images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщині закриватимуть школи

Вівторок, 30 серпня 2016, 06:06

З першого вересня 2016 року на Тернопільщині планують закрити шість шкіл. Причиною такого рішення стала відмова держави фінансувати такі заклади через недостачу коштів. До них віднесли школи-девʼятирічки, відвідують які не більше 25-ти учнів.

Держава цього року утримання таких шкіл поручила місцевій владі, яка з власного бюджету повинна оплачувати потреби школи. У містах чи селах, де коштів буде недостатньо - середні навчальні заклади закриватимуть.

В управлінні освіти обласної державної адміністрації пояснюють, що сьогодні це актуальне та важливе питання для невеликих населених пунктів Тернопільщини. З першого вересня чотири школи буде закрито, а дві на певний час припинять роботу. Десять шкіл реорганізують в перший ступінь у звʼязку з тим, що навчаються там менше 25-ти учнів.

Щодо закриття освітніх закладів питання вирішуватиметься місцевою владою. Якщо ж школи вирішать закрити, діти будуть змушені навчатися у сусідніх селах чи містах, що не завжди зручно та доступно.

Олена Сабатюк

 

У Тернополі відбувся Чемпіонат світу та Європи з водно-моторного спорту

Понеділок, 29 серпня 2016, 13:55

Протягом двох днів - 27 та 28 серпня на тернопільському ставі проходив Чемпіонат світу та Європи з водно-моторних видів спорту. На змагання до Тернополя приїхали 35 учасників із 12 країн світу.

Отож, чемпіоном світу в класі F 500 став литовець Глєбасу Собчукасу, чемпіоном Європи в класі F 125 - поляк Генрик Синорацкі, у класі F 250 переміг представник Німеччини Массімо Россі.

Фото Віталія Берестецького

DSC_1496 DSC_1508 DSC_1515 DSC_1518 DSC_1525 DSC_1543

Відкриття другої дитячої мистецької галереї «Палітра»

Понеділок, 29 серпня 2016, 06:23

Сьогодні, 29 серпня, о 15.00 год. у приміщенні Українського дому «Перемога» у рамках святкування Дня міста Тернополя та 25-ї річниці незалежності України відбудеться відкриття ІІ дитячої мистецької галереї «Палітра».

На виставці будуть представлені роботи учасників художньо-мистецьких пленерів «Палітра святкового міста» і «Палітра збаразьких легенд».

Захід відбудеться за підтримки міського голови Сергія Надала, управління освіти і науки Тернопільської міської ради та Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу.

 

Новий працівник на роботі – подайте повідомлення

Неділя, 28 серпня 2016, 10:06

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що роботодавцям необхідно інформувати податкову інспекцію у разі прийняття на роботу нових працівників.

Оскільки, відповідно до Кодексу законів про працю, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленим Кабінетом Міністрів України.

Таке повідомлення до податкової інспекції подається роботодавцем за його основним місцем обліку не пізніше дня, коли працівник приступає до роботи за формою, передбаченою постановою Кабміну № 413 від 17.06.15 р.

У разі фактичного допуску працівника до роботи без відповідного повідомлення, до юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю, передбачена відповідальність відповідно до Кодексу законів про працю та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Детальніші консультації із даного питання можна отримати у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Як святкуватимуть День міста тернополяни?

Субота, 27 серпня 2016, 06:53

День міста Тернопіль  є культовим святом, яке пропустити просто не можна. Традиційно святкування дня міста відбувається 28 серпня. За історичними даними, Тернопіль названо на честь його засновника, ім'я якого Ян Амор Тернавський, але існує й легенда про те, що  місто названо через те, що неподалік від нього було тернове поле.  Незважаючи на те, що Тернопіль зазнавав впливів як Росії, так і Польщі, саме він поєднує у собі західну та східну ментальність. 

Програма святкування дня Тернополя

Протягом дня міста відбуватимуться:

Фестиваль «Живи активно» присвячений відкриттю оновленого сучасного пляжу «Циганка» (острів Циганка).

Змагання з футболу «Кубок файного міста».

Оглядовий конкурс квіткових букетів "Стверджуючи українське" (парк Національного відродження).

Чемпіонат Світу з водно – моторного спорту.

Безпрограшна лотерея від Товариства Червоного Хреста (парк Національного відродження).

Як святкуватимуть День міста тернополяни?

Сергій Фалендиш – шоумен, 33р.

Фалендиш− Стараюся завжди святкувати день Міста, але цього року, враховуючи що святкування припадає на неділю − буду ведучим на дуже унікальному весіллі! Чому унікальне? Тому що наречений з Японії, наречена з України, а живуть в США.

Тому усім тернополянам та гостям бажаю гарно відпочити, та набратися на наснаги на осінь!



Лілія Вавринів – директор ТЗОШ № 28, 43р.

Ваврин¦в− На день міста разом з педагогічним колективом братимемо участь у святі квітів. Створимо квіткову композицію − вдячність бійцям АТО. З рідними гулятиму  вулицями Тернополя і насолоджуватись позитивними емоціями. Також планую відвідати "Вуличний ринок". Надіюсь скуштувати там щось смачненьке та подивитися на нашу ініціативну та креативну молодь.






Назар Дзівульський – 26р.

Дз¦вульський− Я з користю проведу час вдома, не люблю масове скупчення людей!







Наталія Ковальчук − власниця академії краси і навчальної студії Be Best, 29р.

КовальчукТак як це свято,  то зранку до церкви, а потім із сім'єю в місто і розважити донечку, зустрітись з друзями, відвідати заходи, які будуть відбуватись.






Синоруб Галина – доцент кафедри журналістики ТНПУ ім.. В, Гнатюка, 41р.

Синоруб− Дуже сподіваюся, що пощастить зустріти своїх дорогих гостей зі Львова з якими відвідаємо святкові заходи та згадаємо "молодість".





Владислав Сокальський – студент ТНЕУ, 18р.

Сокальський− У мене на день міста спочатку HOLI Fest, на якому я буду робити свій перший влог. На фестивалі отримуватиму задоволення, а пізніше гулятиму з друзями, поки молодий.





Тетяна Богушевська – приватний підприємець, 25р.

Богушевська− Будемо в Тернополі, плануємо брати участь у заходах, що відбуватимуться, зокрема, Вуличний Ринок.






Вілора Невінська − начальник відділу інформаційно-методичної роботи КО "Тернопільський міський центр фізичного здоров'я населення", 30 років.

Нев¦нська− Я День міста проведу на відкритті «Циганки». Інші роки святкувала також на різноманітних заходах у місті.








Олег Гевко – фотограф, 39р.

Гевко− Цього року їду в Київ по роботі, а інші роки святкував і вважаю, що потрібно святкувати. Я з друзями відпочивав біля озера, смажили шашлики та веселилися.






Марічка Юрчак – журналістка, художниця.

Юрчак− День міста у Тернополі − це і мої іменини, але вже третій рік підряд я не святкую їх у рідному місті, а цей час проводжу на Літній школі у Грузії.








Віктор Смоляк – фотограф, 24р.

Смоляк− Я взагалі родом з Шумська, після навчання в ТНПУ я не часто буваю в Тернополі і так складалось,  що я не потрапляв на День міста, а так хотілося.




Ірина Небесна – журналістка, 28р.

Небесна− Якщо чесно, то планую бути в той час не в Тернополі, бо не люблю масових гулянь та коли багато людей навколо, то День міста святкуватиму за його межами − десь поїду недалеко по області, щоб не сидіти в місті.



Юлія Лебедь – керівник рекламного відділу першого глянцевого журналу Тернопільщини CITY LIFE, 31р.

Лебедь− У Тернополі я вже усе бачила та знаю як проходять подібні заходи. Кращий відпочинок для мене, щоб провести День міста – це поїхати з чоловіком та сином в інше місто, щоб побачити щось нове та прогулятися вулицями іншого міста. Потрібно завжди цікавитися чимось новим та вдосконалюватися.








Ірина Скоробогата − прес-секретар Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату.

СКоробагата− Для тих, хто може сказати, що любить своє місто, святкування його Дня народження варто розпочати з ознайомлення з історією Тернополя. Бо, знання подій, які відбувалися на цій землі, людей, які намагалися зробити місто кращим для його мешканців, повага до місцевих звичаїв та активна громадська позиція та відповідальність, яка виявляється у вчинках дорівнює любов до свого міста. Про останню складову, а саме відповідальність потрібно особливо задуматися не лише напередодні Дня міста Тернополя, а й Дня Незалежності України. Бо відповідальність – найперший крок до незалежності й свободи, як суспільства, так і окремої людини.

Автор: Шило Тетяна

 

Сторінка 1110 з 1430

«ПочатокПопередня1101110211031104110511061107110811091110НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер