images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


«Довідки» тепер не врятують від армії

Четвер, 30 червня 2016, 06:01

Відтепер особливу увагу будуть приділяти хворобам, якими хворіють призовники. У військкоматах це пояснюють тим, що на сьогодні цим часто маніпулюють для того, щоб «відкосити» від армії. Зараз триває весняний призов, який розпочався 5 квітня і буде завершений в останні дні червня. Протягом цього часу було чимало випадків, коли призовники приносили довідку про хворобу, яка має сумнівне походження.

Обласний військовий комісар, полковник Володимир Катинський повідомив, що в спершу особливу увагу будуть приділяти тим, хто хворіє саме в термін призову. Раніше на військову службу брали лише абсолютно здорових чоловіків. На сьогодні умови змінилися і лише ті, хто має хронічні захворювання або інваліди можуть уникнути призову. Для цього необхідна вся історія хвороб від початку і до моменту призову. Інші довідки не будуть впливати на кінцеве рішення.

Поширеною хворобою серед призовників була плоскостопість. Тепер це не є серйозним захворюванням. Дієвим це є лише в тих випадках, якщо це дає ускладнення або є однією з вагомих причин для відмови від військової служби.

Начальник управління охорони здоровʼя Тернопільської обласної адміністрації Володимир Богайчук розповів, що «одноразові» довідки часто приносять у військкомати. Проте не завжди вони відповідають реальності. Такі ситуації будуть розглядати і детально перевіряти фахівці. Це впливатиме на медиків, які виписують такі «довідки», оскільки вони несуть відповідальність за поставлені діагнози.

Олена Сабатюк

 

Спекотний «Олімпійський день 2016» у Тернополі

Середа, 29 червня 2016, 14:15

26 червня на Театральному майдані у Тернополі відбулося спортивне свято, присвячене Міжнародному Олімпійському дню та Дню молоді.

Упродовж дня, не зважаючи на спеку, молоді спортсмени демонстрували свою майстерність під час показових виступів. Родзинкою заходу став номер з воркауту, спеціально запрошених гостей, учасників шоу «Польща має талант». Не менш захоплюючими були трюки на роликових ковзанах від вихованців ДЮСШ «Екстрім». Танцювальним драйвом порадували глядачів виступи спортивно-танцювального клубу «Fitness House», школи вуличного танцю «Nino» та танцювального центру «Ларівель». Глядачів вразив креативний людина-оркестр BeatVan – біт боксер Стас Клапак.

Також відбулися майстер-класи від Центру дитячої творчості. Пізнавальними для тернополян і гостей міста стали локації поліції та управління надзвичайних ситуацій.

Для сімей організатори провели гру від партнера заходу ТМ «Ласунка», а для найменших - конкурс малюнків на асфальті «Моє Олімпійське літо».

Традиційно Олімпійські змагання розпочинаються із запалення вогню, тому організатори провели символічну олімпійську естафету із смолоскипом, що символізувала передачу вогню із континенту на континент та з покоління в покоління. Олімпійський вогонь передавали: Іван Панасюк, майстер спорту України з легкої атлетики, чемпіон та призер чемпіонатів України та міжнародних змагань, Анастасія Бачинська, кандидат в майстри спорту України і спортивної гімнастики, чемпіонка та призерка чемпіонатів України, член молодіжної збірної України із спортивної гімнастики, вихованці КДЮСШ з футболу та інших ігрових видів спорту та маленька «зірочка» – вихованка «Fitness House». А останнім отримував смолоскип заслужений майстер спорту СРСР з футболу, чемпіон XXVI Олімпійських ігор Володимир Лютий.

Підготовкою до змагання стала розминка від Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення, і звичайно ж символічний Олімпійський забіг.

Для тих хто не брав участі у забігу було проведено вікторину «Олімпійський всезнайко» від партнера ПП «Колумбус», де найбільш ерудовані отримали подарунки.

Переможців забігу вітали та нагороджували на сцені Іван Панасюк та Віталій Ігнатенко, перший заступник Тернопільського обласного відділення НОК України. Призерів нагородили подарунками від НОК України, а переможців відзначили сертифікатами на знижку на 1000 грн. турагенства «Coral Travel» та подарунками від меблевого дому «Home Exspress». А втамувати спрагу усім учасникам допомогла водичка від ТМ «Микулинецькі напої».

Оцінити роботу комунальних підприємств відтепер можна в мережі

Середа, 29 червня 2016, 06:48

На сьогодні кожен тернополянин може оцінити якість наданих йому послуг комунальними підприємствами у глобальній мережі. Проект організували з метою покращення та оптимізації КП завдяки голосуванню міських жителів. Головний керуючий проектом - Рустам Ершегов. Втіленням у життя займалися журналісти та активісти із семи областей Західної України, зокрема Івано-Франкіська, Ужгорода, Рівного, Львова, Луцька, Хмельницького та Тернополя. Перед початком проекту було детально вивчено всі характеристики, особливості функціювання комунальних підприємств.

Рейитинг

У названих містах представники проводитимуть моніторинг роботи комунальних підприємств та спостерігатимуть за їх відкритістю. Після цього результати будуть передані у міські органи влади і будуть представлені у вільному доступі. Оцінити роботу КП тернополяни можуть на сайті http://www.kprating.info/ternopil/ , де вказано назви підприємств, місце розташування та іншу детальну інформацію, яка дає змогу скоординувати реципієнта. Серед запропонованих у списку підприємств можна проголосувати за всі або за декілька від 1 до 5 балів. Все абсолютно анонімно для справедливості оцінки.

Олена Сабатюк

 

Житлові субсидії на новий лад

Вівторок, 28 червня 2016, 07:58

З початком травня Кабінет Міністрів України ввів своєю постановою певні зміни щодо призначення житлових субсидій та їх нарахування. Відтепер, зі слів начальника управління соціальної політики Тернопільської міської ради Володимира Сулими, якщо у тернополян відбулися зміни в соціальному статусі чи кількості зареєстрованих осіб і житлові субсидії призначені за рішенням комісії, то потрібно подати новий пакет документів в міське управління соціальної політики. Зробити це треба протягом місяця.

Також, одним з нововведень є те, що сім’ї тепер не зможуть отримувати і пільги, і субсидії водночас. А створювати режим суворої економії у себе вдома не має сенсу, оскільки, зекономлені кошти від використання газу та електроенергії тепер повертатимуться державі. До наступного розрахункового періоду можна зекономити кошти, еквівалентні 100 кубометрам газу та 150 кіловатам електроенергії. Пов’язано це все з тим, що під час неопалювального сезону коштів в державний бюджет надходить менше. Цих коштів не вистачає для перерахування субсидій на всіх, тож вже близько 7 тисяч сімей їх не отримали. Проте, як повідомляє пан Володимир, із початком опалювального сезону ці сім’ї знову зможуть отримувати субсидії.

Також, на даний момент, державну допомогу перераховують сім’ям, які вже рік чекають на це. Ці перерахунки проводяться в автоматичному режимі на новий термін, який триває до завершення опалювального сезону, але не більше 1 року.

Софія Пасічник

«Бути чи не бути» пам’ятнику тернопільській «Шапокляк»?

Понеділок, 27 червня 2016, 12:41

Якою буде доля пам’ятника легендарній колоритній бабусі «Шапокляк», що прожила своє життя у Тернополі? Залежить вона, закономірно, від архітекторів Тернополя. Питання щодо встановлення пам’ятника вже покійній «зірці» екстравагантності та стилю – Ніні Михайлівні розглядатимуть на черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради, – так повідомляють у Тернопільській міській раді.

Ідею створення пам’ятного монумента висунула тернополянка Тетяна Семусь. Вона надіслала електронну петицію на офіційний веб-сайт міської ради під назвою «Пам'ятник "Бабусі Шапокляк" (Ніні Михайлівні) в центрі Тернополя». У своїй петиції п. Тетяна акцентує на необхідності створення пам’ятника «в повний зріст і в реальному розмірі». Автор наголошує і на тому, що славнозвісна бабуся була не інакше, як справжньою родзинкою Тернополя, а зараз її постать, вилита в пам’ятник, може стати  туристичною окрасою для гостей міста, місцем для фотосесій.

24158876

Попри те, ставлення у людей до потенційної «затії» виробилося досить непевне. Частина тернополян схиляються думки, що Ніна Михайлівна не зробила нічого особливого, щоб мати підставу із впевненістю спорудити їй пам’ятник.

Софія Пасічник

 

Сторінка 1125 з 1423

«ПочатокПопередня1121112211231124112511261127112811291130НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер