images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Штрафи, нараховані в перехідний період, підлягають списанню

Вівторок, 15 вересня 2015, 05:41

Державна фіскальна служба України у листі від 25.08.2015 р. № 31376/7/99-99-15-01-04-17 роз'яснила, що штрафні санкції та пеня за порушення строків, установлених Податковим кодексом України для самостійної сплати податкових зобов’язань з ПДВ, не застосовуються за умови наявності у такі строки коштів на рахунках платників у системі електронного адміністрування ПДВ (СЕА ПДВ) у сумах, достатніх для сплати узгоджених податкових зобов’язань з ПДВ до бюджету або на спеціальні рахунки платників - сільськогосподарських підприємств, що обрали спеціальний режим.

У випадку нарахування протягом перехідного періоду СЕА ПДВ (з 01.02.2015 по 01.07.2015) вказаних штрафних санкцій, вони підлягають списанню податковою інспекцією за місцем реєстрації платника ПДВ протягом 14 робочих днів.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Сьогодні у Тернополі – Дворові олімпійські ігри

Понеділок, 14 вересня 2015, 12:35

Як відомо, що чемпіонами не народжуються, а ними стають. Тернопільщина славиться чемпіонкою Олімпійських ігор з біатлону Оленою Підгрушною. Учасниками літніх та зимових ігор були: Тарас Дольний (біатлон), Артур Дзигасов (греко-римська боротьба), Віра Зозуля (спортивна ходьба), Сергій Ізмайлов (легка атлетика), Олександр Волинець (плавання), Юрій Стецюк (фрістайл), Писаренко Людмила (біатлон) та інші.

Тернопільський міський центр фізичного здоров`я населення ініціює проведення  Дворових Олімпійських ігор. Змагання будуть проводитись на універсальних спортивних майданчиках міста:

15 квітня, 35;

В.Вербицького, 6;

Старий Ринок, 3-5;

П.Орлика, 10;

Д.Галицького, 28

Програма ігор включає наступні види спорту: футбол, волейбол, стрітбол, флорбол, бадмінтон.

Отже, 14 вересня на спортивному майданчику по вулиці П.Орлика, 10 відбудуться змагання з футбол серед дітей віком 10-12 років. Початок змагань о 16.00 год.

А вже 16 вересня такі ж змагання по футболу відбудуться на спортивному майданчику на бульварі Д.Галицького, 26. Початок о 16.00 год.

За додатковою інформацією звертатись: тел. 51 16 35

12026702_1476510652650099_1259283030_n

У Тернополі шахраї виманили у пенсіонера 22 тисячі гривень

Понеділок, 14 вересня 2015, 12:32

У пастку аферистів потрапив 84-річний житель обласного центру. Дідусь втратив усі свої пенсійні заощадження.

Як розповів потерпілий, на центральному ринку до нього підійшли схвильовані чоловік та жінка. Незнайомці розповіли дідусеві, що їх родич потрапив в дорожню аварію та знаходиться в лікарні. Йому необхідно терміново придбати дорогі ліки та оплатити операцію, а у подружжя з собою тільки чеські крони, які вони не встигли обміняти на гривні.

Чоловік попросив пенсіонера позичити їм готівку в обмін на барсетку з іноземною валютою. Запевнив, що вже ввечері поверне усі гроші.

Пенсіонер погодився допомогти. На авто приїхали до помешкання старого. Той сам передав у руки шахраям власні заощадження. До ночі очікував їх повернення і лише тоді заглянув до сумки, залишеної незнайомцями. Замість готівки витяг з барсетки лише кілька фальшивих купюр і порізану газету.

Зрозумівши, що його обдурили, чоловік звернувся за допомогою до працівників міліції.

За фактом шахрайства правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Зловмисників розшукують.

Міліціонери закликають жителів області не довіряти незнайомим людям, які звертаються до вас під надуманими приводами.

Не впускайте до власного помешкання невідомих осіб, які пропонують обміняти валюту, придбати товари чи збирають кошти на благодійність. Не приймайте від сторонніх людей пропозиції вигідно обміняти гроші, не ведіться на їх прохання терміново позичити готівку під заставу іноземної валюти чи ювелірних виробів. Шахраї у такий спосіб виманюють готівку, а залишені ними гроші чи прикраси виявляться фальшивими.

 

У Тернополі вулицю Чорновола хочуть перетворити у пішохідну зону

Понеділок, 14 вересня 2015, 06:05

Вулиця Чорновола, яку називають "Воротами у Тернопіль" зараз є парковкою для автомобілей, з вузькими пішохідними доріжками, заліплена рекламою великого і щебільшого розміру. Ця вулиця є містком від залізничного вокзалу до міста, вона справляє перше враження на кожного туриста.

Ми хочемо перетворити це місце на пішохідну вулицю, якою пишатиметься кожен Тернополянин; з лавками, зеленими насадженнями і ліхтарями. У місце де приємно проводити час чи очікувати потяг, - пишуть активісти спільноти ВелоТернопіль на сайті www.change.org .

Комфорт і затишок у місті залежить від розподілу простору.
Чи зручно тут пройти? Чи є там можливість посидіти і відпочити? Приємний аромат свіжих булочок і какао?

Загазованість та шумове забруднення відштовхує від місць. Створює негативні враження. Люди чимшвидше проходять ділянку незупиняючись .

Для створення туристичної привабливості Тернополя сьогодні стартувала онлайн кампанія по збору підписів за перетворення вулиці Чорновола у пішохідну зону.

Підтримайте та поширьте друзям електронну петицію


На Тернопільщині медика-хабарника суд зобов’язав сплатити 7 тисяч гривень штрафу

Неділя, 13 вересня 2015, 09:36

habarТаким став судовий вирок для лікаря одного з медичних закладів області. Чоловіка визнали винним в одержанні 1 500 гривень неправомірної вигоди.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що лікар вимагав гроші у призовника за проведений медичний огляд.

Діагноз, вказаний медиком, мав допомогти пацієнту уникнути проходження військової служби за мобілізацією. Ціна питання – 1500 гривень.

Нечистого на руку медика викрили міліціонери. Під час передачі обумовленої суми його впіймали.
Щодо підозрюваного було розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 354 КК України – одержання працівником установи, який не є службовою особою, неправомірної вигоди.

Суд визнав підсудного винним в інкримінованому йому злочині та зобов’язав сплатити 7 тисяч гривень штрафу.

 

Сторінка 1269 з 1411

«ПочатокПопередня1261126212631264126512661267126812691270НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер