images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Відтепер у Тернополі можна змінити місце реєстрації в онлайн-режимі

Середа, 09 лютого 2022, 12:55

Цими днями у Тернополі запущено одну із найочікуваніших послуг для мешканців — декларування місця проживання онлайн (раніше прописка).

Завдяки цьому замість того, щоб йти у ЦНАП із документами або власником житла для реєстрації місця проживання, а також до військкомату — відтепер змінити місце проживання можна онлайн через застосунок Дія за декілька кліків. Послугу можна буде отримати онлайн лише за 1 робочий день.

Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто чи заповнивши заяву на отримання послуги онлайн за посиланням https://diia.gov.ua/news/beta-testuvannya-deklaruvannya-miscya-prozhivannya-onlajn-na-portali-diya-yak-doluchitisya.

Проєкт реалізовується Програмою EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії, а також за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується ПРООН за підтримки Швеції і Академії електронного урядування Естонії в рамках проєкту «EU4DigitalUA: Інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека». За співпраці Міністерства цифрової трансформації України з Міністерством внутрішніх справ України, Державної міграційної служби України, Міністерством оборони України та Міністерством юстиції України.

Законодавча база

5 листопада Верховна Рада України прийняла закон №5463, який передбачає запровадження декларування та реєстрації місця проживання в електронній формі.

Закон визначає можливість отримання послуг у електронній формі, перелік усіх необхідних документів, необхідних для декларування/реєстрації місця проживання, та забороняє вимагати для декларування або реєстрації місця проживання інших, ніж передбачених цим законом, документів.

 

 

За поведінку, не сумісну з статусом священника, на Тернопільщині відсторонили від служіння пароха

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:09

За поведінку, не сумісну з статусом священника, на Тернопільщині відсторонили від служіння пароха

Протоієрея Степана Ланового, настоятеля релігійної громади “Парафія Різдва Пресвятої Богородиці м. Чорткова” та парафії Святого Архистратига Михаїла села Остап’є відсторонено від діяльності.

Указом Архиєпископа Тернопільського і Бучацького (ПЦУ) Тихона йому заборонено здійснювати богослужіння, пише ТП.

В указі вказано, що заборону служіння накладено за дії, спрямовані на розділення Церкви, за порушення канонічного порядку та церковного Статуту та поведінку, яка несумісна зі званням священника.

За поведінку, не сумісну з статусом священника, на Тернопільщині відсторонили від служіння пароха, фото-1

Священника відсторонено від служіння на один рік.

– В разі відсутності збоку протоієрея Степана Ланового повного і правдивого покаяння ця заборона у священнослужінні продовжується до часу ухвалення іншого рішення, – йдеться у документі.

Також у документі вказано, що протоієрей порушив низку правил, з їхнім переліком можна ознайомитися у дописі на сторінці єпархії.

19-річна мешканка Тернопільщини, яку через безпліддя прооперував робот-хірург, стане мамою

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:08


19-річна мешканка Тернопільщини, яку через безпліддя прооперував робот-хірург, стане мамою

Від операції до вагітності минуло п’ять місяців.

19-річна мешканка Тернопільської області, якій рік тому першій в Україні через безпліддя провели гінекологічну операцію з допомогою роботичної системи Da Vinci, стане мамою. Про це повідомили у Першому територіальному медичному об’єднанні міста Львова.

Молода жінка у липні 2021 року звернулася до медиків зі скаргами на постійний тазовий біль і порушення менструального циклу. Серед озвучених проблем було і те, що вона не може завагітніти.

Гінекологи тоді виявили дермоїдну кисту правого яєчника. Це доброякісне пухлинне утворення, переважно вроджене, яке у більшості випадків потрібно видаляти. Щоб зробити це максимально малотравматично, гінекологи спільно з хірургами застосували роботичну систему Da Vinci.

"Використання мікроінструментів та 3D-зображення високої чіткості дозволили ювелірно видалити кісту за допомогою лише декількох маленьких проколів! А головне — нашим спеціалістам вдалося зберегти яєчник", — розповідають медики.

І от днями пацієнтка під час планового візиту до Першого медичного об’єднання Львова потішила гінекологиню: вона вагітна. Термін — сім тижнів. Від операції до вагітності минуло п’ять місяців.

 

"Грошова допомога і зміна місця реєстрації": сьогодні у "Дії" запрацюють нові послуги

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:08


"Грошова допомога і зміна місця реєстрації": сьогодні у "Дії" запрацюють нові послуги

Сьогодні, 8 лютого, у застосунку і на порталі "Дія" запрацюють нові послуги. Зокрема, користувачі порталу зможуть  без звернення у відповідні органи і стояння у чергах, змінити місце реєстрації, оновити електронний підпис і надати права на машину іншій людині.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі "Сніданку з 1+1".

"Ми сфокусувалися, аби відцифрувати найбільш масові послуги в нашій країні. Наприклад, сьогодні ми запускаємо гіганта онлайн-послугу зі зміни місця реєстрації. Це наймасовіша послуга, якщо йдеться про офлайн послуги та ЦНАПи", - розповів Федоров.

Серед нових послуг, зокрема будуть:
опитування;
дозвіл на будівництво;
грошова допомога ВПО;
довідка про несудимість;
копія техпаспорта.

Міністр зазначає, що всі документи підтягуватимуться лише "у кілька кліків".
"Наприклад, під час опитування ми будемо запитувати людей про цифрові послуги. В першу чергу, аби знати, що запускати наступним. Це такий інструмент, який допоможе розвивати "Дію". Нам потрібно більше спілкуватися з українцями. Вже сьогодні презентують два опитування. Одне з них буде стосуватися оцінки послуг, які презентують наразі", - розповів Федоров.

Забрали всього в крові: на Тернопільщині чоловік впав з висоти на будові

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:07


Забрали всього в крові: на Тернопільщині чоловік впав з висоти на будові

7 лютого о 15.03 районна бригада швидкої виїжджала у м. Почаїв до 31-річного чоловіка.

За словами потерпілого, він упав з 2-го поверху у себе на будові через власну необережність.

Із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку унаслідок падіння з висоти потерпілого, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано у райлікарню.


 

Сторінка 713 з 1430

«ПочатокПопередня711712713714715716717718719720НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер