images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщині шахраї маскуються під «податківців»

Вівторок, 13 вересня 2016, 08:23

Відділ внутрішньої безпеки та керівництво Головного управління ДФС у Тернопільській області доводить до широкого кола громадськості Тернопільщини та суб’єктів господарської діяльності області щодо спроб шахраїв-аферистів злочинним шляхом заволодіти матеріальними цінностями у вигляді грошових коштів.

Зазначені авантюри у вересні 2016 року мали місце на території Шумського району області, платників податків якого обслуговує Шумське відділення Кременецької ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області.

А саме, шахраями здійснено ряд телефонних дзвінків з номерів: 066-660-97-45, 091-962-30-85 від імені так званих службових осіб ДФС у м. Києві (інспектор Демчук Микола Миколайович) та Шумського відділення Кременецької ОДПІ з повідомленнями про заплановані у них документальні перевірки та можливість їх відміни за відповідну матеріальну винагороду, зокрема, у сумі 6 тис грн, які необхідно перевести на карткових рахунок № 5169157300292194, зареєстрований на гр. Пальчиковський І. В.

Заходами, проведеними з метою ідентифікації особи-ймовірного власника вищезазначеного банківського рахунку, на який аферисти просили перерахувати грошові кошти, в межах компетенції відділу внутрішньої безпеки ГУ ДФС встановлено, що даний рахунок обліковується за громадянином Пальчиковським Ігорем Васильовичем, який зареєстрований за адресою: м. Харків пр-т. Тракторобудівельників, б. 108 а, кв. 47, раніше судимий. Вказана особа користується телефонними: 063-14-71-644, 067-59-35-079.

У Тернопільській ОДПІ радять бути пильними й обачними та не вірити подібним пропозиціям. Вкотре нагадуємо, що службові особи Головного управління ДФС у Тернопільській області, його територіальних органів і Тернопільської митниці жодних вказівок збирати гроші від свого імені чи від імені довірених осіб не давали й давати не можуть.

По кожному вищенаведеному факту неправомірних дій у відношенні суб’єктів господарської діяльності області, негайно звертатись до місцевих органів національної поліції щодо встановлення та документування осіб, які причетні до шахрайських дій, а також повідомляти оперативного чергового (0352) 43-46-45, 43-04-16 (факс), або ж особисто звертатись у відділ внутрішньої безпеки Головного управління за адресою: м. Тернопіль, вул. Білецька, 1, телефони: (0352) 43-46-38, 098-992-42- 82.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

У фокусі самоусвідомлення

Понеділок, 12 вересня 2016, 06:35

У гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості відбулося чергове засідання жіночого клубу «Гармонія» на тему: «У фокусі самоусвідомлення» за участю представника Тернопільського міського жіночого клубу «Відродження нації» Оксани Шлюсар.

«Самоусвідомлення у нашому житті посідає вагоме місце, - зазначила фахівець центру зайнятості Інна Лісовська. - Надзвичайно важливо зрозуміти себе: усвідомити хто я, чого я хочу досягнути у житті, які мої цінності, сильні сторони, страхи та переживання, адже лише тоді можливий рух у правильному напрямку».

Під час заходу учасниці активно дискутували, брали участь в інтерактивних тренінгових вправах.

Зокрема, вони з'ясовували, що є особисто для них найдієвішим мотивом, спонукальною причиною, приводом до будь-якої дії. Більшість діяли через особисту переконаність та почуття обов'язку, при цьому матеріальна сторона справи стояла на нижчому щаблі.

Під час проведення гри «Я ціную себе і поважаю за те, що я...» учасниці називали свої сильні сторони, найважливіші в обраній професійній діяльності. Завдання даної гри полягало в тому, щоб побачити та озвучити свої «плюси» та підняти самооцінку.

Учасниці клубу під час виконання вправи «Мої дракончики» жваво обговорювали свої страхи. Адже, саме страх паралізує професійний розвиток людини, створює перешкоди для спілкування, здійснення бажань, руху до мети. А знаючи свого «дракончика», легше з ним боротися.

«Завдяки самоусвідомленню та самопізнанню ми формуємо себе та будуємо своє майбутнє. Ось чому успіх багатьох жінок не є везінням або удачею, він є неминучим, оскільки сформований на основі їхнього розуміння про саму себе, підкріплений відповідними емоціями, й через адекватну поведінку відображений зовні: красива, розумна, позитивна впевнена в собі і т.п.», -зазначила Оксана Шлюсар.

Сучасний тернопільський кардіоцентр запрацює у листопаді

Неділя, 11 вересня 2016, 00:00

Медична допомога повинна бути якомога доступнішою кожному громадянину, тож реформувати охорону здоров’я Тернопільщини треба негайно. Про це наголошує заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Юрик.

«У більшості країн світу система охорони здоров’я складається із первинної медико-санітарної допомоги та спеціалізованої. Відтак для суттєвої економії коштів першій ланці надають до 90% загального обсягу медичної допомоги. Нам варто переймати цей досвід», — зазначає Юрій Юрик.

Реорганізація галузі має на меті не лише закриття і скорочення, а й відкриття і оснащення сучасних медичних установ. Для прикладу, потужний кардіологічний центр на базі КЗ ТОР «Тернопільська університетська лікарня». Нагадаємо, невдовзі у Тернополі зявиться можливість проводити складні операції на серці — пересадку серцевого клапана, встановлення стентів тощо. Стажування кадрів відбувається за сприяння білоруських колег на базі польської клініки серцевої хірургії.

Очікується, що відкриття кардіохірургічного відділення та кардіохірургічної операційної відбудеться вже у листопаді поточного року, додає Юрій Юрик.

 

За серпень зареєструвалось 200 підприємців

Субота, 10 вересня 2016, 08:31

Впродовж серпня на облік до Тернопільської ОДПІ стали 200 новостворених суб’єктів господарювання, з яких: 75 – юридичних осіб та 125 – фізичних осіб–підприємців. Про це інформувала начальник відділу реєстрації та обліку платників Ірина Іванко.

Загалом, станом на 1 вересня 2016 року, в інспекції перебуває на податковому обліку 21 007 платників податків–фізичних осіб та 10 730 – юридичних осіб.

Платниками Тернопільського району є – 5 615 юридичних та фізичних осіб, а обласний центр налічує 26 122 платники.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Встановлення GPS-трекерів поліції охорони - один із засобів збереження авто

П'ятниця, 09 вересня 2016, 11:14

Сорок вісім крадіжок автомобілів зареєстрували правоохоронці за 8 місяців цього року в Тернопільській області. 29 з них - у самому обласному центрі. Незаконне заволодіння транспортними засобами - один із найпоширеніших злочинів в Тернополі. Методика угонів також різноманітна.

За словами оперуповноваженого управління кримінальної поліції ГУНП в Тернопільській області Тараса Редькви, автомобілі старіших класів, видів та марок - це спосіб підбору ключа, зламу серцевини та інші. Сучасні автомобілі - іномарки престижного класу відкривають шляхом сканування авто таперепрошиванням бортового комп'ютера.

MVS_0922

За словами правоохоронців, у багатьох випадках власники автотранспорту самі провокують злочинців - забувають зачинити вікно, залишають в салоні цінні речі, паркують машини у неналежних місцях або нехтують елементарними правилами захисту авто. Один з виходів із ситуації - це встановлення системи GPS-навігації.

Ця система встановлюється приховано, - каже начальник Управління поліції охорони в Тернопільській області Олег Іващенко. - Це дає змогу контролювати, де пересувається автомобіль. В цій системі можна встановити кнопку тривожного виклику. При її натисканні наряди поліції охорони приїжджають за 3-5 хвилин до місця скоєння злочину.

Встановлене в автомобілі обладнання приймає сигнали з GPS-каналів та супутників. Тому автовласник може спостерігати і контролювати свій транспорт з будь-якої точки. Для цього потрібно лише знати пароль та мати доступ до Інтернету.

- Система Глобус-М дозволяє здавати автомобіль під охорону. Якщо зловмисник спробує викрасти автомобіль, то на пульт надійде сигнал тривога. Ця система дає змогу повністю контролювати переміщення автомобіля - від заведення замка запалювання до його вимкнення, - стверджує Олег Іващенко.

MVS_0924

Технічні можливості системи дають змогу використовувати її як на приватних автомобілях, так і на транспортних засобах юридичних осіб. Розміри пристрою невеликі і його можна заховати в будь-якому місці авто.

Володимир Слідзевич – заступник начальника центру технічної охорони Управління поліції охорони в Тернопільській області розповідає, що це може бути як мотор чи в районі мотору, так і в салоні авто - під торпедою, в якомусь прихованому місці. До нього підключаються 2 антени, які дають доступ до супутників. Чим більше їх, тим легше відстежити авто.

Можна встановити в автомобілі і кнопку «Термінового виклику поліції», яку водій натискає у критичній ситуації. На «тривогу» миттєво реагує наряд групи реагування Управління поліції охорони в Тернопільській області, а це - троє поліцейських, забезпечених вогнепальною зброєю, спецзасобами та спеціальним автотранспортом. По Тернопільській області цілодобово чергують 12 нарядів поліції охорони.

Якщо ви стали жертвою викрадення власного автомобіля, негайно телефонуйте до працівників поліції, зазначте основні характеристики свого авто, державні номерні знаки та особливі прикмети. За допомогою вашої оперативності працівники поліції зможуть розшукати автівку і притягнути до відповідальності викрадача.

 

Сторінка 1085 з 1411

«ПочатокПопередня1081108210831084108510861087108810891090НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер