images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Програма фольклорно-мистецького фестивалю «Борщівська вишиванка»

Четвер, 03 вересня 2015, 14:06

12.00 год.

Відкриття етнографічної виставки «Борщівська народна сорочка» з фондів Борщівського обласного краєзнавчого музею.

 

13.00 год.

Відкриття виставки вишиванок сіл району, декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва майстрів Тернопільщини.

Виставка-розпродаж робіт учнів загально-освітніх навчальних закладів району «Болить душа за Україну».

Виставка-розпродаж робіт районного творчого об’єднання художників «Потік».

 

13.30 год.

Фестиваль борщу «Борщ-їв-2015»

- майстер-клас з приготування борщу для воїнів за участю волонтерів та воїнів АТО:

  •  

  • частування борщем, приготовленим сільськими господинями;
  •  

  • концертна програма.

 

14.30 год.

Урочиста хода учасників фестивалю, покладання квітів до пам’ятних та визначних місць м.Борщева.

 

15.00 год.

Фольклорно-мистецьке дійство «Чорна борщівська сорочка-краю мого оберіг» за участю обрядово-фольклорних, хорових, хореографічних, інструментальних колективів, вокальних ансамблів, солістів-вокалістів району, області, України.

Гостями фестивалю також будуть: заслужений артист України Микола Янченко (м.Вінниця), заслужений діяч естрадного мистецтва УкраїниМар’ян Пуляк (м.Охтирка), журналістка Світлана Яковенко (Австралія), народний аматорський театр пісні «Лісапедний батальйон» - переможець телевізійного проекту «Україна має талант», гурт «Тріода» - суперфіналіст проекту
Х-фактор, заслужена артистка України Тетяна Піскарьова, мистецькі колективи Чернівецької, Хмельницької, Івано-Франківської областей, художні колективи Теребовлянського, Чортківського, Гусятинського, Козівського районів Тернопільщини.

В рамках фестивалю проводитиметься благодійна акція по збору коштів для потреб воїнам АТО.

 

Підвищення соцвиплат не вплине на розмір субсидій

Четвер, 03 вересня 2015, 13:59

Підвищення соціальних виплат, заплановане Урядом з 1 вересня 2015 р., не вплине на розмір житлових субсидій, які призначаються громадянам на опалювальний сезон-2015/16. Про це під час брифінгу в прес-центрі Кабінету Міністрів України заявив Міністр соціальної політики України Павло Розенко.

«Субсидії на опалювальний сезон 2015/16 рр. на сьогодні призначені вже 2 мільйонам 600 тисячам родин. База для визначення розміру субсидій – це доходи громадян за 2014 рік або за перше півріччя 2015 року – кому як вигідно, - зазначив Розенко. – Ця субсидія вже призначена на рік. Таким чином, підвищення соціальних стандартів, підвищення розміру мінімальних пенсій, зарплат стосуватиметься наступного періоду призначення субсидій – на 2016/17 рр.»

Міністр закликав громадян активніше звертатися по оформлення субсидій, які полегшать тягар сплати підвищених тарифів на житлово-комунальні послуги і вартості енергоносіїв.

Джерело: www.mlsp.gov.ua

У Тернополі покажуть новий фільм від продюсерів "Поводиря"

Четвер, 03 вересня 2015, 12:31

19 вересня о 19:00 у тернопільському кінотеатрі Сінема Сіті відбудеться допрем’єрний показ карпатської драми
Вікторії Трофіменко “Брати. Остання сповідь”.

Після показу гостей чекає зустріч з виконавцями головних ролей фільму: народним артистом України, директором Тернопільського драматичного театру, Олегом Мосійчуком та молодою українською акторкою Веронікою Шостак. Для обох акторів робота у "Братах" стала кінодебютом.

“Брати” — це історія любові та ненависті двох братів, які доживають віку в гірському селі. Сценарій фільму написаний за романом “Джмелиний мед” шведського автора Торґні Ліндґрена — члена Академії, що присуджує Нобелівську премію з літератури. Вікторія Трофіменко адаптувала його для екранізації, перемістивши місце дії в Українські Карпати.

“Брати” стали першим українським фільмом, який відібрали водночас на три кінофестивалі класу “А” — в Індії, Шанхаї та Москві. На останньому він отримав нагороду кінокритиків і приз за найкращу жіночу роль, яку виконала львів’янка Наталка Половинка. Продюсерами стрічки є Ігор Савиченко та Максим Асадчий, які раніше працювали над фільмом “Поводир”. 




З 24 вересня фільм можна переглянути в тернопільському кінотеатрі Сінема СІті.


 

У Тернополі встановлять спеціальну котельню

Четвер, 03 вересня 2015, 10:23


На черговому засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення про прийняття у комунальну власність міста гуртожитків за адресою вул. Збаразька, 35 та 37.

«Завдяки цьому рішенню, мешканці гуртожитків нарешті зможуть приватизувати свої кімнати, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Окрім того, було прийнято рішення про встановлення для цих будинків спеціальної модульної котельні, яка забезпечить подачу тепла у кімнати гуртожитків».

Старшокласники поринули у світ підприємництва

Четвер, 03 вересня 2015, 07:12

Першого вересня навчальні заклади знову наповнились веселим гамором і радо зустрічали школярів. На урочистій лінійці у загальноосвітній школі № 25 з щирими посмішками і великими зацікавленими очима діти розглядали все, що відбувалось навкруги. Уважно слухали привітання директора і запрошених гостей. Був серед них і головний державний інспектор відділу комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ Павло Копча. Він побажав школярам наснаги до навчання, вчителям – терпіння до своїх вихованців та творчого ентузіазму, а також - досягнень та перемог на ниві знань в цьому новому шкільному році.

Також для одинадцятикласників було проведено податковий урок, на якому кожен зміг відчути себе значущим підприємцем, який вже знає про сплату податків та деякі особливості подання електронних звітів. Не менш цікавою темою на цьому заході була кампанія „Декларування”, зокрема, таке важливе питання, як для учнів, так і їхніх батьків - податкова знижка на навчання.

Ось так пролунав шкільний дзвінок і покликав учнівську молодь на навчання, а співпраця податківців із освітянами набирає обертів. Адже попереду - проведення зустрічей зі школярами, конкурсів та інших заходів на податкову тематику.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1288 з 1425

«ПочатокПопередня1281128212831284128512861287128812891290НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер