images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Вакантні посади та вільні робочі місця уТернопополі

Субота, 22 жовтня 2016, 16:29

Станом на 01 жовтня 2016 року 432 підприємства міста подали інформацію до Тернопільського міськрайонного центру зайнятості про наявність 1068 вільних робочих місць та вакантних посад ( на 01.10.2015 р. – 951 вакансія), у тому числі потреба для заміщення на посади службовців – 295 місць, для працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями – 28 місць.

Всього за січень – вересень 2016 року Тернопільський міськрайонний центр зайнятості отримав від 1458 підприємств інформацію про наявність 9012 вільних робочих місць та вакантних посад. Для покращення ситуації на ринку праці та розширення спектру послуг, що надається службою зайнятості роботодавцям, за січень – вересень 2016 року проведені 28 міні-ярмарків вакансій щодо сприяння роботодавцю в укомплектуванні заявлених вакансій, 9 презентацій роботодавця, 3 профорієнтаційних масових заходи «День відкритих дверей на виробництві»: ТзОВ «Тервікнопласт», в яких взяли участь 10 чол., магазин «Фокстрот» ( ТЦ «Орнава») – 23 особи та ФОП Краєвський А.В. ( італійська хімчистка «Perfetto») – 10 чол., 4 семінари з соціальними партнерами на теми: «Служба зайнятості відкрита для всіх і для кожного», «Роботодавець – надійний партнер служби зайнятості у питанні працевлаштування безробітних», «Молодь на ринку праці» та «Служба зайнятості відкрита для всіх і для кожного».

 

Облікові справи мають термін зберігання

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 00:00

В управлінні обслуговування платників Тернопільської ОДПІ пояснили, скільки часу зберігаються справи платників податків. Фахівці зазначили, що Наказом Міністерства юстиції України від 12.04.2012 № 578/5 затверджено Перелік типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів (далі – Перелік).

Відповідно до статті 291 р. І Переліку облікові справи платників податків і зборів (обов’язкових платежів) зберігаються протягом 5 років після припинення діяльності таких суб’єктів господарювання.

Особові рахунки платників податків і зборів (обов’язкових платежів) зберігаються протягом 5 років. Це передбачено статтею 292 вказаного Переліку.

Однак, слід зазначити, що обчислення строків зберігання документів проводиться з 1 січня року, який іде за роком завершення їх діловодством.

Наприклад, обчислення строку зберігання справ, завершених діловодством у 2014 році, починається з 1 січня 2015 року.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Тернопільська дітвора змагатиметься за «Кубок Східного»

Четвер, 20 жовтня 2016, 04:30

Шанувальникам дворового футболу!

20 жовтня 2016 року о 16:00 год. на універсальному спортивному майданчику по вул. Д. Галицького,26 відбудеться турнір з дворового футболу «Кубок Східного» серед дітей 2004-05 р. н.

Склад команди: 6 чол. (5 в полі +1 запасний)

Заявки подавати за тел. 0963608756

Організатор: Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення.

Чекаємо команди юних футболістів і нехай переможуть найсильніші!!!

 

Оновлено довідники податкових пільг

Середа, 19 жовтня 2016, 08:19

Тернопільська ОДПІ повідомляє, що ДФС затвердила нові Довідники податкових пільг №80/1, що є втратами доходів бюджету та інших податкових пільг №80/2 станом на 01.10.2016 р.

У довідниках надано перелік пільг із податку на прибуток, плати за землю, ПДВ, акцизного податку з вироблених в Україні та імпортованих підакцизних товарів (продукції), місцевих податків та зборів, державного мита, оподаткування неприбуткових установ і організацій, а також початок та кінець дії пільг.

Детальніше – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Впровадження програм громад на створення нових робочих місць, в тому числі на розвиток малого та середнього бізнесу

Середа, 19 жовтня 2016, 06:50

За ініціативи Тернопільського міськрайонного центру зайнятості відбувся семінар на тему: «Впровадження програм громад на створення нових робочих місць, в тому числі на розвиток малого та середнього бізнесу» за участю представників територіальних громад Тернопільського району.

Відкрив захід директор міськрайонного центру зайнятості Анатолій Васильович Куриляк, який ознайомив із ситуацією на ринку праці міста та району, розповів про те, що державна служба зайнятості запроваджує сучасні ефективні технології надання соціальних послуг, забезпечувує розширення їх змісту, а також гнучкість управлінських та організаційних підходів щодо сприяння зайнятості населення.

Він наголосив, що з метою розширення перспектив зайнятості населення необхідно залучати ресурси місцевих громад на створення нових робочих місць та розвиток підприємницької ініціативи, звернув увагу на грантові еко-стартапи.

Продовжив виступ заступник директора міськрайонного центру зайнятості Ігор Кондира, який розповів присутнім про надання компенсації роботодавцям витрат в розмірі єдиного соціального внеску у випадку створення нових робочих місць, про консультування осіб з питань організації та провадження підприємницької діяльності, про залучення коштів місцевих бюджетів для фінансування громадських та інших робіт тимчасового характеру за участю безробітних громадян, про послуги з організації професійного навчання, підготовки та перепідготовки кадрів на замовлення роботодавців.

«У нашому регіоні є чимало позитивних прикладів розвитку виробництва та створення нових робочих місць. З початку року 89 роботодавців за направленнями центру зайнятості працевлаштували на новостворені робочі місця 148 громадян, з них 39 осіб, які потребують додаткових гарантій зайнятості, отримують компенсацію витрат в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», - зазначила начальник відділу взаємодії з роботодавцями МРЦЗ Лариса Дмитренко. Також вона розповіла про організацію та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру, про упередження порушень трудового законодавства та легалізацію виплати заробітної плати, роз’яснила зміст нових соціальних послуг, які надає роботодавцям центр зайнятості.

Всі учасники семінару взяли активну участь в обговоренні порушених питань. Підсумовуючи засідання всі присутні висловили побажання надалі тісно співпрацювати із службою зайнятості щодо створення нових робочих місць, здійснювати обмін інформацією про можливості виділення коштів з місцевих бюджетів на їх реалізацію згаданих програм, інформувати про це безробітних, які зацікавилися можливістю організації підприємницької діяльності.

 

Сторінка 1087 з 1425

«ПочатокПопередня1081108210831084108510861087108810891090НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер