images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Фірма навчає співробітника. Податкові наслідки

Вівторок, 08 грудня 2015, 08:07

До загального місячного доходу працівника не включаються суми, сплачені працедавцем за його навчання в наступних випадках :

1) кошти, сплачені вітчизняним вищим і професійно-технічним учбовим закладам за навчання фізичної особи. Ця сума повинна не перевищувати граничну величину доходу, що надає право на податкову соціальну пільгу (в 2015 році – 1710 грн) на кожен повний або неповний місяць такого навчання. Вартість навчання, що перевищує вказану величину, обкладається ПДФО і військовим збором на загальних підставах.

При цьому важливо, щоб фізична особа, навчання якої оплачується підприємством, узяла на себе зобов'язання відпрацювати на такому підприємстві не менше трьох календарних років після закінчення навчання, про що укладається відповідний договір письмово. Якщо ж працівник припинить трудові стосунки раніше, то сума сплачених витрат на навчання включається до складу його оподатковуваного доходу.

Неоподатковуваний дохід в податковому розрахунку за ф. № 1ДФ відображається з ознакою " 145", а сума, що підлягає оподаткуванню, (у 2015 році – більше за 1710,00 грн), - з ознакою " 126";

2) витрати на підвищення кваліфікації фізичної особи - у тому випадку, якщо таке підвищення кваліфікації передбачене законодавчо.

Такі виплати в податковому розрахунку за ф. № 1ДФ будуть зазначатися з ознакою " 158".

Слід звернути увагу, що витрати на навчання працівників не входять до фонду заробітної плати і тому не є об'єктом для нарахування і утримання ЄВ .

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Тернопільські Лицарі духу

Вівторок, 08 грудня 2015, 07:37

Сьогодні, може, як ніколи наша держава потребує професійної армії, для захисту нашої цілісності та незалежності. Маємо шанувати наших захисників, що в нелегких умовах оберігають наш мир та спокій.

Напередодні Дня Збройних Сил України, 5 грудня, Тернопільський міський центр фізичного здоров’я  населення  спільно з управлінням у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту міської ради організували для військовослужбовців фізкультурно-потріотичне свято “Лицарі духу». Захід відбувся у спортивній залі 44-ої окремої артилерійської бригади.

+IMG_0747

Почався захід з хвилини мовчання, в пам’ять усіх полеглих за волю, незалежність та соборність нашої держави.

Привітали військовослужбовців з їх професійним святом заступник начальника управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту міської ради  Заверуха Ольга Петрівна та тимчасово виконуючий обов’язки командира військової частини полковник Козловець Валентин Вікторович, які побажали високого професіоналізму, сили, мужності, незламної волі, надійного родинного тилу, козацького здоров’я, миру на всій українській землі.

+IMG_0654

«Сьогодні ми зібралися на фізкультурно-спортивне свято, присвячене  Дню Збройних Сил України, щоб позмагатися у силі, спритності і просто відпочити. Хотілось би, щоб військові зустрічались не на полях бою, а на футбольних, баскетбольних полях та в спортзалах...», - побажав заступник голови Тернопільської обласної федерації футболу Мамус Олег Дмитрович та передав футбольні м`ячі для військової частини.

+IMG_0723

Наших захисників порадували показовим виступом юні козаки і козачки з Тернопільського осередку бойового гопака. Приємним подарунком для військових стали вітальні листівки з нагоди Дня Збройних Сил України, виготовлені учнями ЗОШ № 18.

+IMG_0549

Віськові змагались у різних видах спорту.

У змаганнях з футболу взяло участь 7 команд:

  • Військова частина
  • Військові капелани
  • Національна гвардія України
  • Реєстрове козацтво
  • Квартирно-експлуатаційний відділ м. Тернополя
  • Обласний військовий комісаріат
  • ВСП

Команди були розділені по групах. Потім переможці груп змагались у фіналі за 1 місце. Команди, які зайняли 2 місця у групах боролись за 3 місце.

У підсумку: 1місце зайняла команда Національної гвардії України, 2 місце – команда військових капеланів, 3 місце – команда КЕВ.

+IMG_0758

У змаганнях з дартсу прийняло участь 8 жінок. 1-е місце здобула Боднарюк Антоніна, 2-е місце – Константінова Катерина, 3-е місце – Луцька Світлана.

У змаганнях по згинанню і  розгинанню рук в упорі лежачи переможцем став Хомяк Володимир (70 разів), друге місце здобув – Антонюк Богдан (48разів), а третє місце посіли Заяць Станіслав та Коваль Ростислав (45 разів).

У підніманні гирі вагою 24 кг правою та лівою рукою перемогу здобув Галасун Сергій. В сумі підняв 52 рази. Друге місце з результатом 47 разів посів Пупишев Андрій, а третє – Турчин Ігор (26 підйомів).

У змаганнях з армспорту 1 місце здобув Галасюк Сергій, 2 місце - Турчин Ігор, 3 місце - Базарко Ігор.

Переможці та призери змагань були нагороджені медалями та грамотами та подарунками від партнерів ПАТ «ТерА» і ПП «Колумбус».

Як виглядає пів – мільярда

Понеділок, 07 грудня 2015, 07:15

Одинадцять місяців 2015 року принесли до казни міста – 566,2 млн грн. податкових надходжень. Найбільшу частку в надходженнях складає податок на доходи фізичних осіб, якого було сплачено платниками майже 320 млн. грн.

Другий за вагомістю – акцизний податок з роздрібної реалізації підакцизних товарів – 69,5 млн грн., а єдиного податку від юридичних та фізичних осіб отримано трохи більше 68 млн.грн. Підприємствами, які є платниками податку на прибуток, сплачено 33,6 млн грн.

Ще 9,4 мільйони внесли до міської скарбниці власники та орендарі земельних ділянок, а 8,2 млн. грн. – бажаючі отримати ліцензії.

Двома з половиною мільйонами надходжень завдячує бюджет власникам престижних автомобілів, які сплатили транспортний податок.

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

 

Здорове майбутнє - виховуймо змалку

Неділя, 06 грудня 2015, 21:22

Працівники Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення постійно організовують пізнавальні заходи з метою формування в підростаючого покоління здорового способу життя. Так, 2 та 3 грудня в актовій залі Тернопільського дошкільного навчального закладу № 18 відбулось розважальне, і водночас, спортивно-пізнавальне заняття «Зернятко здоров’я».

Почався захід з вступної бесіди "Що ти знаєш про здоров’я?», під час якої дошкільнята активно відповідали на запитання ведучих про те, як вони піклуються про свій організм. Потім дітки посадили «зернятко», як символ міцного здоров’я, а щоб з нього виріс «колосочок» потрібно щоденно дотримуватись режиму дня, правильно харчуватися, загартовуватись, займатись спортом та фізкультурою.

Веселі спортивні естафети зарядили вихованців садочку бадьорим настроєм та позитивом. Дітки пообіцяли організаторам, що відтепер будуть завжди піклуватись про своє здоров’я.

Зупинимо СНІД – поки він не зупинив нас

Субота, 05 грудня 2015, 10:16

Кожні 6 секунд один житель планети заражається вірусом імунодефіциту людини, а щогодини помирає приблизно 200 жертв вірусу, який вже встигли назвати викликом еволюції. Cпантеличене швидким розповcюдженням СНІДу людство змушене реанімувати одвічні життєві принципи, замислитися над сенсом життя. Саме це явище перевіряє нас на стійкість, людяність, виваженість та мудрість. І ще на відповідальність щодо власного життя та життя тих, хто поруч, хто прийде після нас. Адже молоді люди часто вважають, що ризик «взагалі» високий, а для нього «особисто» несуттєвий. Постійно перебуваючи в процесі постійного росту і становлення, емоційного піднесення, пошуку, непросто віднайти грані позитивного. Але треба пам’ятати, що молодість – це час відкриття нових обріїв, пора іспитів, спроб освоєння нового досвіду і виявлення межі своїх можливостей і разом з тим – це дуже небезпечний час. Та для того, щоб вберегтись від небезпечних спокус – треба мати все ж таки здоровий глузд і любов до життя та врешті-решт до себе.

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом та толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованних, який відзначається 1 грудня, Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення спільно з Центром профілактики та боротьби зі СНІДом провели ряд заходів: 1 грудня з учнями 10- класу у ТЗШ I-III ступенів №10, 2 грудня серед учнів 10 класів ТЗШ I-III ступенів № 23, а також 3 грудня для учнів 11 класу в ТЗШ І-ІІІ ступенів №14 ім. Б. Лепкого.

Основною метою данного заходу було поглибити знання учнів про ВІЛ/СНІД та сприяти запобіганню ризику інфікування, ознайомити із статистикою ВІЛ-інфікованих в Україні та світі та виховувати толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ.

«Ознайомленний значить озброєнний, тому отримуйте задоволення від розваг, які не призводять до ризику втрати вашого життя та зараження страшною хворобою.Бережіть себе і ведіть активний та здоровий спосіб життя» - сказала Семениш Л.О. соціальний працівник центру профілактики та боротьби зі СНІДом.

10 основних фактів, які молодь має знати про ВІЛ/СНІД, щоб запобігти страшному захворюванню.

1. Хвороба, спричинена вірусом імунодефіциту людини - ВІЛ, призводить до смертельної хвороби - синдрому набутого імунодефіциту людини (СНІД). ВІЛ та СНІД - невиліковні.

2. Людина, уражена вірусом, може виглядати здоровою і почуватися добре довгі роки, навіть, якщо вона є носієм вірусу.

3. Вірус може передаватися на всіх стадіях захворювання через кров, сперму, овуляційні та вагінальні виділення, грудне молоко.

4. Найчастіше ВІЛ-інфекція передається статевим шляхом. Молоді дівчата особливо вразливі до ВІЛ при сексуальних контактах.

5. Молоді люди, які мають захворювання, що передаються статевим шляхом, також становлять групу високого ризику щодо ВІЛ- інфікування.

6. Найбільш уразливі молоді люди, які вживають наркотики ін'єкційно, або мають сексуальні контакти з ін'єкційними споживачами наркотиків. ВІЛ-інфекція може також передаватися через нестерильні інструменти при пірсингу, татуажі та інших маніпуляціях, в яких є контакт з кров'ю.

7. Ризик інфікування при статевих контактах зменшується, якщо партнери використовують презерватив.

8. Тест на ВІЛ здійснюється системою охорони здоров'я і, в першу чергу, центрами профілактики СНІДу. Тест на ВІЛ є конфіденційним і має супроводжуватися до - та післятестовим консультуванням.

9. ВІЛ-інфекція не передається через обійми, потискання рук, користування туалетом, басейном, постільну білизну, кухонний посуд, укуси комах тощо.

10. Дискримінація людей, які живуть з ВІЛ, - це порушення прав людини.

 

Сторінка 1227 з 1423

«ПочатокПопередня1221122212231224122512261227122812291230НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер