images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Безкоштовно одягнуть вікно в оселі автору найкращого малюнку

Четвер, 24 грудня 2015, 09:46

Салон гардин "Фіраночка", що знаходиться по вул. Шептицького, 1, організовує конкурс на найкращий малюнок або новорічну іграшку, зроблену дитиною власноруч.

Преможцю за найкращий витвір, БЕЗКОШТОВНО одягнемо вікно в оселі


До участі запрошуються:

- діти сироти,

- напівсироти,

- інваліди та діти з малозабезпечених сімей.

Вироби, малюнки та документи що підтверджують соціальний статус, приносити за адресою: м. Тернопіль, вул. Шептицького, 1, салон гардин "Фіраночка".

Запрошуємо приєднатися інших підприємців та поділитися своєю продукцією.


***

Даруй дитині благодаті рай,
Відчути дай, що все довкола – любе.
Коли любов хлюпоче через край,
Дитя зросте і світ цей приголубить.


 

На сесії міської ради прийнято бюджет Тернополя на 2016 рік

Четвер, 24 грудня 2015, 06:56

На третій сесії Тернопільської міської ради прийнято бюджет Тернополя на 2016 рік. Початково сума надходжень до бюджету складе більше 1 мільярда 500 мільйонів гривень. Це більше, аніж у порівнянні з попереднім роком, проте варто враховувати ріст інфляції, який становить 12%.

Як розповідає заступник міського голови Вікторія Остапчук, у бюджеті уже враховано кошти, які виділені із державного бюджету на виплату зарплати вчителям та медикам. Проте виділених урядом коштів вистачить лише на 9,5 місяців. Працівники тих бюджетних сфер, зарплати яких фінансуються із міського бюджету, заробітною платою будуть забезпечені до кінця 2016 року.

Міський голова Сергій Надал зазначає, що у бюджеті передбачено кошти на продовження основних напрямків розвитку та модернізації міста.

«Наступного року на фінансування сфери житлово-комунального господарства передбачено на 20% більше коштів, аніж минулого року. Відтак, ремонти доріг, прибудинкових територій, тротуарів, об’єктів благоустрою будуть продовжуватися. Також продовжуватимемо реалізацію програми термомодернізації міста, - розповідає Сергій Надал. - Розвиватимемо надання первинної медичної допомоги, зокрема плануємо відкрити на базі школи №27 амбулаторію сімейного лікаря, у медичних закладах та закладах освіти будемо проводити заміну вікон та утеплення фасадів, відкриємо ще декілька нових груп у дитсадках, забезпечимо безкоштовним харчуванням дітей учасників АТО. Окрім того, у бюджеті передбачені кошти на облаштування нового кладовища на вул. Бригадна та для придбання декількох тролейбусів».

Кавалер виявився ласим до чужого майна

Четвер, 24 грудня 2015, 06:52

groshiУ вчиненні крадіжки грошей співробітники Чортківського відділу поліції підозрюють 19-річного жителя райцентру. Молодик поцупив з помешкання дівчини, з якою зустрічався, 650 американських доларів.

Зникнення грошей виявила матір дівчини, яка із заявою про крадіжку звернулася до поліцейських. За словами жінки, вона деякий час перебувала на заробітках, кошти надсилала доньці. Коли ж повернулася додому, то у сховку не дорахувалася чималої суми. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Правоохоронці оглянули помешкання заявниці. Слідів проникнення не виявили – вхідні двері та вікна були непошкоджені. Міліціонери почали відпрацьовувати різні версії, перевіряти коло знайомих потерпілої.

У вчиненні крадіжки поліцейські запідозрили 19-річного жителя райцентру, який зустрічався з донькою потерпілої. Він зізнався у тому, що взяв гроші зі сховку. Як з’ясувалося, робив хлопець це тричі. Аби не виявили зникнення грошей, спершу брав малі суми. Проте апетити зростали. Загалом йому вдалося винести з чужого помешкання 650 американських доларів. Чужі кошти витратив на розваги з друзями.

Щодо горе-кавалера розпочато кримінальне провадження. Його дії слідчі кваліфікують за статтею 185 ККУ – крадіжка. Триває досудове розслідування.

 

Тернопільська лікарня швидкої допомоги співпрацюватиме із німецькою клінікою

Середа, 23 грудня 2015, 08:31

Делегація медиків із Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги на початку грудня із робочим візитом відвідала одну із найбільших лікарень міста Франкфурт-на-Майні (Німеччина) «Klinikum Frankfurt Hoechst». Під час візиту обидві сторони підписали Меморандум про співпрацю.

Організатор цієї поїздки Юрій Дар розповідає, що основна мета поїздки - налагодження постійного співробітництва між медиками тернопільської та франкфуртської лікарень. Ця програма передбачає постійний обмін досвідом та проведення спільних операцій.

«У «Klinikum Frankfurt Hoechst» на протязі тижня ми мали змогу ознайомитися із функціонуванням лікарні, дізналися, як організовано надання медичної допомоги у Німеччині, брали участь у обговореннях, конференціях та працювали у операційних, - розповідає головний лікар Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. - Із керівником цієї клініки Пітером Петерсоном ми домовилися про подальшу співпрацю. Відтепер наші медики зможуть проходити стажування на базі німецької клініки. Для проходження стажування ми будемо обирати тих, хто володіє іноземною мовою, має бажання підвищувати свій кваліфікаційний рівень та перспективу у професійному зростанні».

«Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» – податковий cepвic з актуальною інформацією

Середа, 23 грудня 2015, 07:52

Найбільш запитуваною інформацією, що надходить від платників податків стосовно податкового cepвicy «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», виявляється невідповідність, на думку платників податків, наявної у податковому cepвici інформації його дійсному стану розрахунків з бюджетом, що негативно впливає на репутацію таких суб’єктів у бізнес-середовищі.

Такий податковий сервіс містить актуальну інформацію про податкові борги платників податків, що обліковуються в інформаційній системі органів ДФС. Перевірити відповідність інформації про стан розрахунків з бюджетом, що обліковуються в центральній базі даних органів ДФС, та за даними обліку платника податків (наприклад, щодо нарахування пені, наявності переплат, тощо) можливо шляхом проведення звірення.

Порядком видачі довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів i зборів (далі – Довідка), затвердженим наказом Міністерства доходів i зборів України від 10.10.2013 р. №567 (далі – Порядок №567), передбачено, що така Довідка видається органом доходів i зборів за основним місцем обліку платника податків, який звертається за наданням послуги. Такий орган визначає наявність/відсутність у платника податків податкового боргу на дату формування Довідки з урахуванням наявності/відсутності такого боргу в інформаційних системах органів доходів i зборів за основним та неосновним місцем обліку платника податків.

При видачі Довідки одним органом ДФС та забезпеченні таким органом перевірки податкового боргу, що обліковується за таким платником у вcix органах ДФС, забезпечується принцип повноти, цілісності та достовірності відображення інформації про наявність/відсутність податкового боргу платника податків.

Відтак звертаємо особливу увагу на додержання вимог Порядку №567, згідно з яким орган ДФС за неосновним місцем обліку платника податків не має підстав для видачі Довідки платнику податків.

Водночас рішення суду про відстрочення/розстрочення виконання судового рішення про стягнення податкового боргу, прийняте відповідно до статті 263 Кодексу адміністративного судочинства України, передбачає інші строки для стягнення органами ДФС такого боргу, а відображення такого судового рішення в інтегрованій картці платника податків дає підстави для застосування органами ДФС заходів стягнення з урахуванням строків, визначених рішенням суду про відстрочення/розстрочення виконання судового рішення, а не рішення суду про стягнення податкового боргу, що набрало законної сили.

Отже, рішення суду про відстрочення/розстрочення виконання судового рішення свідчить про наявність податкового боргу та перенесения строків його погашення.

Відповідно до підпункту 14.1.152 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України погашення податкового боргу визначається як зменшення абсолютного значення суми такого боргу, підтверджене відповідним документом.

При цьому, у встановленому законодавством порядку підтвердженням погашення податкового боргу може бути надходження від органів державної казначейської служби до органів ДФС відомостей про зарахування коштів за надходженнями платежів до бюджету.

У такому випадку, а також при розстроченні (відстроченні) або реструктуризації податкового боргу на підставі закону факт наявності податкового боргу платника податків залишається до погашення такого боргу у повному обсязі.

Відтак за наявності у платника податків податкового боргу (незважаючи на розстрочення/відстрочення або реструктуризацію податкового боргу на підставі закону та/або рішення суду) органи ДФС не мають підстав для видачі Довідки про відсутність такого боргу.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1220 з 1425

«ПочатокПопередня1211121212131214121512161217121812191220НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер