images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Збитків майже на сто тисяч гривень завдали крадії линій електромереж

Четвер, 12 листопада 2015, 11:24

kabelУ період з серпня по жовтень невідомі зловмисники зрізали 13 кілометрів, а це більше тонни високовольтного проводу в Козівському районі на Тернопільщині.

Факт розкрадання державного майна виявили працівники ЛЕПу під час чергової перевірки справності електромереж й повідомили про це правоохоронців.

Співробітники Козіського відділення ГУ Національної поліції в області розшукують зловмисників.

Крадіжки проводу скоїли особи, які добре знали, що роблять, – у цьому переконані районні поліцейські, – адже спроба зрізати лінію, яка перебуває під напругою у 10 тисяч Вт без спеціального захисного костюму та обладнання рівноцінна смерті.

За словами т.в.о начальника Козівського відділення ГУ Національної поліції Михайла Швайки, крадіжки були скоєні на двох ділянках. У першому випадку поцупили 5 кілометрів електромереж вагою 746 кг, у другому – 8 км вагою 1189 кг. Аби зрізати й вивезти таку кількість проводу, невідомі особи мали не одноразово приїжджати на місця злочину. Щоб їхні злодіянні якнайдовше залишалися непоміченими, об’єктом наживи обирали резервну лінію, адже при пошкодженні основної зникло б електропостачання в населених пунктах і це помітили б працівники ЛЕП.

За фактами розкрадання державного майна відкрите кримінальне провадження за статтею 185 ККУ – крадіжка. Слідство триває.

Тим часом правоохоронці закликають мисливців не ризикувати власним життям заради примарної можливості заробити. Спроба зрізати провід ЛЕП може вартувати життя.

 

Вчителька заявила про махінації з оцінками

Четвер, 12 листопада 2015, 11:10

Слідчі Тернопільського відділу Національної поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом підроблення документів.

Справа стосується шкільних атестатів, до яких, за свідченнями одного з педагогів Чорткова, директор місцевої школи-інтернату вносить неправдиві відомості.

Вчителька звернулася до правоохоронців із заявою про те, що керівник навчального закладу та окремі батьки учнів випускних класів чинять на неї тиск з метою завищення оцінок. Педагог також повідомила, що директор самовільно виписує додатки до свідоцтв окремим учням із завідомо неправдивими та завищеними оцінками, аби полегшити їм вступ до навчальних закладів.

Кримінальне провадження розпочато за частиною першою статті 358 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Зернятко здоров’я зростає у тернопільських садочках

Четвер, 12 листопада 2015, 10:12

Діти – майбутнє нашої нації. Саме дітям належатиме важлива роль у розбудові нашої держави. А що потрібно для цього? Ну звичайно ж - здоров’я!

Здоров’я не існує саме по собі, воно не дається на все життя, не є постійним і незмінним. Воно потребує турботи протягом усього життя людини. Тому треба з раннього дитинства загартовувати свій організм спортом, заняттями фізкультурою, правильно харчуватися, дотримуватись режиму дня, тоді організм звикне до посильних навантажень і ставатиме дедалі міцнішим і здоровішим.
01

Вчити турбуватись про своє здоров’я - мета циклу пізнавальних заходів «Зернятко здоров’я», які організовують для вихованців дитячих садків міста Тернополя працівники Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення.

10 листопада такий захід було проведено для діток старших груп ДНЗ №12. Щоб заняття було цікавим та різноманітним організатори включили в програму: вікторину «Посади зернятко здоров’я»; інтерактивну гру «Так, або ні»; спортивні естафети.
02

Малеча із захопленням виконувала завдання і поряд з тим навчалась головним правилам, як турбуватись про своє здоров’я, адже, щоб «зернятко здоров’я» виросло та дало урожай потрібно за ним доглядати.

06

Шановні батьки та вихователі, звертайтесь у Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення і такий захід організують для Ваших дітей.

Телефон для отримання інформації: 51-16-35.

 

З гуртожитків у Тернополі масово викрадають ноутбуки

Четвер, 12 листопада 2015, 07:52

kradigkaЗ трьох гуртожитків обласного центру невідомі викрали ноутбуки. Із заявами в Тернопільський відділ поліції про те, що з кімнат 10 листопада щезли комп’ютери звернулися мешканці гуртожитків з вулиць Живова, Кривоноса та Клінічна.

Потерпілі заявили, що до приміщення невідомі зайшли, підібравши ключі. Усі крадіжки трапилися вранці, коли студенти перебували на навчанні у ВУЗах. Сума збитків становить близько 50 тисяч гривень.

Зловмисників зафіксували камери спостереження.

За словами правоохоронців, крадіїв було двоє. Чоловіки віком від 20 до 28 років. Одягнуті у чорній та сірій куртках, синіх джинсах та кепках із білою емблемою. В обох рюкзаки темного кольору. Один з них кульгав.

Правоохоронці звертаються до мешканців гуртожитків, не залишати цінні речі у кімнатах та встановити надійні замки у дверях.

Поліцейські просять усіх, хто бачив невідомих у гуртожитку та впізнав їх, повідомити за номером телефону (096) 771 10 47 або на лінію “102″.

Важливі питання аграрного бізнесу обговорювались за «круглим столом»

Четвер, 12 листопада 2015, 07:40

Днями з ініціативи громадської організації «Спілка власників землі» відбувся круглий стіл за участю представників вповноважених органів тернопільської влади, громадських організацій, науковців та сільськогосподарських товаровиробників на тему: «Державна політика в аграрній сфері: на що розраховувати власникам землі та сільгоспвиробникам».

Під час заходу зазначалось, що попри значний ріст показників вирощеної сільськогосподарської продукції та об’ємів її експорту, існує ряд проблемних питань, відповіді на які шукали учасники заходу.

Найбільш гострим на сьогоднішній день виявилось питання щодо переведення виробників сільськогосподарської продукції із спеціального режиму на загальну систему оподаткування. Свою позицію стосовно цього висловив заступник начальника Головного управління ДФС в області Сергій Господарик: «Спецрежим оподаткування був рятівною соломинкою, за яку тримались всі сільгоспвиробники. Протягом двадцяти років кількість платників, які перебували на спецрежимі оподаткування по ПДВ була досить значною. На сьогоднішній день таких виробників в нашій області є лише 425, при тому, що платників податку на додану вартість – 2100. Варто зауважити, що саме вони є тими суб’єктами господарювання, які працюючи в районах нашої області несуть на собі основний промисловий тягар та створюють значну кількість робочих місць»

Законопроекти, які на сьогоднішній день подані у Верховну Раду України, зокрема проект, поданий Комітетом з питань податкової та митної політики, спрямований на те, щоб залишити спецрежим оподаткування лише для тих товаровиробників, які функціонують у галузі тваринництва.

Представники аграрної сфери висловили думку про те, що вони згідні сплачувати ПДВ в частині спецрежиму навіть за умови збільшення ставки єдиного податку.

Підсумовуючи, Сергій Степанович додав, що скасування спецрежиму оподаткування варто розтягнути в часі задля того, щоб сільськогосподарські виробники могли для початку раціонально розприділяти прибуток від сільськогосподарського виду діяльності, зокрема певну його частину спрямовувати до держбюджету, решту – на власне використання, при цьому з кожним роком зменшуючи відсоток власного використання.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1226 з 1408

«ПочатокПопередня1221122212231224122512261227122812291230НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер