images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


В Ізраїлі жінка народила дитину, в животі якої лікарі виявили ембріон.

П'ятниця, 30 липня 2021, 11:58

В Ізраїлі жінка народила дитину, в животі якої лікарі виявили ембріон.

Випадки зародження плоду в плоді є дуже рідкісними та виникають приблизно один раз на 500 тисяч народжень, пишуть в The Times of Israel.

Про інцидент розповіли працівники медичного центру в Ашдод, де народилася дівчинка.

На пізніх стадіях вагітності медики виявили, що живіт немовляти збільшився.

При огляді після природних пологів лікарі впевнилися, що всередині дитини щось є. Додатково також провели УЗД та рентген.

"Ми були здивовані, виявивши, що це був ембріон", – зауважив директор відділення неонатології медичного центру Ассута Омер Глобус.

Фото ziggy_mars/Depositphotos

Бригада фахівців медичного центру провела операцію та видалила ембріон.

За їхніми словами, це не був повністю сформований ембріон – він розвинувся лише частково. Лікарі змогли побачити тільки деякі кістки та серце.

Операція пройшла успішно, і очікується, що дівчинка повністю одужає. Її разом з мамою вже виписали з лікарні.

На думку Омера Глобуса, існує кілька теорій щодо того, як виникають такі випадки.

Згідно з однією із них, вагітність починається з двох ембріонів, але потім один з них поглинає іншого.

"Це відбувається в процесі розвитку плоду, коли є порожнини, які закриваються під час розвитку, і один з ембріонів потрапляє в такий простір.

Всередині плід частково розвивається, але не виживає і залишається там", – пояснює лікар.

 

Затримали чоловіка, який влаштував вибухи в поштоматах у Києві та Одесі

П'ятниця, 30 липня 2021, 11:46

Правоохоронці затримали чоловіка, який надіслав до Києва та Одеси відправлення з піротехнічними виробами, які у поштоматах здетонували.

Джерело: Київська міська прокуратура, речниця відомства Надія Максимець у коментарі УП, столична поліція

Деталі: У четвер 29 липня близько шостої години ранку у приміщенні одного із ТЦ на Оболоні у скриньці поштомату "Нової пошти" стався вибух. Під час вибуху ніхто не постраждав. Згодом аналогічний інцидент стався у поштоматі в Одесі.

Увечері цього ж дня за результатами слідчих (розшукових) заходів правоохоронці встановили особу підозрюваного та затримали його у місті Чернівці. Затриманим виявився 32-річний уродженець АРК Крим, мешканець Чернівців, раніше не судимий.

У ході невідкладних обшуків за місцем проживання чоловіка правоохоронці виявили частини саморобного вибухового пристрою, пакети з порошкоподібною речовиною, схожою на вибухову, засіб для заглушування GSM сигналу, товарні накладні "Нової Пошти", чорнові записи тощо.

 

Вилучені предмети та речовини направлено на експеризи.

Також у затриманого виявили паспорти громадянина України та РФ, видані на його ім’я.

За цей час черівчанина доставили до Оболонського управління поліції ГУ НП в м. Києві для проведення слідчих дій.

Чоловіку готується повідомлення про підозру за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) КК України та вирішується питання про обрання запобіжного заходу. За вказаний злочин підозрюваному загрожує до десяти років тюремного ув’язнення.

Пряма мова Максимець: "За попередніми даними, зловмисник в обох випадках використовував саморобні вибухові пристрої малої потужності, які були введені у дію годинниковим механізмом. На цей час слідство встановлює мотиви і обставини вчинення злочинів.

Враховуючи суспільний резонанс і особливу складність кримінального провадження, вчинення  пов’язаних між собою злочинів на теритоії декількох областей України, для оперативного проведення слідчих дій створено спільну слідчу групу ,до складу якої включено слідчих з декількох регіонів країни".

Передісторія:

  • 29 липня стався вибух у комірці поштомату Нової пошти в Києві, а згодом у комірці поштомату в Одесі. Під час вибухів ніхто не постраждав.
  • Після цих інцидентів компанія "Нова пошта" заявила, що буде перевіряти усі посилки та вантажі за допомогою рентгену та кінологічних служб.


Українська правда

На Тернопільщині відбудеться Чемпіонат України з санного спорту на санкороликах

П'ятниця, 30 липня 2021, 11:38

На Тернопільщині відбудеться Чемпіонат України з санного спорту на санкороликах

У рамках Чемпіонату, який пройде в Кременці з 30 липня по 1 серпня, свої здібності демонструватимуть юніори та юніорки. Проведуть Чемпіонат з нагоди 30-ої річниці Незалежності України.
0Програма змагань:
30 липня — офіційні тренувальні заїзди, одномісні сани;
31 липня — урочисте відкриття змагань, змагальні заїзди, одномісні сани, нагородження переможців і призерів;
1 серпня — командні змагання (естафета).
 

У Тернопільському обласному центрі охорони та наукових пам'яток культурної спадщини розповіли про знаного українського дослідника

П'ятниця, 30 липня 2021, 11:38

У Тернопільському обласному центрі охорони та наукових пам'яток культурної спадщини розповіли про знаного українського дослідника

Нещодавно виповнилося 98 років з дня народження відомого українського археолога, дослідника палеолітичної доби Південно-Західної Волині, кандидата історичних наук Савича Володимира Петровича. У Центрі окреслили віхи його життєвого шляху.

0Народився Володимира Савич 27 липня 1923 року в селі Ігровиця Тернопільського району. У 1947—1952 роках навчався у Львівському державному педагогічному інституті. З 1952 по 1967 рік працював заввідділом первісної археології Львівського історичного музею.
У 1968—1989 роках відбулася його експедиція до палеолітичної стоянки Кременця, яка розташовувалася на горі Куличівка. Упродовж понад 20-ти років польових досліджень вдалося накопичити величезний фактичний матеріал. На ділянці площею близько 3000 квадратних метрів, було виявлено понад 600 тисяч крем’яних артефактів, які знаходяться у фондах Тернопільського обласного краєзнавчого музею. Це дало можливість створити в експозиції відділу стародавньої історії розгорнуту картину життя і побуту людей періоду палеоліту.
1Паралельно з роботою у складі експедиції Володимир Савич також проводив археологічні розвідки на території нашої області. Найбільш продуктивними в цьому аспекті робіт можна вважати 1986—1988 роки, впродовж яких вдалося визначити місцезнаходження більше ніж 50-ти об’єктів археології в населених пунктах північної частини області (с. Великі Бережці, с. Малі Бережці, с. Старий Вишнівець, с. Цеценівка, с. Дунаїв, с. Двірець, с. Новий Кокорів та ін). Крім того дослідник обстежив декілька об’єктів, зокрема стоянки та поселення,  біля Малашівців, стоянку в околицях Долішнього Івачева, — розповідають у Центрі.

У Бережанах триває будівництво спортивного комплексу

П'ятниця, 30 липня 2021, 11:30

У Бережанах триває будівництво спортивного комплексу

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» триває зведення спортивного комплексу в Бережанах. Згідно з проєктом, це спортивний зал розміром 24 х 42 м, басейн та приміщення для глядачів. Як заявив керівник підрозділу інвестицій та розвитку спортивної інфраструктури Міністерства молоді та спорту України Володимир Манін, який нещодавно побував на цьому об’єкті, такий комплекс надасть можливість проводити спортивні турніри з багатьох видів спорту, а місцеві жителі матимуть вільний доступ до зайняття спортом. На його думку, в майбутньому спорткомплекс стане «інвестиційним магнітом», що сприятиме пожвавленню не тільки спортивного життя регіону, але й сприятиме розвитку низки суміжних галузей з оздоровлення та відпочинку.

Під час зустрічі гостя було ознайомлено зі станом ведення будівельних робіт, строками їх виконання та остаточного завершення будівництва. Обговорено окремі організаційні питання при здійсненні робіт (особливо залу з басейном) та вибір системи опалення з використанням альтернативних і відновлювальних джерел енергії, зокрема, сонячної енергії з допомогою геліоколекторів.

Також представник Міністерства висловив зацікавлення з приводу використання в майбутньому цього об’єкта для організації тренувальних зборів та змагань із різноманітних видів спорту державного та регіонального рівнів. Під час обговорення цього питання запропоновано низку рішень для розширення інфраструктури спортивних споруд міста з метою залучення спортсменів у легкоатлетичних видах спорту, а також організації дозвілля та харчування учасників тренувальних зборів і змагань, - повідомляє Бережанська міська рада.

 

Сторінка 817 з 1430

«ПочатокПопередня811812813814815816817818819820НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер