images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Вступників запрошують на безкоштовне навчання

Вівторок, 26 липня 2016, 07:15

Нещодавно на прес-конференції обласного війкового комісаріату було повідомлено, що всі абітурієнти з Тернопільщини, які не поступили у жодний вищий навчальний заклад, мають змогу навчатися у військових університетах. Чимало ВНЗ погодились навчати абітурієнтів безкоштовно. Серед них Житомирський військовий інститут, Національна академія оборони України, Львівський державний університет внутрішніх справ, Одеський державний університет внутрішніх справ. У звʼязку з прийнятим рішенням у вище зазначених університетах продовжили термін подачі документів.

4f8c9c11-965c-4219-89ef-b7753ef8d2b2

Обласний військовий комісар Володимир Катинський розповів, що зараз у вищих навчальних закладах завершують прийом документів. Проте, з військовими ВНЗ є домовленість про відтермінування подачі документів та вступу тернопільських абітурієнтів. Якщо потенційний студент поступив на платну форму навчання або ж взагалі не поступив, тоді у нього є змога отримати цивільні спеціальності і у військових ВНЗ. Це повʼязано з тим, що для відповідного військового забезпечення необхідні кухарі, водії та інші спеціальності.

Кожен вступник, який має бажання навчатися у таких вищих навчальних закладах ще має змогу подати документи. Обласний військовий комісаріат пообіцяв, що навчання буде безкоштовним для всіх абітурієнтів.

Олена Сабатюк

 

За продаж неповнолітнім алкоголю та тютюну підприємцям анулювали 22 ліцензії

Понеділок, 25 липня 2016, 10:00

З початку року за результатами проведеної 91 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, застосовано 775,6 тис. грн фінансових санкцій. Про це повідомили у відділі контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Перевірками встановлено 18 випадків здійснення підприємцями торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідної ліцензії. У 18 випадках торгівля алкогольними напоями відбувалась за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, у 2 – продаж тютюнових виробів за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін, а також зафіксовано по одному факту зберігання алкогольних напоїв у місці, не внесеному до єдиного реєстру, та зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка тощо.

На підставі матеріалів перевірок також прийнято рішення про анулювання 164 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 155 – на право вроздріб торгувати цигарками. В тому числі за порушення вимог статті 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (зі змінами та доповненнями) в частині продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, анульовано 22 ліцензії, зокрема, 17 – за продаж алкогольних напоїв та 5 – за продаж неповнолітнім тютюнових виробів.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Як проводять дозвілля ваші діти в літній час?

Понеділок, 25 липня 2016, 07:44

Літо у cамому розпалі, можна робити стільки речей: їсти морозиво, купатись у річці, кататися на велосипеді цілий день, гуляти з друзями з ранку до вечора. Літо – це та пора року, коли найменше хочеться провести літо вдома на канапі. Але не кожен тернополянин знає, як можна весело та з користю організувати літні канікули своїм дітям Хтось шукає для дітей найкращі табори, хтось відвозить дітей в село до рідних, а інші гуляють із своїми малюками вихідними.

Іванна Човніцька – ріелтор, 36р.

Човн¦цька− Мій син Василько протягом навчального року дуже зайнятий, адже грає на флейті у зразковому ансамблі «Dolce». 9 навчальних місяців у нього дуже активні, бо зі своїм ансамблем приймають участь у багатьох концертах, музичних олімпіадах та фестивалях.

Коли приходить довгоочікуване літо, то я намагаюся, щоб воно було дуже яскравим, а головне наповнене веселими поїздками та зустрічами з цікавими для нього людьми.

На початку червня ми усією сім'єю поїхали в Німеччину, де були 3 тижні. За цей час я хотіла, щоб Василь відвідав якнайбільше відомих місць Німеччини, щоб у нього залишилися незабутні враження та емоції від побаченого.

Василь любить футбол, тому перегляд футбольного матчу Німеччина-Україна для нього – це окрема історія, яку він не забуде ніколи.

Зараз збираємося їхати на море, в Одесу, де отримаємо ще одну дозу задоволення, емоцій та вражень. Надіюся, що тепле сонечко, гарячий пісок на березі моря зарядять нас енергією на цілий рік, і Василько зможе приступити з новими силами, ентузіазмом та креативними ідеями до навчання в школі та занять в ансамблі «Dolce».

Галина Синоруб − доцент кафедри журналістики ТНПУ ім. В. Гнатюка, 41 р.

Галина-Синоруб-1024x682− У літній час щороку діти відвідують табори. Безкоштовні путівки отримують в СДЮСШ "Екстрім". Окрім цього вище згадана школа постійно є учасником міських заходів. Зазвичай діти ціле літо відвідують цей заклад заклад та приймають участь у змаганнях.

 

 

 

Олег Лівінський – журналіст, 46р.

Л¦в¦нський− У моїх дітей влітку − досить активний і різноплановий відпочинок. Спершу ми об'іздили майже всю нашу родину по цей бік Дніпра. Потім діти відпочивали в селі на Зборівщині, де поєднувати працю на городі з купанням і засмаганням на місцевих водоймищах. Ну, і, як і в моєму дитинстві, вони майже щодня грають у футбол, волейбол та інші ігри. Зараз мій старший син перебуває у молодіжному таборі "Клуб вільних людей" у селі Млинки на Борщівщині. А молодший − у селі з бабусею.

Плануємо сім'єю взяти учать у Всеукраїнській прощі в Зарваниці та здійснити авто мандрівку, що ми робимо майже щороку, замками Тернопілля і сусідніх регіонів. Окрім цього, до кінця канікул, наші діти побувають ще в інших таборах, можливо духовного або військово-спортивного спрямування. Наразі визначаємося з варіантами.

Марія Буняк – менеджер, 27р.

Буняк− Діти з нетерпінням чекають літніх канікул, хоч вони ще і маленькі, бо літо це час для різного виду розваг. Оскільки ми з чоловіком працюємо, тому увесь час проводити з малюками не має змоги.

Розглядаємо варіант літнього табору, але, звичайно, не на всі літні канікули. З огляду на сімейний бюджет це неможливо. Більшу частину часу діти проводять з бабусею та дідусем.

 

Лілія Вавринів – директор ТЗОШ № 28, вчитель-методист, 43 р.

Ваврин¦в− Мої діти вже дорослі,тому як мама не відчуваю такої проблеми. Але як освітянин розумію, що вона актуальна. Для дітей літо − це довгоочікувані канікули, а для батьків − це складний період, якщо малеча залишається в місті.

Найкращий вихід − це табір, в якому дитину займають на весь день іграми, екскурсіями, цікавими заняттями. І батькам спокійно, адже діти під опікою. На жаль, школи не можуть активно пропонувати такі послуги. Необхідне додаткове фінансування, відповідний персонал. Та й приміщення школи потрібно підготувати до початку навчального року.

Але кількість літніх таборів зростає. Популярними стають проекти організації дозвілля для дітей в місті. Не має потреби відправляти дитину від дому. Чула дуже хороші відгуки про дитячу школу "Дивосвіт", де тренером є чемпіонка світу з пауерліфтингу Лілія Проць. Чим не вихід? Дуже хороша альтернатива таборам, які далеко за містом.

Віктор Мацикур – директор департаменту сім'ї, молоді,фізичної культури та спорту Тернопільської обласної державної адміністрації, 41р.

мацикур− Мій син цієї осені піде в третій клас. Влітку в нього активний відпочинок та підготовка до школи. Ми побували разом на відпочику уже, ще частина відпустки є, знову проведем її у мандрах, поки не спланували, можливо поїдем на Шацькі озера. Щодня ми організовуєм фізичну активність сину, це або гра у футбол, або заняття на вуличних тренажерах, або в тренажерному залі, або повторюєм техніку карате, готуючись до здачі на 8 кю.

До кінця літа можливо буде організований спортивний табір для каратистів, тоді син візьме у ньому участь обов'язково.

 

Надія Слободюк – вчитель англійської мови, 35р.

Слободюк− Гуляємо сім'єю в парку, їздимо до села. Старший син працює по вихідних. І літнє дозвілля без інтернету не обходиться.

 

 

 

 

Наталя Фурманкевич − кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики ТНПУ ім. В. Гнатюка, 31р.

Фурманкевич− У моїх діток літо активне. Син Артур має тренування з футболу, а через місяць − футбольний шестиденний турнір в Одесі.

Дочка Олександра займається танцями вже 5 рік поспіль. У серпні їде в Карпати із своїм танцювальним колективом. Незабаром в неї розпочнеться навчання в модельній школі. Та, попри те, ми не забуваємо і про навчальну програму: пишемо, рахуємо та читаємо.

 

 

Сергій Головайчук – тернопільський шеф-кухар, член Асоціації шеф-кухарів, ведучй кулінарної програми на телеканалі ІНТБ, розробник більше десятка меню для закладів на заході України, гуру в кулінарії, 28р.

Головайчук− Наші діти ще досить маленькі, тому влітку, переважно на канікулах у бабусі в іншій області,а взагалі я стороник того, щоб якщо діти вже були

більш самостійними,то віддавати їх у літні табори, де вони зможуть отримати море позитивних емоцій, нові знайомства з ровесниками, і незабутні враження.

 

Тетяна Шершун – власниця першого глянцевого журналу «City Life», 28р.

шершун− У зв'язку з специфікою роботи я співпрацювала з декількома дитячими таборами Тернопільської області. Побачене викликало в мене негативне враження, оскільки дітки в нас маленькі таборам,наразі,недовіряєм.

Дитячі садочки закриті, тому в робочий час старша донечка у нас за няню.

Літнє дозвілля дітей лежить повністю на батьках. У нашій сім'ї − це активний відпочинок у вихідні дні, виїзд з палатками на природу, відпочинок на базах за містом та просто прогулянки парками міста на роликах та велосипедах.

Олександра Журавльова – вчитель англійської мови, 39р.

Журавльова− Діти відпочивають у селі, а також у таборах закордоном: у Словаччині та Польщі.

 

 

 

Олена Абакумова − директор відділу маркетингу компанії «Viknar’off» та громадська активістка, 31р.

Абакумова− Старша донька , якій 8 років відвідає за це літо табір двічі. Ще займається в школі ведучих, займається танцями (канікули там 1,5 місяці). Готується до школи − позашкільне читання, математика.

Молодша донька, якій 3 роки − ходила в «Пізнайко», але зараз там канікули. У Тернополі більша проблема з дозвіллям дітей такого віку, тому що багато гуртків набирають дітей з 4-5 років. Але ми не сумуємо, їздимо з мамою на роботу, з бабусею готуємо печиво.

Ну і наймолодшому представнику нашої родини 2 місяці, йому поки що класно лежати на сонечку.

Маріанна Балабан − співвласник та головний редактор журналу «CITY LIFE», 29р.

Балабан− Так як моя донечка, Настя, протягом навчального року досить зайнята: школа, великий теніс, бальні танці, вокально-хорова школа, влітку я цілком дозволяю дитині відпочити. Ми відмовляємося на 3 місяці від всяких занять, тільки в кінці серпня починаємо готуватися до школи.

Настя не любить проводити літо в місті, тому канікули переважно проходять в родичів у селі, що на Кременеччині . Там дивовижна природа, чисте повітря, ставки, багато діток – що ще потрібно дитині, яка цілих 9 місяців з ранку до ночі зайнята?

Тут Настя щороку відвідує американський табір, в якому є надзвичайно цікава, розважальна, спортивна та інтелектуальна програма, яка дуже подобається діткам.

Вони з нетерпінням чекають наступного літа аби знову потрапити в цей табір. Звісно, також, щороку донечка купається у морі, кожного разу ми стараємося вибирати різноманітні морські куточки України. Водні атракціони, прогулянки морськими містами, хлюпання в морі, гра в гарячому пісочку неабияк впливає на гарне самопочуття дитини і заряджає на цілий наступний навчальний рік.


Ірина Мацко – тернопільська письменниця, 38р.

Мацко− В основному діти їздять у село до бабусі, туди, де я виросла. У цьому році відвідували ще табір при церкві, а також плануємо поїхати усією сім'єю на спільний відпочинок.

− Як ти проводиш літо?

 

 

Христина Микита – студентка, 16р.

Микита− Літо − чудова пора, щоб почати щось нове і цікаве для себе. У цей чудовий час завжди знаходиться час для заняття спортом. Свій вільний час я весело проводжу з друзями, подорожуючи у різні цікаві місця. Тому ця пора − найкращий час для незабутніх вражень і подій.

− Чим діти будуть зайняті у літній школі «Дивосвіт?

 

 

 

Лілія Проць – чемпіонка світу з пауерліфтингу, співзасновник літньої школи «Дивосвіт», 42р.

Проць− Крім занять у нашій літній школі учасники продовжують займатися у своїх секціях та гуртках: плавання, фрі-файт, великий теніс, танці, ходять у театральний гурток та мають заняття з англійської. У нас в школі діти

навчаються робити ранкову гімнастику, займаються на вуличних тренажерних, ходять по стропі, вчаться стояти на балансборді, ще навчаємо стрибати через канал, вибивати руками м'яч, грати у квадрат.

 

 

 

АВТОР: ШИЛО ТЕТЯНА

 

Консультація податкового юриста: тернополяни можуть запитати

Неділя, 24 липня 2016, 07:08

У середу, 27 липня 2016 року, з 16 до 17 год у приміщенні Тернопільської об’єднаної ДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області відбудеться черговий телефонний сеанс «гаряча» лінія.

Тема телефонного сеансу: «Права та обов’язки платників податків». На запитання відповідатиме начальник юридичного відділу Тернопільської ОДПІ Брик Віталій Григорович за телефоном: 43-46-46.

Відділ організації роботи Тернопільської OДПІ

Не отримано податкове повідомлення на сплату податку. Чи є кара?

Субота, 23 липня 2016, 00:00

Фахівці відділу адміністрування майнових податків і зборів з фізичних осіб Тернопільської ОДПІ відповіли на запитання, чи буде фізична особа притягатись до відповідальності за несплату податку на нерухоме майно та земельного податку, якщо податкова інспекція не надіслала до 1 липня податкові повідомлення-рішення (ППР) про сплату цих податків.

Вони зазначили, що, якщо сума грошового зобов’язання розраховується податковим органом, платник податків не несе відповідальності за своєчасність, достовірність та повноту нарахування такої суми.

З питань, що виникають, просять звертатись безпосередньо у відділ, або за телефоном: 43-46-30.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1116 з 1423

«ПочатокПопередня1111111211131114111511161117111811191120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер