images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


З початку року платники Тернопільщини сплатили понад півмільярда гривень ЄСВ

Вівторок, 10 травня 2016, 09:02

З початку 2016 року територіальними органами Головного управління ДФС у Тернопільській області забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 506,6 млн грн, що на 25,5 млн грн більше ніж очікувалось. Виконання бюджетного призначення становить 105,3%.

Як повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат, у квітні сплачено 137,9 млн гривень, що на 9,8 млн гривень більше за прогнозний показник.

Варто нагадати, що у 2016 році підприємці на загальній системі оподаткування сплачують ЄСВ з чистого доходу. Якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, він має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ. Водночас сума ЄСВ, який сплачується, не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток) або приймається рішення про сплату такого ЄСВ при відсутності оподаткованого доходу. Підприємці на єдиному податку сплачують ЄСВ у сумах, що визначаються такими платниками самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Відділ організації роботи

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

У сільські школи виїжджав мобільний центр профорієнтації

Вівторок, 10 травня 2016, 07:24

Фахівці з профорієнтації Тернопільського міськрайонного центру зайнятості цьогоріч провели виїзні акції з використанням спеціально оснащеного транспортного засобу «Мобільний центр профорієнтації» у загальноосвітних школах сіл Баворів, Товстолуг, Байківці та Великий Глибочок Тернопільського району.

Школярів ознайомили зі світом професій, правилами вибору майбутнього виду трудової діяльності. Ті, хто бажав, пройшли профдіагностичне обстеження на виявлення професійно важливих нахилів, здібностей та уподобань. За допомогою тестових методик старшокласники визначили типи своєї професійної спрямованості.

центр зайнятості

А ще учні залюбки виконували профорієнтаційні вправи, долучилися до ділових ігор, дискутували щодо становлення і ролі молодої людини у суспільстві.

Окрім школярів у акціях взяли участь педагоги та батьки старшокласників. Працівники центру зайнятості надали їм поради щодо психологічної підтримки учнів під час іспитів, розповіли про те, які професії нині користуються попитом на ринку праці.

моб_5638

Загалом профорієнтаційною роботою у навчальних закладах було охоплено майже 300 осіб.

День Перемоги - "Ніхто не забутий, ніщо не забуте"

Вівторок, 10 травня 2016, 07:05

Такі слова вималювані золотою фарбою при вході на військовий меморіал Теребовлянського кладовища. Однак, чомусь, дуже швидко все забулося.

Я не хочу подавати з політичних позицій історію Другої світової війни, та ставити під сумнів питання перемоги. Оскільки, оцінюючи кількість жертв і втрат, "перемога" ставиться під сумнів. Але "9 травня" це свято завершення найжахливішої за всю історію кропролиткої бійні. В цій війні загинуло чимало наших земляків з Теребовлянщинни, які по власному чи не по власному бажанню вступали до лав Червоної армії, загонів УПА-Захід, чи СС Галичини.

І в сьогоднішній день, 9 травня, слід вшанувати всіх хто загинув, хто поклав життя за наше з вами майбутнє. Але нажаль, у Теребовлі цього зроблено не було. Місцева влада, не спромоглася навіть прибрати могили солдат,що загинули. Попри могильні плити меморіалу проросли бур'яни, кожна плита у болоті і смітті. Біля пам'ятника "Борцями за волю України" купи сміття. Я вже не говорю про реставрацію плит, про те що імена і прізвища не видно на затертому брудному граніті.

А найцікавіше те, що представники влади організували у п'ятницю 6 травня поминальну ходу до меморіалу, Скажіть будь ласка шановний Сергій Іванович, ви не бачили в якому стані меморіал? Ви показово несли вінок, щоб всі бачили вашу громадянську позицію, а відправити працівників кладовища на прибирання меморіалу не можете? Крім того військовий комісар Кравець Олександр Юрійович, не доклав жодних зусиль до наведення порядку на могилах військових, а це ж його прямий військовий обов'язок!

Все з вами ясно, піар дорожче всього. Вся міська рада славетного міста Теребовля, всім вам ГАНЬБА!

Наступне, що варто згадати, вчора 8 травня, у нашому славному місті, міською радою було проведено чудовий концерт в честь дня матері, сьогодні зранку, 9 травня, йдучи на кладовище, в парку князя Василька, мною було зафіксовано таку картину (див.фото). Невже важко після свята було прибрати гори сміття? Тим більше в день 9 травня.

В обід, я взяв відро, щітку і тряпку, і відправився виконувати роботу нашої влади. Мною було помито всі надгробки солдатів та вирвано бур'яни. Ви би бачили сльози бабусь, які приходять на такі занедбані могили своїх родичів, друзів близьких.

Шановний міський голова міста Теребовлі, військовий комісар, і вся ваша команда, незважаючи на все те, що ви зробили для міста(а зробили ви справді багато), я оголошую вам ГАНЬБУ, адже один раз в рік можна навести порядок на могилах тих людей, які віддали за нас з вами життя!


Даний матеріал надіслав на пошту редакції автор – Олександр Титжинський.

 

У Тернополі привітали багатодітних матерів

Понеділок, 09 травня 2016, 12:00

У другу неділю травня традиційно в Україні відзначають День матері. Напередодні цього свята подяками, квітами та подарунками відзначили у Тернополі багатодітних матерів, які народили та виховали п’ять і більше дітей та матерів, діти яких досягли високих результатів у спорті, науці та культурній галузі.

Заступник міського голови Леонід Бицюра зазначив, що Тернопіль гордиться українськими традиціями виховання дітей та досягненням обдарованих тернополян.

«З нагоди Дня матері щиро вітаю Вас із цим святом, оскільки ви дали безцінний дар життя своїм дітям, опікуєтесь прийомними, виховуєте успішних особистостей та даруєте їм ласку, розуміння та сімейне тепло. Бажаю, що у вашому домі завжди було щастя та любов, а рідні були здорові», - зазначив Леонід Бицюра.

Податкові міліціонери викрили підприємця, який незаконно збував елітний іноземний алкоголь

Субота, 07 травня 2016, 06:55

Під час Великодніх свят співробітники податкової міліції припинили надходження в область алкогольних напоїв іноземного виробництва.

Так, у рамках операції «Акциз-2016», фахівці оперативного управління та відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС викрили підприємця, який, не маючи ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, зберігав та розповсюджував незаконно ввезену на митну територію України алкогольну продукцію іноземного виробництва.

В ході проведення санкціонованих обшуків, у гаражному приміщенні вказаного підприємця, розташованому у приміській зоні Тернополя, вилучено 374 пляшки алкогольних напоїв закордонного виробництва (віскі, лікери, текіла, самбука, вино, бренді). Їх розливали у скляну, паперову та пластикову тару місткістю від 0,5 л до 5 літрів, без марки акцизного податку.

Загальна вартість вилучених підакцизних товарів становить 120 тис.гривень.

На даний час вирішується питання щодо притягнення вказаного суб’єкта господарювання до адміністративної та фінансової відповідальності.

Слід відзначити, що Кодексом України про адміністративні правопорушення за реалізацію алкогольних напоїв без ліцензії передбачена відповідальність у вигляді штрафу розміром від 17000 грн до 34000 грн. Якщо ж на алкогольних напоях відсутні марки акцизного податку на порушника окрім вказаного, накладається штраф у розмірі від 850 грн до 3400 грн із конфіскацією алкогольних напоїв.

DSC00197

Крім цього, Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» за здійснення торгівлі алкогольними напоями без ліцензії, а також за зберігання та реалізацію алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка передбачено застосування фінансових санкцій у розмірі 200 відсотків вартості товару (але не менше 17000 грн) за кожне із вказаних порушень.

Всього ж з початку року співробітниками податкової міліції області з незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму 6,2 млн грн, судами прийняті рішення про конфіскацію контрафактної підакцизної продукції на суму 501 тис. гривень.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1144 з 1420

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер