповідомляють на сайті глави держави.

Зазначається, що Україна відзначатиме цей день разом з усім світом в Міжнародний день молоді.

Документ набирає чинності з 1 січня 2022 року.

Фото Syda_Productios/Depositphotos

"Глава держави підписав відповідний указ № 333/2021 з метою підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи, а також ураховуючи ініціативу молодіжних організацій та рухів", – йдеться у повідомленні.

При цьому втратив чинність указ президента від 22 червня 1994 року "Про День молоді", відповідно до якого це свято відзначалося в нашій країні щороку в останню неділю червня.

 

Сторінка 811 з 1425

«ПочатокПопередня811812813814815816817818819820НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер