images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


20 січня о 19:00 у тернопільській галереї «Бункермуз» розпочнеться відкриття виставки арт-об’єктів theROOM

Середа, 18 січня 2017, 11:02

theROOM — проект п’ятнадцяти молодих українських художників та ілюстраторів. Це певною мірою психотерапевтична спроба помістити світ у невеликий простір дерев’яної коробки, а для глядача – можливість побачити наскільки різні речі можуть трапитися в абсолютно однаковому форматі.

Куратор експозиції Наталка Гайда: — Ідея проекту виникла на основі синтезу кількох речей. А це — мої спогади про дитинство: бажання заселити світами найменші шпарини, зробити їх комфортними та придатними для існування найменших, невідомих можливих жителів (маленькі простори дуже добре надаються до заселення), це діарами, що завжди вражали мене, це так звані «коробки пам’яті», невеличкі бокси, де людина може концентровано розмістити зліпок себе, свого існування.

Ілюстраторів об’єднав формат. Учасники першого етапу (а це саме перший, буде ще продовження) вибрані так, щоби заповнити цей формат якнайрізноманітніше. Тема кімнати у когось виступає головною, у когось - дуже прихована, її потрібно ловити. Але вона завше є, і це, мабуть, робить проект для мене ще цікавішим.

За творчістю всіх учасників проекту я спостерігала досить давно, більшість до того ж працювало в 2Д-форматі (у проекті багато ілюстраторів), і всім, як виявилося, було ново та цікаво попрацювати в об’ємі. Крім того, цей проект говорить нам дуже просту річ, яку часом досить важко зрозуміти і прийняти - ВСІ МИ РІЗНІ ТА ВСІ МИ ОДНАКОВІ. Ця дуальність формує нас.

 

Поліцейські охорони затримали любителя ножів

Середа, 18 січня 2017, 06:41

В тернопільському гіпермаркеті працівники Управління поліції охорони затримали чоловіка, який намагався поцупити з магазину ножі.

Гіпермаркет, який охороняється поліцейським постом Управління поліції охорони в Тернопільській області, щораз манить до себе любителів дармової наживи. Цього разу, в поле зору поліцейських охорони потрапив 40-річний житель обласного центру, який намагався вкрасти з прилавку п’ять кухонних ножів Krauff на суму 2350 гривень.

Попри те, що чоловік вже володіє злочинним досвідом, йому не вдалося залишитися непоміченим. Затриманий у своє виправдання сказав, що побачивши на полиці гарні, але дуже дорогі ножі, не зміг встояти від спокуси.

Поліцейські охорони вилучили та повернули кухонне приладдя на прилавок торгового центру, а зловмисника доставили до Тернопільського відділу поліції. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Триває слідство.


Управління поліції охорони

в Тернопільській області

Не побачити себе до 25 грудня

Вівторок, 17 січня 2017, 07:50

Документальна планова перевірка суб’єкта господарської діяльності повинна бути передбачена у плані-графіку проведення таких документальних перевірок. Про це інформували в Тернопільській ОДПІ.

Відповідно до внесених Законом № 1797 від 21.12.2016 р. змін до Податкового кодексу України, План-графік документальних планових перевірок на поточний рік оприлюднюється на офіційному веб-сайті Державної фіскальної служби України до 25 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки. Тож, в світлі змін, побачити, кого перевірятимуть у 2018 році, можна буде до 25.12.2017 року.

До плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбираються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.

Періодичність проведення таких перевірок визначається залежно від ступеня ризику в їх діяльності, який поділяється на високий, середній та незначний. Платники податків з незначним ступенем ризику включаються до плану-графіка не частіше, ніж раз на три календарних роки, середнім – не частіше ніж раз на два календарних роки, високим – не частіше одного разу на календарний рік.

Податковим кодексом заборонено проведення документальної планової перевірки за окремими видами зобов'язань перед бюджетами, однак це не стосується перевірок щодо правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати митних платежів, податків, зборів та єдиного внеску при виплаті (нарахуванні) доходів фізичним особам.

Детальніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.


Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Дохід 3 млн грн, а податок – нуль

Понеділок, 16 січня 2017, 08:34

Ставка податку на прибуток – «нуль відсотків» встановлена в оновленому Податковому кодексі аж до кінця 2021 року для окремих платників. В категорію «нульових», зокрема, можуть потрапити юридичні особи – платники податку на прибуток, якщо в них:

- річний бухгалтерський дохід не перевищує 3 млн грн;

- розмір нарахованої за кожний місяць звітного періоду заробітної плати (доходу) кожному з працівників, які перебувають з платником податку у трудових відносинах, є не меншим як дві мінімальні заробітні плати, розмір якої встановлено законом.

Крім цих основних вимог, такі особи повинні відповідати ще одному із таких критеріїв:

а) утворені в установленому законом порядку після 1 січня 2017 року;

б) діючі, у яких протягом трьох послідовних попередніх років (або протягом усіх попередніх періодів, якщо з моменту їх утворення пройшло менше трьох років) щорічний обсяг доходів задекларовано в сумі, що не перевищує трьох мільйонів гривень, та у яких середньооблікова кількість працівників протягом цього періоду становила від п'яти до 20 осіб;

в) які були зареєстровані платниками єдиного податку в установленому законодавством порядку в період до 1 січня 2017 року та у яких за останній календарний рік обсяг виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) становив до трьох мільйонів гривень та середньооблікова кількість працівників становила від п'яти до 50 осіб.

Використати нульову ставку не зможуть суб'єкти господарювання, які:

1) утворені після 1 січня 2017 року шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), приватизації та корпоратизації;

2) ті, що здійснюють:

- діяльність у сфері розваг

- виробництво, оптовий продаж, експорт, імпорт підакцизних товарів;

- виробництво, оптовий та роздрібний продаж пально-мастильних матеріалів;

- видобуток, серійне виробництво та виготовлення дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, у тому числі органогенного утворення;

- фінансову та страхову діяльність

- діяльність з обміну валют;

- видобуток та реалізацію корисних копалин загальнодержавного значення;

- операції з нерухомим майном ;

- поштову та кур'єрську діяльність ;

- діяльність з організації торгів (аукціонів) виробами мистецтва, предметами колекціонування або антикваріату;

- діяльність з надання послуг у сфері телебачення і радіомовлення відповідно до Закону України «Про телебачення і радіомовлення»;

- охоронну діяльність;

- зовнішньоекономічну діяльність (крім діяльності у сфері інформатизації);

- виробництво продукції на давальницькій сировині;

- оптову торгівлю і посередництво в оптовій торгівлі;

- діяльність у сфері виробництва та розподілення електроенергії, газу та води;

- діяльність у сферах права та бухгалтерського обліку;

- діяльність у сфері інжинірингу.

Детальніші консультації можна отримати у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефономі: 43-46-10, 43-46-21.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Податкова знижка: новації -2017

Понеділок, 16 січня 2017, 08:33

Аналіз поданих декларацій попередніх років для отримання податкової знижки свідчить, що найчисельнішим є декларування витрат за навчання. Найсвіжішими змінами до ПКУ передбачено, що розмір плати, який можна включати до податкової знижки, тепер не обмежуватиметься помісячним лімітом у вигляді прожиткового мінімуму, помноженого на 1,4 та округленого до 10 грн. Новацією є й те, що у податковій знижці можна буде враховувати витрати на навчання члена першого ступеня споріднення незалежно від того, отримувала така особа заробітну плату чи ні.

Однак, все це буде «працювати» у 2018 році – при поданні декларацій за 2017 рік. Ті, хто цьогоріч реалізовуватиме право на податкову знижку за 2016 рік, повинні будуть керуватись помісячним лімітом – 1930 грн у розрахунку за кожний повний або неповний місяць навчання.

Також, на сьогодні, діє норма, якщо член сім’ї, за навчання якого платили, паралельно отримував зарплату, податкової знижки, крім нього, нікому не нададуть. Як й раніше, податкова знижка не може перевищувати загального річного оподатковуваного доходу у вигляді зарплати.

Детальніші консультації та надання практичної допомоги у заповненні Декларації про майновий стан та доходи надаються у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ. Телефон для довідок: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1074 з 1437

«ПочатокПопередня1071107210731074107510761077107810791080НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер