images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У День Героїв в Тернополі відбулося спецпогашення марки «Русскій воєнний корабль, Всьо…»

Вівторок, 24 травня 2022, 10:13

23 травня з нагоди свята Дня Героїв та Дня морської піхоти України у Тернополі відбулося спецпогашення поштових марок «Русскій воєнний корабль, ВСЬО…». Це другий випуск серії марок та конвертів війського часу. Від сьогодні марку введено в обіг.

Врахувавши побажання філателістів, АТ «Укрпошта» випускає другу марку поряд з купоном, що відтворює зображення першої марки «Русскій воєнний корабль іді…», автором якої є Борис Грох.

«Дуже символічно,  що погашення цієї марки відбувається у День Героїв. Знищення цього корабля стало символом героїзму українських воїнів. Ще одним символізмом є те, що цей корабель в свій час був вироблений в Миколаєві. Ми його виготовили - ми його ж і знищили, адже корабель насмілився йти проти України, - пояснює міський голова Сергій Надал. –Переповнює гордість у тому, що ця марка скоро розійдеться усім світом. Кожну хвилину, хто буде відправляти її, одночасно буде відправляти й російську федерацію, її кораблі і їхню армію у відповідному напрямку. Бажаю всім нам якомога швидкої перемоги і миру».

До слова, 23 травня таке спецпогашення марки і конверта проводиться у всіх міста України, окрім тимчасового окупованих територій. Наклад марок складає 5 млн примірників, їх погашено спеціальним поштовим штемпелем «Русскій воєнний корабль, ВСЬО…», Тернопіль 46008»».

Наступна марка, яка буде випущена АТ «Укрпошта», матиме назву «Доброго вечора, ми з України».

 

У Києві створюють мурал "Свята Джавеліна". ФОТО

Понеділок, 23 травня 2022, 11:57

У Солом’янському районі Києва створюють мурал "Свята Джавеліна" з відомої ілюстрації художника Кріса Шоу.

На ньому Богородиця тримає в руках переносний протитанковий ракетний комплекс FGM-148 "Джавелін", яким українці знищують окупантів.

Мурал буде розміщений на вулиці Авіаконструктора Антонова 13, повідомляє ексдепутат Київради Андрій Андрєєв.

"Незважаючи на війну, продовжуємо серію муралів на нашій вулиці. Тепер тема – філософія війни…

Ми з великою радістю запропонували розмістити цей малюнок саме тут, адже вже давно була ідея зробити "алею муралів" на вулиці Антонова", – написав він у Facebook.

 

Фото: Верховна Рада/Telegram

Зображення "Святої Джавеліни" почав активно використовувати на мерчі (на футболках, прапорах, стікерах тощо) канадський маркетолог Крістіан Борис.

Однак це не оригінальне зображення: Борис взяв за основу картину американського художника Кріса Шоу "Мадонна Калашникова".

Після того, як нове зображення почали активно використовувати, зокрема у комерційних цілях, Кріс Шоу створив ілюстрацію Saint Javelin уже своєю рукою.

Олена Барсуковажурналістка УП. Життя

Знову черга: понад 500 киян "полюють" на нову марку з російським кораблем. ФОТО

Понеділок, 23 травня 2022, 11:52

Біля головного офісу Укрпошти в Києві зранку 23 травня знову утворилась черга. Містяни чекають на старт продажу нової марки з російським воєнним кораблем, повідомляє Суспільне.

Черга станом на 10 ранку вже налічує понад 500 людей. Їхня кількість продовжує збільшуватися.

Придбати марку можна з 14 години у відділеннях "Укрпошти".

Дату старту продажу обрали не випадково — на 40 день з моменту потоплення легендарного крейсера "Москва". У черзі за новою маркою "Російський воєнний корабель... Все!" стоять містяни й колекціонери.

Черга до відділення Укрпошти. Фото: Суспільне

Наприклад, колекціонер Ігор прийшов о 8 ранку. Він купував першу марку з кораблем, а чекає на цю, щоб поповнити колекцію.

"Сьогодні 40 днів, як затопили це судно, і сьогодні День морської піхоти України, день героїв", — зазначив він.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

Українці продовжують активно повертатися з-за кордону – ДПСУ

Понеділок, 23 травня 2022, 11:51

ФОТО: ДПСУ

За даними Державної прикордонної служби, тенденція щодо збільшення кількості громадян, які повертаються до України, наразі зберігається.

ДжерелоДПСУ

Деталі: Тенденція щодо збільшення кількості громадян, які повертаються до України, наразі зберігається. За минулу добу прибули понад 47 тисяч осіб, з них майже 44 тисячі – українці.

Оформлено 162 вантажівки з гуманітарною допомогою.

З України минулої доби вибули понад 32 тисячі осіб. Понад 19 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови.

Передісторія: 18 травня прикордонники повідомили, що потік на в'їзд в Україну через західний її кордон вісім днів поспіль після 9 травня перевищував потік на виїзд, демонструючи рекордні показники від початку війни.

Прикордонника зі Зміїного, справжнього автора фрази про російський корабль дістали з полону

Понеділок, 23 травня 2022, 11:49

Автора славнозвісної фрази "Рускій воєнний корабль іді нах#й" вдалося витягти з російського полону

Джерело: начальник прикордонної застави "Острів Зміїний" Богдан Гоцький в ефірі національного телемарафону

Деталі: Він підтвердив, що доступ до радіостанції мали лише прикордонники.

За словами Гоцького росіяни, які висунули вимогу захисникам  Зміїного здатися, пропонували також роботу, велику зарплату, стабільність. Але зберігаючи вірність присязі прикордонники продовжували захищати українську територію.

Одному з військовослужбовців урвався терпець він вказав напрямок російському кораблю.

Пряма мова: "Це мій підлеглий. Він перебував півтора місяця в полоні, наразі на свободі".

 

Сторінка 660 з 1411

«ПочатокПопередня651652653654655656657658659660НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер