images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Коментар стосовно затримання працівника ГУ ДФС у Тернопільській області

Вівторок, 05 квітня 2016, 08:43

Першого квітня цього року орієнтовно о 15.30 год. в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України затримано одного із керівників підрозділу ГУ ДФС у Тернопільській області, який підозрюється у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання неправомірної вигоди). Слід зазначити, що грошові кошти в сумі 20 тисяч гривень були виявлені та вилучені у працівника однієї з консалтингових компаній, який, на думку правоохоронних органів, був посередником.

Відповідно 3 квітня Тернопільським міськрайонним судом стосовно держслужбовця застосовано міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою або внесення застави у розмірі 89 тис. гривень.

Затримання працівника відбувалося безпосередньо біля його місця проживання, адже на цей час він перебував у черговій відпустці. За даним фактом в Головному управлінні ДФС у Тернопільській області призначено службове розслідування, за результатами якого буде дано правову оцінку та будуть вжиті відповідні заходи.

Відділ організації роботи

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Як вважають тернополяни, чи впливає вища освіта на саморозвиток людини?

Вівторок, 05 квітня 2016, 07:02

Кожна людина―це істота, яка потребує розвитку та самовдосконалення. Ідеальних людей в природі не існує. Але, якщо постійно працювати та докладати зусиль, щоб стати кращим, то ви не деградуєте, а йдете на шляху до саморозвитку. Для кожного існує своє визначення саморозвитку, для когось― це шкільні знання, для когось університетські навички, для когось знання здобуті в ході практики. Є й ті люди, для кого саморозвиток ― це боротьба із самим собою. Словник пише, що саморозвиток ― це процес всебічного розвитку особистості за допомогою самостійного вивчення і застосування отриманої інформації, індивідуального творчого підходу до завдань, без постійного зовнішнього впливу, пише Моя газета.

Як вважають тернополяни, чи впливає вища освіта на саморозвиток людини?

Микола Николин, 52 р. ― координатор науково-дослідницької лабораторії якості навчання обдарованої дитини говорить: ―Стосовно питання, чи впливає вища освіта на саморозвиток людини, то слід його, на мій погляд, поєднати з іншим, яка ця вища освіта. Якщо вона зорієнтована суто на знання, що, на жаль, ще дуже поширене явище, то вона лише забиває креативний мозок, перетворюючи голову студента на лантух з невідсортованим сміттям.

Николин
Якщо вона зорієнтована на уміння, що буває доволі рідко, тоді справа інша. На жаль, в освіті дуже часто розвивають хіба що асоціальні уміння: як обманути, як досягти бажаного незаконним, нечесним, неморальним шляхом. Натомість простий приклад: випускник педагогічного ВНЗ приходить до школи, не тільки не вміючи спілкуватися з учнями, а й елементарно не вміючи заповнити класний журнал і грамотно перевірити зошит. Про який саморозвиток тут говорити? Саморозвиток учня, студента у нас іде все ще всупереч навчальному закладу, а не завдяки. Згідно з сучасними дослідженнями, формальне навчання дає лише 20 відсотків знань, умінь і навичок.  Натомість близько 70 % людина здобуває інформально― через життєвий досвід, спілкування, Інтернет тощо. Ми не раз чуємо: наші випускники знають набагато більше, ніж їх західні колеги. Але відповідь на запитання, чому ж після такого чудового навчання ми так погано живемо, як правило, зависає в повітрі безнадійно.

― Людина, здобуваючи вищу освіту, вчиться новому, формує нові уміння та навички, це і є саморозвиток. Людина розвивається і росте, коли вона не стоїть на місці і вчиться чомусь новому. Для цього і потрібна освіта взагалі, а особливо вища,― зазначила Наталія Дячук ,викладач англійської мови, 29 р.

Дячук

Роман Шеремета, 24 р. вважає, що освіта ― це і є розвиток.― Будь―яка освіта впливає на саморозвиток,― зазначив хлопець.― Скажу так, вища освіта важлива для людини. Але якщо в людини є голова на плечах! Можна мати вищу освіту і по завершенню працювати на ринку, продавати речі з Китаю, і говорити, що все погано. А можна здобути спеціальність і пройшовши кастинг, влаштуватися на роботу і отримувати пристойні кошти!

Шеремета

Мені моя спеціальність дала багато чого! Спершу для саморозвитку, так як я здобув спеціальність практичного психолога, я працював у школі, коли звільнявся, діти плакали, колектив сумував,― сказав шоумен, Сергій Фелендиш, 33 р. і додав: ― Якщо робота, яку ти робиш― приносить тобі як фінансове так і моральне задоволення, це мабуть краща робота в житті. Тому здобувайте спеціальність по душі!

Фелендиш

 

Вусата Яна, якій 17 р., студентка ТНЕУ спеціальності «Менеджмент» говорить:
―Вища освіта, як і будь―який інший фактор, впливає на саморозвиток лише тоді, коли ти сам цього хочеш і ставиш перед собою мету, пізнати якомога більше про світ довкола себе.  Деякі дисципліни, особливо ті, що вивчаю «з нуля», дійсно дають загальне поняття про процеси, які оточують нас щодня і є корисними, наприклад політологія чи економічна теорія.  З лекцій та навчальних посібників можна почерпнути багато цікавої та корисної інформації, якщо ти прагнеш саморозвитку, це робить тебе обізнаним в різних сферах , що є важливо у 21 столітті. Тому я підтримую факт, що вища освіта впливає на саморозвиток

Вусата

Лілія Проць, чемпіонка світу з пауерліфтингу розповідає:
― Звичайно, що впливає. Людина, яка здобуває вищу освіту , повинна постійно самоудосконалюватись, розвиватись, пізнавати нове. Але на жаль, сьогодні більшість студентів отримують диплом, а не освіту. Купують диплом, сесії. Взагалі вища освіта ― поштовх до самовдосконалення особистості.

ПроцьI

Сергій Корольчук, 23 р., прес―секретар тернопільського Пласту каже:
― На мою думку, на це більше впливає середовище, яке стимулюватиме до цього саморозвитку. Це середовище може виникнути не тільки підчас отримання академічних знань. Таке середовище, наприклад, намагаються створити в Пласті ― організації, котра виховує дітей з самого малечку. І особливо стимулюється саме самостійний розвиток. Тому я вважаю, що вища освіта не впливає на саморозвиток людини.

Корольчук

Артем Соловей― радіоведучий, 26 р. говорить: ― Гадаю, ні. Може вплинути на вибір напрямку для саморозвитку, але загалом — це те, що дає розуміння: «Без цього можна обійтися». 
Вже саме слово «саморозвиток» має в собі відповідь з приводу того, хто і на що впливає.

Соловей

Ніно―керівник Школи вуличного танцю «NINO», педагог, хореограф― постановник конкурсів краси говорить: 
― Кожна людина в суспільстві повинна прагнути розвиватись та не стояти на місці, адже без розвитку ―ми деградуємо. Здобуваючи вищу освіту, людина збільшує свій багаж знань, який немає меж!
Проте, нажаль, не всі вважають за потрібне навчатись у вищих навчальних закладах. 
На мою думку, освіта ―це двигун саморозвитку, адже сам навчальний процес спонукає нас до певних міркувань та роботи над собою. Спілкування з викладачами, виконання навчальної програми та щоденні обов’язки ― мимоволі привчають до певної дисципліни, виховують силу волі та допомагають зрозуміти багато цінностей життя, яке таке швидкоплинне.

Ніно

Тарас Стоян― студент НУ «Львівська Політехніка», 19 р. каже:

― Звісно, що навчання дає багато. Все таки є багато розумних людей, з якими можна поспілкуватися на різні теми, тут і відбилася роль освіти.

Стоян

― Вища освіта не впливає на саморозвиток людини ніяк. Якщо, ти знаєш високі матерії науки, це не означає, що ти розвинута людина. Морально―духовні цінності― це головне джерело саморозвитку людини,― зазначила всесвітньовідома модель―тернополянка ― Анастасія Нетрибюк, 23 р.

Нетребюк

Підготувала Тетяна Шило

На Тернопільщині виявлено 740 трудових нелегалів

Вівторок, 05 квітня 2016, 06:57

Впродовж першого кварталу поточного року працівники Головного управління ДФС області виявили 740 необлікованих найманих працівників. Їм було виплачено доходів на суму понад мільйон гривень. До бюджету сплачено 127,3 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

За словами начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігоря Комендата, у результаті проведених заходів по області з 689 громадянами роботодавці оформили трудові договори, що становить 93,1% від кількості виявлених не облікованих найманих працівників. Таким чином, завдяки легалізації зайнятості працівники матимуть офіційну роботу і соціальні гарантії, а бюджет отримає додаткові надходження.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Шановні громадяни!

Вівторок, 05 квітня 2016, 06:53

Відділ внутрішньої безпеки Головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області доводить до відома широкого кола громадськості Тернопільщини про те, що останнім часом в обласному центрі та районах області набули неопоодинокого характеру спроби невстановлених шахраїв злочинним шляхом заволодіти матеріальними цінностями у вигляді грошових коштів суб’єктів підприємницької діяльності.

Зловмисники телефонують посадовим особам суб’єктів господарювання, й представляючись службовими особами Головного управління ДФС в області, його територіальних органів чи їх довіреними особами, - шахрайським методом вимагають готівкові грошові кошти для залагодження так званих перевірок, надання матеріальної допомоги чи на інші нагальні потреби.

Схожі авантюри мали місце в обласному центі, деяких районах області у минулому році та неодноразово вже є й у цьому році. Зокрема, так звана діяльність шахраїв активізувалась у березні поточного року.

Схем декілька:

* Скажімо, від імені службових осіб ГУ вимагали надати матеріальну допомогу на нагальні потреби, пов’язаними із прийомом «гостей з Києва» (перерахувати грошові кошти на конкретний, вказаний ними, банківський рахунок), у власників закладів громадського харчування «просили» нагодувати «перевіряючи із Києва», - а потім терміново поповнити рахунки мобільного зв’язку на кілька тисяч гривень, «позичити» певну суму грошей для «залагодження питання щодо прийому комісії з ДФС України».

* Або ж, суб’єкту підприємницької діяльності, від імені невідомої особи поступила вказівка, терміново зателефонувати до начальника податкового органу з метою вирішення «певних питань» та надавався номер мобільного телефону підставної особи.

Так, 29.03.2016 року, невстановлена особа-зловмисник, від імені одного із службових осіб тернопільської ОДПІ, телефонувала з номеру 066-052-70-23 суб’єктам господарювання міста Тернополя та наполегливо повідомляла про необхідність надання матеріальної допомоги, пов’язаної із прийомом «перевіряючи з Києва», яку необхідно буде перерахувати на вказаний нею картковий рахунок. В протилежному випадку, до СГД будуть застосовані «репресивні контрольно-перевірочні заходи». Як вдалося встановити – дзвінок із зазначеного номера телефону здійснювався з територій Луганської області.

Здебільшого, така схема виманювання грошей багатьом відома й посадові особи СГД чи підприємці одразу ж звертаються до керівників податкових чи правоохоронних органів безпосередньо. Проте, бувають випадки, коли грошові кошти все ж таки перераховуються зловмисникам на зазначені ними рахунки.

Як правило, діють аферисти через посередників. Переважно, цю роль виконують таксисти, які нічого не знаючи про шахрайську схему, виконують лише функцію отримання та передачі грошей, стаючи співучасниками злочинних дій.

Зважаючи на зазначені інциденти інформуємо, що службові особи Головного управління ДФС у Тернопільській області, його територіальних органів та Тернопільської митниці ДФС – жодних вказівок збирати гроші від свого імені, чи від імені довірених осіб не давали й давати не можуть.

Наполегливо радимо бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям.

Тому, звертаємось до небайдужих громадян та суб’єктів підприємницької діяльності Тернопільщини, із будь якою відомою інформацією по кожному вищенаведеному факту неправомірних дій – негайно звертатись до місцевих органів національної поліції, або ж особисто звертатись у відділ внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Тернопільській області за адресою: м. Тернопіль, вул. Білецька, 1, телефон: 43-46-38, мобільний телефон: 098-992-42-82.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Довгоочікуваний фінал справжнього спортивного свята

Вівторок, 05 квітня 2016, 05:10

1 квітня у Тернополі відбувся довгоочікуваний фінал справжнього спортивного свята «Мама, тато, я - спортивна сім'я». Це дійство вже стало традиційним щорічним спортивним змаганням, що поєднує в собі спорт, розваги та здорову конкуренцію. Тому не дивно, що воно стало одним з найулюбленіших для дітей і дорослих.

Сім'ї-учасники показали справжній приклад єднання і взаєморозуміння, засвідчивши, що у Тернополі дійсно, є міцні, здорові сім'ї, в яких батьки і діти підтримують та допомагають один одному.

Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення зробив усе, щоб змагання проходили у дружній та позитивній атмосфері, були веселими та справедливими.

SAM_7750

«…В рамках проведення цього заходу щорічно привертається увага держави та громадськості до проблем формування здоров’я, популяризації здорового способу життя в колі сім’ї та родини, організації активного сімейного дозвілля, підвищення ролі сім’ї в системі фізичного виховання населення, формування у населення потреби до занять оздоровчою фізичною культурою у колі сім’ї. Ми раді, що з кожним роком це свято збирає все більше зацікавлених людей.» зазначила Галина Федорович, директор Центру. У фіналі, що відбувся у спортивній залі ТСШ №3 з поглибленим вивченням іноземних мов, змагались сім сімей - переможці зональних змаганнь. Усі учасники із бойовим запалом виконували завдання спортивних естафет, влучно та швидко відповідали на питання вікторини. Проте найсильнішими та спритнішими виявилась сім’я Булич: Ігор Михайлович, Лілія Романівна та син - Ігор (ЗОШ №3), друге місце посіла сім’я Козак: Віталій Ярославович, Тетяна Миколаївна та донька - Юлія (ЗОШ №23), третє – Літинських: Тарас Зіновійович, Рената Олександрівна та донька - Марія (ТНВК «Школа –ліцей № 6 ім. Н. Яремчука»).

IMG_3026

Переможців нагородили подарунковими сертифікатами від туристичної агенції «Coral Travel» на суми 10 000 грн., 7 000 грн. та 5 000 грн. Інших учасників очікували сертифікати на 1 000 грн.

Своїми враженнями поділились переможці – сім’я Булич. «Ми любимо спорт і ця любов передалась нашому синові. Як вчитель фізкультури, я знаю щоб бути у чудовій фізичній формі, потрібно щодня робити фізичні вправи, піші або велопрогулянки та правильно харчуватись. То ж ми дотримуємось цих простих правил і вам радимо», - дилиться досвідом Булич Лілія.

_MG_3143

Відомо, спорт – об’єднує, проте в завзятій боротьбі перемагають найсильніші. Тож бажаємо нашим переможцям яскравих виступів, високих результатів на спортивних аренах обласних та Всеукраїнських змагань!

Партнери змагань: ТМ «Ласунка», кондитерська фабрика «ТерА», торговий меблевий центр «Home Express», ПП «Колумбус» та туристична агенція «Coral Travel».

Організатори: Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення та Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх".

 

Сторінка 1146 з 1408

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер