images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Виноробня із Закарпаття отримала медалі від Decanter і втілює нові проєкти

П'ятниця, 24 червня 2022, 14:09

 
ФОТО: ШАТО ЧИЗАЙ

У найвпливовішому дегустаційному конкурсі світу – Decanter World Wine Awards, що пройшов у Лондоні – виноробня Шато Чизай отримала дві медалі: срібну за Каберне Фран і бронзову за локальне вино Фурмінт, а ігристе Carpathian Sekt здобуло 84 бали.

18 244 виробники з 54 країн змагалися за оцінки від легендарного британського Decanter. Попри війну, у конкурсі змогли взяти участь чотири українські компанії, представивши вина на події, яку можна порівняти з "Оскаром" у сфері вина.

Також українські винороби представили свої знакові вина на спільному стенді Wines of Ukraine виставки London Wine Fair, і мали велику увагу учасників і відвідувачів.

"Українське сьогодні мусить бути трендом у світі. Йдеться і про якісні продукти, створені у нашій державі. Україні зараз потрібно перемагати як ніколи. Важливі перемоги на різних фронтах. Чим більше про Україну чують у світі, чим більше знають, чим більше розуміють, що це велика держава зі своєю цікавою історією, багатою культурою, чудовими людьми та якісними виробництвами  –  тим краще.

Ми знайомимо світ з Україною і, зокрема, з нашим Закарпаттям – через вино, народжене на цій землі. І робимо це успішно, здобуваючи славу для України. Нагороди від Decanter World Wine Awards для Шато Чизай – черговий крок на цій дорозі. Це вже другий комплект медалей у 2022-му: окрім тривог,  рік приніс і медалі Паризького винного кубку для трьох вин, серед яких "золото" у "Троянди Карпат"", – говорить засновник виноробні Геннадій Гутман.

 
ФОТО: ШАТО ЧИЗАЙ

Зараз компанія, збудувавши нове виробництво (виноградних спиртів та напоїв на їхній основі), оголосила про початок ще одного проєкту. Геннадій Гутман каже: "Він амбітний і дещо навіть неочікуваний для Закарпаття. Хоч Україна й у стані війни, беремося за створення принципово нового виробництва, адже віримо в Перемогу.

Цим доводимо, що й сьогодні наша держава залучає інвестиції, може розвивати бізнеси, створювати дещо нове та згодом представити на ринок, і міжнародний, продукти світового рівня. Розпочинаємо роботу над новим брендом, але поки що не розкриваємо подробиць".

 
ФОТО: ШАТО ЧИЗАЙ

І Шато Чизай уже готується до Перемоги. Вперше на Закарпатті заклали ігристе вино за класичним методом (як справжнє Шампанське). На повторній ферментації у пляшках у виносховищі перебуває вино з двох локальних сортів, унікальних для України: Черсегі і Кейкфранкош.

У Шато Чизай сподіваються, що вже скоро буде така очікувана нагода відкоркувати новинку – класичне ігристе із Закарпаття, а тим часом компанія активно включена в гуманітарні проєкти. Дохід виноробні спрямовується на підтримку вимушених переселенців, і віднедавна на масштабну допомогу питною водою постраждалим містам Півдня і Сходу України.

 
Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
 

Окупанти будують в Маріуполі медичний центр з моргом та привезли лікарів з відсталих регіонів РФ – міська влада

П'ятниця, 24 червня 2022, 10:17

Російські окупанти розпочали в Маріуполі будівництво медичного центру, майже половина з якого буде займати морг.

Про це повідомив депутат Маріупольської міської ради Максим Бородин.

Центр на 60 місць будує Міноборони РФ, його планують закінчити за 3 місяці. Кажуть, що такі будували в Росії під час карантину, і що в Маріуполі таких не було.

"Російські окупанти спочатку зруйнували всі лікарні та медичні заклади, а зараз будують по скорячку свой черговий "аналоГОВНЕТ"!", – пише депутат.

Кажуть, що такі будували в Росії під час карантину, і що в Маріуполі таких не було

Він припускає, що це може бути будівництво військового шпиталю та моргу при ньому.

Майже половина буде займати морг

Тим часом, як повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, у міську лікарню швидкої допомоги висадився десант лікарів з Росії.

Їхній керівник – голова комітету Держдуми РФ з охорони здоров’я Бадма Башанкаєв. Після вторгнення Путіна в Україну він публічно закликав "битися за Росію" і порівнював так звану спецоперацію з оперуванням гнійного абсцесу.

Бадма Башанкаєв

За даними Андрющенка, у Маріуполь їдуть переважно лікарі з Абхазії, Чувашії та інших відсталих регіонів Росії. Тут їм пропонують зарплату, яка в декілька разів перевищує ту, що вони отримують вдома.

Нагадаємо, у Маріуполі, за словами мера Вадима Бойченка, трупи складють в магазинах, а також відвозять разом з уламками зруйнованих будівль на смітники. Також він зазначив, що окуповане місто заполонили гори невивезеного сміття, і там панує антисанітарія.

Яна Осадчажурналіст

В Україні відновлюють роботу магазини одягу групи LPP, зокрема – Reserved та Cropp

П'ятниця, 24 червня 2022, 10:01

У столичних торговельно-розважальних центрах відновлює роботу польська група LPP, до якої входять такі бренди одягу як Reserved, Cropp, House, Mohito та Sinsay.

Про це повідомляє Асоціація ритейлерів України з посиланням на соціальні мережі ТРЦ.

Так, магазини повернуться до роботи в столичних ТРЦ Dream, Respublika Park, Dream і SkyMall з 25 червня.

В Respublika Park бренди, що входять до польської групи LPP, представлені брендами Reserved (2699 кв. м), Sinsay (1602,1 кв. м), Cropp (785,6 кв. м), House (742,8 кв. м), Mohito (615,2 кв. м). Також рітейлер відновлює роботу в ТРЦ Dream: у Yellow повертаються в цей день Cropp і House, у Berry – Sinsay.

LPP Group працює в 25 країнах і щорічно продає 259 млн одиниць одягу. З 30 березня всі магазини LPP припинили роботу на російському ринку.

Нагадуємо:

У березні LPP, що володіє брендами Reserved, Cropp, House, Mohito та Sinsay, заявила, що необхідні заходи для закриття магазинів у Росії завершені і вони припиняють роботу. У квітні стало відомо, що польський ритейлер продати російський бізнес китайському консорціуму

 

Загарбники намагаються виманити захисників на окуповані території, викрадаючи їх рідних – розвідка

П'ятниця, 24 червня 2022, 09:50

ФОТО СКРІНШОТ

Російські загарбники викрадають родичів, включаючи дітей, військових ЗСУ, щоб потім вимагати від захисників прибути на окуповані території в обмін на життя і безпеку близьких.

Джерелопресслужба ГО розвідки МОУ

Дослівно: "Випадки викрадення родичів українських військових на тимчасово окупованих територіях набувають системного характеру. На жаль, бази даних українських громадян потрапляють в руки рашистів при захоплені адміністративних будівель або ж за допомогою колаборантів-зрадників".

Деталі: Найбільше таких випадків розвідка фіксує на Запоріжжі, Херсонщині, Миколаївщині. Повідомляється, що нещодавно окупанти взяли в заручники декількох дітей одного з українських військових.

Користуючись "злитими" базами даних, загарбники намагаються зв’язатись з українськими військовими та запропонувати їм свої "умови".

Що було раніше: 22 червня мер Енергодару Дмитро Орлов повідомив, що російські окупанти продовжують масово викрадати людей в Енергодарі, зокрема співробітників Запорізької АЕС.

Захисники вийшли з Сєвєродонецька – журналіст

П'ятниця, 24 червня 2022, 09:38

Українські захисники вночі 24 червня залишили частину промзони і вийшли з Сєвєродонецька.

Джерело: журналіст Юрій Бутусов у Facebook

Пряма мова Бутусова: "Ми вийшли з Сєвєродонецька. Сьогодні вночі українські підрозділи організовано залишили частину промзони Сєвєродонецька. На тій ділянці фронту, де я знаходився, відхід пройшов під обстрілом, але без втрат. Відходити гірко, але це рішення давно вже назріло".

Деталі: За словами журналіста, українські воїни гідно бились за місто, і зробили більше, ніж можливо у таких надзвичайно важких умовах.

Він підкреслив, що "без мостів та без понтонів кожен день бою був суцільним героїзмом", і пообіцяв більше розповісти про це пізніше.

"Ми вийшли. Але ми обов’язково повернемось. Вічна слава українським героям, які бились за Сєвєродонецьк до кінця", – підсумував Бутусов

ІРИНА БАЛАЧУК

 

Сторінка 638 з 1423

«ПочатокПопередня631632633634635636637638639640НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер