images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Особлива увага служби зайнятості - до демобілізованих учасників АТО

Вівторок, 17 листопада 2015, 07:42

До Тернопільського міськрайонного центру зайнятості у пошуках роботи у січні – жовтні 2015 року звернулись 52 демобілізованих військовослужбовців, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, що проживають в м. Тернополі, з них 10 осіб працевлаштовані за сприянням служби зайнятості, в тому числі 3 особи отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 3 – направлені на професійне навчання та підвищення кваліфікації. В липні - жовтні 2015 року проведені 3 інформаційних семінари для військовослужбовців та учасників АТО, в якому взяли участь 20 таких осіб.

За станом на 01 листопада 2015 року на обліку у центрі зайнятості перебуває 36 військовослужбовців, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, звільнених з військової служби, що потребують соціального захисту. Проводиться відповідна робота щодо сприяння їм у підборі підходящої роботи.

 

Екскурсія для школярів на КП “Тернопільводоканал”

Вівторок, 17 листопада 2015, 07:38

У рамках співпраці навчальних закладів зі службою зайнятості фахівці місцевих центрів зайнятості проводять професіографічні екскурсії на підприємства.

Так, Тернопільський міськрайонний центр зайнятості організував такий захід для учнів 8-х класів Тернопільської загальноосвітньої школи №11. Школярі відвідали КП «Тернопільводокал», де ознайомилися з історією водопостачання міста, перспективами його розвитку та проблемами, з якими щодня стикаються споживачі питної води; дізналися про те, фахівці яких професій піклуються про забір, очищення та подання води жителям Тернополя, про умови праці, вимоги до робітників.

А почалася екскурсія із відвідин музею КП “Тернопільводокал” під відкритим небом, де діти побачили, як виглядають і працюють водяний насос, засувки, а також якими були колись у місті водорозбірні колонки. В експозиції музею є багато експонатів, які десятки років служили на підприємстві і в зв'язку з модернізацією, заміною насосного обладнання або елементів мереж були виведені з експлуатації, проте їх історія тісно пов'язана з історією водоканалу.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Знайомство з цими музейними експонатами допоможе дітям зрозуміти як працюють елементи водопровідно-каналізаційної системи, послугами з водопостачання і водовідведення», - зазначила інженер відділу водопровідно-каналізаційних мереж Марія Швагла.

В актовому залі приміщення КП “Тернопільводоканал” юні відвідувачі переглянули фільм про важливість води у житті людини.

Інженер лабораторії хіміко-бактеріологічного контролю якості води Наталія Борщук зауважила, що Тернопіль - одне з тих небагатьох міст України, яке отримує воду виключно з артезіанських свердловин. Тому за якістю питної води, котру споживають жителі міста, пильно стежать працівники лабораторії. Щодня вони здійснюють відбір проб на водозаборах “Тернопільський” та “Верхньо-Івачівський” і проводять відповідні аналізи.

«Тернополяни можуть бути впевнені, що вода, яку вони використовують – якісна» - додала Наталія Борщук.

Фахівець центру зайнятості Любов Смик перерахувала професії, які представлені у КП “Тернопільводоканал”. Тут і лаборанти хіміко-бактеріологічного аналізу, й інженери, які задіяні в обслуговуванні водопровідно-каналізаційної системи, і майстри, і зварювальники, і слюсарі, і технологи та ін.

На завершення екскурсії Марія Швагла звернула увагу підлітків на бережливе ставлення до водних ресурсів, та економного використання води.

Загалом у заході взяли участь 38 школярів.


Провідний фахівець з профорієнтації

Нойзово-літературна акція від Юрія Завадського та «Субпродукт»

Понеділок, 16 листопада 2015, 12:37

27 листопада 2015 року в п’ятницю о 19:00 у винарні «Заратустра»відбудеться нойзово-літературна акція «наскрізне [о]» від Юрія Завадського та музичного середовища «Субпродукт», пише сайт Культурно.

Тут говоритимуть про поезію та все те новітнє й несподіване, що приносить і ще може принести українська поезія. Поспілкуються про це всі присутні разом з Юрієм Завадським і Юрієм Матевощуком, який буде цю розмову провадити. Юрій Матевощук – не лише професійний поет, а й вправний модератор, організаційними потугами якого рухається не один фестиваль.

Юрій Завадський разом із відомими віршами з виданих книжок прочитає свої найновіші тексти, що складуть його наступну збірку. Другий блок акції учасники присвятять фонетичній поезії: Ю. Завадський контрольним пострілом продекламує фонетичну поему «еа». На цьому етапі варто приготувати свої додаткові рецептори та відчуття, адже товаришуватиме виступу нойз від «Субпродукту».

Справа не лише у «дірявості» літери «о», — пояснюють організатори — але й у її протяжності та огубленості, у фонетичній поезії, котра шукає значення у найдрібніших атомах людської мови, та всюдисущому шумі, який підкреслює фізіологічність будь-якого мистецтва.

Юрія Завадського називають явищем в українській літературі, чиї вірші «для підкованого читацького ока можуть бути складними, незрозумілими. На те й існує авангардна поезія – вона кусається саме тоді, коли ти її пробуєш погладити за шерстю» (Культурно-видавничий проект Читомо / chytomo.com). Він є автором десяти поетичних книжок, записав альбом із гуртом ZSUF.

Музичне середовище «Субпродукт» існує як тривалий звуковий експеримент із мінливим складом, який підтримує загальну концепцію проекту. Одне із завдань, яке вирішує для себе «Субпродукт» – створення шумового енвайроменту, який набуває значення та експресії в природній спосіб, як зміна погоди чи стабільність людської недосконалості.

Вхід на акцію безкоштовний. Усі бажаючі зможуть придбати книжку Юрія Завадського «Таксист».zavadsky_zaratustra_subprodukt_WEB

 

Максимально сприяти розвитку бізнесу на Тернопіллі

Понеділок, 16 листопада 2015, 10:51

Днями у Тернопільській обласній державній адміністрації відбулося організаційне засідання регіональної ради підприємців. Основне питання, що стояло на порядку денному — затвердження стратегії розвитку області. Окрім підприємців, представників громадських організацій та представників кожного району, у вказаному заході взяли участь начальник Головного управління ДФС у Тернопільської області Ігор Комендат та в.о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

Відкрив засідання голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, який подякував підприємцям за те, що у сьогоднішніх нелегких умовах вони успішно провадять свою діяльність, створюють робочі місця й сплачують податки, дбають про інвестиційну привабливість Тернопільщини.

засідання регіональної ради підприємців3

Першочергово учасники заходу обговорили проект Положення про регіональну раду підприємців Тернопільської області при обласній державній адміністрації і, відповідно до нього, був запропонований персональний склад регіональної ради підприємців та обрано її очільника, який за згодою, в установленому порядку, вводиться до складу колегії при департаменті економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва обласної державної адміністрації. На посаду голови регіональної Ради підприємців висунули кандидатуру Володимира Гевка, директора найбільшої на Західній Україні навчально-консалтингової компанії «Профі-Центр», що спеціалізується на ефективному навчанні англійської мови.

У ході засідання було створено контактну групу із взаємодії органів влади, контролюючих органів з регіональною радою підприємців Тернопільської області.

Слід зазначити, що до основних завдань регіональної ради належать: ініціювання впровадження механізмів активізації підприємництва, у томі числі шляхом утворення об’єктів інфраструктури розвитку підприємництва та всебічної підтримки їхньої діяльності, у межах чинного законодавства. Окрім цього, сприяння розвитку кооперативних зв’язів між суб’єктами господарської діяльності області.


Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Про податкову реформу – з перших уст фахівців Державної фіскальної служби

Понеділок, 16 листопада 2015, 08:48

Сьогодні в актовій залі Головного управління ДФС у Тернопільській області відбувся регіональний семінар суб’єктів господарювання на тему: «Актуально про податок на прибуток, ПДВ, ПДФО. Військовий збір і ЄСВ на практиці». Його організатором виступило керівництво державного підприємства «Сервісно-видавничий центр» ДФС України.

У зв’язку з тим, що кінець минулого року приніс чимало нововведень для бізнесу та громадян у рамках податкової реформи, прийнято ряд Законів України, які внесли зміни до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів, провідні фахівці Державної фіскальної служби України зустрілися і з платниками Тернопільської, Чернівецької, Рівненської та Івано-Франківської областей, аби спільно знайти відповіді на запитання, що виникають у їхній повсякденній діяльності.

DSC_0047

Із вітальним словом до учасників заходу звернувся заступник начальника Головного управління ДФС в області Сергій Господарик, який, зокрема, зазначив:

«В рамках податкової реформи відбуваються позитивні зміни для бізнесу – ми поступово відходимо від кліше «карального органу», перетворюючись у сервісну службу. Відбулось зменшення кількості податків, запроваджено мораторій на перевірки, збільшилась кількість електронних сервісів, які мінімізують вплив людського фактору. Окрім цього, функціонує запровадженна система електронного адміністрування ПДВ, а реєстрація підприємницької діяльності здійснюється протягом 24 годин. Це ще раз доводить, що ми рухаємося у правильному керунку».

DSC_0099

У ході семінару відбувся конструктивний діалог. Лектори дали вичерпні відповіді на численні запитання платників щодо нововведень у податковому законодавстві з актуальних питань оподаткування податком на прибуток, ПДВ, податком на доходи фізичних осіб, застосування на практиці військового збору та ЄСВ.


Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1224 з 1408

«ПочатокПопередня1221122212231224122512261227122812291230НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер