images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Представники тернопільського «Інваспорту» Назар Хом’як та Ростислав Паньків здобули по дві золотих і дві срібних медалі на чемпіонаті України з шашок

П'ятниця, 23 липня 2021, 06:45

У чудовому куточку України на базі практик «Гарт», яка розташована на березі озера Світязь, що знаходиться в селі Світязь Ковельського району Волинської області, відбувся чемпіонат України з шашок-100 з класичної та блискавичної гри (чоловіки, жінки) та чемпіонат України з шашок-100 з класичної та блискавичної гри (молодь) серед спортсменів з порушеннями слуху. У цих змаганнях взяло участь 52 спортсмени з 15 регіонів України (38 дорослих та 14 юніорів). Збірну Тернопільського регіонального центру та ДЮСШІ «Інваспорт» представляло п’ять учасників, а також учень Тернопільської спеціальної школи Тернопільської обласної ради. Отож, у складі команди виступали ПАНЬКІВ Ростислав, ХОМЯК Назар, кандидат у майстри спорту ХАРЧУК Лариса, КАРАГОДІН Сергій, ПЕТРУНИК Ярослав.

Наші спортсмени досягли таких результатів:

У RAPID (молодь U 23) блискавична гра за коловою системою 7 турів:

І місце - ХОМЯК Назар;

ІІ місце - ПАНЬКІВ Ростислав.

У класичній грі за коловою системою 7 турів (молодь U 23):

І місце - ХОМЯК Назар;

ІІ місце - ПАНЬКІВ Ростислав.

У чемпіонаті України з блискавичної гри за коловою системою 9 турів (жінки):

4 місце - кандидат у майстри спорту ХАРЧУК Лариса.

У класичній грі за коловою системою 9 турів (жінки):

4 місце - кандидат у майстри спорту ХАРЧУК Лариса.

У чемпіонаті України з класичних шашок серед чоловіків:

4 місце - КАРАГОДІН Сергій (набрав 12 очок з 18 очок).

Готував спортсменів до цих відповідальних змагань тренер-викладач вищої категорії ДЮСШІ, майстер спорту ЯБЛОНСЬКИЙ Пантелеймон.

Тернопільський регіональний центр та ДЮСШІ «Інваспорт» висловлює щиру вдячність директору Тернопільської спеціальної школи СМАЧИЛУ Івану за розуміння та співпрацю у підготовці спортсмена.

 

У «Козацьких забавах» та «Богатирських іграх» у Яблунові мірялися силою найсильніші

Середа, 21 липня 2021, 09:23

У «Козацьких забавах» та «Богатирських іграх» у Яблунові мірялися силою найсильніші

«Козацькі забави» серед юніорів віком від 14-18 років та «Богатирські ігри» для учасників вікової категорії 18 і старші відбулись у селі Яблунів. Спортивна програма для юніорів віком 14-18 років складалася з п’яти вправ: станова тяга класичний хват, поштовх гирі за одну хвилину, прогулянка фермера 40 м за одну хвилину, коромисло 20 м за одну хвилину, колесо (Тайгер Фліп) за одну хвилину. За сумою результатів пройдених вправ перше місце здобув Нападій Тарас, друге місце зайняв  Євчин Василь і третю сходинку п’єдесталу посів Схаб Ростислав. Для дорослих (18 і старші) змагання відбувалися в двох категоріях: до 90 кілограмів і більше 90 кілограмів. Програма складалася з шести вправ. Зокрема, до тих, що вже були вказані у змаганнях юніорів, додалась ще вправа – колодязь та замість штовхання гирі чоловіки піднімали гантель за одну хвилину.

За результатами виконання всіх вправ в категорії до 90 кг з великим відривом чемпіоном став Балабух Андрій, друге місце зайняв Фречка Євгеній і третє місце виборов Нефельт Владислав, а в категорії більше 90 кг перемогу здобув Бойко Володимир, другу сходинку п’єдесталу посів Токар Василь, третє місце зайняв Слабковський Максим.

Також відбулися командні змагання, де п’ять учасників з кожної команди випробовували себе в чотирьох вправах: піднімання гирі 16 кг, присідання з штангою за 1хв, стрибки в мішках, стрибки на скакалці за 1 хв. За сумою очок перемогла команда під назвою «Ромашки», другими стала команда «Копичинці» та третіми стала команда «Барвіночок».

Організатори змагань: староста села Яблунів, Копичинецька міська ТГ, ГО «Час волонтера» та Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

 

Тернополяни здобули дві золотих і одну срібну нагороди на VIII Всеукраїнському турнірі з греко-римської боротьби серед юніорів 2001-2004 років народження пам’яті Євгена Ворка у Тернополі

Середа, 21 липня 2021, 09:22

Тернополяни здобули дві золотих і одну срібну нагороди на VIII Всеукраїнському турнірі з греко-римської боротьби серед юніорів 2001-2004 років народження пам’яті Євгена Ворка у Тернополі

Близько ста борців з усієї України та збірна команда Республіки Польща стали учасниками VIII Всеукраїнського турніру з греко-римської боротьби серед юніорів 2001-2004 років народження пам’яті президента Федерації греко-римської боротьби Тернопільської області Євгена Ворка. Такі змагання 16-18 липня 2021 року відбувались у Тернополі, на базі фізкультурно-оздоровчого комплексу «КДЮСШ з ігрових видів спорту» Тернопільської міської ради (вул. Братів Бойчуків, 4А). Тернополяни завоювали на турнірі дві золотих та одну срібну нагороди.

Так, у ваговій категорії 60 кг переможцем став Едуард Стрільчук (Тернопільська область, місто Тернопіль/«КДЮСШ з греко-римської боротьби»ТМР/студент ЗУНУ), а «срібло» виборов Володимир Войтович (Тернопільська область, місто Тернопіль/ШВСМ/студент ЗУНУ). А ще одне перше місце і відповідно, золоту медаль здобув у ваговій категорії 63 кг Василь Васильківський (Тернопільська область, місто Тернопіль/ШВСМ/студент ЗУНУ).

Організатори висловлюють вдячність за сприяння у проведенні турнірі Міністерству молоді та спорту України; Тернопільській обласній державній адміністрації; Тернопільській міській раді, Генеральному директору ТОВ «Тернопільський міський ринок ЛТД» Юрію Ворку (віце-президент Федерації греко-римської боротьби Тернопільської області); броварні ТОВ «Микулинецький бровар»; директору КУТОР ТО «ШВСМ» Любінському Олегу Євгеновичу (віце-президент Федерації греко-римської боротьби Тернопільської області), - ідеться на інтернет-сторінці Федерації греко-римської боротьби міста Тернополя.

 

Вступна кампанія-2021: коли вона відбудеться та які документи потрібні

Четвер, 15 липня 2021, 09:52

ОНОВЛЕНО 14.07.2021

Незалежно від епідеміологічної ситуації вступна кампанія 2021 року буде проходити у звичному режимі, проте з дотриманням карантинних обмежень.

Про це повідомили у Міністерстві освіти та науки.

У відомстві також розповіли, які документи потрібно підготувати вступникам та як їх можна подавати.

Дати проведення вступної кампанії-2021

Реєстрація електронних кабінетів для вступу на 1 курс для здобуття ступеня молодшого бакалавра або бакалавра розпочалася 1 липня.

Медичні огляди та інші доконкурсні процедури, якщо це викликано особливими умовами конкурсного відбору, проводяться до 9 липня

❗️Прийом заяв і документів розпочався 14 липня.

❗️Для тих, хто вступає на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів, прийом документів закінчується о 18:00 16 липня.

❗️Абітурієнти, які вступають за результатами ЗНО, а також вступних іспитів та творчих конкурсів, які були складені з 1 до 13 липня, повинні подати заяви та документи до 18:00 23 липня.

Фото  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду /Depositphotos

Вступні іспити та творчі конкурси проводяться в кілька сесій:

  • з 1 до 13 липня включно – для вступників на місця державного та регіонального замовлень;
  • з 14 до 23 липня можуть проводитись додаткові сесії творчих конкурсів для вступників на контракт;
  • з 17 до 19 липня включно проводяться співбесіди.

У 2021 році списки рекомендованих до зарахування на бюджет оприлюднять в такі терміни:

  • для тих, хто проходив співбесіди та за квотою 2 – не пізніше 20 липня;
  • для інших – не пізніше 28 липня.

Переведення на вакантні бюджетні місця будуть тривати до 19 серпня.

Які документи потрібні для вступу

Цьогоріч вступники можуть подати 5 заяв на місця державного та регіонального замовлення на будь-які спеціальності.

Максимально можна подати 30 заяв на контрактну форму навчання.

Вступників попереджують, що доступ до їхнього електронного кабінету, через який вони можуть подавати документи на вступ, повинен бути лише у них.

Це допоможе уникнути ситуації, коли батьки чи рідні реєструють замість них електронні кабінети та на власний розсуд подають заяви на вступ.

"У таких ситуаціях нерідко вже нічого не можна змінити, якщо таку заяву на бюджет з вказаним пріоритетом зареєстрував заклад освіти.

Вступник вже не зможе скасувати та подати замість цих заяв інші, а отже – вступити на бюджет до омріяного університету", – пояснюють у Державному підприємстві "Інфоресурс".

Абітурієнти мають право вступати у вищий навчальний заклад на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання 2018, 2019, 2020 та 2021 років.

Загалом є два способи подачі заяви на вступ – в електронній та паперовій формі.

Електронна форма

Вступники, які подають заяви в електронній формі, реєструють особистий електронний кабінет на цьому сайті. Він працює під час вступної кампанії.

Під час реєстрації вступник зазначає такі дані:

  • адресу електронної пошти, до якої має доступ (вказана адреса буде логіном для входу до кабінету);
  • пароль для входу до кабінету;
  • номер, пін-код і рік отримання сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
  • серію та номер документа про повну загальну середню освіту;
  • середній бал додатка до вказаного документа.

Середній бал обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин та розраховується як середнє арифметичне всіх оцінок у додатку атестата.

Водночас предмети, за якими зроблено запис "звільнений(а)", а також факультативи, в загальну кількість не враховуються.

Паперова форма

Під час подання заяви в паперовій формі вступник пред’являє особисто оригінали:

  • документа, що посвідчує особу;
  • військово-облікового документа для військовозобов’язаних (крім випадків, передбачених законодавством);
  • документа державного зразка про раніше здобутий освітній ступінь (освітньо-кваліфікаційний рівень), на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього;
  • документів, які підтверджують право вступника на зарахування за співбесідою, на участь у конкурсі за результатами вступних іспитів та/або квотою-1, квотою-2, квотою-3 чи квотою-4 на основі повної загальної середньої освіти.

До заяви, поданої в паперовій формі, вступник додає такі документи:

  • копію документа (одного з документів), що посвідчує особу;
  • копію військово-облікового документа (у військовозобов’язаних – військового квитка або тимчасового посвідчення, а у призовників – посвідчення про приписку до призовних дільниць);
  • копію документа державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і копію додатка до нього;
  • копію сертифіката (сертифікатів) зовнішнього незалежного оцінювання;
  • чотири кольорові фотокартки розміром 3х4 см.

Детальніше про те, які вступники мають право подавати заяви у паперовому виді, читайте за посиланням.

В умовах прийому 2021 не передбачено, що вступники повинні  подавати медичну довідку.

Проте виші можуть встановити додатковий перелік документів, необхідних для вступу на певну спеціальність або конкурсну позицію.

Тому це варто уточнити у приймальній комісії вишу.

Вступники, які проходять вступні іспити та творчі конкурси, повинні мати із собою оригінал документу, що посвідчує особу, екзаменаційний листок з фотокарткою та документ, що підтверджує право на участь у вступному іспиті.

Де не варто купатися в Україні? Перелік пляжів

Середа, 14 липня 2021, 07:17

Центр громадського здоров'я опублікував список перелік водойм із відхиленнями показників якості води.

На цих пляжах рекомендовано встановити щити про заборону купання, а також взяті на повторні дослідження проби.

У цьому сезоні ЦГЗ спостерігає за якістю води на 189 річкових пляжах по Україні та на 83 пляжах на території південних областей.

Перелік пляжів, де не варто купатися, станом на 9 липня 2021 року:

У Донецькій області

Відхилення від стандарту за індексом ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички):

  • міський пляж у Маріуполі у районі водної станції "Куточок");
  • пляжі "Кокос", "Арбор" у місті Лиман;

Знайдені небезпечні збудники:

  • громадські пляжі у селах Мелекіно, Урзуф, смт Ялта.
Фото: Leonid_Andronov/Depositphotos

У Запорізькій області

Відхилення від стандарту за індексом ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички):

  • пляж у місті Бердянськ;
  • пляж "Правий берег" у Запоріжжі;
  • пляж у місті Енергодар (також відхилення за хімічними показниками).

У Миколаївській області

  • пляж у місті Южноукраїнськ – відхилення від стандарту за індексом ЛКП;
  • пляжі у місті Миколаїв – відхилення за хімічними показниками.

У Херсонській області

  • пляж "Молодіжний" у Херсоні – відхилення за індексом ЛКП.

У Києві

  • пляжі "Веселка", "Венеція", "Дитячий", "Золотий", "Молодіжний", "Передмістна слобідка", "Центральний", "Чорторий", "Троєщина", "Тельбін", "Райдуга", "Вербне", "Пуща-Водиця", "Галерний" – відхилення за індексом ЛКП;
  • пляжі "Вербне", "Пуща-Водиця" – відхилення за хімічними показниками.

З повним переліком пляжів і якістю води можна ознайомитися за посиланням.

Також у МОЗ заявили, що морська вода у Затоці непридатна для купання.

Гігієнічним вимогам не відповідають проби води у трьох зонах: прибережна зона район "Центральний", прибережна зона район "Сонячний", прибережна зона район "Лиманський".

 

Сторінка 811 з 1423

«ПочатокПопередня811812813814815816817818819820НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер