images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Житель обласного центру відповідатиме за крадіжку електронних сигарет

Середа, 20 березня 2024, 13:45

За вчинення злочину тернополянину загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Чоловік шляхом вільного доступу таємно викрав електронні сигарети.

Із заявою про крадіжку до співробітників Тернопільського районного управління поліції звернувся продавець одного із магазинів. Подія трапилася на вулиці Лесі Українки. Камера відеоспостереження зафіксувала правопорушення.

Правоохоронці встановили особу зловмисника, причетного до протиправного. Це – місцевий житель 1982 року народження. Чоловік вже притягався до кримінальності відповідальності. Речові докази працівники поліції вилучили.

Слідчі здійснюють розслідування в рамках кримінального провадження відповідно до частини 4 статті 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

У ДТП на Тернопільщині травми отримав водій та пасажири

Середа, 20 березня 2024, 13:33

Опубліковано 20 березня 2024 року о 10:13

Водій та троє пасажирів отримали тілесні ушкодження в результаті дорожньо-транспортної пригоди. Аварія трапилася 19 березня близько 20:30 неподалік села Вишгородок Лановецької територіальної громади.

При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що водій автомобіля "TOYOTA RV-4" не впорався з керуванням, з'їхав у кювет та перекинувся. До хірургічного відділення бригада екстреної медичної допомоги госпіталізувала водія та трьох пасажирів. Усі потерпілі жителі Харкова.

У кермувальника взяли кров для перевірки на вміст алкоголю. Триває перевірка.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Фейкові виплати – один із різновидів кіберзлочинів. Поліцейські нагадують, як не стати жертвою шахраїв

Середа, 20 березня 2024, 13:22


Один із способів, які використовують шахраї під час злочину – фішинг. Мета полягає у тому, щоб отримати доступ до конфіденційних даних користувачів соціальних мереж. Надалі зловмисники використовують їх, аби викрасти гроші.

Шахрайська схема «грошова допомога українцям від міжнародних організацій» доопомагає заробляти аферистам. Житель Тернопільського району втратив понад 18 000 гривень.

За словами потерпілого, у месенджері чоловік отримав повідомлення щодо надання матеріальної допомоги начебто від організації «ЮНЕСКО». Для її отримання необхідно перейти на сайт та зазначити реквізити банківської картки. Насправді посилання шахраї надсилають фішингове і після того, як люди подають заявку, зловмисники викрадають їхні заощадження.

Дану подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Аби захистити свій електронний гаманець, правоохоронці нагадують:

  • отримуйте інформацію щодо виплат лише з офіційних джерел;
  • не вводьте конфіденційні дані банківських рахунків на підозрілих сайтах;
  • у разі помилкового заповнення інформації на шахрайському ресурсі, негайно заблокуйте картку.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Працівники поліції застерігають жителів області бути уважними через погіршення погодних умов

Середа, 20 березня 2024, 13:18

Несприятливі погодні умови можуть призвести до збільшення дорожньо-транспортних пригод. Поліцейські закликають водіїв неухильно дотримуватись правил дорожнього руху та берегти безпеку інших учасників дорожнього руху.

Водіям слід бути уважними за кермом. Якщо ви уже замінили зимові колеса на літні, будьте обережними - не ризикуйте та без потреби не виїжджайте. Пам’ятайте, під час опадів необхідно рухатися із включеним ближнім світлом або протитуманними фарами. В умовах недостатньої видимості обов’язково знижуйте швидкість й дотримуйтеся безпечної дистанції. Завчасно вмикайте сигнали повороту при зміні напрямку руху, а під час зупинки вмикайте аварійну сигналізацію.

Бути обережними пішоходам теж необхідно. Переходьте дорогу тільки у встановлених місцях. Переконайтеся, що водії транспортних засобі помітили вас. Будьте взаємоввічливі під час руху.

Не нехтуйте правилами безпеки!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

У Тернополі відбувся публічний захист проєктів в рамках Конкурсу програм розроблених інститутами громадянського суспільства у 2024 році

Середа, 20 березня 2024, 13:16

На днях за ініціативи управління сім'ї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради відбувся публічний, відкритий захист проєктів в рамках Конкурсу програм розроблених інститутами громадянського суспільства у 2024 році.

Відкриті слухання є важливим кроком в напрямку прозорості влади. Представники громадських організацій мали змогу не лише бути присутніми на презентаціях проєктів інших ГО, але й ставити їм тематичні запитання та уточнювати дані на рівні з представниками комісії.

Цьогоріч було подано на конкурс 23 проєкти від 9 представників громадянського суспільства.

Загальний запит на фінансування проектів – 1 333 275,00 грн.

Очікувана сума фінансування проєктів від Тернопільської міської ради – 1 056 671 грн.

Нагадуємо, що загальний бюджет Конкурсу програм розроблених інститутами громадянського суспільства у 2024 році складає лише 300 000 грн.

Щиро дякуємо громадським організаціям за вмотивованість та готовність до співпраці.

 

Сторінка 5 з 1408

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер