images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Представник тернопільського «Інваспорту» Тарас Радь – золотий і срібний призер Кубку світу з зимових видів спорту у Швеції

Понеділок, 31 січня 2022, 11:22

Представник тернопільського «Інваспорту» Тарас Радь – золотий і срібний призер Кубку світу з зимових видів спорту у Швеції

З 24 січня до 02 лютого 2022 року у шведському місті Естерсунд проходитиме Кубок світу з зимових видів спорту. В складі Національної паралімпійської збірної команди України (National Sports Committee for the Disabled of Ukraine, Paralympic Committee) з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та порушеннями зору виступає тернополянин, майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів та біатлону, вихованець ДЮСШІ «Інваспорт», студент факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Тарас Радь. Наразі у здобутку нашого земляка вже дві медалі.

Так, у класі LW 10-12 (сидячі) у лижних перегонах (спринт) Тарас Радь виборов золоту нагороду, а у біатлоні (спринт) завоював «срібло».

Тренер спортсмена - заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Віктор Федорчак.

А у цілому у здобутку збірної команди України на змаганнях у Швеції уже 7 медалей, серед яких 2 золоті, 4 срібні та 1 бронзова нагороди. Завершаться перегони 1 лютого біатлоном.

Додамо, що Кубок світу в Швеції є останнім стартом перед участю спортсменів у ХІІІ Зимових Паралімпійських Іграх у Пекіні.

 

У Тернополі провели чемпіонат області з футзалу серед осіб з вадами слуху

П'ятниця, 28 січня 2022, 09:50

Чотири команди стали учасницями чемпіонату області з футзалу серед осіб з вадами слуху. Такі змагання відбулись у Тернополі, на базі спортивного комплексу «Ватра».  Участь в урочистому відкритті турніру взяли начальник Тернопільського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Віктор Федорчак та головний суддя змагань Анатолій Назаренко.

В результаті перше місце та звання переможців здобула команда у складі: Танчик Мирослав, Кілик Іван, Бадло Богдан, Субчак Дмитро, Рудзевич Іван. Срібними призерами турніру стали учасники команди у складі: Долинний Ігор, Фірстов Олексій, Ухман Назар, Шевчук Андрій, Петлюк Олег. Третє місце і відповідно бронзові нагороди здобули Мазурчук Максим, Дрозд Костя, Возняк Ігор, Древа Андрій, Кулик Дмитро.

Команди були нагороджені грамотами та медалями.

Ще одна громада Тернопільщини закриває школи та посилює карантин

П'ятниця, 28 січня 2022, 09:45

Ще одна громада Тернопільщини закриває школи та посилює карантин
Одна за одною громада Тернопільщини посилює обмеження та переходить на "дистанційку".

Пов'язано це зі стрімким поширенням коронавірусу та ускладненням епідситуації. За даними МОЗ, "Омікрон" все частіше вражає дітей та молодь.

Так, вчора комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зібралась у Бережанах. У результаті було прийнято рішення перевести на дистанційне навчання учнів 5-11 класів до 11 лютого.

На аналогічний період карантин запровадили у мистецьких школах та закладах позашкільної освіти.

З огляду на введення в області "помаранчевого" рівня епіднебезпеки, у Бережанській громаді посилюють обмеження. Зокрема, забороняють проведення всіх масових розважальних, спортивних, соціальних, рекламних, культурних та інших заходів бюджетними установами.

Крім того, призупиняють приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності та організації дозвілля, дитячих кімнатах, а також тимчасово забороняють діяльність закладів громадського харчування – ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів та публічних подій після 22:00.

Нагадаємо, що на дистанційне навчання вже перейшли всі школи Лановецької громади. Також через стрімкий ріст захворюваності на коронавірус 6 шкіл закрили в Чорткові.

Довідково. Станом на 26 січня через спалах коронавірусної інфекції на Тернопільщині 85 закладів загальної середньої освіти перевели на дистанційне навчання

 

Пожежа у Тернопільському районі: вщент згоріло авто (фото)

П'ятниця, 28 січня 2022, 09:45

Пожежа у Тернопільському районі: вщент згоріло авто (фото)
У селі Заздрість в Тернопільському районі згоріло авто.

Як розповіли в ДСНС, повідомлення про пожежу надійшло  27 січня о 22:08.

О 22:20 загоряння легкового автомобіля ВАЗ-21099 ліквідували рятувальники. На жаль, траспортний засіб не вдалось зберегти – його знищив вогонь.

З яких причин спалахнула автівка наразі невідомо.

Читайте також: У Бучачі повідомили про замінування школи

Пожежа у селі Заздрість, фото: Головне управління ДСНС України у Тернопільській області

272842657 240218584961275 1491215871679496086 n

Дожив до 90 років, а помер, втонувши у криниці

Четвер, 27 січня 2022, 10:38


Дожив до 90 років, а помер, втонувши у криниці

У селі Біла під Чортковим на власному подвір’ї втонув 90-річний чоловік.

За інформацією рятувальників, чоловік випадково впав в колодязь і не зміг вибратися. Тіло на поверхню дістали рятувальники, яких на місце викликали сусіди, повідомляє ZAXID.NET.

Про 90-річного чоловіка в криниці рятувальникам повідомили сусіди.

«Старший чоловік мешкав сам. Вочевидь він пішов набрати води, не втримався і впав у криницю з водою. Глибина колодязя становила 25 метрів. Рятувальники спустилися в криницю і витягнули тіло утопленого», – розповіла ZAXID.NET речниця ДСНС Тернопільщини Ірина Крупа.

Тіло чоловіка перевезли в морг на експертизу. А працівники поліції внесли факт смерті мешканця села Біла в ЄРДР за ст. 115 ККУ (вбивство з приміткою нещасний випадок).

 

Сторінка 716 з 1425

«ПочатокПопередня711712713714715716717718719720НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер