images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Російський аналог McDonald's лишився без картоплі фрі

П'ятниця, 08 липня 2022, 13:14

У деяких ресторанах російської мережі "Вкусно и точка" (оновлена мережа після продажу McDonald's свого російського бізнесу) не буде картоплі фрі - це пояснили "неврожайним роком" та неможливістю імпортувати картоплю з-за кордону.

Про це пише РБК із посиланням на пресслужбу російської компанії.

"Це пов'язано з тим, що 2021 рік у Росії став неврожайним для сортів картоплі, яка використовується для виробництва картоплі фрі на підприємствах мережі.

Протягом останніх восьми років компанія орієнтувалася на російських постачальників та закуповувала продукти у них. Крім того, став неможливий імпорт із ринків, які могли б стати тимчасовими постачальниками картоплі для підприємств у Росії", - заявив представник мережі.

За його словами, у повному обсязі картопля повернеться до меню на початку наступного врожайного року, тобто цієї осені. Складнощі з нестачею картоплі будуть і в інших гравців ринку, кажуть у компанії.

Нагадаємо:

Колишній McDonald's у Росії тепер називатиметься "Вкусно и точка", 12 червня перші ресторани розпочали роботу.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

 

ЗНО-2022: стартував перший етап підтвердження участі у додатковій сесії

П'ятниця, 08 липня 2022, 12:06

8 липня розпочався перший етап підтвердження участі в додатковій сесії національного мультипредметого тестування – спрощеного ЗНО.

Підтвердити участь на інформаційній сторінці можна буде до 18 липняповідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Реєстрація необхідна для того, щоб вступники могли вказати регіон чи країну, де складатимуть тест під час додаткової сесії.

У Центрі оцінювання пояснили, як потрібно підтвердити свою участь у тестуванні і в яких країнах проходитиме НМТ.

Фото: nd3000/Depositphotos

Як підтвердити участь у додатковій сесії спрощеного ЗНО-2022?

Перший етап підтвердження участі у НМТ мають пройти учасники, які:

  • зареєструвалися в основний період реєстрації, однак з певних причин не підтвердили на інформаційній сторінці участі в основній сесії (протягом 21 травня-7 червня та/або 21 червня-7 липня);
  • зареєструвалися в додатковий період реєстрації для участі в додатковій сесії НМТ.

Для участі у додатковій сесії потрібно до 18 липня заповнити спеціальну форму, розміщену на інформаційній сторінці у вкладці "Підтвердження участі в НМТ".

У формі необхідно:

  • вибрати із запропонованого переліку спочатку країну чи регіон України;
  • потім – населений пункт, у якому або поблизу якого учасник планує перебувати в період додаткової сесії (16-20 серпня);
  • зазначити свої прізвище та ім’я;
  • обчислити і правильно ввести результат у відповідну комірку, натиснути на кнопку "Взяти участь у НМТ".

Другий етап підтвердження участі в додатковій сесії триватиме впродовж 1-10 серпня.

З урахуванням населеного пункту, вибраного під час другого етапу підтвердження участі в НМТ, учасників розподілять за тимчасовими екзаменаційними центрами.

Тільки після проходження двох етапів підтвердження участі в НМТ з 12 серпня учасник зможе завантажити із вкладки "Місце проведення" запрошення-перепустку – там вказана дата, час і місце проведення НМТ.

Додаткова сесія НМТ має проходити у 21 області України та в місті Києві.

Наразі неможливо провести тестування на тимчасово окупованих територіях: у Криму й місті Севастополі,  Донецькій, Луганській та Херсонській областях.

"Зауважимо, що під час додаткової сесії тимчасові екзаменаційні центри будуть створені не в усіх країнах, у яких буде проведено НМТ в основну сесію", – кажуть в УЦОЯО.

За кордоном додаткова сесію НМТ пройде у таких країнах:

  • Греція;
  • Грузія;
  • Естонія;
  • Канада;
  • Бельгія;
  • Данія;
  • Латвія;
  • Литва;
  • Люксембург;
  • Португалія;
  • Австрія;
  • Болгарія;
  • Молдова;
  • Польща;
  • Словенія;
  • Хорватія;
  • Словаччина;
  • Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії;
  • США;
  • Туреччина;
  • Угорщина;
  • Німеччина;
  • Фінляндія;
  • Франція;
  • Чехія;
  • Швейцарія.

Нагадаємо, додаткова сесія НМТ пройде 16-20 серпня.

Олена Барсуковажурналістка УП. Життя

"Повернись живим" придбав 100 військових авіакомплексів "натівського" стандарту

П'ятниця, 08 липня 2022, 11:47

 
ТАРАС ЧМУТ, ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ

Фонд "Повернись живим" придбав 100 безпілотних авіаційних комплексів латвійської фірми Atlas – спеціальної військової розробки, яка стоїть на озброєнні в ряді країн НАТО.

Про це повідомив голова фонду Тарас Чмут.

За словами Чмута, минулого року розробка пройшла повний цикл випробувань в українських Силах спеціальних операцій.

"100 комплексів — це 300 трикоптерів + наземні станції управління, ретранслятори, захищені планшети, декілька варіантів цільового навантаження та комплект запасних частин й інструментів. Ціна закупівлі — 5 млн євро", – повідомив директор фонду.

"Головна особливість Atlas-ів – це те, що вони, на відміну від звичних Мавіків та Аутелів, розроблялися для військових потреб. А це означає, що вони мають захищений канал зв‘язку, можливість встановити антену на відстань від оператора, використовувати ретранслятор та несуть якісну тепловізійну камеру для спостереження вночі", – зазначив Чмут.

Він додав, що перші декілька десятків комплексів вже два місяці працюють на фронті, забезпечуючи повітряною розвідкою Сили спеціальних операцій.

Підтримати Фонд можна за посиланням.

CЕРГІЙ МЕЛЬНИК


 

За селфі на пам'ятнику хлопця притягнуть до відповідальності

П'ятниця, 08 липня 2022, 10:13

Хлопець на пам'ятнику Гереті - така фотографія з'явилася в інтернет-мережі 4 липня. На дану публікацію зреагували правоохоронці та зареєстрували подію в Журналі обліку інформації про злочини та правопорушення.

Пошуками фотографа зайнялися працівники Тернопільського райуправління поліції. У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особу хлопця. Це - житель Херсона, 2001 року народження. У Тернополі він зареєстрований, як внутрішній переселенець.

Порушник у скоєному зізнався. Хлопець каже, що заліз на пам'ятник, аби в кадр потрапила уся вулиця. Що так робити не можна - не знав, а люди, які проходили повз нього, мовчали й не зробили жодного зауваження.

За незнання закону житель Херсону відповідатиме у суді відповідно до статті 173 (дрібне хуліганство) КУпАП.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Правоохоронці Тернополя встановили особу велосипедного злодія

П'ятниця, 08 липня 2022, 10:12

Таємне викрадення чужого майна інкримінують працівники Тернопільського районного управління поліції жителю міста.  Чоловік, який неодноразово попадав в поле зору правоохоронці спокусився на чужий велосипед.

Заявниця попросила поліцейських розшукати крадія, який в нічний період заволодів її велосипедом. Майно жінка зберігала на сходовій клітці багатоповерхівки. Завдані збитки вона оцінила в 5500 гривень.

Правоохоронці територіального підрозділу поліції встановили, що тернополянин 1986 року народження причетний до незаконного заволодіння чужим майном. Викрадений велосипед працівники поліції вилучили.

Загалом підозрюваний вчинив на території міста більше десяти майнових злочинів.

Його затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудового розслідування відповідно до частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

Поліцейські звертаються до мешканців Тернопільщини та просять не забувати елементарні правила за допомогою яких ви зможете вберегти своє майно від рук невідомих осіб.

Не залишайте велосипед без нагляду, навіть ненадовго. Якщо залишаєте ровер навіть на кілька хвилин – обов’язково закріпіть його на надійний ланцюг або замок. Використовуйте як мінімум два замки. Ця порада має подвійний сенс. По-перше, впоратися з двома замками – це як мінімум в два рази більше часу. По-друге, наркомани часто «роздягають» пристебнуті велосипеди, два замки дозволять зберегти колеса.

Обов’язково один із замків повинен бути U-подібним, так як товсту металеву дужку складніше перекусити/перепиляти простими засобами. Втім, недорогі U-подібнізамки злодії і не намагаються «кусати», вони легко ламають саму основу замка.

Окрім цього необхідно зберігати всі документи на велосипед. За їх допомогою ви зможете підтвердити право власності на майно. Запишіть або краще сфотографуйте серійний номер рами, що знаходиться знизу кареточного вузла (найнижча точка рами).

А якщо вже так трапилось, що ваш велосипед вкрали, то панікувати не варто, телефонуйте на лінію «102».

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Сторінка 606 з 1411

«ПочатокПопередня601602603604605606607608609610НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер