images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі створено Інтерактивний музей бойових побратимів

Середа, 25 січня 2017, 16:12

З 22 січня в Українському домі «Перемога» запрацював Інтерактивний музей бойових побратимів. До огляду там представлена колекція з понад двохсот експонатів російсько-української війни: зброя, уламки від куль, одяг, фото, плакати та інші символічні речі. Окрім того, у музеї на екрані постійно транслюватимуться відео із зони АТО.

«Речі, які сьогодні знаходяться у музеї – це найбільша на Тернопільщині колекція експонатів з війни, яка сьогодні триває на Сході України, - розповідає заступник міського голови Леонід Бицюра. – Мета цього музею – національно-патріотичне виховання молоді. Тому й символічно, що музей розташований саме в Українському домі «Перемога», який є зручним місцем для організації екскурсій».

Зазначимо, що Інтерактивний музей створений зусиллями ГО «Об’єднання бойових побратимів» за підтримки Тернопільської міської ради.

 

Найближчим часом до Тернополя завітають три красуні, щоб повечеряти із переможцями благодійного аукціону

Вівторок, 24 січня 2017, 10:01

Задля збору коштів для дітей з неблагополучних та багатодітних сімей, дітей сиріт, щоб подарувати їм на осінні свята казку Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Студреспубліка» спільно з Громадською організацією «Перша Леді» проводить благодійний аукціон «Виграй побачення з красунею – подаруй дітям свято».

Краса не продається і не купується! Справжню внутрішню красу не купиш за будь які гроші, вона або є, або ж її не має…Ми пропонуємо, долучитись до благодійності (доброї справи), доторкнутись до краси, зустрітись із нею на романтичному побаченні – зазначає організатор акції Олександр Барзишен.

Благодійний аукціон є доповненням до благодійної акції "Подаруй дитині Миколая". Даний аукціон є унікальним у своєму роді, оскільки дає можливість одночасно:

Ø  переможцю (а їх буде три) виграти "Побачення з красунею", тобто право повечеряти з трьома найгарнішими та найвідомішими дівчатами України:

Красуня1: Еліна Руденко,

Красуня2: Любов Конева,

Красуня3: Аліна Крамарчук.

Ø  кожному учаснику і трьом переможцям стати співорганізаторами заходу, оплативши вартість участі (300 грн) та відзначивши цю подію у своєму житті іменним дипломом "Про участь у благодійному аукціоні", яким буде нагороджений кожен учасник!!!

Благодійний онлайн  аукціон «Виграй побачення з красунею – подаруй дітям свято» пройде в місті Тернополі в три етапи – продовжує Олександр Барзишен –

Етап 1: Реєстрація на участь у проекті: з 23 січня по 13 лютого 2017 року,

Етап 2: Старт і проведення аукціону з 13 по 23 лютого  2017 року.

Етап 3: Урочиста частина - благодійний концерт : підведення підсумків, визначення та оголошення фіналістів.

До проекту можна буде долучитись та підтримати у трьох форматах:
"Як глядач", "Як учасник" і "Як співорганізатор".

Для реєстрації у проекті необхідно:

1.      Учасникам онлайн аукціону - ознайомитись з правилами, + заповнити реєстраційну форму( http://pobachenya-zkrasuney.tilda.ws/#registration ) (все є на сайті, на головній сторінці);

2. Співорганізаторам - заповнити реєстраційну форму: ( http://pobachenya-zkrasuney.tilda.ws/#registration ) вказавши в коментарях контактну особу від співорганізатора;

3. Глядачі які заповнять реєстраційну форму, і зроблять це з 23 січня по 7 лютого 2017р.:
http://pobachenya-zkrasuney.tilda.ws/#registration
зможуть потрапити на урочисту частину та будуть зареєстровані на додатковий розіграш призів. (деталі згодом).

 

Більш детальна інформація про те як можна долучитись, правила для учасників та як підтримати проект, дивіться тут:

https://vk.com/vp_ternopil
http://pobachenya-zkrasuney.tilda.ws/

Тернопільська міська рада підвищить зарплати працівникам освітніх установ

Вівторок, 24 січня 2017, 08:12

Уряд прийняв рішення про підвищення рівня оплати праці педагогічних працівників з 1 січня 2017 року. Проте це стосувалося лише працівників шкіл. А збільшення посадових окладів педагогічних працівників інших закладів освіти (дошкільних, позашкільних та інших) повинно було відбутися лише з 1 вересня 2017 року.

У зв’язку з цим Тернопільська міська рада розглянула можливість передчасного підвищення заробітної плати педагогам міста. За попереднім розрахунками для цього необхідно додатково виділити із бюджету міста майже 15 млн. грн.

Таким чином, мерія міста вирішила не робити різниці між категоріями педагогічних працівників і збільшити посадові оклади всім без винятку педагогам Тернополя з 1 січня 2017 року.

 

Якщо дохід у негрошовій формі: термін сплати

Понеділок, 23 січня 2017, 08:18

У Тернопільській ОДПІ інформували, що з 1 січня 2017 року податок на доходи фізичних осіб та військовий збір з доходу, наданого у негрошовій формі або виплаченого готівкою з каси податкового агента, необхідно сплачувати не пізніше трьох банківських днів з дня, що настає за днем такого нарахування (виплати, надання).

До 01.01.2017 року в зазначеному випадку податок сплачувався до бюджету протягом банківського дня, що настає за днем такого нарахування (виплати, надання).

Зазначена норма передбачена пп 168.1.4 Податкового кодексу, з урахуванням змін, внесених Законом України від 21.12.2016 р. №1797.

Детальніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.


Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

У тернопільській «гармонії» жінки вчилися «писати сценарії життя» своїм дітям

Понеділок, 23 січня 2017, 07:24

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбулося засідання жіночого клубу ”Гармоня”, учасниці якого обговорили роль виховного процесу батьків у дорослому житті дітей.

«Психологами доведено, що всі проблеми, комплекси, світосприйняття дорослого мають глибоке коріння, яке йде ще з дитинства, - зазначила фахівець МРЦЗ Інна Лісовська. - Саме тому, щоб побудувати успішне суспільсво, закласти фундамент ”щасливої людини” ми маємо знати та використовувати правильні підходи у виховному процесі дітей».

Психолог Ольга Волошин, яка тривалий час займається вивченням дитячої психології, розповіла про вікові періоди дітей, кожен з яких має свої особливості світосприйняття та методи виховного впливу. Вона повідомила: «Від народження до 1 року - це час немовляти. Психічний розвиток дитини здійснюється на рівні інтимно-емоційних відносин, реальність сприймається на рівні підсвідомості. Проте, саме цей період залишає значний відбиток на особистості: хто був небажаний, недоглянутий в цей час, у того зароджується почуття недовіри до оточуючого світу, незрозуміле для людини відчуття ”ворогів навколо”. Коли ж дитина була бажаною, з нею спілкувалися, усміхалися, то в неї на все життя розвивається почуття довіри до оточуючого світу.

Від 1 до 3 років - переважає рухова діяльність. Дитина з цього часу намагається максимально бути незалежною: «я сама...». Завдання батьків - виховати самостійну, відповідальну особистість. У цей період в батьків є можливість закласти ”фундамент впевненості в собі”, даючи можливість дитині розвиватись.

У 3-5 років діти починають проявляти ініціативу. Важливо їх навчити відповідальності за свої вчинки (поскладати іграшки, які сама порозкидала...). Тато і мама мають бути прикладом в усьому. Потрібно заохочувати дитину до прояву ініціативи, до роботи, допомоги... Ігнорування дитини може проявитися у дорослому віці у почутті провини та пасивності.

Молодший шкільний вік 6-12 років. Зовнішні прояви у цьому віці пертворюються у внутрішні. Це період сприятливий для становлення мозкових механізмів, до навчання.

12-18 років - це підлітковий вік і вік юності - період для духовного розвитку. В цей період виникає запитання: ”Хто я є?” Підліток піхнає себе, шукає друзів, життєвий шлях, професію, яку обрати. Це період самовизначення, прийняття самостійних рішень. У такому віці до дитини ставитися необхідно, як до дорослого. У бесіді переконувати, наводити аргументи, адже сила та тиск у цей період викликають супротив, агресію, нерозуміння, замкнутість».

Під час засідання клубу мова йшла й про те, що від матерів, їх обізнаності, правильної життєвої позиції залежить сценарій майбутнього життя дитини. Адже саме вона є першою вихователькою і вчителькою власного чада, важливою опорою і порадницею, тією хто ділиться досвідом та спрямовує у певне життєве русло.

Жодна з учасниць клубу не залишилася байдужою до інформації, отриманої на заході.

До речі, за 5 років діяльності жіночого клубу ”Гармонія”, що діє при гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, відбулося 64 зустрічі за участю понад тисячі безробітних тернополянок. На засіданнях розглядали найбільш актуальні теми жіноцтва: здоров'я, краса, кар'єра, психологічні аспекти особистості, самовдосконалення. Представники громадських організацій, соціальні партнери, успішні та активні гості жіночого клубу допомагали учасницям порадами, ділилися досвідом та здобутими знаннями.

 

Сторінка 1072 з 1437

«ПочатокПопередня1071107210731074107510761077107810791080НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер