images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Військова зарплата без військового збору

Середа, 12 жовтня 2016, 12:15

Податковий кодекс визначає, що об’єктом оподаткування військовим збором є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, до складу якого включаються доходи у вигляді грошового забезпечення, отримані військовослужбовцями у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби (крім військовослужбовців строкової служби, у тому числі осіб, що проходять альтернативну службу у вигляді грошового забезпечення).

Тобто, такі доходи підлягають оподаткуванню військовим збором за ставкою 1,5 відсотка.

Водночас, тимчасово, на період проведення антитерористичної операції, не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі в антитерористичній операції.

Порядок підтвердження статусу зазначених осіб з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором визначається Кабінетом Міністрів України.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

У клубі бізнес-подій

Середа, 12 жовтня 2016, 11:02

Чергове засідання Клубу Бізнес-Подій, що діє у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості, на тему: «Сприяння розвитку малого підприємництва» відбулося у рамках відзначення Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю.

Учасниками засідання були безробітні, які цікавляться започаткуванням власної справи, відтак на захід було запрошено керівника IT-компанії Володимира Бурого.

«Підприємництво – самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність із метою досягнення економічних та соціальних результатів та одержання прибутку. Але в першу чергу - це самовдосконалення. Помилки допускають усі, але не всі роблять висновки та опускають руки. Головні помилки - страх, сумніви, зверхність та марнославство», - зазначив Володимир Бурий.

Присутні обговорили міфи щодо започаткування власної справи, поспілкувалися з питань ведення бізнесу.

Майбутні фахівці соціальної сфери відвілали будинок праці

Вівторок, 11 жовтня 2016, 09:27

До Тернопільського міськрайонного центру зайнятості завітали студенти 3-го курсу юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету, які навчаються за спеціальністю «Соціальна робота».

Для майбутніх фахівців соціальної сфери заступник начальника відділу активної підтримки безробітних МРЦЗ Галина Приступа провела екскурсію установою, здійснила презентацію функціональних секторів. Студенти не лише мали змогу ознайомитись із напрямками діяльності, а й скористатись можливостями електронного пошуку роботи, ознайомитись із технічними можливостями проведення психодіагностики. Також відвідали Інтернет-центр, де здійснюється запис відеорезюме, дізналися про методичні рекомендації щодо проходження співбесіди із роботодавцем та основ самопрезентації.

Фахівець з профорієнтації МРЦЗ Аліна Грицаєнко запропонувала студентам відвідати «Клуб бізнес-подій», який розпочав свою діяльність з вересня 2016 року та представила графік занять на 4 квартал 2016-го. Вона наголосила, що для молоді в клубі проходять заняття, спрямовані на розширення знань щодо подальшої професійної самореалізації, інформування про нові напрями сучасного ринку праці та перспективи зайнятості із врахуванням особистісних та професійних нахилів молодої людини.

Представники університету Теодозія Буда та Ірина Ревасевич подякували представникам центру зайнятості за презентацію та висловили побажання щодо подальшої співпраці з питань інформування майбутніх фахівців про стан ринку праці та допомоги їм у професійному становленні.

 

Тернопіль переймає естафету інтерактивного навчання

Понеділок, 10 жовтня 2016, 06:24

Науково-педагогічний проект «Інтелект України», в рамках якого у містах України створюють інтелект-класи, був розроблений у 2006 році. Вперше впровадили його в життя у Харкові. Сьогодні ж класи поглибленого навчання функціонують також у Луганську, Києві, Луцьку, Чернівцях та в Тернополі.

Реалізація проекту «Інтелект України» в Тернополі розпочалася минулого року у загальноосвітній школі №24. Цього ж року він стартував у 28-й школі міста. Сутність цього проекту полягає не в насиченні дитини поглибленими знаннями. Увага акцентується на набуттю нею необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки, швидких реакцій, раціональної організації навчальної праці.

viber image

З метою розвитку пізнавальних процесів (сприйняття, пам'яті, мислення, уяви й уваги) використовується цілий комплекс допоміжних матеріалів. У 1-Б класі школи №28 діти на уроках дивляться пізнавальні мультики. Клас оснащений мультимедійною дошкою. Також на допомогу вчителю приходять різноманітні плакати, пісеньки та вірші. Підхід до навчання – творчий. На кожний предмет учень має один друкований зошит. Зошити змінюють щомісяця. У розкладі першокласників п’ять предметів: читання, письмо, математика, «Навчаємося разом», «Людина і світ». Комплект зошитів на один місяць вартує 200 гривень. Їх закуповує школа за кошти батьків. У першому класі домашні завдання станом на початок жовтня обмежуються повторенням.

Програма інтелект-класу підпорядкована загальнодержавній, що затверджена Міністерством освіти і науки України. Педагоги радять віддавати дитину до інтелект-класу лише тоді, коли вона буде до цього готова, тобто приблизно з семи років. Також від учнів такого класу вимагається організованість.

Підготувала Юлія Хім’як

Гурт Los Colorados приступив до запису нового альбому

Понеділок, 10 жовтня 2016, 05:27

Нагадаємо, що перший альбом Move It! команда випустила у 2012 році на німецькому лейблі Motor Entertainment. До нього увійшли 12 пісень і майже усі з них – кавери. Другий альбом включатиме переважно авторські композиції. Орієнтовна дата його презентації – квітень 2017 року. До речі, саме у 2017 Los Colorados святкуватимуть своє десятиріччя.

Сьогодні до постійного складу гурту входять музиканти: Руслан Приступа (вокал), Ростислав Фук (гітара), Сергій Масик (бас-гітара), Олег Петришин (ударні). На своїх виступах хлопці стверджують, що вони - гурт з села Тетильківці. За словами виконавців, вони є засновниками нового стилю — «агро-алко-рок».

14509188_10207068847910592_683205765_n

Ростику, після 2012 ви якось затихли…

Ростислав: Чому це затихли? Ми збирали гроші на новий альбом, накопичували матеріал. Вже приступили до роботи, першу пісню от записали. Працюємо на студії Frost Magnetic Records, яка належить басисту гурту «Пан Пупец» Олегу «Фросту» Морозу.

Яким має бути новий альбом?

Ростислав: Ми ще не знаємо, скільки там буде пісень, але обіцяємо, що він буде цікавим. Ми повертаємося до свого коріння. Тепер ми робимо те, чого завжди хотіли.

Олег: В новому альбомі ми експериментуємо. Записали пісню, яку ніколи не грали на концертах (при тому, що ми жива команда(.

Стару добру пісню «Джулія» часом не маєте в планах включити до нового альбому?

Олег: Була така ідея, але більше ми хочемо писати нові композиції, яких ще ніхто не чув.

Чому ви змінили барабанщика?

Ростислав: Та він сам помінявся. Йому цікавіше робити щось інше.

Яку назву дасте новому альбому?

Ростислав: Перший наш альбом називається «Шміраки», а другий буде «Похатурники».

Що воно означає?

Ростислав: Ми все життя десь їздимо, два рази на тиждень ночуємо вдома, а решту – «по хатах». От недавно їздили в Ізраїль виступати. Перед літаком довелося чотири доби ночувати в пустелі. От вам і похатурники!

З чого починалися Los Colorados?

Олег: Починалась команда з того, що три шміраки – гітарист Ростик, легендарний вокаліст Руслан і найлегендарніший басист Петрович зібралися і вирішили виступити на тернопільському рок-концерті «Висадка». Петрович підтягнув свого кума Руслана. Сказав йому: «Давай співай, ти вмієш». Внушив йому цю ідею, купив баян…

Ростислав: А мене взяли, бо в мене була крута гітара – Fender Stratocaster.

Хто пише такі цікаві тексти, переважно на сільськогосподарську тематику, ну, і про любов?

Олег: Всі потрохи.

Після шаленого успіху Move It! географія ваших виступів, очевидно, розширилася.

Ростислав: Де тільки не були: проїхали всю Європу, Канаду...

В Австралії були?

Ростик: Там кажуть, що їм легше заплатити нам гонорари і щоб ми відіграли по скайпу, ніж купити квитки на літак.

Не все у вище наведеній розмові слід сприймати буквально. Музиканти, як і їхні музика, веселі і дуже люблять жартувати. Побажаємо їм плідної роботи над новим альбомом, натхнення і належної віддачі від слухача.


Спілкувалася Юлія Хім’як

 

Сторінка 1083 з 1419

«ПочатокПопередня1081108210831084108510861087108810891090НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер