images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Сьогодні на гепатит С тестуватимуть усіх бажаючих демобілізованих військовослужбовців

Вівторок, 28 липня 2015, 07:03

Сьогодні, 28 липня, у приміщенні Тернопільського міського комунального закладу "Центр первинної медико-санітарної допомоги", що знаходиться за адресою - вулиця Купчинського, 14 (4 поверх, зал для конференцій) за підтримки ГО хворих вірусним гепатитом С “Іскра Надії”, КУТОР “Центр здоров’я” та адміністрації "Центру первинної медико-санітарної допомоги" проводитиметься тестування на гепатит С військовослужбовцям, які демобілізовані з території АТО.

Захід, котрий почнеться о 10.00 годині, відбуватиметься в рамках Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, який щорічно відзначають 28 липня.

Цьогоріч тематичні заходи прив’язані до гасла “Разом проти гепатиту С: знати, тестувати, лікувати”.

“Проведене нещодавно перше пробне тестування на базі Київського військового госпіталю показало, що рівень інфікування військовослужбовців з зони АТО перевищує середні показники по Україні, але лише широка загальноукраїнська кампанія з тестування зможе показати реальну картину поширення цієї небезпечної хвороби та поставити перед керівництвом держави питання про необхідність забезпечення відповідного лікування.

Відтак, запрошуємо всіх демобілізованих бійців ЗСУ, Нацгвардії, територіальних батальйонів, що перебувають на ротації та інших представників добровольчих батальйонів безкоштовно пройти обстеження на вірусний гепатит” – повідомив прес-службу ДОЗ ТОДА член Громадської Ради при департаменті охорони здоров’я, голова громадської організації хворих вірусним гепатитом С “Іскра Надії” Олег Мартинюк.

До відома зацікавлених - за результатами тестування буде проведено брифінг щодо висвітлення того, чи справді нам загрожує загострення епідемії вірусного гепатиту С у зв’язку з бойовими діями; як запобігти інфікуванню і чи готові посадовці Міноборони прийняти виклик епідемії; що робити тим людям, в яких виявлено небезпечну інфекцію; чи є шанс отримати сучасне лікування в Україні. Учасниками будуть представники департаменту охорони здоров’я, спеціалісти інфекційного профілю та ініціатор заходу - голова громадської організації хворих вірусним гепатитом С “Іскра Надії”.

Запрошуються ЗМІ.

Орієнтовний час проведення брифінгу: 14.30 год.

Місце проведення: зал для конференцій (4 поверх) Тернопільського МКЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги".

Довідково:

тел. 067 904 97 50 (Олег Мартинюк)


Прес-служба ДОЗ ТОДА,


 

У Тернополі проводять підготовчі роботи до встановлення екстрим-парку

Понеділок, 27 липня 2015, 08:43

Екстрим-парк для катання на скейтах, роликах у Тернополі буде споруджений до Дня міста на території парку «Топільче». Як розповідає міський голова Сергій Надал, наразі на цьому об’єктів тривають підготовчі роботи.

«На території, де буде екстрим-парк, проводяться підготовчі роботи до облаштування майданчика. У найближчі два-три тижні там комунальники працюватимуть над асфальтним покриттям, - розповідає Сергій Надал. - Сама конструкція виготовляється фахівцями і повинна бути встановлена до Дня міста».



Калейдоскоп грудей покажуть у «Бункермуз»

Понеділок, 27 липня 2015, 07:17

31 липня о 19:00 у тернопільській галереї «Бункермуз» розпочнеться відкриття виставки львівського художника Олега Сусленка Project Sisters, пише сайт Культурно.11800890_1231197166906338_145835549_o

«Цей проект про жіночі груди – великі, маленькі, чорношкірі, азіатські, засмаглі, силіконові, високі, низькі, широко та близько розставлені, з темними маленькими сосками і великими й світлими… — і так до безконечності. Я воздаю хвалу матері-прародительниці власниці 6-го розміру, та оплакую те, що залишилось від прекрасного після анорексії», — пояснює митець.

Триватиме виставка до 13 серпня. Вхід вільний.

 

На Тернопільщині через халатність і байдужість медика помер чоловік

Неділя, 26 липня 2015, 14:00

top-photoКpимiнaльнe пpoвaджeння зa фaктoм нeнaлeжнoгo викoнaння пpoфeciйних oбoв’язкiв мeдичним пpaцiвникoм, щo cпpичинилo тяжкi нacлiдки, poзпoчaли cлiдчi Пiдвoлoчиcькoгo paйвiддiлy мiлiцiї.

Фiгypaнт cпpaви – 68-piчний ciмeйний лiкap oднiєї iз ciльcьких aмбyлaтopiй paйoнy.

Як poзпoвiв пepший зacтyпник нaчaльникa Пiдвoлoчиcькoгo paйвiддiлy мiлiцiї Тapac Стeць, мeдик мaє бiльшe copoкa poкiв cтaжy poбoти зa фaхoм. Однaк мeдичнy дoпoмoгy чoлoвiкoвi, який oтpимaв нoжoвe пopaнeння, нe нaдaв нaлeжним чинoм. Внacлiдoк тaких дiй пoтepпiлий пoмep.

Інцидeнт тpaпивcя y тpaвнi. Пoтepпiлий poзпивaв cпиpтнi нaпoї в бyдинкy знaйoмoгo. Рaптoвo мiж ними виник кoнфлiкт. Гocпoдap oceлi cхoпив нiж i вcтpoмив йoгo в нoгy гocтю. Чoлoвiкa винecли нa вyлицю. Свiдки пoдiї викликaли ciльcькoгo фeльдшepa тa caмi пoчaли нaдaвaти дoпoмoгy пopaнeнoмy, який cтiкaв кpoв’ю. Мeдик пpиїхaв, пpoтe пoтepпiлoгo пoвepхнeвo oглянyв тa нe дoпpaвив йoгo дo paйoннoї лiкapнi, a нaвпaки зaлишив хвopoгo бeз нaлeжнoгo мeдичнoгo дoглядy. Як нacлiдoк, чoлoвiк пoмep нa мicцi пoдiї.

Зa дaним фaктoм poзпoчaтo кpимiнaльнe пpoвaджeння зa cтaттeю 140 (чacтинa 1) ККУ. Сaнкцiї cтaттi пepeдбaчaють пoкapaння y виглядi пoзбaвлeння пpaвa oбiймaти пeвнi пocaди чи зaймaтиcя пeвнoю дiяльнicтю нa cтpoк дo п’яти poкiв aбo випpaвнi poбoти нa cтpoк дo двoх poкiв, aбo oбмeжeння вoлi нa cтpoк дo двoх poкiв, aбo пoзбaвлeння вoлi нa тoй caмий cтpoк.

Нa дaний чac пpизнaчeнo пpoвeдeння вiдпoвiднoї eкcпepтизи щoдo пpaвoмipнocтi викoнaння cвoїх пpoфeciйних oбoв’язкiв ciмeйним лiкapeм.

tgn.in.ua

День відкритих дверей на Тернопільському радіозаводі «Оріон»

Субота, 25 липня 2015, 08:39

За ініціативи Тернопільського міськрайонного центру зайнятості у ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон» відбувся День відкритих дверей на виробництві за участю першого заступника директора обласного центру зайнятості Олександри Островської, директора Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Анатолія Куриляка, представника облпрофради Василя Когута, виконавчого директора організації роботодавців Тернопільської області Валерія Смирнова, безробітних та журналістів обласного державного телебачення (ТТБ).

Під час заходу відбулись: презентація підприємства, екскурсія цехами виробництва, співбесіди представників «Оріону» з шукачами роботи.

Учасники заходу дізналися про те, що основною спеціалізацією підприємства є виробництво засобів радіозв’язку (радіостанцій та радіоретрансляторів) для військових, залізничного транспорту, спеціальних служб, налагоджено виробництво лампочок; присутні дізналися про графік роботи, соціальне забезпечення, професійний склад працівників, можливості професійного навчання як на заводі, так і у спеціалізованих навчальних,

закладах та центрах професійно-технічної освіти ДСЗУ; ознайомились із переліком вантних посад та вільних робочих місць, вимогами до майбутніх працівників, умовами праці та її оплати.

Відвідувачі заводу у цей день побачили експозицію виробів підприємства, пройшли цехами, де виготовляють електронні плати, шлеми для танкістів, лампочки загального вжитку та іншу продукцію.

- ПАТ ТРЗ «Оріон» зареєстроване у Державній службі експортного контролю України як суб’єкт зовнішньоекономічної діяльності і має право самостійного продажу військової техніки власного виробництва. На даний час укладені контракти на постачання продукції в Індію, Єгипет, Китай, Білорусію. У зв’язку з політичними обставинами на Сході України збільшились обсяги замовлень і від Міністерства оборони України, - зазначив директор з питань економіки та управління заводу Володимир Костецький.

Директор міськрайонного центру зайнятості Анатолій Куриляк поінформував присутніх про те, що на підприємство лише з початку цього року вже працевлаштовано 39 осіб з числа безробітних.

 

Сторінка 1308 з 1425

«ПочатокПопередня1301130213031304130513061307130813091310НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер