images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі обирають найкрасивіший український віночок

Неділя, 12 червня 2016, 09:23

27 конкурсанток подали свої заявки на участь у конкурсі «Найкрасивіший український віночок», який організовують у рамках фестивалю «Галицька дефіляда». Сам фестиваль відбудеться у парку ім.Т.Шевченка, під час якого й нагородять переможницю конкурсу грошовим призом - п’ятьмастами гривнями.

Як розповідають організатори конкурсу, на скриньку надійшло 27 заявок від молодих дівчат та від батьків, які подали на конкурс фотографії своїх дітей в українських віночках.

Одні учасники конкурсу - сім’я Чирських на конкурс подала фото своєї 4-річної донечки Христинки. Вони написали, що беруть участь у конкурсі на «Найкрасивіший український віночок» з благодійною метою. Якщо виграють, то кошти передадуть на лікування тернопільського волонтера Богдана Кіндія.

Організатори проводять голосування у два етапи. На першому - до середи, 15 червня потрібно просто поставити «вподобайку» під кращим фото українського віночка у групі фестивалю http://vk.com/galychdefilyada?w=wall-70792450_462, потім до початку буде тривати другий етап голосування через сайт. Голоси додадуться і так визначиться переможець.

 

Зупинка «Центральний ринок» в Тернополі зазнала змін

Субота, 11 червня 2016, 12:00

Систему зупинки громадського транспорту на «Центральному ринку» оновили. Територію зупинки нещодавно розділили по частинах. Всього частин відтепер чотири. Перша з них призначена для тролейбусної зупинки, всі інші – для зупинок маршрутних таксі.

Закономірно, номери маршруток відображаються на табличках, які встановили перед кожною з «кишень» - місць для зупинок транспорту. Біда, щоправда, наразі в тім, що людям незвично, адже до такої новизни вони ще не встигли пристосуватися, тому й на наземний транспорт продовжують чекати на звичних місцях. В додаток до всього - непристосованість до нової системи зупинки водіїв. Незвиклість до місцевої переміни спричинює порушення ними ПДР та виникнення дорожніх заторів.

Обговорюючи недавні зміни, люди розділилися на два табори – ті, хто підтримують видозміну в системі зупинки, інші ж дотримуються думки, що краще було б взагалі нічого не змінювати. Адже, зараз, з їх слів, непросто розібратися до котрої із зупинок транспорту йти, щоб сісти на те маршрутне таксі, яке допоможе їм добратися до бажаного місця призначення. Скаржаться міські жителі і на те, що водії зупиняються далеко від визначеного місця зупинки.

Залишаються невирішеними і проблеми пропускання водіями транспортних зупинок. Водії вирішують скорочувати свій маршрут, не зупиняючись на визначеній згідно схеми маршруту зупинці, їдуть далі, не попереджаючи пасажирів про зміну напряму руху. Мовляв, не встигають по часу, а отже й змушені оминати зупинки транспортних засобів.

Хочеться сподіватися, що дезорієнтація в новій системі зупинки «Центрального ринку» внормується вже найближчим часом, непризвичаєність тернополян до нових місць для зупинок транспорту загального користування здолається, а тимчасовий хаос, що виник на ґрунті цього, зникне швидше, аніж встиг настати.

Софія Пасічник

На Тернопільщині припинено діяльність міжрегіонального «конвертаційного» центру»

П'ятниця, 10 червня 2016, 09:09

Співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області ліквідовано міжрегіональний «конвертаційний» центр. До складу злочинної групи, яка забезпечувала його роботу, входили 5 осіб. Про це на брифінгу, що відбувся у Головному управлінні ДФС в області, розповів перший заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Віталій Дума.

Механізм діяльності «конвертаційного» центру діяв наступним чином: його організатори, отримавши замовлення від суб’єкта господарської діяльності реального сектору економіки на переведення безготівкових коштів у готівку, укладали із ними «фіктивні» угоди на поставку товарів й надання різноманітних послуг без фактичного їх виконання, отримували на розрахункові рахунки підконтрольних їм підприємств грошові кошти з призначенням платежу за товари та послуги, після чого перераховували їх по ланцюгу підприємств для подальшого переведення в готівку через каси банків.

Так, за словами Віталія Думи, зазначена схема дозволяла підприємствам реального сектору економіки отримувати необліковані готівкові кошти, створювати умови для безпідставного завищення витрат та податкового кредиту з ПДВ шляхом організації проведення безтоварних операцій.

Переведення коштів у готівку здійснювалось за винагороду, яка становила 10-12% від суми «проконвертованих» грошових коштів.

Впродовж 2015 року та з початку 2016 року учасниками «конвертаційного» центру переведено у готівку більше 40 млн гривень.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених на території областей західного регіону, вилучено 76,5 тис. доларів США, 1,7 тис. євро, 261 тис. гривень (у загальному в перерахунку у національну валюту – на суму понад 2,2 млн грн), оргтехніку, документи бухгалтерського та податкового обліку, чорнові записи, засоби зв’язку, чекові книжки, банківські картки (для виплат). Накладені арешти на більш як 30 банківських рахунків.

Триває досудове розслідування за фактами умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та фіктивного підприємництва.

 

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

"Ешафот" по-тернопільськи: "Основи християнської етики" у школах Тернополя. Доля предмета визначена

П'ятниця, 10 червня 2016, 08:23

Незвичайний ажіотаж у Тернополі та за його межами, у вигляді як обурень, так і схвальних вигуків, викликала запропонована тернополянкою тема… стосовно виключення з системи шкільної освіти одного з навчальних предметів – «Основи християнської етики». Активне обговорення в мережі Інтернет, місцях скупчення людей породила внесена на розгляд Тернопільської міської ради електронна петиція Тетяни Семусь, яка й спричинила розголос у всього міського, і не тільки, населення.

Підставою надсилання жінкою петиції «Про відокремлення освіти від релігії (щодо дотримання у закладах освіти вимог ст. ст. 15, 23, 35 Конституції України, ст. 6 Закону України «Про освіту» та ст. 6 Закону України «Про дошкільну освіту») на офіційний веб-сайт Тернопільської міської ради, як випливає зі змісту петиції, слугувало порушення конституційних норм та недотримання положень чинного законодавства України в галузі освіти. Двісті п’ятдесят голосів, необхідних для початку розгляду петиції, остання набрала протягом, всього-на-всього, чотирьох днів.

Тож, чим же завершилася «епопея» у вигляді вирішення питання «бути чи не бути?» донедавна ще шкільному навчальному предмету – християнській етиці?.. А увінчалася вона тим, що виконавчий комітет Тернопільської міської ради згадану електронну петицію щодо скасування навчальної дисципліни «Основи християнської етики» попросту відхилив. Як зазначено на офіційному веб-сайті міської ради, рішення про відхилення  петиції прo вiдмiнy вивчeння xриcтиянськoї eтики y шкoлaх було прийнято на основі думки більшості: із врахуванням численної кількості звернень громадян міста та області, які надійшли на адресу міської ради із закликом не підтримувати петицію. Про це повідомив на своєму брифінгу міський голова Тернополя – Сергій Надал. До того ж, констатував він, освоєння дисципліни із вивчення християнських моральних чеснот – факультативне, а тому змушувати дітей вивчати її – так чи інакше – ніхто не має права. А ще, поява такого предмета у шкільних навчальних закладах як «Основи християнської етики» – ініціатива територіальної громади, проінформував мер міста. З його слів, уроки вивчення християнських цінностей у школах Тернополя почали викладати ще з часів проголошення незалежності України, предмет спрямований на правильне виховання учнів – виключно у дусі добра. Сергій Надал відмітив, що, як фактор становлення українців, важливість християнства для української нації є зрозумілою.

Підсумовуючи викладене, навчання дітей основ християнської етики у школах Тернополя не відміняють. Як і раніше, учні зможуть відвідувати уроки на добровільних засадах, з правом на це вибору: бути присутніми на них чи ні.


Софія Пасічник


Стихійні ринки викликають стихійні захворювання

П'ятниця, 10 червня 2016, 06:58

З початком тепла на вулицях Тернополя значного поширення зазнали стихійні ринки на яких продають тільки «свіжі» продукти.  Проте покупці не замислюються над тим, де ці продукти росли, як оброблялися і де продаються. Здебільшого такі ринки розташовані біля проїзної частини і продаються на вулиці в період спеки. Саме тому ми не можемо бути впевнені в якості таких товарів, тим паче, що документації на неї немає.

Такі ринки є на вул. Шептицького, 15 Квітня, Київській тощо. За даними медиків, на 22% гострих кишкових захворювань серед тернополян побільшало. «Потерпілі» здебільшого діти до 7 років. Причиною хвороби стає молоко, яйця, перепелині яйця тощо.

Леонід Бицюра заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради повідомив, що з проблемою стихійних ринків на сьогодні є проблема якості продуктів. Багато продукції продається просто на землі і тим самим втрачає поживність та набуває шкідливих речовин. Цього року захворювання перевершило минулорічні  показники - 429 випадків проти 352. Дітей серед них 90%.

Продукти не проходять жодної перевірки, тому про їх якість навіть не варто сперечатися. Медики попереджають, що зараз стає поширеним сказ та африканська чума, тому продукти краще купувати у магазинах, де можна без сумніву переконатися у тому, що купуєш.

Олена Сабатюк

 

Сторінка 1115 з 1408

«ПочатокПопередня1111111211131114111511161117111811191120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер