images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Повідомлення про прийняття працівників на роботу можна подавати в електронній формі

Середа, 05 серпня 2015, 09:01

Повідомлення про прийняття працівника на роботу можна подавати засобами електронного зв'язку з використанням електронного цифрового підпису. У зв’язку з набранням чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року №413 «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу» платникам можна подавати повідомлення про прийняття працівника на роботу засобами електронного зв'язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису.

Ці документи подається аналогічно до схеми подачі інших електронних звітних даних згідно чинного законодавства.

Платники податків м. Тернополя та Тернопільського р-ну можуть отримати безкоштовні ключі електронного цифрового підпису у відділі реєстрації користувачів при ГУ ДФС у Тернопільській області за адресою: м.Тернопіль, вул. Білецька, 1, кім. 122, контактний тел. (0352) 23-53-61.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

День відкритих дверей у ТОВ «Тервікнопласт»

Середа, 05 серпня 2015, 08:57

За ініціативи Тернопільського міськрайонного центру зайнятості відбувся День відкритих дверей на виробництві товариства з обмеженою відповідальністю «Тервікнопласт», яке знане в Україні під торговою маркою «Вікнар’off». У заході взяли участь директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук, директор Тернопільського МРЦЗ Анатолій Куриляк, 31 безробітний тернополянин, у тому числі й 7 учасників АТО та 5 інвалідів.

Відкрив захід директор обласного центру зайнятості, який розповів присутнім про те, що служба зайнятості Тернопільщини дбає, аби роботодавці якнайшвидше знайшли потрібних працівників, а шукачі роботи – прийнятні місця праці та зазначив, що подібні заходи також спрямовані на формування позитивного іміджу підприємств, дають можливість безробітним безпосередньо на виробництві ознайомитись із робочими місцями, особливостями праці, вимогами до робітників.

- На підприємство за сприянням міськрайонного центру зайнятості цьогоріч уже працевлаштовано 27 осіб з числа безробітних, - додав директор МРЦЗ. – Служба зайнятості може організувати підготовку необхідних працівників як на самому виробництві, так і в центрах професійно-технічної освіти ДСЗУ.

- Сьогодні компанія «Вікнар’off» – один з найбільших виробників металопластикових конструкцій в Україні. Завод площею 12 тис. кв. м. у місті Тернополі виготовляє на місяць понад 50000 виробів різних типів: вікна, балконні та вхідні двері, балконні скління, конструкції складної конфігурації, - розповів про товариство його директор Володимир Бліхар. - Для їх виготовлення використовуються високоякісні матеріали найбільш відомих європейських виробників – профілі Aluplast (Німеччина),Viknaroff (Україна), фурнітура FUHR, Siegenia-Aubi (Німеччина), Accado (Туреччина), скло Guardian (Німеччина), Pilkington (Британія) тощо. Виготовляються конструкції на високотехнологічному німецькому та австрійському обладнанні. Уся продукція «Вікнар’оff» проходить багаторівневий контроль, що дозволяє зберігати її якість на максимально високому рівні та відповідати вимогам ДСТУ і європейським стандартам.

Директор «Тервікнопласт» також розповів про перспективи розвитку підприємства, умови праці та її оплати, соціальне забезпечення працівників.

Начальник відділу кадрів товариства Віктор Олійник поінформував про те, що на підприємстві є вільні робочі місця для 10 монтажників-складальників металопластикових конструкцій та вантажників у т.ч для інвалідів, організовано стажування працівників, зарплата 2,5-5 тисяч грн, є гуртожиток, оплачуються лікарняні, є можливість довезення до мікрорайону міста, де розміщені цехи.

Цікавою для відвідувачів була й екскурсія підприємством, адже вони побачили весь процес виробництва: від складів комплектуючих до готової продукції; поспілкувалися з працівниками; наочно ознайомилися із умовами праці.

Представники роботодавця провели співбесіди із тими, хто зацікавився пропозиціями роботи. На даний час вирішується питання працевлаштування 10

безробітних після попереднього стажування у роботодавця безпосередньо на робочому місці.

Тернопіль увійшов у рейтинг міст із найгіршими дорогами

Середа, 05 серпня 2015, 08:17

Все частіше у Міністерстві інфраструктури України говорять про крайню необхідність якісних ремонтів доріг, прозорих тендерів на будівництво шляхів із залученням іноземних компаній, незалежним моніторингом та громадським контролем якості виконання будівельних та ремонтних робіт на автошляхах України.

За даними сайту Navizor.com було складено рейтинг найбільших міст України із найгіршою якістю доріг. Завдяки незалежним оцінкам автомобілістів та небайдужих громадян, вдалося зібрати об’єктивну інформацію про реальний стан доріг в обласних центрах України.
44

Файне місто Тернопіль має «не дуже файні» дороги, так як за оцінками користувачів сервісу, більше 40% доріг у Тернополі знаходяться у критичному стані.

Представляємо вам рейтинг міст із найгіршими дорогами:

  1. Черкаси – 45.71% доріг у критичному стані;
  2. Полтава – 40.93% доріг у критичному стані;
  3. Тернопіль – 40.30% доріг у критичному стані;
  4. Харків – 37.62% доріг у критичному стані;
  5. Ужгород – 36.45% доріг у критичному стані;
  6. Луганськ – 35.57% доріг у критичному стані;
  7. Дніпропетровськ – 30.20% доріг у критичному стані;
  8. Херсон – 28.20% доріг у критичному стані;
  9. Кіровоград –  28.09% доріг у критичному стані;

10.  Запоріжжя – 25.03% доріг у критичному стані;

11.  Хмельницький – 28.63% доріг у критичному стані;

12.  Миколаїв – 27.60%   доріг у критичному стані;

13.  Суми –  24.10% доріг у критичному стані;

14.  Чернігів – 23.97% доріг у критичному стані;

15.  Чернівці – 23.38% доріг у критичному стані;

16.  Луцьк – 21.96% доріг у критичному стані;

17.  Львів – 20.89% доріг у критичному стані;

18.  Івано-Франківськ – 19.20% доріг у критичному стані;

19.  Київ – 16.62%   доріг у критичному стані;

20.  Житомир – 14.97% доріг у критичному стані;

21.  Одеса – 14.86% доріг у критичному стані;

22.  Вінниця – 13.40% доріг у критичному стані;

23.  Сімферополь – 10.22% доріг у критичному стані;

24.  Рівне – 8.09% доріг у критичному стані;

35ac72e1c120b87233693918234ccae2

По статистиці доріг Донецька, в силу обставин, що склалися, поки що зібрано недостатньо інформації.

Потрібно докласти зусиль та покращити стан дорожнього покриття у Тернополі, адже гарні дороги – це запорука успішного розвитку міста.

Сподіваємося, політики дійдуть згоди та зможуть змінити стан доріг у місті та в Україні у кращу сторону.

А ви ж поки оцінюйте дороги, якими їздите та полегшіть життя іншим водіям.

За даними сайту navizor.com – навігатор кращими дорогами України!

Нагадуємо, що раніше сервіс Navizor випустив перший у світі мобільний навігатор Navizor beta, який прокладає автомобільні маршрути із врахуванням якості доріг.

Завантажити навігатор для Android можна тут: https://goo.gl/FuUZEr

 

Інфографіка:

https://infogr.am/reiting_oblasnih_tsentrv_ukrani_z_kritichnim_stanom_dorg

 

Контактна інформація:

Андрій Хомин

+380662822211

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

www.navizor.com

 

На медицину Тернополя не вистачає 23 мільйони

Середа, 05 серпня 2015, 07:09

Для завершення фінансового року галузі охорони здоров’я міста не вистачає 23 млн. грн. Коштів бракує як на виплату заробітної плати, так і на енергоносії.

 - У попередні роки фінансування галузі відбувалося з державного бюджету за формулою на одного жителя. У цьому році - за медичною субвенцією, - каже начальник відділу медичного забезпечення Ростислав Левчук. - Уже традиційним стало таке негативне явище, як дефіцит бюджету. Цього року він збільшився у зв’язку з приєднанням до мережі залізничної лікарні. Бюджет на 2015 рік формувався ще у 2014 році. Тоді про таке приєднання ще нічого не було відомо. В результаті у ході виконання бюджету довелося вносити корективи та зміни.

На момент прийняття бюджету дефіцит становив більше одного місяця. У зв’язку з проведенням індексації та збільшенням цін на енергоносії, він зріс до 23 млн. грн.

- Заклади охорони здоров’я працюють у режимі жорсткої економії. При цьому завдання збереження усіх стандартів надання допомоги залишаться незмінними, - каже пан Левчук.

Відділ охорони здоров’я ТМР  неодноразово звертався у Міністерство охорони здоров’я, Міністерство фінансів та обласні структури. Ця проблема відома вищому керівництву держави. Очільники країни констатують її існування, але шляхів вирішення наразі не пропонують.

Джерело: gazeta1.com

Центр підтримки підприємницьких ініціатив допоможе соціальній адаптації тимчасово переміщених осіб

Вівторок, 04 серпня 2015, 08:16

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбулась робоча зустріч директора центру Анатолія Куриляка, представників Тернопільської міської ради та Фонду розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр». Зустріч пройшла в рамках діяльності Центру підтримки підприємницьких ініціатив, що діє у міськрайонному центрі зайнятості.

«За сприяння Тернопільської міської ради Західноукраїнський ресурсний центр розпочинає проект, основною метою якого інтеграція в суспільство внутрішньо переміщених осіб через проведення тренінгів з самозайнятості, професійне навчання, перепідготовку внутрішньо переміщених осіб та грантовий супровід у рамках програми з виплатою коштів для започаткування бізнесу», - наголосив президент Західноукраїнського ресурсного центру Василь Полуйко.

Оскільки даний проект передбачає надання початкового капіталу для бізнесу внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на обліку у центрі зайнятості, то для навчання переселенців Анатолій Куриляк запропонував використовувати приміщення Центру підтримки підприємницьких ініціатив.

Під час зустрічі також йшлося про те, що у рамках проекту ЄС «Соціальна адаптація тимчасово переміщених осіб у м. Тернопіль» планується відкриття 5 додаткових груп у дитячих дошкільних виховних закладах міста та створення робочих місць для працевлаштування переселенців.

Бажаючих долучитись до даного проекту за більш детальною інформацією про можливість організації самозайнятості та надання робочих місць жителям східних областей запрошують звернутись у Тернопільський міськрайонний центр зайнятості за адресою: м. Тернопіль, вул. Текстильна, 1-б.

 

Сторінка 1285 з 1408

«ПочатокПопередня1281128212831284128512861287128812891290НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер