images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Електронні сигарети. Ліцензія – не потрібна. Продаж – дозволено

Середа, 20 липня 2016, 06:50

Як зазначили у відділі контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Тернопільської ОДПІ, органи ДФС України здійснюють ліцензування діяльності суб'єктів господарювання з виробництва спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, з оптової торгівлі спиртом, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Згідно з абзацом одинадцятим статті 1 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» тютюнові вироби - це сигарети з фільтром або без фільтра, цигарки, сигари, сигарили, а також люльковий, нюхальний, смоктальний, жувальний тютюн, махорка та інші вироби з тютюну чи його замінників для куріння, нюхання, смоктання чи жування.

Електронні продукти для парування, які імітують форму і функцію звичайних сигарет, а також у вигляді електронних люльок та кальянів не відносяться до тютюнових виробів. Відповідно, ДФС України не здійснює їх ліцензування в сфері оптової та роздрібної торгівлі.

Також, як інформували у відділі, електронні сигарети не є підакцизним товаром, оскільки не належать до відповідних кодів УКТ ЗЕД, зазначених у Податковому кодексі. Тому, платники єдиного податку можуть теж здійснювати їхній продаж.

Детальніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Оплату за таксі – повертають

Середа, 20 липня 2016, 06:49

У Тернопільській ОДПІ повідомили, що витрати за користування таксі або оренди автотранспорту працівниками, котрі перебували у відрядженнях, можуть бути відшкодовані лише з дозволу керівника підприємства.

Вартість таких витрат включається до загального місячного (річного) оподаткованого доходу такого працівника та оподатковується податком на доходи фізичних осіб на загальних підставах. Відшкодування зазначених витрат здійснюється на підставі підтвердних документів.

Детальніші консультації у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Тенісні корти стануть гордістю Тернополя

Середа, 20 липня 2016, 05:45

Ще з минулого року в Тернополі планували встановити тенісні корти. Для цього відбувся конкурс інвесторів, на якому було чітко визначені фінансові аспекти побудови проекту. Фірма, яка отримала перемогу повинна встановити тенісні корти в парку Національного відродження. Вартість спорудження становитиме більше 6 мільйонів гривень.

Начальник міського управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека розповів, що під час розробки проекту виникло чимало проблем. Однією з таких була заборона капітальних споруд у парках. Саме тому був надісланий запит до містобудівної ради, управління архітектури та інших установ, щоб зʼясувати доцільність розміщення тенісних кортів у парку. Після довгої наради було визначено згідно документації, що встановлення спортивно-рекреаційних споруд дозволено будувати. Роботи обіцяють розпочати на днях. Головна особливість цих кортів є те, що вони повністю криті. Це дасть змогу займатися спортом в будь-яку пору року, незважаючи на природні умови.

На сьогодні інвестори, які займаються побудовою цього проекту частково виконали фінансове забезпечення. Ця фірма неподалік від запланованої будови спорудила футбольне поле з штучним покриттям. На це було виділено більше 1 мільйона гривень.

Щодо користування кортами суперечок не було. Буду виділено години, коли займатися спортом на території корту можна буде безкоштовно. Особливу увагу приділятимуть дітям та спортсменам. В план проекту також входить побудова санвузлів. Із зовнішньої сторони будуть облаштовані дороги.

Олена Сабатюк

 

Відтепер подати документи щодо реєстрації громадських формувань можна до трьох місцевих центрів

Вівторок, 19 липня 2016, 12:54

Відтепер у Тернопільській області подати документи щодо реєстрації громадських формувань можна до трьох місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Функції у сфері реєстрації громадських формувань передано у відповідні головні територіальні управління юстиції, які як правило розміщуються в обласних центрах.

Однак громадянам з районів, сіл, селищ та міст області не обов’язково їхати до обласного центру, щоб подати документи.

З метою забезпечення доступності, а також підвищення якості надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських формувань Міністерством юстиції України видано наказ «Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань» від 17.06.2016 № 1717/5, відповідно до якого запроваджується пілотний проект в частині забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги як фронт-офісами.

Головним територіальним управлінням юстиції у Тернопільській області для уповноважених працівників Кременецького, Чортківського і Тернопільського місцевих та Тернопільського регіонального центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги 11-13 липня 2016 року проведено навчання щодо застосування законодавства у сфері реєстрації громадських формувань.

Всі центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги підключені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

У разі подання документів уповноважена особа здійснює усі дії щодо прийняття та видачі документів для державної реєстрації громадських формувань.

У Тернопільській області діє 4 центри з надання безоплатної вторинної допомоги.

1. Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області
46003, вул. За Рудкою, 33, м. Тернопіль тел. 0800-21-31-03 тел. (0352) 52-56-12

2. Кременецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги
47000, вул. Шевченка, 59-А, м. Кременець, Тернопільська область тел. (03546) 2-52-33

3. Тернопільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги
46000, вул. Шпитальна, 7, м. Тернопіль тел. (0352) 52-15-20

4. Чортківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги
48500, вул. Шевченка, 54, м. Чортків, Тернопільська область тел. (03552) 2-09-50

Головне територіальне управління юстиції інформує

Вівторок, 19 липня 2016, 12:53

11 лютого 2016 року ліквідовані районні, міські, міськрайонні управління юстиції. Функції у сфері реєстрації громадських формувань передано у відповідні головні територіальні управління юстиції, які як правило розміщуються в обласних центрах.

Однак громадянам з районів, сіл, селищ та міст області не обов’язково їхати до обласного центру, щоб подати документи.

Міністерством юстиції України наказом від 09.02.2016 року № 359/5 затверджено Порядок державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, яким громадянам надано альтернативну можливість подачі документів до суб’єктів державної реєстрації головних територіальних управлінь юстиції або до центрів надання адміністративних послуг.

Уповноважена особа центру надання адміністративних послуг здійснює усі дії щодо прийняття та видачі документів для державної реєстрації громадських формувань.

Всі центри надання адміністративних послуг Тернопільської області підключені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Головним територіальним управлінням юстиції затверджені інформаційні картки адміністративних послуг у сфері реєстрації громадських формувань, що надаються через центри надання адміністративних послуг.

Контактні дані центрів надання адміністративних послуг, а також інформаційні картки адміністративних послуг громадяни можуть переглянути на сайті Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області.

 

Сторінка 1119 з 1423

«ПочатокПопередня1111111211131114111511161117111811191120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер