images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Проведення ЗНО на Тернопільщині відбулося під прицілом поліцейських охорони

П'ятниця, 06 травня 2016, 07:41

Вчора, 5 травня, 6700 тернопільських абітурієнтів звершили перший етап зовнішнього незалежного оцінювання. Вже шостий рік поспіль працівники поліції охорони слідкують за порядком та законністю проведення цього заходу. На кожному з 28-ми пунктів тестування були залучені співробітники Управління поліції охорони Тернопільської області.

Для них поставлено чітке завдання та розписані обов’язки. Працівники здійснювали пропускний режим, проводили сканування учасників тестування ручними металошукачами задля виявлення і усунення заборонених пристроїв.

DSC_1831

Співробітники поліції охорони відповідали за цілісність та збереження тестів, пильно слідкували за дотриманням громадського порядку на території пункту тестування та стежили за тим, щоб під час тестування учасники не користувалися мобільним телефоном, радіозв’язком та іншими технічними пристроями.

DSC_1842

Врахувавши минулорічний гіркий досвід хитрунів, які намагалися пронести на пункти оцінювання телекомунікаційні засоби та "полегшити" собі життя шпаргалками, а як наслідок були «обеззброєні» правоохоронцями та змушені покинути пункт тестування з анулюванням роботи. Саме тому, цього року абітурієнти розраховували лише на свої знання.

DSC_1848

Члени експертної комісії шкіл Тернополя висловили подяку сторожам правопорядку – поліцейським охорони. «Дякую керівникові Управління поліції охорони за професійні дії працівників поліції, за те, що з їх допомогою було створено безпечні умови для …. всіх учасників ЗНО», - розповідає відповідальний за пункт тестування, директор Тернопільської ЗОШ №11 Петро Степанович Літинський.

DSC_1850

То ж за порядок та достовірність проведення наступних етапів зовнішнього незалежного оцінювання можна не хвилюватися, адже за це відповідають професіонали.

 

«Мигдаль для серця» на фестивалі «Ї»

П'ятниця, 06 травня 2016, 06:54

В рамках фестивалю «Ї», в неділю, 8 травня, відбудеться презентація другої книжки новел та замальовок Ірини Мацко «Мигдаль для серця».

Щоденне вживання десяти-п’ятнадцяти сторінок мигдальних творів забезпечує організм повноцінним комплексом думок та емоцій, необхідних для відчуття наповненості життя.

Для того, щоб відповісти на питання, чим корисний мигдаль, потрібно заглянути всередину цього «горішка».

«Мигдаль для серця» – універсальний. Його можуть вживати майже всі категорії людей, за винятком тих, хто володіє індивідуальною непереносимістю душевного тепла або надлишковою увагою до себе. Чим корисний мигдальний твір – так це своїми загальнозміцнюючими, заспокійливими і очищуючими думки властивостями.
"Мигдаль для серця" на фестивалі "Ї"

Регулярне вживання «Мигдалю для серця» в свіжому вигляді заспокоює нервову систему і сприятливо позначається на якості сну; забезпечує нормальну роботу головного мозку при підвищених інтелектуальних навантаженнях; заліковує травми серця, негативні спогади; покращує бачення прекрасного в житті.

Нагадаємо, фестиваль «Ї» відбудеться у Тернополі 6,7,8 травня. На міжнародне мистецьке дійство приїде декілька десятків музикантів, художників та письменників України та ближнього зарубіжжя.

Презентація книжки Ірини Мацко відбудеться в галереї «Бункермуз» 8 травня о 14:00.

Не забудьте подати

Четвер, 05 травня 2016, 08:18

У відділі електронних сервісів та звітності Тернопільської ОДПІ нагадують платникам податків, що 10 травня 2016 року завершується термін подання:

податкової декларації з податку на прибуток підприємства за I квартал 2016 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу;

розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету за результатами щоквартальної фінансово-господарської діяльності, за I квартал 2016 року;

фінансової звітності за I квартал 2016 року до органів ДФС платниками податку на прибуток, що звітують щокварталу;

декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами, за I квартал 2016 року;

податкової декларації з податку на додану вартість за I квартал 2016 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу;

податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, за I квартал 2016 року (форма № 1ДФ);

податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця за I квартал 2016 року платниками, віднесеними до 3 групи;

податкової декларації платника єдиного податку – юридичної особи за I квартал 2016 року платниками, віднесеними до 3 групи;

податкової декларації екологічного податку за I квартал 2016 року;

податкової декларації з рентної плати за I квартал 2016 року;

податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів за I квартал 2016 року;

податкової декларації з туристичного збору за I квартал 2016 року;

звіту про суми податкових пільг за I квартал 2016 року.


Консультації з питань подання вказаної звітності платники можуть отримати у Центрі обслуговування Тернопільської ОДПІ, телефон: 43-46-10.


Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Платники Тернопілля поповнили бюджет країни на 954 мільйони гривень

Четвер, 05 травня 2016, 07:55

Впродовж чотирьох місяців 2016 року до загального фонду державного бюджету платники Тернопільщини сплатили понад 954 млн грн, що на 38,7 млн грн або на 4,2 % більше показника попереднього року. Як зазначив начальник ГУ ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат, індикативні показники виконані на 119,9%.

Зокрема, платники спрямували до державного бюджету 61,6 млн грн податку на прибуток, що на 1 мільйон гривень більше прогнозного показника. Акцизного податку надійшло 6,5 млн гривень.

До місцевих бюджетів цього року надійшло 567,6 млн гривень, з них податку на доходи фізичних осіб 323,5 млн гривень. Відчутним для місцевих бюджетів стало надходження 68 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, додатково бюджет отримав 21,4 млн гривень цього податку.

Необхідно зазначити, що надходження єдиного соціального внеску з початку року склали 506,6 млн грн, що на 25,5 млн грн більше за прогнозні показники.

 

Відділ організації роботи

ГУ ДФС у Тернопільській області

На що б тернополяни витратили 1 мільйон гривень?

Четвер, 05 травня 2016, 07:45

Якщо б я мав мільйон?!  Питання, яке задавав собі, мабуть, кожен, хто його немає! Тернополяни фантазують, вигадують, що б це вони  зробили, якби у них з'явився мільйон, ну хоча б, гривень. Усе ж таки ми в Україні живемо, тай з точки зору патріотизму, не варто забувати про своє.

Як і більшість людських винаходів, гроші являються великим добром та великим злом водночас. За допомогою грошей людина може забезпечити себе житлом, їжею, одягом та іншими необхідними речами. Їй не потрібно все робити самій. Коли людина має багато грошей, в неї так само багато можливостей: подорожувати, навчатися в кращих університетах, покращити свою зовнішність за допомогою пластичної операції тощо. Люди забувають, що гроші є благом, коли вони служать людині, а не навпаки. Гроші мають бути для людини, а не людина для грошей!

Людині даний не один лише матеріальний світ. Є також світ духовних цінностей. Світ доброти, віри, моральних принципів, кохання та поваги до інших. А на що свій мільйон витратять тернополяни?

 

Юлія Кухарук ― школярка, модель, 15 р.

― Я вклала б гроші в модельний бізнес, започаткувала б щось нове у нашому місті.

Юлія Кухарук

Cергій  Балуцький ― журналіст, 26 р.

― Частину коштів витрачу на кілька однокімнатних квартир,  які буду здавати місцевим студентам. Решту грошей піде на подорожі,  вивчення іноземних мов і розваги. Також давав би свої гроші винахідникам за креативні ідеї.

сергій Балуцький

Оксана Слободян ― маркетолог, 21 р.

― Не казатиму, що абсолютно все відам на благодійність чи то, як сьогодні модно казати "добрі справи».  Мільйон поділила б у відсотки,. Десята частина пішла б на дитбудинки у вигляді потрібного товару, 20% забезпечила б старість батькам (вважаю, що це найважливіші люди у житті кожного), 30% капіталовкладень на наступний мільйон, і решту 40% на самоосвіту та враження, які змінюють погляди.

Оксана Слободян

Тетяна Нюня ― методист Тернопільського центру інновацій та моніторингу.

― Це залежало б від багатьох об'єктивних і суб'єктивних факторів.  Якщо зараз,  і сума в гривнях, то  ―  частину на благодійність (справжні притулки для тварин з належними умовами), частину ― на подорожі, можливо, на потреби рідних  чи знайомих.

Тетяна Нюня

Горбатюк  Світлана  ― власниця івент компанії.

― Вклала гроші б в бізнес, півмільйона у перспективний стартап в сфері IT, а інших півмільйона в консервативний  напрям, типу газети.

Горбатюк  Світлана

Юрій Питель ― помічник  депутата Міської ради, 20 р.

―  Свій мільйон я витрачу на відкриття власної справи, в якості приватного підприємця.

Юрій Питель

Ольга Заверуха ―організатор конкурсів краси, 31 р.

― Маючи 1 мільйон  (якщо я його заробила) певно витратила на потреби сім'ї і близьких, також кудись поїхала  б родиною,  в якусь цікаву країну,  а якщо я б його виграла, чи мені хтось подарував, то я перш за все, частину витратила б, на дітей, які потребують допомоги, а частину витратила б, на підтримку цікавих проектів, на їх реалізацію.

Ольга Заверуха

Наталя Бабич ― стиліст, 47 р.

― За ці гроші розвивала б індустрію краси у Тернополі.

Наталя Бабич

Олег  Газилишин ― абітурієнт, 16 р.

― Купив би акції перспективних компаній, щоби вдало вкласти гроші. Таким чином, з одного мільйона буде не один мільйон.

Олег  Газилишин

Автор: Тетяна Шило


 

Сторінка 1149 з 1423

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер