images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


При сплаті за комунальні послуги «Укрпошта» та «Ощадбанк» беруть додаткову комісію

Неділя, 22 січня 2017, 14:36

При здійсненні оплати за комунальні послуги у державних установах УДППЗ «Укрпошта» та АТ «Ощадбанк» введена комісія. Становить вона від 3 грн. в «Укрпошті», від 7 до 10 грн. в АТ «Ощадбанк» та сплачується на користь саме цих установ.

«Укрпошта» бере зі споживачів комісію у розмірі 3 грн., яка збільшується у відповідності до суми, що вноситься. Згідно з тарифами «Укрпошти», за кожен рахунок фізичні особи платять комісію, розмір якої залежать від суми платежу, але становить не менше 3 гривень. Зокрема, до 400 грн. – 1,5%, від 400 грн. до 1000 грн. – 1%, понад 1000 грн. – 0,8%.

Тернополяни для оплати за комунальні послуги можуть користуватися послугами інших банків, у деяких з них комісії навіть нижчі. Окрім того, можна користуватися ресурсом oplata.te.ua, де взагалі не передбачено жодних додаткових комісій.

 

Більше 30 мільйонів гривень передбачено у бюджеті Тернополя на забезпечення пільгових перевезень

П'ятниця, 20 січня 2017, 07:10

Більше 30 мільйонів гривень передбачено у бюджеті Тернополя на забезпечення пільгових перевезень

Майже 31 млн.грн. передбачено у бюджеті Тернополя на 2017 рік, щоб забезпечити безкоштовні перевезення пільгових категорій населення у громадському транспорті міста.

«Цього року всі пільгові категорії тернополян зможуть надалі користуватися громадським транспортом на пільгових умовах. Оскільки держава не компенсує пільговий проїзд, тому Тернопіль заклав ці витрати у бюджет міста», – розповідає міський голова Сергій Надал.

Одночасно у 2017 році Тернопіль продовжить розбудовувати мережу електротранспорту міста, у якому всі пільгові категорії можуть їздити без обмежень. Зокрема, у 2017 році заплановане будівництво нової тролейбусної лінії через вул. Бродівську і до с.Біла.

Нагадаємо, що за минулі роки були збудовані п’ять нових тролейбусних лінії: у мікрорайоні «Аляска» (вул. В. Великого – Л. Курбаса – Морозенка – Симоненка); в районі обласної дитячої лікарні (вул. Корольова – Сахарова – Купчинського); на масиві «Дружба» (вул. Бережанська – Лучаківського – Будного – Тролейбусна); на масиві «Східний» (вулицями Протасевича – О. Довженка – Лесі Українки) та у 2016 році тролейбусна лінія сполучила «Аляску» та «Дружбу».

Відбулось чергове засідання клубу бізнес-подій за участю керівників місцевих підприємств

Четвер, 19 січня 2017, 10:55

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбулось чергове засідання Клубу бізнес-подій за участю 15 керівників місцевих підприємств, власників фірм, що працюють у сфері готельно-ресторанного бізнесу.

Тема зустрічі: «Проведення маркетингових досліджень методом "таємний покупець". Практичний менеджмент для керівників. Форми дієвої співпраці служби зайнятості із роботодавцями. Основні зміни у податковому законодавстві».

Спікери заходу: кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародного менеджменту та маркетингу ТНЕУ, керівник центру розвитку бізнесу "Робота і кар’єра» Любов Турчин, заступник начальника відділу адміністрування податків на доходів фізичних осіб, головного управління ДФС у Тернопільській області Віктор Орнатовський, психолог, провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Аліна Грицаєнко та економіст, провідний фахівець з питань зайнятості Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Оксана Паньків.

Відкрив засідання директор Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Анатолій Куриляк. Він привітав присутніх, зауважив, що служба зайнятості завжди відкрита до співпраці та готова до ефективної взаємодії з роботодавцями та іншими соціальними партнерами, подякував за активну і плідну співпрацю.

Керівник центру розвитку бізнесу "Робота і кар’єра» розповіла про метод дослідження ринку "таємний покупець", як спосіб вдосконалення роботи закладу; ознайомила з його історією, метою, методами, інструментами, типами збору даних, вимогами до «таємного покупця»; поінформувала про можливості використання даного методу у секторі HORECA (готельно-ресторанний бізнес).

Віктор Орнатовський ознайомив з основними змінами в оподаткуванні, які набрали чинності з 2017року.

Поняття «спіральної динаміки» розвитку бізнес-структури, її рівнів та складових, можливих варіантів подальшого розвитку висвітлила фахівець МРЦЗ Аліна Грицаєнко. «Умовно кожен рівень має своє забарвлення: фіолетовий, червоний, синій, помаранчевий, зелений, жовтий, бірюзовий; має свої ідеї, джерело енергії, процес, структуру, стиль лідерства і є якіснішим за попередній. Проте кожен рівень тієї чи іншої бізнес-структури має право на існування і свою нішу, - звернулась до присутніх фахівець МРЦЗ. - Якщо організація на порозі змін, виникли певні кризові явища в колективі чи бізнесі - варто використовувати ці знання «спіральної динаміки» на практиці. Залишаючи найкраще, поступово запроваджувати принципи вищого рівня».

А фахівець МРЦЗ Оксана Паньків розповіла присутнім про соціальні послуги роботодавцям, зокрема: організацію стажування безробітних безпосередньо на робочих місцях, виплату компенсації єдиного соціального внеску у разі створення нових робочих місць, використання резюме та відеорезюме безробітних, створення відеовакансій, проведення ярмарківвакансій та скайп-презентацій з метою підбору працівників.

 

У державній службі зайнятості запроваджено електронну чергу реєстрації безробітних

Четвер, 19 січня 2017, 08:36

З 13 січня 2017 року громадяни України, які шукають роботу, та безробітні мають можливість скористатись унікальним сервісом електронних послуг. За допомогою Інтернету можна самостійно записатись на індивідуальний прийом до фахівця центру зайнятості без попереднього відвідування центру зайнятості. Сервіс «Електронна черга реєстрації безробітних» доступний на порталі Державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua у розділі «Електронні послуги» http://www.dcz.gov.ua/EReception/#/appointment.


Скориставшись нею, громадяни можуть записатись на:
· отримання консультації;
· перший прийом для осіб, які не перебувають на обліку в центрі зайнятості та мають бажання звернутись до центру зайнятості для пошуку роботи.
«У разі якщо особа зарезервувала для себе час, їй не потрібно отримувати талон на відвідування, а необхідно безпосередньо звернутись у зарезервований час до фахівця центру зайнятості, робоче місце якого вказане під час запису засобами електронної черги. Це значно спростить та оптимізує комунікацію між шукачами роботи та центрами зайнятості», - повідомив директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Школи Тернополя отримають нові спортивні майданчики

Четвер, 19 січня 2017, 08:22

У 2017 році на території шкіл №2, 11 та 16 облаштують сучасні універсальні спортивні майданчики, де школярі зможуть займатися футболом, волейболом, баскетболом та тенісом. На це із міського бюджету передбачено майже 4 млн.грн.

Як розповідає начальник управління освіти та науки Ольга Похиляк, минулого року було відкрито перші три спортивні майданчики на території шкіл № 6, 8 та 19. Цього року школи вибирали так, щоб вони знаходилися у різних мікрорайонах: на «Новому світі», масивах «Сонячний» та «Дружба». Майданчиками зможуть користуватись і діти з будинків, які розташовані біля навчальних закладів.

 

Сторінка 1073 з 1437

«ПочатокПопередня1071107210731074107510761077107810791080НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер