images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Майже 5000 працівників отримали офіційне місце праці

Вівторок, 09 серпня 2016, 05:43

З початку року працівники Головного управління ДФС області з метою забезпечення контролю за суб’єктами господарювання, вжиття заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення під час проведених камеральних перевірок і індивідуальних співбесід з 2919 суб’єктами господарської діяльності виявили 5343 не облікованих найманих працівники, яким виплатили 20 млн 450,2 тис. грн доходів. В результаті проведених заходів бюджету отримав 2 млн 870,8 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 4 млн 509,9 тис. грн єдиного соціального внеску.

За словами начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігоря Комендата, логічним завершенням усунення порушень у сфері зайнятості населення став той факт, що по області роботодавці офіційно працевлаштували 4429 громадян.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

У Тернополі проведуть конкурс квітів у патріотичному дусі

Понеділок, 08 серпня 2016, 00:00

До Дня міста Тернополя міська влада планує провести грандіозний конкурс. Для участі в ньому необхідно підготувати патріотичний букет або квіткову композицію. На думку організаторів, це чудовий привід, щоб обʼєднати всіх мешканців міста спільною ідеєю. Конкурс проводитимуть у парку Національного відродження.

Міська рада повідомила, що основною метою цієї акції є формування та пробудження патріотизму, любові до рідної землі, національної гідності. Учасником конкурсу може стати кожен тернополянин. Особливо, покладають надії на організації, установи, підприємства, заклади освіти. Форма власності та кількість учасників немає значення.

Для визначення переможця буде створена спеціальна комісія, яка оцінюватиме креативність, розкриття теми, оформлення, цілісность, творчий підхід, складність та патріотизм витвору. Переможці цього конкурсу отримають призи, подарунки і подяки від міського голови Сергія Надала.

Тернопільська митниця ДФС забезпечила 439 млн грн бюджетних надходжень

Неділя, 07 серпня 2016, 10:54

У січні-липні Тернопільською митницею ДФС до бюджету перераховано 439 млн грн митних платежів, що на 40,7 млн грн або на 10,2% більше за аналогічний період минулого року. Зокрема, у липні до державної скарбниці надійшло 72 млн грн митних платежів.

У розрізі видів податків найбільше надійшло від сплати податку на додану вартість склали – 402 млн грн, що на 113,7 млн грн або 39,4% більше, ніж торік. Також сплачено 34,3 млн грн мита; 1,7 млн грн акцизного податку; 1 млн грн плати за здійснення митних формальностей та інші платежі.

Як зазначила в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович, позитивна динаміка у надходженнях відбулася завдяки збільшенню обсягів імпорту бюджетоформуючих підприємств, в тому числі і сезонна активізація імпортерів сільськогосподарської техніки. Всього підприємства, які збільшили надходження порівняно з минулим роком, за 7 місяців поточного року сплатили 292,5 млн грн або 67% від адміністрованої суми, зріст до минулого року становить 138 млн грн або 89%.

Також збільшенню цьогорічних надходжень посприяли підприємства, які не працювали минулого року (в тому числі з місцем обліку в інших областях України), а цього року здійснили імпорт. Загалом такі підприємства сплатили 73,8 млн грн, а це 17% від адміністрованої митницею суми податків.

Крім цього, відбулося оформлення в зоні діяльності Тернопільської митниці товарів підприємств з місцем обліку в інших митницях ДФС, в тому числі із східних областей України. Так, 45 підприємств при імпортуванні сплатили 82,5 млн грн податків або 19% від адміністрованої митницею суми платежів.

Загальна сума додаткових надходжень від контролю за правильністю визначення митної вартості, класифікації та країни походження товарів становить 19 млн грн (4,3% від адміністрованої суми), в т.ч. митна вартість – 17 млн грн (3,9% від адміністрованої суми); класифікація – 1,6 млн грн (0,4 % від адміністрованої суми); країна походження – 346,4 тис. грн. (0,1% від адміністрованої суми).

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

День відкритих дверей на виробництві

Субота, 06 серпня 2016, 06:50

У рамках проведення заходу «Тижні Фокстрот» Тернопільським міськайонним центром зайнятості спільно з ТОВ САВ «Дістрібьюшн» проведено «День відкритих дверей на виробництві». У заході взяли участь безробітні, які перебувають в пошуку роботи в Тернопільському міськрайонному, а також в Підволочиському, Козівському, Збаразькому районних центрах зайнятості.

Представник тернопільського магазину «Фокстрот» Тамара Оксюта сказала, що сьогодні компанія ТМ «Фокстрот. Техніка для дому» - одна із найбільших роздрібних мереж за кількістю магазинів і обсягами продажів електроніки та побутової техніки в Україні. Перший магазин був відкритий ще у 1994 році. Нині мережа налічує більше 200 супермаркетів.

Роботодавцем проводилась презентація свого підприємства та була організована екскурсія в торговому закладі. Усі бажаючі змогли ознайомитись з умовами праці та відпочинку, графіком роботи. Оксюта Тамара Миколаївна відповіла на запитання безробітних щодо критеріїв підбору претендентів, надання соціального пакету. Було наголошено на перспективах розвитку мережі «Фокстрот», йшлося і про можливість кар’єрного росту.

Центр зайнятості і надалі буде продовжувати роботу в даному напрямку, оскільки запорука успіху – тісна співпраця з роботодавцями для досягнення позитивного результату - укомплектування вакансій роботодавцю з одного боку та працевлаштування громадян, які шукають роботу з іншого. Загалом у Дні відкритих дверей взяли участь 27 шукачів роботи, які на завершення зустрічі подякували за теплий прийом колективу та побажали успіхів у роботі.

Притягнення до кримінальної відповідальності буде по-новому

П'ятниця, 05 серпня 2016, 04:34

Державна фіскальна служба України наказом від 18.07.2016 №633 внесла зміни до Методичних рекомендацій щодо порядку взаємодії між підрозділами органів державної фіскальної служби при організації, проведенні та реалізації матеріалів перевірок платників податків. Відтепер при виявленні порушень податкового, валютного чи іншого законодавства, за якими сума завданої державі шкоди є достатньою для притягнення до кримінальної відповідальності, кримінальні провадження розпочинатимуться, якщо такі податкові повідомлення-рішення набудуть статусу «узгоджених» після адміністративного та/або судового оскарження.

Нагадаємо, раніше слідчі мали право розпочинати кримінальні провадження на підставі результатів податкових перевірок, навіть, якщо вони знаходилися на оскарженні в судах.

Слідчим підрозділам фінансових розслідувань матеріали перевірок для прийняття рішення згідно з положеннями Кримінального процесуального кодексу України (крім випадків, визначених пунктом 36 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу) передаватимуться виключно після узгодження грошових зобов’язань (зменшення бюджетного відшкодування), вимог та рішень щодо єдиного внеску. При цьому терміни передачі матеріалів – протягом 20 робочих днів, наступних за днем узгодження прийнятих за їх результатами податкових повідомлень-рішень.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1111 з 1423

«ПочатокПопередня1111111211131114111511161117111811191120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер